Hopp til innhold

Lukaku-show i hjemmedebuten

To scoringer og tre poeng. Romelu Lukakus første Premier League-kamp for Manchester United ble en suksess.

Manchester United vant 4-0 over West Ham i deres første kamp i Premier League.

Laster innhold, vennligst vent..

Belgiske Romelu Lukaku ble hentet fra Everton for over 75 millioner pund i sommer. Søndag Premier League-debuterte 24-åringen for de røde djevlene mot West Ham, og debuten ble en braksuksess for Manchester Uniteds nye stjerne.

Bare 33 minutter hadde gått da Marcus Rashford sendte en nydelig pasning i bakrom til Lukaku. Han gjorde ingen feil alene med Joe Hart, og banket ballen i nettmaskene via stolpen.

Romelu Lukaku

HYLLEST: Romelu Lukaku mottok hjemmefansens hyllest etter sine to scoringer.

Foto: Oli Scarff / AFP

Og etter pause ble det mer Lukaku-show. Henrikh Mkhitaryan svingte inn et frispark, og den 94 kilo tunge nysigneringen hadde få problemer med å rive seg løs fra markeringen, og kunne enkelt kontrollere inn 2–0 med hodet.

– En drøm som går i oppfyllelse

Med sine to scoringer skriver Lukaku seg inn i en eksklusiv klubb med spillere som har scoret i sin Manchester United-ligadebut. Ole Gunnar Solskjær, Paul Scholes, Wayne Rooney, Zlatan Ibrahimovic, Ruud van Nistelrooy, og nåværende United-spillere Marcus Rashford og Anthony Martial er blant de heldige få som har fått til det.

– Det er en drøm som går i oppfyllelse, men det viktigste er selvsagt at vi vinner, sa Lukaku til Sky Sports etter kampen.

Det ble ikke flere scoringer på belgieren, men Manchester United har flere som kan score. Innbytteren Anthony Martial økte til 3–0 etter 87 minutter, og like før slutt hamret fjorårets storkjøp, Paul Pogba, inn det fjerde.

– Det kunne ikke startet bedre en dette, sa Paul Pogba i et intervju vist på TV 2.

Han var også storfornøyd med sin gode kamerat Romelu Lukaku.

– Jeg er veldig glad han er her. Sesongen har akkurat startet, han har puttet to, og vi kunne ikke forventet mer. Han kan gi dette laget så mye, sier han.

Paul Pogba

MELLOM STOLPENE: Paul Pogba hadde seks stolpeskudd i Premier League i fjor. I sesongens første kamp traff han endelig mellom stolpene.

Foto: Oli Scarff / AFP

– Viktig for selvtilliten

Dermed er det Manchester United som troner øverst på Premier League-tabellen etter den første serierunden, men trener José Mourinho var ikke helt fornøyd.

– Det var en vanskelig kamp, og den var vidåpen på 2–0. 4–0 var kanskje ikke riktig resultat. At vi er på toppen av tabellen betyr ingenting, sier Mourinho til Sky Sports.

Portugiseren er derimot veldig glad for å få Lukaku i gang.

– Det er alltid viktig at nye spillere scorer. Alle forventet scoringer, og det er bra for selvtilliten, sier han.

Premier League - Manchester United vs West Ham United

APPLAUS: José Mourinho syntes resultatet løy, men var fornøyd med tre poeng.

Foto: Andrew Yates / Reuters
Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

  • Chelsea bekrefter: Enzo mister resten av sesongen

    Chelseas Enzo Fernandez mister resten av sesongen, det melder klubben på sine nettsider.

    Argentineren har vært under kniven på grunn av et lyskeproblem, og Chelsea bekreftet at operasjonen var vellykket. Samtidig betyr det at han er ute resten av sesongen.

    23-åringen har spilt 62 kamper for klubben etter at de hentet ham i januar i fjor.

    Carabao Cup - Final - Chelsea v Liverpool
    Foto: HANNAH MCKAY / Reuters
  • Wada skal etterforskes etter kritikk i dopingsak

    Verdens Antidopingbyrå (Wada) har bedt om en uavhengig gjennomgang av byråets håndtering av saken om en mulig dopingsak med noen av verdens beste svømmere.

    Ifølge Wada skal sveitseren Eric Cottier få adgang til sakens innhold og gi sin vurdering av byråets behandling av saken. Wada opplyser at arbeidet ventes å være ferdig om to måneder.

    – Wadas integritet og omdømme er under angrep. I de siste dagene er Wada blitt anklaget for partiskhet overfor Kina, opplyser antidopingbyrået.

    Lørdag kom nyheten om at kinesiske svømmere hadde spor av hjertemedisinen trimetazidin i prøver avgitt noen måneder før sommerlekene i 2021. 13 av dem deltok i OL i Tokyo.

    Kinesiske antidopingmyndigheter har avvist anklagene og hevder at utøverne skal ha fått i seg stoffet i mat under et stevne.

    Senere stilte Wada seg bak den forklaringen. Det har fått blant andre Det amerikanske antidopingbyrået (Usada) til å reagere sterkt. Den amerikanske antidopingsjefen Travis Tygart gikk mandag hardt ut mot Wada og mente at de dekket over for kineserne. (NTB)

    Soccer FIFA 2034 World Cup
    Foto: Hassan Ammar / AP
  • Amnesty reagerer kraftig – Fifa forsvarer Saudi-avtale

    Amnesty reagerer kraftig på avtalen Fifa har inngått med det saudiarabiske oljeselskapet Aramco. Fifa peker på at den bidrar til global utvikling av fotballen.

    Avtalen mellom saudiarabiske Aramco og Fifa er den siste i rekken av oljestatens involvering i idrett.

    Nyhetsbyrået AP hevder at avtalen er den største Det internasjonale fotballforbundet (Fifa) har inngått med en sponsor om man regner per år.

    – Vi blir ikke lenger sjokkert over Saudi-Arabias bruk av sport som et PR-verktøy, og Fifa har til gode å imøtekomme bekymringer knyttet til saudiske myndigheters grove brudd på menneskerettighetene, sier prosjektleder Frank Conde Tangberg i Amnesty International til NTB.

    – Fifa har valgt å rulle ut den røde løperen for Saudi-Arabia som VM-vert og sponsor. Vi oppfordrer Fifa til å engasjere seg mer for å ta tak i risikoen knyttet til VM i 2034, sier Tangberg.

    NTB har kontaktet Fifa og spurt om forbundets respons på et samarbeid med Saudi-Arabia og bekymringene om brudd på menneskerettighetene.:

    – I tråd med vedtektene reinvesterer Fifa sine inntekter, inkludert inntektene fra Aramco-sponsingen, i å utvikle fotball over hele verden. Det er forventet at Fifa i 2023–2026 vil investere i overkant av 3,9 milliarder dollar i utvikling og utdanning, opplyser en talsperson i Fifa til NTB.

    – Dette inkluderer «Fifa Forward 3.0», fotballutviklingsfondet og andre initiativ som for eksempel å fremme kvinnefotball, dommerarbeid og teknisk utvikling. (NTB)

    Soccer FIFA 2034 World Cup
    Foto: Hassan Ammar / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal