Hopp til innhold

Straffemiss sørget for målløst antiklimaks i toppkampen

Riyad Mahrez forverret sin allerede begredelige straffestatistikk da han misbrukte muligheten til å senke Liverpool på Anfield. Nå er Mahrez nest verst i Premier League-historien.

Laster innhold, vennligst vent..

Oppgjørene mellom Liverpool og Manchester City pleier å være alt annet enn målfattige.

Innbyrdes hadde de to lagene ikke spilt 0–0 siden februar, 2010. Siden den gang hadde de møttes hele 23 ganger, før søndagens kamp.

Kampen på Anfield var, om mulig noe sjansefattig, fremdeles spennende. Men, hverken Mohamed Salah, Sadio Mané, Sergio Agüero eller Riyad Mahrez klarte å vippe kampen i sitt lags favør.

Sistnevnte fikk den soleklart beste muligheten, da Virgil van Dijk felte Leroy Sane inne i egen 16-meter, fem minutter før slutt.

– Et soleklart straffespark, meldte Brede Hangeland i TV2s Premier League-studio, som samtidig brukte anledningen til å kritisere van Dijks inngripen.

– Det var et straffespark, og det skulle ikke skje. Jeg er glad for at det ikke ble mål, sier Virgil van Dijk selv om situasjonen til SkySports, vist på TV2, etter kampslutt.

Guardiola ikke klar over Mahrez-statistikk

Den vanlige straffetakeren, Sergio Agüero, var byttet ut, og den tidligere Leicester-stjerna Riyad Mahrez fikk ansvaret i argentinerens fravær. Innbytter Gabriel Jesus trodde han skulle få sjansen, men manager Pep Guardiola bestemte i siste liten at Mahrez var mannen som skulle prøve seg.

Den muligheten tok han ikke veldig godt vare på. Mahrez virket usikker i tilløpet, og blåste ballen over fra 11-meteren. Det var hans femte straffemiss på de åtte siste forsøkene. Totalt i Premier League har Mahrez kun scoret på 7 av 12 forsøk fra straffemerket.

Laster Twitter-innhold

På spørsmål om statistikken til Mahrez, svarer Guardiola at han ikke var klar over den.

– Jeg visste ikke om det. Mahrez har trent mye på straffer. Agüero er den vanlige straffetakeren, men han var ikke der. Mahrez var modig som ville ta straffen, sier Guardiola til SkySports.

Han vil ikke legge skylden for poengtapet på kantspilleren.

– Han gikk for kraft, og noen ganger går den utenfor. Vi spilte en god kamp. I fjor tapte vi på Anfield, i år spilte vi uavgjort. Kanskje vinner vi til neste år.

Fornøyd Klopp: – En kamp full av respekt

Liverpool-manager Jürgen Klopp sier at han lever veldig godt med søndagens resultat.

– Guttene prøvde hardt. Jeg likte kampen, sier Klopp.

Til SkySports sier han, som mange andre, at kampen var interessant, selv om det ikke ble skapt veldig mye av noe lag.

– Det var en kamp full av respekt. Begge lag hadde mye respekt for hverandre. Alt handlet om å ikke miste ballen i farlige områder, forteller Klopp.

0–0 betyr ett poeng til hvert lag, og dermed står de tre øverste lagene, Manchester City, Chelsea og Liverpool, alle med 20 poeng, når Premier League nå tar to ukers pause på grunn av landskamper i Nations League. Ingen av de tre tittelkandidatene har tapt, så langt i Premier League 2018/19.

Laster Twitter-innhold
Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

  • Leicester rykket opp igjen til Premier League

    Leeds tapte hele 0-4 borte mot Queens Park Rangers fredag kveld. Dermed ser det ut til at et direkte opprykk glipper for den tradisjonsrike klubben, mens Leicester kan feire retur til Premier League neste sesong.

    Etter fredagens kamp har Leeds fire poeng opp til Leicester, men kun én kamp igjen å spille. Leicester har på sin side to kamper igjen å spille.

    For Leeds' del jakter Ipswich Town like bak. De er ett poeng bak Leeds, men har spilt to kamper mindre. Dermed vil fem poeng på de siste tre kampene sikre et opprykk for Ipswich.

    For Leicester ble oppholdet på nest øverste nivå i engelsk fotball kortvarig. Klubben som vant Premier League i 2016, rykket ned fra Premier League i fjor.

    Seieren til Queens Park Rangers gjør at de har sikret plassen på nest øverste nivå.

    Leicester
    Foto: AP
  • Medier: Liverpool og Feyenoord enige om Slot-overgang

    Arne Slot blir etter alt å dømme arvtakeren til Jürgen Klopp som Liverpool-manager. Ifølge flere medier har Feyenoord gått med på å slippe ham.

    Det skjer etter at Slot torsdag bekreftet at han ønsket seg til Liverpool.

    – Jeg vil gjerne til Liverpool. Nå venter jeg på å se om klubbene kommer til enighet. Jeg er veldig trygg på det, sa Slot til ESPN.

    Nå melder flere medier, blant dem The Athletic, at klubbene har kommet fram til en kompensasjon for nederlenderens tjenester. Også nederlandske medier hevder at Slot nærmer seg Liverpool-jobben.

    Liverpool har vært på managerjakt siden Klopp i vinter varslet at han kom til å gi seg ved sesongslutt. Tyskeren hadde egentlig to år igjen av kontrakten.

    I Nederland er 45-årige Slot kjent for å stå for en offensiv og energisk spillestil. Han ledet i fjor Feyenoord til serietittelen og fulgte i år opp med å vinne cupen.

    Slot tok for to år siden Rotterdam-laget til finalen i Serieligaen. Han leverte også sterke resultater som AZ Alkmaar-trener. (NTB)

    Arne Slot
    Foto: AFP
  • Stortalent herjet da Norge vant i VM-test

    Treningskampen mellom Norge og Danmark i Asker endte 4-3 fredag kveld etter spilleforlengelse.

    18 år gamle Michael Brandsegg-Nygård er blant verdens mest ettertraktede talenter og han viste hvorfor fredagens kamp.

    Brandsegg-Nygård ble kreditert alle Norges tre mål i ordinær tid.

    – Jeg vet ikke. To i hvert fall, sa Brandsegg-Nygård til TV 2 i pausen mellom andre og tredje periode.

    – Den gikk på skøyta mi, men så jeg ikke hva som skjedde etter. Jeg tror Petter (Vesterheim) slo den inn, sa Brandsegg-Nygård videre - noe også TV 2s kommentatorer konkluderte med.

    Norge ledet 3-1 etter den andre perioden, men Danmark kom tilbake i den tredje perioden og fikk utlignet til 3-3. Dermed ble det spilleforlengelse i Asker.

    Der var igjen Brandsegg-Nygård sentral og scoret Norges vinnermål i spilleforlengelsen.

    Norge og Danmark møtes til ny treningskamp lørdag. Deretter skal Norge spille to treningskamper borte mot Latvia neste uke, før VM starter 9. mai.

    Michael Brandsegg-Nygård
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal