NRK Meny
Normal

Målfest da Rosenborg knuste Sandefjord: – Nå skal vi ta oss videre i Europa

Rosenborg fikk en perfekt oppladning til onsdagens mesterligakvalifisering da de kjørte over Sandefjord hjemme på Lerkendal.

Rosenborg-Sandefjord

JUBLER: Danskene Mike Jensen og Nicklas Bendtner kunne juble hvor hver sin scoring da Rosenborg knuste Sandefjord.

Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

– Dette er veldig fint. Det er bra at vi scorer mye mål. Nå skal vi stenge igjen butikken, og ta oss videre i Europa, sier Pål André Helland til MAX etter kampen.

Forrige gang Sandefjord slo Rosenborg på Lerkendal var 30. juli 1961, og heller ikke i dag skulle de lykkes. De hadde rett og slett ingen sjanse på en dag hvor alt stemte for trønderne.

Med en ledelse på hele 4-0 da lagene gikk i garderoben etter pause fikk Sandefjord det tøft. Serieleder Rosenborg vant til slutt 5-1, og fikk dermed en perfekt oppladning til onsdagens mesterligakvalifisering. Da møter de irske Dundkal i andre kvalikrunde.

– I dag fikk vi gode svar. Vi ser bedre og bedre ut, og i dag er vi strålende, sier Kåre Ingebrigtsen til NRK.

– Føler du deg trygg før onsdagens kvalikkamp?

– Har du noen gang sett en trener som er trygg? Vi er jo bekymret hele tiden. Neida, men vi blir tryggere og tryggere hele tiden. Vi reiser dit med god selvtillit og stor tro på egne ferdigheter, svarer RBK-treneren.

Målfest før pause

Nicklas Bendtner

SCORET PÅ STRAFFE: Nicklas Bendtner.

Foto: OLE MARTIN WOLD, Ole Martin Wold / NTB scanpix

Etter 23 slo Pål André Helland et perfekt innlegg som traff Matthias Vilhjámsson, som kontrollert kunne sette ballen i hjørnet. Ni minutter senere pekte dommer Martin Lundby på straffemerket. Den tok Nicklas Bendtner. Dansken gjorde ingen feil, og dermed sto det 2-0 på Lerkendal etter en snau halvtime.

To Rosenborg-mål til skulle det bli før lagene gikk i garderoben. Kaptein Mike Jensen fant nettmaskene etter 34 minutter, mens Vegar Eggen Hedenstad ble med opp på en kontring og økte ledelsen til 4-0 før pause.

– Jeg synes vi blir ekstremt straffet i en kamp som er ganske jevn, sa Sandefjord-trener Lars Bohinen til MAX i pausen.

At det var jevnt de første 45 var ikke Rosenborg-treneren enig i.

– De skaper ikke én målsjanse, mens vi skapte fire, sa han.

Tomålsscorer og trøstemål

– Hvis Rosenborg var 100 prosent effektive i første omgang, er de null prosent effektive i den andre, sa Kjetil Rekdal fra kommentatorboksen halvveis i andre omgang.

Vegar Eggen Hedensyad

TOMÅLSSCORER: Vegar Eggen Hedenstad.

Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix

Det oppsummerte andre omgang godt frem til Hedenstad prøvde seg på et innlegg etter 75 minutter. Innlegget gikk rett i mål, og dermed sto det 5-0, og Hedenstad ble tomålsscorer.

– Det er ikke hver dag jeg scorer to mål, det må vel ha vært da jeg spilte guttefotball, sier Vegar Eggen Hedenstad til NRK.

Fem minutter før slutt fikk Sandefjord et trøstemål da Flamur Kastrati reduserte til 5-1 etter en flott scoring med pannebrasken.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Gasly blir ny Red Bull-fører

  Pierre Gasly erstatter Daniel Ricciardo i Red Bull neste sesong. Det bekrefter Formel 1-laget. Den franske 22-åringen kjører nå for Toro Rosso, som Red Bull eier. Han har en fjerdeplass fra Bahrain som sitt beste løp i karrieren. Ricciardo skal kjøre for Renault neste sesong.

  MOTOR-F1-REDBULL/GASLY
  Foto: Brandon Malone / Reuters
 • Remis for Carlsen mot Aronian

  Magnus Carlsen måtte nøye seg med remis mot armenske Levon Aronian da han spilte med svarte brikker i tredje runde av Sinquefield Cup i sjakk mandag. Carlsen står med to poeng etter tre runder, og ligger på delt førsteplass. I fjor ble Carlsen nummer to i turneringen.

  Magnus Carlsen
  Foto: Patrick Huerlimann / AP
 • Liverpool bestod testen

  Mange spådde en vrien bortekamp for Liverpool og det ble det også. Crystal Palace gav seg ikke, selv med ti mann etter Wan Bissakas røde kort, men i jakten på utligningen viste istedet Mohammed Salah og Sadio Mané frem kontringsfotball fra øverste hylle. Sistnevnte scoret, og doblet dermed ledelsen James Milner sørget for fra straffemerket før pause.

  salah
  Foto: Kirsty Wigglesworth / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag