Straffemiss sørget for målløst antiklimaks i toppkampen

Riyad Mahrez forverret sin allerede begredelige straffestatistikk da han misbrukte muligheten til å senke Liverpool på Anfield. Nå er Mahrez nest verst i Premier League-historien.

Laster innhold, vennligst vent..

Oppgjørene mellom Liverpool og Manchester City pleier å være alt annet enn målfattige.

Innbyrdes hadde de to lagene ikke spilt 0–0 siden februar, 2010. Siden den gang hadde de møttes hele 23 ganger, før søndagens kamp.

Kampen på Anfield var, om mulig noe sjansefattig, fremdeles spennende. Men, hverken Mohamed Salah, Sadio Mané, Sergio Agüero eller Riyad Mahrez klarte å vippe kampen i sitt lags favør.

Sistnevnte fikk den soleklart beste muligheten, da Virgil van Dijk felte Leroy Sane inne i egen 16-meter, fem minutter før slutt.

– Et soleklart straffespark, meldte Brede Hangeland i TV2s Premier League-studio, som samtidig brukte anledningen til å kritisere van Dijks inngripen.

– Det var et straffespark, og det skulle ikke skje. Jeg er glad for at det ikke ble mål, sier Virgil van Dijk selv om situasjonen til SkySports, vist på TV2, etter kampslutt.

Guardiola ikke klar over Mahrez-statistikk

Den vanlige straffetakeren, Sergio Agüero, var byttet ut, og den tidligere Leicester-stjerna Riyad Mahrez fikk ansvaret i argentinerens fravær. Innbytter Gabriel Jesus trodde han skulle få sjansen, men manager Pep Guardiola bestemte i siste liten at Mahrez var mannen som skulle prøve seg.

Den muligheten tok han ikke veldig godt vare på. Mahrez virket usikker i tilløpet, og blåste ballen over fra 11-meteren. Det var hans femte straffemiss på de åtte siste forsøkene. Totalt i Premier League har Mahrez kun scoret på 7 av 12 forsøk fra straffemerket.

Laster Twitter-innhold

På spørsmål om statistikken til Mahrez, svarer Guardiola at han ikke var klar over den.

– Jeg visste ikke om det. Mahrez har trent mye på straffer. Agüero er den vanlige straffetakeren, men han var ikke der. Mahrez var modig som ville ta straffen, sier Guardiola til SkySports.

Han vil ikke legge skylden for poengtapet på kantspilleren.

– Han gikk for kraft, og noen ganger går den utenfor. Vi spilte en god kamp. I fjor tapte vi på Anfield, i år spilte vi uavgjort. Kanskje vinner vi til neste år.

Fornøyd Klopp: – En kamp full av respekt

Liverpool-manager Jürgen Klopp sier at han lever veldig godt med søndagens resultat.

– Guttene prøvde hardt. Jeg likte kampen, sier Klopp.

Til SkySports sier han, som mange andre, at kampen var interessant, selv om det ikke ble skapt veldig mye av noe lag.

– Det var en kamp full av respekt. Begge lag hadde mye respekt for hverandre. Alt handlet om å ikke miste ballen i farlige områder, forteller Klopp.

0–0 betyr ett poeng til hvert lag, og dermed står de tre øverste lagene, Manchester City, Chelsea og Liverpool, alle med 20 poeng, når Premier League nå tar to ukers pause på grunn av landskamper i Nations League. Ingen av de tre tittelkandidatene har tapt, så langt i Premier League 2018/19.

Laster Twitter-innhold
Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • LSK vant målrik serieåpning

  LSK Kvinner var på vei mot et svært overraskende tap hjemme mot Kolbotn i sesongåpningen. Så våknet den regjerende mesteren og snudde til 4-3-seier. Med 23 minutter igjen å spille var det gjestene Kolbotn som ledet 3-1, så kviknet LSK til. Først reduserte Guro Reiten til 2–3 etter 73 minutter, og deretter utlignet Emilie Haave to minutter senere. Ett minutt før slutt var snuoperasjonen komplett da Reiten satte inn sitt andre mål for dagen da hun scoret på straffe.

  Guro Reiten
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Gangnes blir servicemann

  Kenneth Gangnes måtte gi seg på landslaget før jul på grunn av skade, nå blir han landslagets nye servicemann. Gagnes tar over for østerrikeren Thomas Hörl, som gir seg etter ni år.

  – Det blir gøy å være med og bidra på en litt annen måte enn å hoppe selv, sier Gangnes.

  Kenneth Gagnes
  Foto: Frode Søreide / NRK
 • TV 2: Ødegaard starter mot Spania

  Martin Ødegaard får sjansen fra start borte mot Spania, skriver TV 2. Mohamed Elyounoussi, som ikke har hatt tillit i Southampton, henvises dermed til benken, ifølge kanalen. TV 2 melder at Lars Lagerbäck har tatt ut følgende lag: Rune Almenning Jarstein - Omar Elabdellaoui, Kristoffer Vassbakk Ajer, Håvard Nordtveit, Haitam Aleesami - Stefan Johansen, Markus Henriksen, Ole Selnæs, Martin Ødegaard - Joshua King, Tarik Elyounoussi.

  Ødegaard
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal