Hopp til innhold

Scenene før skrekkstraffen vekker oppsikt: – Ufattelige bilder

Ballen var søkk borte da Bernardo Silva skulle ta straffe mot Real Madrid. Eksperter mener den lange ventetiden kan ha vært avgjørende for storlaget.

– Det er selvfølgelig ikke optimalt, sier Kristoffer Løkberg, NRKs fotballekspert.

Han sperret opp øynene av det som skjedde da Mesterliga-kvartfinalen mellom City og Real Madrid skulle avgjøres på straffer onsdag.

City-spiller Bernardo Silva trasket bort til straffemerket. Her ble han stående frustrert i nesten et halvt minutt før ballen til slutt ble kastet ned fra Citys egne supportere.

Ifølge Daily Mail måtte portugiseren vente totalt 40 sekunder før han fikk skyte.

– Det er smått ufattelige bilder. Orsato (dommeren) slår ut med armene og må pent be om en ball, sa TV 2-kommentator Øyvind Alsaker mens dommeren og Silva sto og ventet.

Få sekunder etter bommet City-vingen på en grusom straffe. Portugiseren satte ballen midt på mål, rett i armene på Andrij Lunin, som bare stod og ventet. Og Silva ble den store syndebukken for City som røk ut.

Champions League - Quarter Final - Second Leg - Manchester City v Real Madrid

FIKK TRØST: Bernardo Silva var en av to City-spillere som bommet i straffekonken.

Foto: Carl Recine / Reuters

– Du har gjerne noen rutiner når du kommer frem der – at du tar tak i ballen, legger den ned og gjør deg klar. Du får tiden til å tenke når du må vente så lenge, og du bør egentlig tenke minst mulig når du spiller fotball, sier Løkberg.

– Mulig City-fansen har skylden

TV-bildene ble også diskutert i TNT Sports studiosending etter kampen.

– Det tar ham ut av rytmen, sa tidligere City-spiller Joleon Lescott.

– Rutinen, teknikken. Det er lang tid, du begynner å tenke.

Løkberg synes det er underlig at Silva i det hele tatt måtte vente så lenge på en ball i en Mesterliga-kvartfinale.

Ballen havnet på tribunen etter at Real Madrid-stjernen Luka Modric bommet rett i forkant.

– Det er mulig City-fansen har skylden her ettersom det var en bak mål som tok vare på den og holdt på den. Men det bør være mulig å få tak i en annen ball, sier han.

Champions League - Quarter Final - Second Leg - Manchester City v Real Madrid

BENKEN: Erling Braut Haaland fulgte straffesparkkonkurransen og ekstraomgangene fra benken.

Foto: Carl Recine / Reuters

Haaland-bytte vekket oppsikt

Men lenge før det skulle avgjøres ble Erling Braut Haaland byttet ut. Da dommeren blåste i fløyten for fulltid, og lagene forberedte seg på ekstraomgangen viste plutselig TV-bildene at Haaland gikk av banen.

Ifølge Manchester City-trener Pep Guardiola ba han om det selv.

– Jeg er ikke en stor fan av å gjøre mange bytter, men Erling Braut Haaland, Manuel Akanji og Kevin De Bruyne ba meg om å bli byttet ut. De kunne ikke fortsette, sier Pep Guardiola ifølge The Athletic-journalist Sam Lee.

Haaland hadde et par sjanser, men var stort sett anonym i gigantoppgjøret. På et knapt år har han nå møtt Real Madrid fire ganger, men enda ikke bidratt med målpoeng.

Det til tross for at det totalt har blitt ni lyseblå scoringer gjennom oppgjørene. Ifølge spanske AS er Real Madrid laget han har spilt mot flest ganger uten å score.

Til slutt valgte altså Guardiola å bytte Haaland ut før ekstraomgangene rakk å starte.

– Hans deltagelse i resten av spillet var ikke der i kveld, sier tidligere Tottenham-keeper Paul Robinson til BBC.

I Spania vekket byttet oppsikt.

– Det så ikke ut som det var noen skade på Erling Braut Haaland. Den store nordmannen slet med å sette sitt avtrykk på kampen, og byttet virket å være taktisk, skriver avisen AS.

Champions League - Quarter Final - Second Leg - Manchester City v Real Madrid

TROLLMANN: Jude Bellingham feirer Real Madrids 1-0-scoring.

Foto: Molly Darlington / Reuters

Bellingham-magi

– Kamper blir ikke større enn dette, folkens, skrev Manchester City-treneren Guardiola i kampprogrammet før kvartfinalen i Mesterligaen.

Men hans regjerende mestere ble et par nummer for små mot Real Madrid i åpningen.

Et usikkert Manchester City var unøyaktige mot de rappe Real Madrid-spillerne de første ti minuttene.

Og før de rakk å summe seg vartet Jude Bellingham opp med et øyeblikks magi.

En lang ball suste til himmels, og kom ned med snø på seg. Vel så kald var Bellingham, som dempet ballen død med en enkelt berøring og dro av et par motspillere.

– Har du sett for et nedtak av Bellingham på den ballen som kom fra himmelen!? Wow, skrev TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen på X.

Ballen trillet videre til Vinicius jr. som fant landsmannen Rodrygo foran mål, og på andre forsøk sendte han Real Madrid mot semifinale.

– Det her er ikke bra nok

Etter scoringen var det Manchester City-back Kyle Walker som fikk skylden. Han var endelig tilbake fra skade, etter å ha mistet det første oppgjøret mellom lagene, men opphevet offsiden da Bellingham fikk ballen.

Da reagerte han med å bli stående og vinke til linjedommeren, samtidig som Rodrygo snek seg unna.

Se situasjonen her:

– Det her er ikke bra nok. Han står og ser spillet foran seg. Det skal ikke skje. Og så er han mer opptatt av offside enn å plukke spillere i boksen. Det er absolutt ikke bra nok, mener TV 2s ekspert Solveig Gulbrandsen.

– Han skulle være redningen i forsvaret, og så er det han som er involvert i scoringen med negativt tegn, istemte kollega Morten Langli i TV 2s studio.

Kyle Walker

KRITISERES: Kyle Walker.

Foto: PAUL ELLIS / AFP

To store Haaland-sjanser

Et slag i trynet på Manchester City, som tilsynelatende vekket Haaland. Like etter steg nordmannen til værs på bakerste stang og headet en halv meter over.

Og to minutter senere gjentok han bevegelsen på motsatt stang, før tverrliggeren stoppet hodestøtet.

Men Haaland har ikke scoret på en heading siden 29. oktober, ifølge lokalavisen Manchester Evening News – en rekke som nå minst forlenges til førstkommende helg.

Les også Fire grunner til at Haaland kan havne i Real Madrid

Erling Braut Haaland

Likevel hadde Manchester City tatt over kontroll på oppgjøret. Etter over 70 minutter med stanging mot Real Madrids sisteskanse Andrij Lunin, som reddet nesten alt, kom til slutt gjennombruddet.

Jéremy Doku driblet seg forbi backen, og slo et svakt innlegg rett i beina på stopper Antonio Rüdiger. Men forsvarsbautaen rotet det til og serverte klareringen rett til Kevin De Bruyne.

– Det er den ufeilbarlige Rüdiger som misser på en klarering for første gang i dette dobbeltoppgjøret, utbrøt tidligere landslagsstopper og TV 2-ekspert Brede Hangeland.

Belgieren banket enkelt ballen i nettaket, og sendte kampen til ekstraomganger.

Sportsnyheter

Kastet ut av landslaget etter dette intervjuet – får støtte av norsk profil

Like etter at Josef Alami ble svensk mester i taekwondo gikk han hardt ut mot landslagsledelsen i et direktesendt intervju med SVT. Det fikk alvorlige konsekvenser.

Siste nytt

  • Filip Skari tatt ut på juniorlandslaget – går i mamma Bentes langrennsspor

    Filip Skari er én av fem løpere på herresiden som har fått plass på neste sesongs juniorlandslag i langrenn.

    Det er klart etter at Norges Skiforbund presenterte uttaket tirsdag.

    Skari-navnet klinger godt i langrennsøyemed. Bente Skari er en Norges store legender på kvinnesiden. Nå er sønnen Filip på vei opp og fram.

    Nittedal-løperen har fått plass på neste sesongs juniorlandslag sammen med Lars Heggen (Harestua), Mons Melbye (Årvoll), Halvor Kvennås (Byåsen) og Torjus Magnus Harbo (Fossum).

    På kvinnesiden består laget av Milla Grosberghaugen Andreassen (Bækkelaget), Hanna Engesæter Sørbye (Røa), Eline Klevberg Lerfall (Lånke), Johanne Bjugan (Leksdal) og Veronika Vikhamar Schuler (Heming).

    – Vi har tatt ut ti veldig spennende løpere. Vi har ekstremt mange dyktige juniorer i Norge, slik at et uttak som dette alltid vil være vanskelig. Resultater i junior-VM og Equinor norgescup sammenlagt er lagt til grunn for uttaket av årets Equinor juniorlandslag, sier landslagstrener Kristian Dahl. (NTB)

    Filip Skari
    Foto: NTB
  • Ruuds råkjør kan endre planene: – Må vurdere

    Tennisstjerne Casper Ruuds imponerende rekke med seirer den siste tiden har gjort at han må se an kampbelastningen fram mot Roland-Garros.

    Ruud har allerede spilt 38 kamper på ATP-touren denne sesongen. 31 av dem har endt med seier. I Barcelona sist uke tok han hjem sin hittil største tittel, og blant eksperter regnes han som kanskje den aller råeste på grusen før Grand Slam-turneringen Roland-Garros i slutten av mai.

    Etter Madrid kommer storturneringen i Roma før en mindre en i Genève (ATP250). Den siste kan bli aktuell å droppe, ifølge far og trener Christian Ruud:

    – Vi tar én turnering av gangen. Blir det mye i Madrid eller Roma, må man vurdere, sier treneren.

    Tirsdag skal Casper Ruud spille åttedelsfinalen i Madrid mot canadiske Félix Auger-Aliassime. (NTB)

    Casper Ruud Madrid
    Foto: Ana Beltran / Reuters
  • Nordås gjør uventet grep: Møter Filip Ingebrigtsen til duell

    Narve Gilje Nordås var opprinnelig oppført på startlistene til 5000 meter til kveldens stevne i Huelva i Spania.

    Nå har VM-bronsevinneren byttet øvelse. Nordås løper i stedet 1500 meter og møter med det Filip Ingebrigtsen til duell.

    – Han kommer definitivt til å prøve å vinne 1500 meter også, avhengig av hvordan han føler seg kan det kan det være han prøver å hjelpe Per på 5000 meter noen runder for treningens skyld, sier Nordås-agent Nic Bideau til NRK.

    Per Svela løper 5000 meter med mål om å komme seg under 13.20 minutter, som er EM-kravet på distansen.

    Nordås har ikke besvart NRKs henvendelser tirsdag morgen.

    Nordås
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal