Sagosen om kampbelastningen: – Den er for stor

Sander Sagosen, som nylig ble kåret til verdens beste håndballspiller, mener kampbelastningen på både herre- og damesiden i håndballen er for stor.

Sander Sagosen

VERDENS BESTE: Sander Sagosen mottok nyheten om at han var blitt kåret til verdens beste håndballspiller mens han fikk opplæring i hjerte- og lungeredning.

Foto: Håvard Greger Hagen / NRK

– På de beste spillerne i verden på herre- og damesiden er belastningen for stor. Men det er de beste spillerne som gir best produkt, sier Sagosen til NRK.

Håndballgutta forbereder seg i skrivende stund til håndball-VM, som arrangeres i Tyskland og Danmark, og starter 10. januar.

I oppkjøringsturneringen før håndball-EM for kvinner i desember, røk Norges Amanda Kurtovic korsbåndet. Romanias stjerne, Cristina Neagu, skadet seg underveis i mesterskapet etter å ha tråkket feil. Neagu hadde spilt mest av alle spillerne i mesterskapet da hun ble skadet.

Har sagt ifra

Sagosen, som til daglig spiller for den franske storklubben PSG, er tydelig på at det er Det internasjonale håndballforbundet som bestemmer antall kamper i de forskjellige turneringene.

– Vi har spillerforeninger hvor vi kan komme med våre meninger og hva vi synes bør gjøres noe med. Det har vi også gjort, så får vi se om det skjer noen endringer. Akkurat sånn som det er nå, er det litt for mye de beste, sier han.

Paris Saint-Germain Handball-Nantes i Paris

I AKSJON: Sagosen har spilt for PSG siden sommeren 2017.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

23-åringen mener det at det enkleste hadde vært å kutte ned på antall kamper i Champions League, men trønderen legger ikke skjul på at han mener kampprogrammet i VM kunne vært snillere.

– I VM burde man hatt en hviledag mellom hver kamp. Vi skal spille de første fem kampene på syv dager. Det blir tøft, og det er ikke noe vi får gjort noe med nå, sier han.

– Du har spilt vanvittig mange kamper siden sommeren, rundt 50 kamper. Hvordan blir kroppen din av det?

– Den er sliten nå, det var deilig med juleferie. Det har vært ekstremt mye. Av de kampene, har jeg spilt nesten alt.

– Jeg skjønte ikke hva som skjedde

Lagkamerat Espen Lie Hansen deler Sagosens syn om kampprogrammet.

EM Håndball herrer 2018.

ENIG: Espen Lie Hansen er enig i at kampbelastningen i håndballen er for stor

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

– Når du spiller Champions League og liga ... Det er kanskje litt mye. Noe bør man kanskje endre på. Eller så kommer ikke Sander til å spille i så mange år til hvis han fortsetter det kjøret der. Det går hardt ut over kroppen, sier han til NRK.

Sander Sagosen ble like før jul kåret til verdens beste håndballspiller av nettstedet Handballplanet, og var langt fra den første som mottok nyheten.

– Det er en litt morsom historie. Jeg satt med hjerte- og lungeredning med laget i Paris. Plutselig duret mobilen i hytt og gevær. Jeg skjønte ikke helt hva som skjedde. Jeg kunne ikke ta opp telefonen heller, for vi fikk en leksjon i hjerte- og lungeredning, forteller han.

Siste nytt

 • Fowler blir trener i Australia

  Liverpools tidligere storscorer Robbie Fowler har overtatt treneransvaret i australske Brisbane Roar. Fowler har signert en toårskontrakt med klubben, som offentliggjorde nyheten natt til tirsdag norsk tid.

  Robbie Fowler
  Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
 • Zucca og Dallas til kvartfinale

  Mats Zuccarello og Dallas Stars er klar for kvartfinale i NHL etter 2–1 mot Nashville Predators i den sjette sluttspillkampen. John Klingberg sendte pucken i nettet etter 78 spilleminutter i sudden death. Kvartfinalemotstander blir St. Louis Blues.

  Philadelphia Flyers v Dallas Stars
  Foto: RONALD MARTINEZ / AFP
 • Chelsea skuffet mot Burnley

  Chelsea greide kun 2-2 hjemme mot Burnley. Chelseas ene poeng gjør at London-klubben nå ligger på fjerdeplass med 67 poeng med tre kamper igjen. Kante og Higuain scoret for Chelsea, Hendrick og Barnes for Burnley.

  APTOPIX Britain Soccer Premier League
  Foto: Kirsty Wigglesworth / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal