Disse musklene er Carlsens hemmelige VM-våpen

Verden beste sjakkspiller, Magnus Carlsen, har valgt trening som sitt hemmelige våpen før mestermøtet med Vishy Anand. – Jeg har nesten ingen fritid, sier Carlsen til NRK.no.

Magnus Carlsen er på treningsleir i Kragerø i disse dager. Her lader han opp til den store VM-kampen mot regjerende verdensmester Viswanathan «Vishy» Anand, som spilles i november.

– Jeg tilbringer fem timer i sjakkrommet hver eneste dag, forteller Carlsen.

Trener mye

Med så mange timers intens sjakktrening daglig, er det viktig å lufte hodet innimellom. Derfor legger Carlsen også inn fysiske treningsøkter så ofte han får sjansen.

Det synes godt på 23-åringen, som er i bedre form enn noensinne. Da NRK var på besøk sto volleyball på planen, og Carlsen viste at også det er et spill han mestrer godt.

Carlsen har alltid understreket at han må være godt rustet både fysisk og mentalt om han skal spille god sjakk. VM-kamper går over tre uker med fire kamper i uken.

– Derfor blir det veldig viktig å være i god form, sier han.

Lite fritid

Men det er først og fremst sjakkformen som skal finpusses i Kragerø, og Carlsen mener han har flere utfordringer han må løse før han møter Anand.

– Jeg har fått påpekt at jeg har gjort en del feil i sluttspill i det siste, så det prøver jeg å gjøre noe med nå, forteller han, før han legger til:

– Men jeg er her for å bli bedre i sjakk, ikke for å ha et blindt fokus på kampen i november. Nærmere inn mot kampen kan jeg fokusere på den.

Carlsen hadde ferie tidligere i vår, og selv om han er i idylliske omgivelser i Kragerø er det lite tid til avslapping nå. Treningen tar all tiden hans.

– Nei, jeg har ikke mye fritid nå, men det er ikke noe galt med det, fastslår han.

Vil avverge kultursjokk

Etter treningsleiren i Kragerø reiser Carlsen til India for å bli kjent med stedet VM-kampen skal arrangeres.

– Jeg har aldri vært i India før. Det er en helt annen kultur, og mange nye inntrykk. Jeg tror det er lurt at det ikke blir min første gang der når jeg drar for å spille VM-kampen, sier han.

– Hva har du hørt om India?

– For å være ærlig: at det er varmt og kaotisk.

Carlsen er nødt å være perfeksjonistisk om drømmen om å bli verdensmester skal bli realitet, og derfor skal han planlegge store deler av VM-oppholdet sitt under den første turen til India.

– Jeg skal blant annet finne ut hvilket hotell jeg skal bo på og hvordan spillelokalet ser ut. Det blir også viktig å ta inn alle lydene, alle luktene, alle menneskene og alt sånt. Sånn at det ikke blir et stort kultursjokk når jeg kommer ned dit, forklarer han.

Siste nytt

 • Arsenal utnyttet Chelsea-tabbe

  Chelsea styrte banespillet, men misbrukte muligheten til mer eller mindre å sikre seg retten til spill i neste sesongs mesterliga etter 0-1-tapet for Arsenal.

  Chelsea ligger fortsatt plassert på 4.-plass selv om det ble null poeng, og det betyr at de også fortsatt ligger an til en plass Champions League kommende sesong selv om West Ham, Liverpool og Tottenham fortsatt har en teoretisk mulighet til å snappe den viktige 4.-plassen.

  Martin Ødegaard spilte hele kampen for Arsenal. Han fikk en liten mulighet med 20 minutter igjen å spille, men skuddet fra rundt 15 meters hold gikk over fra nordmannen.

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Shaun Botterill / AP
 • Milan nærmere mesterligaspill

  Jens Petter Hauge ble værende på benken da Milan viste kjempeform og slo Torino 7–0 i Serie A onsdag. De tre siste målene var signert Ante Rebic.

  Med to runder igjen av Serie A ser mulighetene for å sikre mesterligaspill neste sesong gode ut for Milan. De ligger på 3.-plass med like mange poeng som Atalanta, som de møter i siste serierunde, på 2.-plass. 4.-plasserte Napoli er to poeng bak, mens Juventus er tre poeng bak på 5.-plass.

  Italy Soccer Serie A
  Foto: Spada / AP
 • Norge slo Danmark etter forlengning

  Drøyt to minutter inn i forlengingen sørget en pasning av Mats Rosseli Olsen og scoring av Emil Lilleberg for norsk 4-3-seier over Danmark.

  Rosseli og Lilleberg kom to mot én i forlengingen og sørget for at Norge fikk seg ekstra selvtillit inn mot VM i Riga senere denne måneden.

  Norge stilte med et forsterket lag sammenlignet med laget som tapte 0–4 for Danmark for seks dager siden. Lagene møtes til ny dyst torsdag.

  VM-oppkjøring ishockey, menn: Danmark - Norge
  Foto: Fredrik Hagen / Norges Ishockeyforbund / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal