Hopp til innhold

Må kopiere superprestasjon fra 2004 for å bli historiske

RUHPOLDING/OSLO (NRK): Norge feiret med en helnorsk pall etter skiskyttersprinten. Men de må levere på samme nivå igjen lørdag dersom de skal kopiere de norske prestasjonene fra Rupholding for 12 år siden.

Trippel Skiskyting

OVERGÅTT AV 2004: Johannes Thingnes Bø, Tarjei Bø og Emil Hegle Svendsen tok tredobbelt på sprinten. Men fortsatt blir de overgått av gjengen til høyre. I 2004 forsvarte Ole Einar Bjørndalen, Lars Berger og Halvard Hanevold sin trippelseier fra sprinten, på jaktstarten.

Det var helrødt på pallen i Ruhpolding og det er et sjeldent syn. Men nå er laget på glid etter at de tre beste skjøt fullt hus.

– Vi har ingen nominerte til Idrettsgallaen. Vi ventet til nytt år før vi skjerpet oss, sier Tarjei Bø til NRK etter den helnorske dagen.

Overgått av 2004-gjengen

Dagen ble toppet av broren Johannes Thingnes Bø, som nå skal gå det han klarer fra start i morgen, akkurat slik han gjorde da han vant sprinten.

– Det blir nok et tog der med meg, Tarjei, Emil og Fourcade. Det blir bare å kjøre på for å holde avstanden. Jeg kommer sikkert bare til å gå på fra første stavtak. De andre får bare henge på, sier Thingnes Bø.

Men fortsatt har de norske en stor utfordring i morgen dersom de skal nå historisk norsk dominans i Ruhpolding. Riktignok var det trippelseier under VM i 2009 som kanskje betydde mer.

Men verdenscuprennene i Ruhpolding i 2004 bød på historisk kvalitet i den tyske landsbyen (se video).

Fra skiskyting i Ruhpolding 2004. Seire til Ole Einar Bjørndalen og Liv Grete Skjelbreid.

Trippel i fjerde vinteridrett

For først vant Halvard Hanevold sprinten foran Ole Einar Bjørndalen og Lars Berger 17. januar 2004.

Deretter klarte de å kopiere bragden dagen etter på jaktstarten. Det er altså oppgaven som venter Johannes Thingnes Bø, Tarjei Bø og Emil Hegle Svendsen dersom de skal holde følge med gjengen fra 12 år tilbake i tid.

– Jeg tror det var tredobbelt i VM i 2009 og tror det var tredobbelt med meg Halvard og Ole her en gang. Men jeg husker det ikke helt, sier Emil Hegle Svendsen.

Trippelseieren på skiskyttersprinten betyr at Norge denne sesongen har tatt trippelseier både i alpint for herrer, langrenn for herrer og damer, kombinert og nå skiskyting.

– Det lover bra fremover mot VM. Det har vært tredobbelt i langrenn og til og med i alpint i år, så det er vi som har manglet det. Det var godt å få til for oss en gang også, sier Svendsen.

- Litt uventet

Norge hadde seks pallplasser til sammen denne sesongen etter åtte individuelle renn da de stilte til start i årets første renn.

– Det er litt uventet med tankte på det som skjedde før jul. Men da var det som regel en bom for mye. Nå er vi der vi skal være, sier Bø.

Komm.: Andreas Stabrun Smith, Liv Grete Skjelbreid og Ola Lunde.

Siste nytt

  • Hoelgaard på tiendeplass i Frankfurt

    Markus Hoelgaard ble beste nordmann i éndagsrittet Eschborn-Frankfurt onsdag. Det tradisjonsrike rittet ble som vanlig arrangert 1. mai og er et ritt som Alexander Kristoff har vunnet flere ganger tidligere.

    Løypa har de siste to utgavene blitt gjort hardere og opp Feldberg for andre gang måtte Kristoff slippe. Det norske Uno-X-laget satt da med Ådne Holter, Søren Wærenskjold, Odd Christian Eiking og Markus Hoelgaard i feltet.

    Wærenskjold måtte slippe i rittets siste stigning og til slutt ble det en spurt fra en gruppe på 36 ryttere. Der var Maxime Van Gils best og vant foran Alex Aranburu og Riley Sheehan.

    Hoelgaard ble nummer ti i spurten, mens Holter og Eiking kom inn til henholdsvis 28. og 29. plass.

    Markus Hoelgaard
    Foto: Fredrik Hagen / NTB
  • Vålerenga videre i cupen: Første hjemmeseier på 227 dager

    Vålerenga rykket på dramatisk vis ned i fjor. Mye av grunnen var at de slet stort på hjemmebane i Oslo, hvor de kun vant tre av 17 kamper (15 seriekamper og to cupkamper).

    Også årets sesong har startet dårlig på hjemmebane, med ett poeng på de to første seriekampene.

    Onsdag fikk Vålerenga endelig juble for seier igjen på hjemmebane, deres første hjemmeseier siden de slo Aalesund i serien 17. september i fjor.

    I etterkant av det hadde de spilt ni hjemmekamper, før de altså kunne innkassere cupavansement etter 1-0 mot Tromsø.

    Simen Juklerød scoret kampens eneste mål med et godt plassert skudd i første ekstraomgang.

    For Tromsø fortsetter katastrofe-starten på sesongen. Fjorårets bronsevinner i Eliteserien har tapt samtlige fire kamper i Eliteserien til nå i år og er nå også slått ut av cupen.

    Vålerenga
  • Odd ute av cupen etter «kaoskamp» – ble senket av brassescoring

    Sandnes Ulf sørget for at nok et eliteserielag er ferdigspilt i årets fotball-NM. Odd ble sendt ut med 4-5-tap på bortebane.

    Odd tok ledelsen i en kamp som inneholdt fem scoringer før pause. 1.-divisjonslaget Sandnes Ulf ledet da 3-2, og i annen omgang fortsatte de lyseblå å score. Etter 71 minutter la Vajebah Sakor på til 5–3 for hjemmelaget etter en vanvittig scoring på brassespark.

    Målrushet fikk NRK-ekspert Alexander Schau til å reagere.

    – Det er fullstendig kokos og revning av alt som er normal oppførsel i en fotballkamp. ingen kan forsvare seg, og alle kan score. Her kan du faktisk holde pusten mellom hvert mål og ikke svime av, sa Schau i Cupen Live på NRK.

    (NTB)

Sendeplan

Kl. Program Kanal