Straffemiss sørget for målløst antiklimaks i toppkampen

Riyad Mahrez forverret sin allerede begredelige straffestatistikk da han misbrukte muligheten til å senke Liverpool på Anfield. Nå er Mahrez nest verst i Premier League-historien.

Laster innhold, vennligst vent..

Oppgjørene mellom Liverpool og Manchester City pleier å være alt annet enn målfattige.

Innbyrdes hadde de to lagene ikke spilt 0–0 siden februar, 2010. Siden den gang hadde de møttes hele 23 ganger, før søndagens kamp.

Kampen på Anfield var, om mulig noe sjansefattig, fremdeles spennende. Men, hverken Mohamed Salah, Sadio Mané, Sergio Agüero eller Riyad Mahrez klarte å vippe kampen i sitt lags favør.

Sistnevnte fikk den soleklart beste muligheten, da Virgil van Dijk felte Leroy Sane inne i egen 16-meter, fem minutter før slutt.

– Et soleklart straffespark, meldte Brede Hangeland i TV2s Premier League-studio, som samtidig brukte anledningen til å kritisere van Dijks inngripen.

– Det var et straffespark, og det skulle ikke skje. Jeg er glad for at det ikke ble mål, sier Virgil van Dijk selv om situasjonen til SkySports, vist på TV2, etter kampslutt.

Guardiola ikke klar over Mahrez-statistikk

Den vanlige straffetakeren, Sergio Agüero, var byttet ut, og den tidligere Leicester-stjerna Riyad Mahrez fikk ansvaret i argentinerens fravær. Innbytter Gabriel Jesus trodde han skulle få sjansen, men manager Pep Guardiola bestemte i siste liten at Mahrez var mannen som skulle prøve seg.

Den muligheten tok han ikke veldig godt vare på. Mahrez virket usikker i tilløpet, og blåste ballen over fra 11-meteren. Det var hans femte straffemiss på de åtte siste forsøkene. Totalt i Premier League har Mahrez kun scoret på 7 av 12 forsøk fra straffemerket.

Laster Twitter-innhold

På spørsmål om statistikken til Mahrez, svarer Guardiola at han ikke var klar over den.

– Jeg visste ikke om det. Mahrez har trent mye på straffer. Agüero er den vanlige straffetakeren, men han var ikke der. Mahrez var modig som ville ta straffen, sier Guardiola til SkySports.

Han vil ikke legge skylden for poengtapet på kantspilleren.

– Han gikk for kraft, og noen ganger går den utenfor. Vi spilte en god kamp. I fjor tapte vi på Anfield, i år spilte vi uavgjort. Kanskje vinner vi til neste år.

Fornøyd Klopp: – En kamp full av respekt

Liverpool-manager Jürgen Klopp sier at han lever veldig godt med søndagens resultat.

– Guttene prøvde hardt. Jeg likte kampen, sier Klopp.

Til SkySports sier han, som mange andre, at kampen var interessant, selv om det ikke ble skapt veldig mye av noe lag.

– Det var en kamp full av respekt. Begge lag hadde mye respekt for hverandre. Alt handlet om å ikke miste ballen i farlige områder, forteller Klopp.

0–0 betyr ett poeng til hvert lag, og dermed står de tre øverste lagene, Manchester City, Chelsea og Liverpool, alle med 20 poeng, når Premier League nå tar to ukers pause på grunn av landskamper i Nations League. Ingen av de tre tittelkandidatene har tapt, så langt i Premier League 2018/19.

Laster Twitter-innhold
Laster innhold, vennligst vent..

Sportsnyheter

Keeper Aaron McCarey angriper sin egen lagkamerat, Bobby Burns.

Her går keeperen til angrep på lagkamerat etter baklengsmål

Publikum og spillere ble sjokkerte vitner da keeperen mistet besinnelsen og angrep en lagkamerat.

Siste nytt

 • Fossesholm dropper høydesamling

  Helene Marie Fossesholm (20) blir ikke med resten av langrennskvinnene på høydesamling til Italia i slutten av uken.

  – Jeg var litt «hissig på grøten» på høydesamlingen i august og september, sier Fossesholm i en pressemelding fra Skiforbundet.

  Hun pådro seg en forkjølelse som satt henne ut av spill en periode.

  – Selv om jeg nå er tilbake i full aktivitet så prioriterer jeg – i samråd med trenerteamet – en sesongoppkjøring jeg er vant til og føler er tryggest.

  – Helene er friskmeldt og lærte mye av høydesamlingen i Livigno og Lavaze, sier landslagstrener Ole Morten Iversen.

  Kvinnelandslag langrenn
  Foto: Terje Pedersen / NTB
 • Vil innskrenke sponsorreglane

  18 av dei 20 klubbane i Premier League vil ha forbod mot sponsorar som har koblingar med klubbeigarane, melder Sky Sports.

  Bakgrunnen er dei omstridde nye arabiske eigarane av Newcastle United, og frykta for at dei skal teikne sponsorkontrakter med saudiarabiske statseigde selskap.

  Forbodet er i utgangspunktet mellombels og varer ein månad. Då er det meininga at eit permanent forbod skal vere på plass.

  18 av dei 20 klubbane i Premier League røysta for forbodet på det ekstraordinære medlemsmøtet måndag. Newcastle røysta imot, og Manchester City avsto frå å røyste.

  Ifølgje The Guardian meiner Newcastles advokatar at vedtaket er ulovleg. Klubben har ikkje kommentert resultatet av røystinga.

  Det saudiarabiske investeringsselskapet PIF har kjøpt 80 prosent av Newcastle. Dei andre klubbane fryktar at eigarane vil kunne omgå dei økonomiske reglane i fotballen, Financial Fair Play.

  Newcastle United
  Foto: Oli Scarff / AFP
 • OL til (minst) 31 milliardar

  Ein priskalkyle for sommar-OL i australske Brisbane i 2032 viser at leikane vil koste 5 milliardar australske dollar, eller drygt 31 milliardar norske kroner, opplyser sportsminister Richard Colbeck.

  – Men på grunn av infrastrukturen som må byggjast ut, kan nok prislappen bli noko meir enn det, kommenterte Colbeck.

  Arrangørane har planlagt å oppgradere eksisterande anlegg i staden for å byggje nytt.

  Men allereie no har delstaten Queensland bestemt seg for å bruke over seks milliardar kroner på oppgradering av Gabba Cricket Gound, som blir hovudstadion.

  – Det kom litt overraskande på oss, seier sportsministeren.

  Så spørst det om budsjettet vil sprekke endå meir i dei 11 åra som gjenstår. Det var i juli i år at Brisbane blei tildelt sommar-OL 2032.

  Først er det OL i Paris i 2024 og i Los Angeles i 2028.

  Sommer-OL i Brisbane 2032
  Foto: Toru Hanai / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal