Hisset på seg Carlsen etter seier: – Hva vil du jeg skal gjøre?

Magnus Carlsen (26) slo tilbake og vant hurtigsjakkdelen av sjakkturneringen i Paris. Likevel var han tydelig frustrert etter seieren.

Magnus Carlsen ble tydelig irritert under en oppsummering av kampen mot Etienne Bacrot i Paris. Carlsen avsluttet fredagen med seier mot Etienne Bacrot og vant hurtigsjakken i Grand Chess Tour-turneringen.

IRRITERT: Her blir Magnus Carlsen irritert på spørsmål om "smoothe" partier. Bilder fra Grand Chess Tour.

– Hva vil du jeg skal gjøre? Vil du jeg skal få et stort overtak i åpningen og ha det til slutten? Er det den eneste måten å vinne «glatte» partier? Er det poenget ditt?

Opptrinnet skjedde rett etter at Magnus Carlsen hadde sikret seg seieren i hurtigsjakktdelen av Paris Grand Chess Tour ved å slå Etienne Bacrot i siste parti.

Gjentok seg selv flere ganger

Den velkjente kommentatoren i turneringen og stormester fra Jamaica, Maurice Ashley, hadde akkurat antydet at Magnus Carlsen i løpet av dagen ikke hadde spilt «glatt». Det fikk nordmannen til å reagere.

Flere ganger avbrøt Carlsen kommentatoren og gjentok spørsmålet om hva han ønsket fra ham samtidig som han gestikulerte heftig.

– Jeg prøver bare å kommentere Magnus, hva er tankene dine om resten av turneringen? spurte Ashley

– Det ser bra ut. Forhåpentligvis kan jeg fortsette å vinne partier som ikke er «glatte», repliserte en oppgitt Carlsen.

Laster Twitter-innhold

– Feil fokus

Magnus Carlsens manager, Espen Agdestein, sier til NRK at humøret til Carlsen har vært veldig bra etter skuffelsen i Norway Chess og at 26-åringen har gledet seg til å spille turneringen i Paris. Han mener at Carlsen reaksjon kan skyldes feil fokus fra Maurice Ashley.

– Magnus var nok veldig fornøyd med å ha vunnet partiet og ha klart å snøre igjen sekken. Da følte han kanskje at det var feil at det ble fokus på hvor pent han hadde spilt det siste partiet, sier Agdestein.

Møtte spillerne nederst på resultatlisten

Carlsen ledet turneringen etter fire seirer og to remis de to første dagene. Fredag skulle han møte de to spillerne nederst på resultatlisten, og han hadde hvite brikker i to av tre partier. Likevel gikk ikke alt på skinner for nordmannen.

Magnus Carlsen

SLO TILBAKE: Magnus Carlsen skuffet under Norway Chess, men i Paris storspiller nordmannen.

Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix

Hans første parti for dagen endte med remis mot Sergej Karjakin, før et nytt parti endte i remis mot Fabiano Caruano. Caruano sto med et halvt poeng etter å ha tapt seks av sine partier før han møtte Carlsen. Carlsen vant altså mot Bacrot i siste parti.

Etter tre dager med hurtigsjakk har Carlsen 14 poeng av 18 mulige, mens Gristsjuk har 13 og Hikaru Nakamura 12.

Starter med lynsjakk i morgen

Selv om Carlsen vant hurtigsjakkdelen av turneringen fortsetter Paris Grand Chess Tour lørdag, da skal det spilles ni runder med lynsjakk før turneringen avsluttes med ni nye runder av lynsjakk søndag.

Siste nytt

 • Bøe Risa ferdig i Sandviken

  Det var mange som ble overrasket da Vilde Bøe Risa vendte hjem til Bergen og signerte for Sandviken før denne sesongen.

  Hun brukte lang tid på å finne seg ny klubb etter at kontrakten hennes med Göteborg gikk ut i desember 2020. Bøe Risa var blant annet koblet til Manchester United, men i slutten av april signerte hun altså en kontrakt med Sandviken ut året.

  Nå bekrefter Toppserielaget at Bøe Risa er ferdig i klubben etter bare tre spilte kamper. Begge parter har blitt enige om å terminere kontrakten, heter det i en pressemelding.

  Det står også at landslagsprofilen vil offentliggjøre ny klubb i begynnelsen av juli.

  Football, Norway, Practice. Vilde Bøe Risa.
  Foto: SUVAD MRKONJIC / BILDBYRÅN
 • Slår følge med Hovland til OL

  Det har lenge vært klart at Viktor Hovland ville ta en av de to plassene til Norge under golfturneringen i OL. Hvem som skulle bli med det norske stjerneskuddet til Tokyo har derimot vært mer usikkert.

  Lenge så det ut til å bli kollegaen på PGA-touren Kristoffer Ventura, men den siste tiden har en litt mindre kjent norsk golfer meldt seg på i kampen.

  For samtidig som Ventura har slitt med å finne formen, har Kristian Krogh Johannessen storspilt på Challenge Tour, nivå to i Europa.

  Nå er det så å si klart at Krogh Johannessen slår følge med Hovland til OL, ifølge Norsk Golf.

  Han passerte nemlig Ventura på rankingen allerede for et par uker siden. Dermed var spenningen knyttet til om han klarte å holde seg inne blant de 60 beste på OL-rankingen som ga plass i OL. Etter helgas turneringer rundt om i verden, ble altså OL-billetten sikret.

  Nå gjenstår det bare bekreftelsen når OL-rankingen oppdateres mandag, samt at Olympiatoppen tar ut Krogh Johannessen i OL-troppen, noe som bør være en formalitet.

  European Championships 2018, Day 7, Golf. Kristian Krogh Johannessen
  Foto: JON OLAV NESVOLD / BILDBYRÅN NORWAY
 • Verdens raskeste skuffet ikke

  Trayvon Bromell har vært verdens raskeste mann så langt i 2021 og var storfavoritt da amerikanerne hadde sitt uttaksløp på 100 meter natt til mandag.

  Spørsmålet var heller hvilke to andre amerikanere som skulle slå følge med Bromell til OL. Så langt i år har de seks raskeste i verden vært amerikanere. Med andre ord: de tre som gjorde det sterkest under uttaksløpet ville ha solide sjanser på medalje i Tokyo.

  Bromell var ikke uventet sterkest med tiden 9.80. Bak ham fulgte Ronnie Baker og Fred Kerley med tidene 9.85 og 9.86. Det var personlig bestenotering for begge to.

  I finalen stilte også den kanskje største stjernen av dem alle, Noah Lyles samt veteranen Justin Gatlin. De to plasserte seg sist i det åtte manns store feltet. 39 år gamle Gatlin går dermed glipp av sitt fjerde OL, mens Lyles nå retter all fokus mot 200 meter.

  2020 U.S. Olympic Track & Field Team Trials - Day 3. Trayvon Bromell
  Foto: Patrick Smith / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal