Hisset på seg Carlsen etter seier: – Hva vil du jeg skal gjøre?

Magnus Carlsen (26) slo tilbake og vant hurtigsjakkdelen av sjakkturneringen i Paris. Likevel var han tydelig frustrert etter seieren.

Magnus Carlsen ble tydelig irritert under en oppsummering av kampen mot Etienne Bacrot i Paris. Carlsen avsluttet fredagen med seier mot Etienne Bacrot og vant hurtigsjakken i Grand Chess Tour-turneringen.

IRRITERT: Her blir Magnus Carlsen irritert på spørsmål om "smoothe" partier. Bilder fra Grand Chess Tour.

– Hva vil du jeg skal gjøre? Vil du jeg skal få et stort overtak i åpningen og ha det til slutten? Er det den eneste måten å vinne «glatte» partier? Er det poenget ditt?

Opptrinnet skjedde rett etter at Magnus Carlsen hadde sikret seg seieren i hurtigsjakktdelen av Paris Grand Chess Tour ved å slå Etienne Bacrot i siste parti.

Gjentok seg selv flere ganger

Den velkjente kommentatoren i turneringen og stormester fra Jamaica, Maurice Ashley, hadde akkurat antydet at Magnus Carlsen i løpet av dagen ikke hadde spilt «glatt». Det fikk nordmannen til å reagere.

Flere ganger avbrøt Carlsen kommentatoren og gjentok spørsmålet om hva han ønsket fra ham samtidig som han gestikulerte heftig.

– Jeg prøver bare å kommentere Magnus, hva er tankene dine om resten av turneringen? spurte Ashley

– Det ser bra ut. Forhåpentligvis kan jeg fortsette å vinne partier som ikke er «glatte», repliserte en oppgitt Carlsen.

Laster Twitter-innhold

– Feil fokus

Magnus Carlsens manager, Espen Agdestein, sier til NRK at humøret til Carlsen har vært veldig bra etter skuffelsen i Norway Chess og at 26-åringen har gledet seg til å spille turneringen i Paris. Han mener at Carlsen reaksjon kan skyldes feil fokus fra Maurice Ashley.

– Magnus var nok veldig fornøyd med å ha vunnet partiet og ha klart å snøre igjen sekken. Da følte han kanskje at det var feil at det ble fokus på hvor pent han hadde spilt det siste partiet, sier Agdestein.

Møtte spillerne nederst på resultatlisten

Carlsen ledet turneringen etter fire seirer og to remis de to første dagene. Fredag skulle han møte de to spillerne nederst på resultatlisten, og han hadde hvite brikker i to av tre partier. Likevel gikk ikke alt på skinner for nordmannen.

Magnus Carlsen

SLO TILBAKE: Magnus Carlsen skuffet under Norway Chess, men i Paris storspiller nordmannen.

Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix

Hans første parti for dagen endte med remis mot Sergej Karjakin, før et nytt parti endte i remis mot Fabiano Caruano. Caruano sto med et halvt poeng etter å ha tapt seks av sine partier før han møtte Carlsen. Carlsen vant altså mot Bacrot i siste parti.

Etter tre dager med hurtigsjakk har Carlsen 14 poeng av 18 mulige, mens Gristsjuk har 13 og Hikaru Nakamura 12.

Starter med lynsjakk i morgen

Selv om Carlsen vant hurtigsjakkdelen av turneringen fortsetter Paris Grand Chess Tour lørdag, da skal det spilles ni runder med lynsjakk før turneringen avsluttes med ni nye runder av lynsjakk søndag.

Siste nytt

 • Nyland og Villa til Ligacup-finale

  Ørjan Nyland startet kampen for Aston Villa og tok virkelig sjansen med begge hender. Nordmannen leverte flere solide redninger og var en av banens beste i Ligacupens andre semifinale. Den første kampen endte 1-1 og det så lenge ut til at det ville bli resultatet i dag også. Men to minutter på overtid dukket Trézéguet opp og scoret 2-1-målet som sendte Villa til finalen.

  Carabao Cup - Semi Final - Second Leg - Aston Villa v Leicester City
  Foto: Andrew Yates / Reuters
 • Fjerde Schladming-seier

  Henrik Kristoffersen vinner altså sin fjerde seier i Schladming. Nordmannen kjørte imponerende i andreomgang der han ligger 33 hundredeler bak Alexis Pinturault ved andre mellomtid, etter å ha nesten kjørt ut. Derfra og inn er det Kristoffersen-show og til slutt kommer han inn 34 hundredeler foran franskmannen.

  Austria Alpine Skiing World Cup
  Foto: Pier Marco Tacca / AP
 • Oilers med sin niende seier på rad

  Stavanger Oilers lå under mot Vålerenga i eliteserien i ishockey tirsdag, men vant til slutt 4-2. Mye takket være en meget god Nolan Zajac.

  Vålerenga tok ledelsen, men etter to mål og en assist av Zajac, vant Oilers sin niende kamp på rad.

  Nolan Zajac
  Foto: Fredrik Hagen

Sendeplan

Kl. Program Kanal