Lyon-presidenten om Hegerberg-saken: – Jeg har kanskje gjort en tabbe

PARIS/OSLO (NRK): Lyons klubbpresident Jean-Michel Aulas tror han kunne klart å overtale Ada Hegerberg til å spille for det norske landslaget. Han skulle ønske hun spilte for Norge.

AFP_1BC2NX

GODT FORHOLD: Lyons klubbpresident Jean-Michel Aulas sammen med Ada Hegerberg etter at hun fikk gullballen i desember.

Foto: ROMAIN LAFABREGUE / AFP

– Jeg er trist på hennes vegne og for det norske laget. Jeg hadde virkelig likt om hun hadde deltatt (i VM). Jeg vurderte å be henne gjøre det, men av respekt for henne lot jeg det være. I dypet av mitt hjerte hadde jeg virkelig lyst til å be henne bli en del av landslaget, sier Jean-Michel Aulas når NRK møter ham i forbindelse med Fifa-kongressen i Frankrikes hovedstad.

Han har fått med seg at konflikten mellom Ada Hegerberg og Norges Fotballforbund har blusset opp de siste dagene, etter at Josimar og Morgenbladet publiserte et nytt intervju med Lyon-proffen.

– Hun hører alltid på meg

Aulas har helt tydelig stor respekt for klubbens store profil, og snakker varmt om henne både som fotballspiller og person. Det var også derfor han ikke tok opp landslagsspill med henne.

– Det er også en del av hennes verdier, hun forhandler ikke, hun følger sin egen vei. Jeg har kanskje gjort en tabbe, for jeg er kanskje den eneste som kunne bedt henne om det og som hadde fått et ja, mener franskmannen.

– Jeg har et nært forhold til henne. Det er kanskje ikke som en far og datter eller bestefar og barnebarn, men hun hører på meg. Hun hører alltid på meg, forteller Aulas.

Lyon-presidenten tok aldri praten med Hegerberg. Det har derimot direktør for elitefotball i fotballforbundet, Lise Klaveness, prøvd å gjøre.

VM-trofeet på Norges besøk til Ullevaal

Lise Klaveness, her med VM-trofeet Ada Hegerberg ikke kan være med å vinne i år. Trofeet var på besøk på Ullevaal stadion i april.

Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

– Hun er en av de fremste elitespillerne vi har i Norge. Så det er selvfølgelig et mål å ha en god dialog med Ada Hegerberg, helt uavhengig av VM neste år, sa Klaveness til NRK i fjor høst.

Men VM går som kjent uten Hegerberg på det norske laget.

– Det er en situasjon vi skulle vært foruten, jeg har uttalt meg mange ganger om den saken. Nå er jobben min å fokusere på VM. Så registrerer jeg selvfølgelig det som foregår rundt, men vi er inne i en mesterskapsboble nå, sier Klaveness til NRK når vi møter henne på konferansen i Paris.

Hegerberg har også fått støtte av en av de aller største fotball-profilene internasjonalt, Hope Solo. Hun har skrevet et innlegg på Twitter:

– Spissen på spydet tar alltid det største støtet. Fortsett å være sterk, Ada Hegerberg, skriver den amerikanske keeperen.

Laster Twitter-innhold

Roser intelligensen

Klubbpresidenten legger ikke skjul på at angriperen har en sterk personlighet, men mener hun også er en lagspiller med en følsom side. Han snakker om hvor nære hun virker å være med familien sin, og ektemannen sin. Rosen vil ingen ende ta når han snakker med NRK.

Olympique Lyonnais Press Conference

GODT FORHOLD: Jean-Michel Aulas har et svært godt forhold til Ada Hegerberg.

Foto: Emmanuel Foudrot / Reuters

– Hun er seg bevisst på de styrkene hun har, så ja, hun har et ego. Men hun er også svært intelligent. Og når man snakker med henne kan man be henne «komme seg tilbake på sporet» og da gjør hun det raskt. Hun lytter og hun er åpen. Hun hører på treneren sin. Så ja, hun har et stort ego, men det trenger man for å bli verdens beste spiller, slår han fast.

– Hun stiller krav til seg selv, men også til andre, noe som er veldig viktig.

 • Norge vant sin første VM-kamp mot Nigeria. De møter vertsnasjonen Frankrike på onsdag. Kampen kan du se på NRK 1 fra 20.15.

Siste nytt

 • Neerland gir seg som Molde-direktør

  Øystein Neerland sluttar som sjef for Molde Fotball ved årsskiftet, melder klubben. 55-åringen har vore direktør i klubben sidan 2015. Som fotballspelar har han 120 kampar og 35 mål for klubben. Styret er i gang med å finne Neerland sin erstattar.

  Nerland
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
 • Overtar det polske landslaget

  Storhamar-trenar Arne Senstad blir ny trenar for det polske kvinnelandslaget i handball. Det opplyser det polske handballforbundet. Han skal erstatte Leszek Krowicki som fekk sparken tidlegare i sommar grunna svake resultat.

  HÅNDBALL: Eliteserien kvinner. Rælingen Storhamar Marikollhallen. (11 - 34)
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
 • Coutinho klar for Bayern

  Philippe Coutinho lånes ut fra Barcelona til Bayern München. Avtalen er på en sesong og har en klausul om et kjøp.

  Det bekrefter Bayerns sportsdirektør Hasan Salihamidzic.

  Philippe Coutinho
  Foto: Albert Gea / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal