Hopp til innhold

LSKs mesterligasuksess kan bli tapsprosjekt

LSK Kvinner har stått for en aldri så liten bragd med å nå kvartfinale i mesterligaen, men klubbkassa blir ikke fullere av den grunn.

Champions League returkamp Brøndby IF - LSK Kvinner

JUBEL: LSK Kvinner har hatt stor sportslig suksess i år. De har allerede vunnet Toppserien, og har greid å ta seg til kvartfinalen i mesterligaen. Søndag spiller de den siste kampen i den hjemlige serien.

Foto: Anders Kjærbyeritzau Scanpix / NTB scanpix

Søndag befestet LSK sin posisjon som Norges beste fotballag på kvinnesiden. Røa ble slått hele 6-2, og etterpå fikk LSK utdelt gullhatter og kunne endelig feire nok et seriemesterskap.

Det neste som skjer for laget er cupfinalen, første dagen helgen i desember, før det er duket for kvartfinaler i mesterligaen i mars 2019.

Når det snakkes om kvartfinale i mesterligaen, tenker de fleste at det må være kjærkomne penger inn på klubbens konto. For LSK Kvinner har prestasjonene dessverre ikke vært noe plussprosjekt.

– Vi har ikke fått det endelige regnskapet etter de to kampene vi har hatt. Vi har hatt mindre utgifter i forhold til baneleie og kampkostnader, men det er et så stort apparat i regi av UEFA og så mange punkter som skal fylles, sier LSKs styreleder Nordis Vik Olausson.

Har dere tjent penger på mesterligasuksessen til nå?

– Nei, det har vi nok ikke gjort.

– En form for diskriminering

Til tross for liten gevinst på Europa-eventyret så langt har LSK-trener Hege Riise sagt at hun ønsker god tilrettelegging og forsterkninger før kampene i mars.

Det er et ønske som hadde vært lettere å innfri med mer premiepenger. Et herrelag i kvartfinalen i mesterligaen tjener 10 millioner euro, noe som tilsvarer rundt 100 millioner kroner.

Til sammenligning er kvinnelagene sikret 40.000 euro for å nå kvartfinalen, altså rundt 400.000 kroner.

Champions League returkamp Brøndby IF - LSK Kvinner

LSK slo danske Brøndby i mesterligaen, og er med det klare for kvartfinale.

Foto: Anders Kjærbye / NTB scanpix

Per Berg har vært den største økonomiske bidragsyteren og sponsoren til LSK Kvinner i lang tid gjennom sine selskaper, og han mener denne forskjellen er urettferdig.

– Jeg føler at det er en form for diskriminering. I andre idretter så er forskjellene mindre, som i for eksempel ski. Det er på tide at det blir litt nærmere likestilling, sier Berg.

LSK Kvinner, som har et totalbudsjett på rundt 8,5 millioner kroner, er mer opptatt av å få mest ut av det de faktisk har til rådighet.

– Vi er så glad i sporten og fotballen, så det meste går til sport. Det har vært mest tæring på administrasjonen, forteller Olaussen.

Håper å ikke tape penger

Med kostnadene som påløper LSK ved lange utenlandsreiser og arrangering av ekstra kamper, er det vanskelig å få det til å bli ekstra mynt i kassa.

Tror du at dere kommer til å tape penger på å komme så langt i mesterligaen?

– Huff, nei det håper jeg inderlig ikke. Men for å si det på en annen måte. Jeg skulle gjerne gitt noe til de som hjelper oss som ikke får noe. Om vi hadde tjent penger kunne vi vært litt generøse og gitt noe tilbake, sier Olaussen

Dersom LSK går til semifinale tjener de 190.000 kroner, samt en sikker sum på 660.000 kroner om de skulle ryke ut.

– På gode dager kan de matche nesten hvem som helst synes jeg. Men det er stor forskjell på budsjettene på de beste lagene, og i det lange løp så vinner de med mest penger, sier Berg.

Siste nytt

 • Serena Williams legger opp

  Tennisesset legger etter planen racketen på hylla etter US Open. Det bekrefter hun selv i et innlegg i Vogue.

  – Det kommer en tid i livet hvor man må gå nye veier. Den tiden er tøff når du elsker noe. Herlighet som jeg elsker tennis. Men nå har nedtellingen startet, skriver hun på Instagram.

  Williams anses som en av tidenes beste tennisspillere. Amerikaneren har vunnet 23 Grand Slam-titler i single, hvorav syv er tatt i Wimbledon.

  Det har vært et tungt år for tennisveteranen, som blant annet røk ut i første runde av Wimbledon i juni etter et langt skadeavbrekk.

  Den tidligere verdenseneren vant sin første tenniskamp på 14 måneder mandag, da hun slo spanske Nuria Parrizas Diaz i strake sett.

  – Jeg skal nyte de neste ukene, skriver 40-åringen videre i innlegget.

  Tennis: National Bank Open
  Foto: Dan Hamilton / Reuters
 • Jens Petter Hauge med i Frankfurt-troppen mot Real Madrid

  Jens Petter Hauge har ikke spilt så mange kamper for Eintracht Frankfurt denne sesongen, men er i troppen til møtet mot Real Madrid i Helsingfors onsdag.

  De to lagene skal spille Uefas supercupfinale hvor vinneren av mesterligaen og europaligaen møtes onsdag kveld i den finske hovedstaden.

  Hauge spilte de siste 20 minuttene i finalen i europaligaen mot skotske Rangers i mai. Han spilte sist i treningskampen mot Torino i midten av juli, men var ikke i troppen i den tyske serieåpningen i helgen.

  I slutten av mai skrev Bodø-mannen under på en langtidskontrakt med Eintracht Frankfurt etter å ha vært utlånt fra Milan. Han spilte 38 kamper for laget forrige sesong og scoret tre mål.

  Hauge ble solgt til Milan fra Bodø/Glimt i 2020. (NTB)

  Europa League - Round of 16 Second Leg - Eintracht Frankfurt v Real Betis
  Foto: HEIKO BECKER / Reuters
 • Manchester United trekker seg fra Arnautovic-kjøp

  Flere medier har omtalt at Manchester United har ønsket å kjøpe Bologna-spissen Marko Arnautovic. Nå har de avsluttet samtalene og ser etter andre alternativer.

  Bologna skal ha avslått et bud på 8 millioner euro, skriver The Athletic.

  Videre skriver nettstedet at United har mottatt klager fra supportere om kjøpet av Arnautovic.

  UEFA Nations League - Group A - Austria v Denmark
  Foto: LISA LEUTNER / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 52 klipp
Sport
Spiller nå
Her stagediver Vetle Sjåstad Christiansen etter den fjerde Blink-seieren 00:55
Neste