Straffemiss sørget for målløst antiklimaks i toppkampen

Riyad Mahrez forverret sin allerede begredelige straffestatistikk da han misbrukte muligheten til å senke Liverpool på Anfield. Nå er Mahrez nest verst i Premier League-historien.

Laster innhold, vennligst vent..

Oppgjørene mellom Liverpool og Manchester City pleier å være alt annet enn målfattige.

Innbyrdes hadde de to lagene ikke spilt 0–0 siden februar, 2010. Siden den gang hadde de møttes hele 23 ganger, før søndagens kamp.

Kampen på Anfield var, om mulig noe sjansefattig, fremdeles spennende. Men, hverken Mohamed Salah, Sadio Mané, Sergio Agüero eller Riyad Mahrez klarte å vippe kampen i sitt lags favør.

Sistnevnte fikk den soleklart beste muligheten, da Virgil van Dijk felte Leroy Sane inne i egen 16-meter, fem minutter før slutt.

– Et soleklart straffespark, meldte Brede Hangeland i TV2s Premier League-studio, som samtidig brukte anledningen til å kritisere van Dijks inngripen.

– Det var et straffespark, og det skulle ikke skje. Jeg er glad for at det ikke ble mål, sier Virgil van Dijk selv om situasjonen til SkySports, vist på TV2, etter kampslutt.

Guardiola ikke klar over Mahrez-statistikk

Den vanlige straffetakeren, Sergio Agüero, var byttet ut, og den tidligere Leicester-stjerna Riyad Mahrez fikk ansvaret i argentinerens fravær. Innbytter Gabriel Jesus trodde han skulle få sjansen, men manager Pep Guardiola bestemte i siste liten at Mahrez var mannen som skulle prøve seg.

Den muligheten tok han ikke veldig godt vare på. Mahrez virket usikker i tilløpet, og blåste ballen over fra 11-meteren. Det var hans femte straffemiss på de åtte siste forsøkene. Totalt i Premier League har Mahrez kun scoret på 7 av 12 forsøk fra straffemerket.

Laster Twitter-innhold

På spørsmål om statistikken til Mahrez, svarer Guardiola at han ikke var klar over den.

– Jeg visste ikke om det. Mahrez har trent mye på straffer. Agüero er den vanlige straffetakeren, men han var ikke der. Mahrez var modig som ville ta straffen, sier Guardiola til SkySports.

Han vil ikke legge skylden for poengtapet på kantspilleren.

– Han gikk for kraft, og noen ganger går den utenfor. Vi spilte en god kamp. I fjor tapte vi på Anfield, i år spilte vi uavgjort. Kanskje vinner vi til neste år.

Fornøyd Klopp: – En kamp full av respekt

Liverpool-manager Jürgen Klopp sier at han lever veldig godt med søndagens resultat.

– Guttene prøvde hardt. Jeg likte kampen, sier Klopp.

Til SkySports sier han, som mange andre, at kampen var interessant, selv om det ikke ble skapt veldig mye av noe lag.

– Det var en kamp full av respekt. Begge lag hadde mye respekt for hverandre. Alt handlet om å ikke miste ballen i farlige områder, forteller Klopp.

0–0 betyr ett poeng til hvert lag, og dermed står de tre øverste lagene, Manchester City, Chelsea og Liverpool, alle med 20 poeng, når Premier League nå tar to ukers pause på grunn av landskamper i Nations League. Ingen av de tre tittelkandidatene har tapt, så langt i Premier League 2018/19.

Laster Twitter-innhold
Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Johannessen og Rød nærmere gull

  Gøran Johannessen scoret seks mål da Flensburg-Handewitt slo Stuttgart 30-20 og tok et nytt steg mot tysk seriegull i håndball.

  Laget tok sin 30. seier på 32 seriekamper. Det gjenstår to seriekamper av sesongen.

  Magnus Rød scoret fem mål.

  f
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
 • Eliteserielagene videre i cupen

  Alle de fire eliteserielagene tok seg videre fra andre runde i cupen torsdag. Mest spenning ble det på Ullern kunstgress. Mounir Hamoud sendte Strømsgodset i ledelsen etter 37 minutter, men da Oslo-laget pådro seg et rødt kort like før pause ble det vanskelig for det unge 3.divisjonslaget.

  Resultater: Hinna – Viking 1-4, Sunndal - Molde 0-4, Åsane - Brann 0-2 og Ullern - Strømsgodset 0–1.

  Åsane - Brann
  Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
 • Ruud møter Gulbis

  Casper Ruud møter Ernests Gulbis (Tsjekkia) i første runde av Roland Garros.

  Gulbis er nummer 80 på ATP-rankingen, 17 plasser bak den unge nordmannen.

  Det deltar 128 spillere, og finalen avgjøres 9. juni.

  Tennisproffen Casper Ruud
  Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal