LSKs mesterligasuksess kan bli tapsprosjekt

LSK Kvinner har stått for en aldri så liten bragd med å nå kvartfinale i mesterligaen, men klubbkassa blir ikke fullere av den grunn.

Champions League returkamp Brøndby IF - LSK Kvinner

JUBEL: LSK Kvinner har hatt stor sportslig suksess i år. De har allerede vunnet Toppserien, og har greid å ta seg til kvartfinalen i mesterligaen. Søndag spiller de den siste kampen i den hjemlige serien.

Foto: Anders Kjærbyeritzau Scanpix / NTB scanpix

Søndag befestet LSK sin posisjon som Norges beste fotballag på kvinnesiden. Røa ble slått hele 6-2, og etterpå fikk LSK utdelt gullhatter og kunne endelig feire nok et seriemesterskap.

Det neste som skjer for laget er cupfinalen, første dagen helgen i desember, før det er duket for kvartfinaler i mesterligaen i mars 2019.

Når det snakkes om kvartfinale i mesterligaen, tenker de fleste at det må være kjærkomne penger inn på klubbens konto. For LSK Kvinner har prestasjonene dessverre ikke vært noe plussprosjekt.

– Vi har ikke fått det endelige regnskapet etter de to kampene vi har hatt. Vi har hatt mindre utgifter i forhold til baneleie og kampkostnader, men det er et så stort apparat i regi av UEFA og så mange punkter som skal fylles, sier LSKs styreleder Nordis Vik Olausson.

Har dere tjent penger på mesterligasuksessen til nå?

– Nei, det har vi nok ikke gjort.

– En form for diskriminering

Til tross for liten gevinst på Europa-eventyret så langt har LSK-trener Hege Riise sagt at hun ønsker god tilrettelegging og forsterkninger før kampene i mars.

Det er et ønske som hadde vært lettere å innfri med mer premiepenger. Et herrelag i kvartfinalen i mesterligaen tjener 10 millioner euro, noe som tilsvarer rundt 100 millioner kroner.

Til sammenligning er kvinnelagene sikret 40.000 euro for å nå kvartfinalen, altså rundt 400.000 kroner.

Champions League returkamp Brøndby IF - LSK Kvinner

LSK slo danske Brøndby i mesterligaen, og er med det klare for kvartfinale.

Foto: Anders Kjærbye / NTB scanpix

Per Berg har vært den største økonomiske bidragsyteren og sponsoren til LSK Kvinner i lang tid gjennom sine selskaper, og han mener denne forskjellen er urettferdig.

– Jeg føler at det er en form for diskriminering. I andre idretter så er forskjellene mindre, som i for eksempel ski. Det er på tide at det blir litt nærmere likestilling, sier Berg.

LSK Kvinner, som har et totalbudsjett på rundt 8,5 millioner kroner, er mer opptatt av å få mest ut av det de faktisk har til rådighet.

– Vi er så glad i sporten og fotballen, så det meste går til sport. Det har vært mest tæring på administrasjonen, forteller Olaussen.

Håper å ikke tape penger

Med kostnadene som påløper LSK ved lange utenlandsreiser og arrangering av ekstra kamper, er det vanskelig å få det til å bli ekstra mynt i kassa.

Tror du at dere kommer til å tape penger på å komme så langt i mesterligaen?

– Huff, nei det håper jeg inderlig ikke. Men for å si det på en annen måte. Jeg skulle gjerne gitt noe til de som hjelper oss som ikke får noe. Om vi hadde tjent penger kunne vi vært litt generøse og gitt noe tilbake, sier Olaussen

Dersom LSK går til semifinale tjener de 190.000 kroner, samt en sikker sum på 660.000 kroner om de skulle ryke ut.

– På gode dager kan de matche nesten hvem som helst synes jeg. Men det er stor forskjell på budsjettene på de beste lagene, og i det lange løp så vinner de med mest penger, sier Berg.

Siste nytt

 • Firmino fikset Liverpool-seier

  Liverpool måtte kjempe lenge før de halte i land sesongens 22. ligaseier, og laget er nå ubeseiret de siste 40 kampene. Jordan Henderson sendte Liverpool i en oppskriftsmessig ledelse da han stanget inn et hjørnespark etter åtte minutter. Men Wolverhampton slo tilbake i andreomgang. Lynhurtige Adama Traoré slo inn et innlegg som fant pannebrasken til Raúl Jiménez som utlignet for hjemmelaget. I sluttminuttene avgjorde den brasilianske-spissen Roberto Firmino med en perlescoring da han dunket ballen opp i krysset med venstrebeinet.

  Roberto Firmino ble den store Liverpool-helten
  Foto: Oli Scarff / AFP
 • Hovland fire slag bak i Dubai

  Viktor Hovland åpnet Dubai Desert Classic med en runde ett slag under par i vanskelige spilleforhold. Han er på delt 18.-plass etter de første 18 hullene, og er fire slag bak ledende Thomas Pieters. Turneringen i Dubai inngår i europatouren og varer til søndag. Forrige uke slet Hovland i sin sesongdebut. Da klarte han ikke cuten i Abu Dhabi. (NTB)

  Viktor Hovland spiller turnering i Dubai
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
 • Sørloth til kvartfinale

  Klubben til Alexander Sørloth, Trabzonspor, er videre til kvartfinale i den Tyrkiske cupen etter straffesparkkonkurranse. I det første oppgjøret mot Denizlispor vant klubben til Sørloth 2-0, men fikk det langt tøffere torsdag. Denizlispor skaffet seg en tidlig 2-0 ledelse, men i andreomgang fikk nordmannen muligheten fra straffemerket. Den reddet keeper og det stod 2-0 til Denizlispor etter full tid. Dermed måtte kampen avgjøres på straffesparkkonkurranse, og der var Trabzonspor best. Sørloth spilte hele kampen, men tok ikke en av de avgjørende straffene.

  Alexander Sørloth spilte hele kampen
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal