Hopp til innhold

Hisset på seg Carlsen etter seier: – Hva vil du jeg skal gjøre?

Magnus Carlsen (26) slo tilbake og vant hurtigsjakkdelen av sjakkturneringen i Paris. Likevel var han tydelig frustrert etter seieren.

Magnus Carlsen ble tydelig irritert under en oppsummering av kampen mot Etienne Bacrot i Paris. Carlsen avsluttet fredagen med seier mot Etienne Bacrot og vant hurtigsjakken i Grand Chess Tour-turneringen.

IRRITERT: Her blir Magnus Carlsen irritert på spørsmål om "smoothe" partier. Bilder fra Grand Chess Tour.

– Hva vil du jeg skal gjøre? Vil du jeg skal få et stort overtak i åpningen og ha det til slutten? Er det den eneste måten å vinne «glatte» partier? Er det poenget ditt?

Opptrinnet skjedde rett etter at Magnus Carlsen hadde sikret seg seieren i hurtigsjakktdelen av Paris Grand Chess Tour ved å slå Etienne Bacrot i siste parti.

Gjentok seg selv flere ganger

Den velkjente kommentatoren i turneringen og stormester fra Jamaica, Maurice Ashley, hadde akkurat antydet at Magnus Carlsen i løpet av dagen ikke hadde spilt «glatt». Det fikk nordmannen til å reagere.

Flere ganger avbrøt Carlsen kommentatoren og gjentok spørsmålet om hva han ønsket fra ham samtidig som han gestikulerte heftig.

– Jeg prøver bare å kommentere Magnus, hva er tankene dine om resten av turneringen? spurte Ashley

– Det ser bra ut. Forhåpentligvis kan jeg fortsette å vinne partier som ikke er «glatte», repliserte en oppgitt Carlsen.

Laster Twitter-innhold

– Feil fokus

Magnus Carlsens manager, Espen Agdestein, sier til NRK at humøret til Carlsen har vært veldig bra etter skuffelsen i Norway Chess og at 26-åringen har gledet seg til å spille turneringen i Paris. Han mener at Carlsen reaksjon kan skyldes feil fokus fra Maurice Ashley.

– Magnus var nok veldig fornøyd med å ha vunnet partiet og ha klart å snøre igjen sekken. Da følte han kanskje at det var feil at det ble fokus på hvor pent han hadde spilt det siste partiet, sier Agdestein.

Møtte spillerne nederst på resultatlisten

Carlsen ledet turneringen etter fire seirer og to remis de to første dagene. Fredag skulle han møte de to spillerne nederst på resultatlisten, og han hadde hvite brikker i to av tre partier. Likevel gikk ikke alt på skinner for nordmannen.

Magnus Carlsen

SLO TILBAKE: Magnus Carlsen skuffet under Norway Chess, men i Paris storspiller nordmannen.

Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix

Hans første parti for dagen endte med remis mot Sergej Karjakin, før et nytt parti endte i remis mot Fabiano Caruano. Caruano sto med et halvt poeng etter å ha tapt seks av sine partier før han møtte Carlsen. Carlsen vant altså mot Bacrot i siste parti.

Etter tre dager med hurtigsjakk har Carlsen 14 poeng av 18 mulige, mens Gristsjuk har 13 og Hikaru Nakamura 12.

Starter med lynsjakk i morgen

Selv om Carlsen vant hurtigsjakkdelen av turneringen fortsetter Paris Grand Chess Tour lørdag, da skal det spilles ni runder med lynsjakk før turneringen avsluttes med ni nye runder av lynsjakk søndag.

Siste nytt

 • Nadal kriget seg videre – møter Kyrgios i Wimbledon-semi

  En skadeplaget Rafael Nadal (36) holdt liv i håpet om en etterlengtet Wimbledon-tittel. Han nedkjempet Taylor Fritz i et kvartfinaledrama over fem sett.

  Etter over fire timer sto Nadal igjen som vinner på centercourten i London. På veien måtte han holde smertene i sjakk. Spanjolen gikk seirende ut med sifrene 3-6, 7-5, 3-6, 7-6 (10-4).

  Nadal har sine skavanker. Onsdag slet han med et mageproblem og så skadeskutt ut i andre sett, men det stoppet ham ikke fra å fortsette jakten på sin 23. Grand Slam-tittel.

  Fredag skal han opp mot Nick Kyrgios (27). (NTB)

  Britain Wimbledon Tennis
  Foto: Kirsty Wigglesworth / AP
 • Doble gruppevinnere i sandvolleyball

  Norges ferske verdensmestere i sandvolleyball Anders Mol og Christian Sørum ble gruppevinnere i verdensturneringen i Gstaad etter at de vant dagens to kamper.

  De fikk litt trøbbel mot de spanske veteranene Herrera og Gavira og taper 2. sett, men Norge vant det tredje settet og er dermed klare for åttedelsfinalen.

  Også Hendrik Mol og Mathias Berntsen er klare for åttedelsfinale etter to sterke seiere i dag. Først mot Italia og i dagens siste kamp møtte de Estland. Etter 1-1 i sett vant den norske duoen det tredje og avgjørende settet og også de ble gruppevinnere.

  Italy Beach Volleyball World Championships
  Foto: Alfredo Falcone / AP
 • Norge valgte å ikke inspisere banen før åpningskampen

  Det norske landslaget bestemte seg for å trene på treningsfeltet til Brighton istedenfor å ta den siste treninga på St. Marys stadion hvor kampen mot Nord-Irland spilles.

  De hadde allikevel muligheten til å komme seg ut på gressmatta og gå rundt på arenaen, men den muligheten har de også valgt å ikke bruke.

  – Flertallet kjente ikke at vi ikke trengte å se banen. Flere hadde behov for behandling, det ble en lengre reise, og dårligere tid. De som ville være her har dratt hit, men det var ikke mange, sier Sjøgren.

  Han mener behovet for å føle stadion og anlegget er mindre nå enn før.

  – Mange av de vi har er vant med å spille på store arenaer. Derfor er det Ikke like viktig nå som det var i 2017 eller enda tidligere for den saks skyld.

  Landslagskaptein Maren Mjelde følte heller ikke noe kall på å inspisere banen.

  – For meg er det ett fett egentlig. Vi har alle forskjellige behov, og hadde tidsplanen sett annerledes ut hadde kanskje flere valgt å dra hit, sier Mjelde.

  Norge åpner EM mot Nord-Irland i morgen. Kampen begynner kl. 21.00.

  Martin Sjögren
  Foto: Terje Pedersen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 43 klipp
Sport
Spiller nå
Ski-VM er endelig tilbake på NRK! 01:00
Neste