Lunde Pedersen briljerte da Kramer ble historisk

Sverre Lunde Pedersen (20) imponerte stort og ble nummer tre på 5000-meteren i allround-EM fredag. Aller best var Sven Kramer.

Sverre Lunde Pedersen endte på tredjeplass under 5000 meter.

SE VIDEO: Sverre Lunde Pedersen havnet på tredjeplass etter en imponerende oppvisning på 5000 meter.

Sverre Lunde Pedersen

Sverre Lunde Pedersen ble nummer tre.

Foto: MICHAEL KOOREN / Reuters

– Dette er gjennombruddet for Lunde Pedersen. Det tør jeg påstå. Nå kjemper han for en plass på pallen i dette mesterskapet, sier NRKs skøytekommentator Ove Eriksen.

Ekspertkommentator og tidligere verdensmester på 1000 meter, Even Wetten, sparer heller ikke på skrytet.

– Det er helt fantastisk. En praktfull gjennomføring og en oppvisning, sier Wetten.

Historisk Kramer

Lunde Pedersen gikk i par med nederlandske Jan Blokhuijsen, og klokket inn på tiden 6.19,07, som ga fjerdeplass sammenlagt i EM. Parkameraten ble nummer to.

– Jeg var nærmere Blokhuijsen enn jeg hadde trodd. Det er kjekt å se. 5000-meteren var litt rotete i starten, og jeg ble litt lurt av at Blokhuijsen ikke startet hardere. Men det ble bra på slutten, sier Pedersen til NTB.

På plassen foran ligger landsmann Håvard Bøkko, mens nederlendere Jan Blokhuijsen (nummer to) og Sven Kramer troner helt øverst.

Kramer vant fredagens 5000 meter, og ble med det tidenes mestvinnende skøyteløper på enkeltdistanser i EM.

Bøkko ble knust

Håvard Bøkko ble utklasset i par nummer med nettopp Kramer, og ble nummer sju på distansen. Bøkko fikk tiden 6.23,38.

Simen Spieler Larsen leverte også et meget habilt løp. Han klokket inn til ny personlig rekord med 6.36,19. Det holdt til 15.-plass.

Mesterskapet fortsetter lørdag og avsluttes søndag.

Sven Kramer var overlegen i par med Håvard Bøkko på 5000 meter.

SE VIDEO: Kramer knuste Bøkkopå 5000-meteren i EM.

Siste nytt

 • Stygt fall preget Kitzbühel-utforen

  Beat Feuz vant utforen i Kitzbühel fredag, mens Kjetil Jansrud skuffet fra startnummer 1.

  Det som dessverre ble den største overskriften fra rennet var Urs Kryenbuehl stygge fall rett før han skulle kjøre i mål.

  Sveitseren hadde en fart på 145 kilometer i timen inn mot målhoppet. Der kom han helt ut av balanse og stupte fremover ned mot mål. Han traff snøen med hodet først og skled inn over mållinjen.

  Fra NRKs ståsted i Kitzbühel kunne man se at sveitseren prøvde komme seg opp selv før helsepersonellet kom til utsetning. Han var altså ved bevissthet etter fallet.

  Lagkamerat Carlo Janka var likevel rystet etter å ha sett fallet.

  – Det er et tøft hopp. Man kommer med 140–150 kilometer i timen, og det skal lite til før det går galt. Det var bare et spørsmål før noen skulle falle stygt der, sier Janka til NRK.

 • Tommelen opp for kvalik-kamp

  Kulturminister Abid Raja (V) sier at VM-kvalifiseringskampen i fotball mellom Norge og Tyrkia kan spilles i Oslo, forutsatt at smittesituasjonen ikke er endret.

  Dermed går regjeringen imot Helsedirektoratet, som har anbefalt at karanteneunntaket for fotballen bør oppheves.

  På direkte spørsmål fra NTB er kulturministeren klar på at det per nå ikke er aktuelt å inndra unntaket fotballen har fra karantene- og innreisereglementet. Kampen 27. mars kan dermed gå som planlagt.

  – Ja, forutsatt at smittevernprotokollen følges, at smittesituasjonen på det tidspunktet er håndterlig og at kampen går uten publikum eller med det publikumsantallet som gjelder på det tidspunktet, sier Raja.

  Landslaget i fotball trener
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
 • Kabran klar for Viking

  Starts ettertraktede kantspiller Kevin Kabran har vært et hett navn de siste månedene. Stort sett hele Eliteserien har vært nevnt som et mulig neste stoppested for Kabran, men nå er det klart at han har bestemt seg for å skrive under for Viking.

  Det bekrefter klubben selv gjennom en kreativ Twitter-melding.

  Eliteserien 2020 Start - Haugesund 5-1
  Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal