Hopp til innhold

Lundby suveren i Romania: – Dette viser at jeg kan slå de beste

Maren Lundby er Norges mestvinnende hopper denne sesongen, etter at hun lørdag var best i rumenske Rasnov. Det gir ytterligere selvtillit før VM.

Maren Lundby

TREDJE SEIER: Maren Lundby tok sin tredje verdenscupseier for sesongen, og i karrieren, da hun var best i Romania.

Foto: Masanori Takei / AP

– Hun er nå Norges mestvinnende skihopper i vinter, og i ferd med å etablere seg blant de store favorittene i hvert renn hun stiller opp i, sier hoppsjef Clas Brede Bråthen etter at Maren Lundby tok sin tredje verdenscupseier for sesongen.

Dermed gikk hun forbi Daniel-André Tandes to verdenscupseire denne sesongen.

Det var også hennes tredje seier i karrieren.

Ni poeng foran Takanashi

Lundby vant med nesten ti poeng. Det gir ytterligere selvtillit før VM.

Den norske jenta noterte seg for hopp på henholdsvis 97 og 99 meter og fikk totalt 259 poeng. Det var 9,2 flere enn verdenscupleder Sara Takanashi fra Japan på annenplass.

– Jeg fikk til to gode hopp i dag. Det var en bra gjennomført konkurranse. Jeg klarte å ha arbeidsoppgavene på plass og da kan jeg bare slippe meg løs. En god dag på jobben, konstaterte Lundby til NTB like etter at hun hadde gjennomført sitt siste hopp og sikret seieren.

Suveren

Yuki Ito, også hun fra Japan, kom på tredjeplass. Ito var hele 20,5 poeng bak suverene Lundby.

Lundby ledet også etter første omgang, da med fire poeng på Takanashi.

Seieren er Lundbys tredje verdenscupseier i karrieren. Etter å ha tatt sin første verdenscupseier i Nizjnij Tagil i desember, fulgte hun så opp med ny triumf i Sapporo i januar.

Etter seieren i Japan uttalte hun til NTB at hun går for medalje i VM i Lahti. De planene virker ikke å være usannsynlig etter triumfen i Rasnov lørdag.

– Viser at jeg kan slå de beste

– Dette viser at jeg kan slå de beste. Det er artig. Nå må jeg bare fortsette å jobbe med de tingene jeg skal jobbe med. Forhåpentligvis er jeg godt forberedt til VM, sier vinneren.

Der skal hun forhåpentligvis kjempe om edelt metall.

– Ja, det har vært målet hele tiden. Det gir selvtillit når man ser formen er bra og det gir meg troen på at jeg kan lykkes med å nå målet mitt.

Laster innhold, vennligst vent..

Sportsnyheter

Bayern München raste 12 minutter på overtid – hevder dommeren innrømte feil

Nesten tretten minutter på overtid satte Bayern München ballen i mål, men dommeren blåste av for offside like før. Det skaper reaksjoner.

Siste nytt

  • Rasmussen ble belgisk cupmester

    Mathias Rasmussen kunne sammen med sine lagkamerater i Union Saint-Gilloise juble for en svært etterlengtet tittel i den belgiske cupen.

    Japanske Koki Machidas scoring på overtid i første omgang ble den eneste i finalen mot Royal Antwerp.

    Union Saint-Gilloise har 11 seriemesterskap og to cuptitler fra før, men forrige seriegull kom i 1935 og den forrige cupseieren i 1914. (NTB)

    R-qRhvQEQVk
    Foto: NTB
  • Spansk bruddseier i Giroen

    Pelayo Sánchez tråkket først over målstreken på Giro d'Italias 6. etappe. Han var blant torsdagens utbrytere.

    Den spanske Movistar-rytteren vant foran Julian Alaphilippe og Luke Plapp.

    Trioen var alene i føringen i sluttfasen av den kuperte etappen. Tidligere på dagen var det sju syklister i bruddet. (NTB)

    K7QkCKHN1QA
    Foto: AP
  • Atlético Madrid fikk opphevet rasismestraff

    Den spanske fotballklubben Atletico Madrid slipper å delvis stenge egen arena samt betale en bot for rasistisk oppførsel av egne supportere.

    Torsdag valgte Det spanske fotballforbundet å godta anken Atletico hadde inngitt mot straffen klubben ble ilagt for en tid tilbake. Til grunn for sanksjonene lå rasisme rettet mot Athletic Bilbao-vingen Nico Williams.

    Atletico ble opprinnelig beordret til å delvis stenge egen hjemmearena i to La Liga-kamper, samt betale en større bot, for Williams-episodene. Vingen skal ha blitt møtt med apelyder under en kamp i forrige måned.

    Forbundet peker på Atleticos «aktive samarbeid» som grunn til at straffen nå legges bort. (NTB)

    84_5MnFD41w
    Foto: Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal