LSKs mesterligasuksess kan bli tapsprosjekt

LSK Kvinner har stått for en aldri så liten bragd med å nå kvartfinale i mesterligaen, men klubbkassa blir ikke fullere av den grunn.

Champions League returkamp Brøndby IF - LSK Kvinner

JUBEL: LSK Kvinner har hatt stor sportslig suksess i år. De har allerede vunnet Toppserien, og har greid å ta seg til kvartfinalen i mesterligaen. Søndag spiller de den siste kampen i den hjemlige serien.

Foto: Anders Kjærbyeritzau Scanpix / NTB scanpix

Søndag befestet LSK sin posisjon som Norges beste fotballag på kvinnesiden. Røa ble slått hele 6-2, og etterpå fikk LSK utdelt gullhatter og kunne endelig feire nok et seriemesterskap.

Det neste som skjer for laget er cupfinalen, første dagen helgen i desember, før det er duket for kvartfinaler i mesterligaen i mars 2019.

Når det snakkes om kvartfinale i mesterligaen, tenker de fleste at det må være kjærkomne penger inn på klubbens konto. For LSK Kvinner har prestasjonene dessverre ikke vært noe plussprosjekt.

– Vi har ikke fått det endelige regnskapet etter de to kampene vi har hatt. Vi har hatt mindre utgifter i forhold til baneleie og kampkostnader, men det er et så stort apparat i regi av UEFA og så mange punkter som skal fylles, sier LSKs styreleder Nordis Vik Olausson.

Har dere tjent penger på mesterligasuksessen til nå?

– Nei, det har vi nok ikke gjort.

– En form for diskriminering

Til tross for liten gevinst på Europa-eventyret så langt har LSK-trener Hege Riise sagt at hun ønsker god tilrettelegging og forsterkninger før kampene i mars.

Det er et ønske som hadde vært lettere å innfri med mer premiepenger. Et herrelag i kvartfinalen i mesterligaen tjener 10 millioner euro, noe som tilsvarer rundt 100 millioner kroner.

Til sammenligning er kvinnelagene sikret 40.000 euro for å nå kvartfinalen, altså rundt 400.000 kroner.

Champions League returkamp Brøndby IF - LSK Kvinner

LSK slo danske Brøndby i mesterligaen, og er med det klare for kvartfinale.

Foto: Anders Kjærbye / NTB scanpix

Per Berg har vært den største økonomiske bidragsyteren og sponsoren til LSK Kvinner i lang tid gjennom sine selskaper, og han mener denne forskjellen er urettferdig.

– Jeg føler at det er en form for diskriminering. I andre idretter så er forskjellene mindre, som i for eksempel ski. Det er på tide at det blir litt nærmere likestilling, sier Berg.

LSK Kvinner, som har et totalbudsjett på rundt 8,5 millioner kroner, er mer opptatt av å få mest ut av det de faktisk har til rådighet.

– Vi er så glad i sporten og fotballen, så det meste går til sport. Det har vært mest tæring på administrasjonen, forteller Olaussen.

Håper å ikke tape penger

Med kostnadene som påløper LSK ved lange utenlandsreiser og arrangering av ekstra kamper, er det vanskelig å få det til å bli ekstra mynt i kassa.

Tror du at dere kommer til å tape penger på å komme så langt i mesterligaen?

– Huff, nei det håper jeg inderlig ikke. Men for å si det på en annen måte. Jeg skulle gjerne gitt noe til de som hjelper oss som ikke får noe. Om vi hadde tjent penger kunne vi vært litt generøse og gitt noe tilbake, sier Olaussen

Dersom LSK går til semifinale tjener de 190.000 kroner, samt en sikker sum på 660.000 kroner om de skulle ryke ut.

– På gode dager kan de matche nesten hvem som helst synes jeg. Men det er stor forskjell på budsjettene på de beste lagene, og i det lange løp så vinner de med mest penger, sier Berg.

Siste nytt

 • Flertall for OL-avlysning i Japan

  59 prosent ønsker å avlyse sommer-OL i Tokyo, viser en ny meningsmåling fra Japan. Bare 39 prosent mener lekene bør holdes, melder Reuters. Tre måneder før lekene skal åpne sliter Japan med høye smittetall og strenge koronarestriksjoner.

 • Knallsterk avslutning av Hovland

  Viktor Hovlands fire birdier på siste dag i Charlotte sikret ham den andre tredjeplassen på rad i PGA-touren.

  23-åringen fra Norge dro til med birdier på hull 4, 7, 14 og 15 i North Carolina. Det ga totalt 67 slag og fire under par på den siste dagen.

  Etter fire dagers spill ble fasiten totalt åtte slag under par totalt, og igjen var det en sistedag det luktet svidd av for Hovland. Han klatret tre plasser på avslutningsdagen.

  Hovland delte 3.-plassen med Keith Mitchell.

  Wells Fargo Golf
  Foto: Jacob Kupferman / AP
 • Neymar-mål holder liv i tittelhåp

  Neymars straffescoring like før pause sørget for 1-1 og ett viktig poeng for Pars Saint-Germain borte mot Rennes.

  PSG er tre poeng bak serieleder Lille med to serierunder igjen. De kan fortsatt bli seriemestere, men er avhengige av at Lille snubler.

  APTOPIX France Soccer League One
  Foto: David Vincent / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal