Hopp til innhold

Straffemiss sørget for målløst antiklimaks i toppkampen

Riyad Mahrez forverret sin allerede begredelige straffestatistikk da han misbrukte muligheten til å senke Liverpool på Anfield. Nå er Mahrez nest verst i Premier League-historien.

Laster innhold, vennligst vent..

Oppgjørene mellom Liverpool og Manchester City pleier å være alt annet enn målfattige.

Innbyrdes hadde de to lagene ikke spilt 0–0 siden februar, 2010. Siden den gang hadde de møttes hele 23 ganger, før søndagens kamp.

Kampen på Anfield var, om mulig noe sjansefattig, fremdeles spennende. Men, hverken Mohamed Salah, Sadio Mané, Sergio Agüero eller Riyad Mahrez klarte å vippe kampen i sitt lags favør.

Sistnevnte fikk den soleklart beste muligheten, da Virgil van Dijk felte Leroy Sane inne i egen 16-meter, fem minutter før slutt.

– Et soleklart straffespark, meldte Brede Hangeland i TV2s Premier League-studio, som samtidig brukte anledningen til å kritisere van Dijks inngripen.

– Det var et straffespark, og det skulle ikke skje. Jeg er glad for at det ikke ble mål, sier Virgil van Dijk selv om situasjonen til SkySports, vist på TV2, etter kampslutt.

Guardiola ikke klar over Mahrez-statistikk

Den vanlige straffetakeren, Sergio Agüero, var byttet ut, og den tidligere Leicester-stjerna Riyad Mahrez fikk ansvaret i argentinerens fravær. Innbytter Gabriel Jesus trodde han skulle få sjansen, men manager Pep Guardiola bestemte i siste liten at Mahrez var mannen som skulle prøve seg.

Den muligheten tok han ikke veldig godt vare på. Mahrez virket usikker i tilløpet, og blåste ballen over fra 11-meteren. Det var hans femte straffemiss på de åtte siste forsøkene. Totalt i Premier League har Mahrez kun scoret på 7 av 12 forsøk fra straffemerket.

Laster Twitter-innhold

På spørsmål om statistikken til Mahrez, svarer Guardiola at han ikke var klar over den.

– Jeg visste ikke om det. Mahrez har trent mye på straffer. Agüero er den vanlige straffetakeren, men han var ikke der. Mahrez var modig som ville ta straffen, sier Guardiola til SkySports.

Han vil ikke legge skylden for poengtapet på kantspilleren.

– Han gikk for kraft, og noen ganger går den utenfor. Vi spilte en god kamp. I fjor tapte vi på Anfield, i år spilte vi uavgjort. Kanskje vinner vi til neste år.

Fornøyd Klopp: – En kamp full av respekt

Liverpool-manager Jürgen Klopp sier at han lever veldig godt med søndagens resultat.

– Guttene prøvde hardt. Jeg likte kampen, sier Klopp.

Til SkySports sier han, som mange andre, at kampen var interessant, selv om det ikke ble skapt veldig mye av noe lag.

– Det var en kamp full av respekt. Begge lag hadde mye respekt for hverandre. Alt handlet om å ikke miste ballen i farlige områder, forteller Klopp.

0–0 betyr ett poeng til hvert lag, og dermed står de tre øverste lagene, Manchester City, Chelsea og Liverpool, alle med 20 poeng, når Premier League nå tar to ukers pause på grunn av landskamper i Nations League. Ingen av de tre tittelkandidatene har tapt, så langt i Premier League 2018/19.

Laster Twitter-innhold
Laster innhold, vennligst vent..

Sportsnyheter

Ronaldo benk

Ronaldo slaktes av egen trener etter disse bildene

Cristiano Ronaldo har blitt byttet ut i alle tre VM-kampene til Portugal. Bilder fra benken får Portugals trener til å se rødt.

Siste nytt

 • IOC utsetter valget av vertsby for vinter-OL 2030

  Den internasjonale olympiske komité (IOC) har bestemt seg for å utsette tildelingen av vinter-OL i 2030. Årsaken er klimaendringene.

  IOC uttalte tirsdag at vertskommisjonen trenger mer tid for å vurdere situasjonen. Det vil derfor ikke bli valgt noen OL-vert for vinterlekene i 2030 under den planlagte IOC-kongressen i 2023.

  I en pressemelding fra IOC het det at kommisjonens rapport til IOC-styret hadde ført til en bredere diskusjon rundt klimaendringer og bærekraftige vinteridrett og framtidige muligheter og utfordringer.

  – Etter anbefalingen fra kommisjonen har IOC-styret bestemt å gi kommisjonen mere tid for å se nærmere på disse faktorene for å gi muligheten til å ta de best mulige avgjørelsene om framtidige tildelinger.

  Ifølge IOC har tre interesserte byer fått beskjed om utsettelsen. Det skal være Salt Lake City, Sapporo og Vancouver. Alle byene har tidligere hatt vinter-OL.

  Vinter-OL i 2026 skal gå i italienske Milano/Cortina d'Ampezzo. (NTB)

  Switzerland International Olympic Committee
  Foto: Denis Balibouse / AP
 • Klæbo må stå over verdenscuphelgen på Beitostølen

  Johannes Høsflot Klæbo sliter fremdeles med en forkjølelse og står nå over verdenscuphelgen på Beitostølen.

  Det kommer frem av en pressemelding sendt ut tirsdag ettermiddag.

  Klæbo sto over både 10 og 20-kilometeren på Lillehammer forrige uke, henholdsvis på fredag og søndag. Han gikk imidlertid sprinten på lørdag, hvor han vant.

  – Nå må jeg bli frisk. Jeg reiser fra Trondheim til Davos når forkjølelsen har gitt seg. Det er klart at dette er kjedelig. Jeg skulle så gjerne ha vært i god form samt gått renn på Beitostølen. Dessverre er ikke situasjonen slik. Akkurat nå vet jeg ikke når ferden går videre til nye høydedøgn, sier Klæbo i pressemeldingen.

  Langrennsløperen har de siste dagene oppholdt seg på Skeikampen, men drar nå hjem igjen til Trondheim på onsdag.

  Klæbo sier at han fremdeles planlegger å gå verdenscuphelgen i Davos (17. og 18. desember), og deretter gå Tour de Ski, som starter 31. desember.

  Verdenscup i nordiske grener på Lillehammer
  Foto: Heiko Junge / NTB
 • Eto'o legger seg flat etter å ha sparket til mann

  Den kamerunske fotballprofilen Samuel Etoö ble i etterkant av kampen mellom Brasil og Sør-Korea mandag kveld filmet på vei ut fra stadion.

  Der var det flere personer som gikk tett oppi den tidligere Barcelona-spilleren, og etter hvert tente Eto'o til mot en mann. Flere personer kom til og skilte de fra hverandre, men Eto'o kom seg fri og sparket mannen, slik at han falt i bakken.

  Tirsdag ettermiddag kom beklagelsen fra Eto'o.

  – Jeg ønsker å beklage for at jeg mistet besinnelsen, og reagerte på en måte som ikke samsvarer med min personlighet. Jeg beklager til offenligheten for denne uheldige hendelsen, skriver Eto'o på Twitter.

  Der skriver han også at personen han sparket trolig var en fotballfan fra Algerie. I mars kvalifiserte Kamerun seg til VM på bekostning av Algerie, etter en scoring på overtid i andre ekstraomgang. Fotballforbundet i Algerie sendte inn en klage til Fifa på grunn av dømmingen i kampen.

  Eto'o, som nå er Kameruns fotballpresident, forteller at han siden kampen i mars har blitt møtt med mange fornæmelser og anklager fra algeriske supportere.

  Samuel Eto'o
  Foto: Ivan Sekretarev / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Er Ola Lunde og fotball den perfekte kombinasjonen? 00:51
Neste