Hopp til innhold

LSKs mesterligasuksess kan bli tapsprosjekt

LSK Kvinner har stått for en aldri så liten bragd med å nå kvartfinale i mesterligaen, men klubbkassa blir ikke fullere av den grunn.

Champions League returkamp Brøndby IF - LSK Kvinner

JUBEL: LSK Kvinner har hatt stor sportslig suksess i år. De har allerede vunnet Toppserien, og har greid å ta seg til kvartfinalen i mesterligaen. Søndag spiller de den siste kampen i den hjemlige serien.

Foto: Anders Kjærbyeritzau Scanpix / NTB scanpix

Søndag befestet LSK sin posisjon som Norges beste fotballag på kvinnesiden. Røa ble slått hele 6-2, og etterpå fikk LSK utdelt gullhatter og kunne endelig feire nok et seriemesterskap.

Det neste som skjer for laget er cupfinalen, første dagen helgen i desember, før det er duket for kvartfinaler i mesterligaen i mars 2019.

Når det snakkes om kvartfinale i mesterligaen, tenker de fleste at det må være kjærkomne penger inn på klubbens konto. For LSK Kvinner har prestasjonene dessverre ikke vært noe plussprosjekt.

– Vi har ikke fått det endelige regnskapet etter de to kampene vi har hatt. Vi har hatt mindre utgifter i forhold til baneleie og kampkostnader, men det er et så stort apparat i regi av UEFA og så mange punkter som skal fylles, sier LSKs styreleder Nordis Vik Olausson.

Har dere tjent penger på mesterligasuksessen til nå?

– Nei, det har vi nok ikke gjort.

– En form for diskriminering

Til tross for liten gevinst på Europa-eventyret så langt har LSK-trener Hege Riise sagt at hun ønsker god tilrettelegging og forsterkninger før kampene i mars.

Det er et ønske som hadde vært lettere å innfri med mer premiepenger. Et herrelag i kvartfinalen i mesterligaen tjener 10 millioner euro, noe som tilsvarer rundt 100 millioner kroner.

Til sammenligning er kvinnelagene sikret 40.000 euro for å nå kvartfinalen, altså rundt 400.000 kroner.

Champions League returkamp Brøndby IF - LSK Kvinner

LSK slo danske Brøndby i mesterligaen, og er med det klare for kvartfinale.

Foto: Anders Kjærbye / NTB scanpix

Per Berg har vært den største økonomiske bidragsyteren og sponsoren til LSK Kvinner i lang tid gjennom sine selskaper, og han mener denne forskjellen er urettferdig.

– Jeg føler at det er en form for diskriminering. I andre idretter så er forskjellene mindre, som i for eksempel ski. Det er på tide at det blir litt nærmere likestilling, sier Berg.

LSK Kvinner, som har et totalbudsjett på rundt 8,5 millioner kroner, er mer opptatt av å få mest ut av det de faktisk har til rådighet.

– Vi er så glad i sporten og fotballen, så det meste går til sport. Det har vært mest tæring på administrasjonen, forteller Olaussen.

Håper å ikke tape penger

Med kostnadene som påløper LSK ved lange utenlandsreiser og arrangering av ekstra kamper, er det vanskelig å få det til å bli ekstra mynt i kassa.

Tror du at dere kommer til å tape penger på å komme så langt i mesterligaen?

– Huff, nei det håper jeg inderlig ikke. Men for å si det på en annen måte. Jeg skulle gjerne gitt noe til de som hjelper oss som ikke får noe. Om vi hadde tjent penger kunne vi vært litt generøse og gitt noe tilbake, sier Olaussen

Dersom LSK går til semifinale tjener de 190.000 kroner, samt en sikker sum på 660.000 kroner om de skulle ryke ut.

– På gode dager kan de matche nesten hvem som helst synes jeg. Men det er stor forskjell på budsjettene på de beste lagene, og i det lange løp så vinner de med mest penger, sier Berg.

Sportsnyheter

Siste nytt

  • De Ligt, Musiala og Dier tilbake i trening før returkampen i Madrid

    Bayern München-trioen Matthijs de Ligt, Jamal Musiala og Eric Dier var alle med på tirsdagens trening før onsdagens Champions League-semifinale mot Real Madrid.

    De Ligt gikk glipp av den første kampen grunnet kneproblemer, og erstatteren Kim Min-jae har fått skylden for begge målene Bayern München slapp inn i 2-2-kampen.

    Bayern-trener Thomas Tuchel sa på tirsdagens pressekonferanse at Dier og De Ligt ligger an til å starte returkampen i Spania.

    – De fortjener å fortsette å spille sammen. Matthijs har fått grønt lys, sa Tuchel.

    Musiala
    Foto: CHRISTOF STACHE / AFP
  • McDavid, MacKinnon eller Kutsjerov blir årets spiller i NHL

    Connor McDavid, Nathan MacKinnon og Nikita Kutsjerov er årets finalister i kampen om å vinne Hart-trofeet som årets spiller i NHL.

    Hart-trofeet gis årlig til spilleren som i en avstemning blant medlemmene i ishockeyjournalistenes forening utpekes som den mest verdifulle for sitt lag.

    McDavid vant Hart-trofeet for tredje gang i fjor og kan slutte seg til Wayne Gretzky (9), Gordie Howe (6) og Eddie Shore (4) som en av spillerne med minst fire. Edmonton Oilers-kapteinen kan også bli den første som vinner to år på rad siden Alex Ovetsjkin i 2008 og 2009.

    6bI-ZE7PPAY
    Foto: AP
  • Nominert til årets manager – fikk sparken

    Liam Rosenior var en av tre nominerte til prisen for årets manager i engelsk mesterskapsserie. Tirsdag fikk han sparken i Hull.

    39-åringen ble i november 2022 hentet til trenerjobben i klubben han hadde spilt for i fem år av sin aktive karriere. Han berget laget fra nedrykk, og sist sesong gjorde Hull det så bra at han i desember fikk en ny og forbedret kontrakt med gyldighet til 2026.

    Han ble også nominert til prisen som sesongens manager sammen med Kieran McKenna (Ipswich, som vant) og Daniel Farke (Leeds), men Hull gikk så vidt glipp av opprykkssluttspill. Med bare en seier på de fire siste kampene endte laget på 7.-plass, tre poeng bak Norwich på den viktige 6.-plassen.

    – Dette er den vanskeligste avgjørelsen jeg har truffet som styreleder i denne klubben. Jeg må se bort fra personlige følelser og treffe avgjørelser med klubbens langsiktige visjoner i sentrum, sier klubbens tyrkiske eier Acun Ilicali til Hulls nettsted.

    – Det er ingen tvil om at vi har hatt framgang under Liam, og han vil alltid være en del av denne familien. Likevel er det blitt tydelig at vi har ulike visjoner for klubbens framtid, og jeg føler at tiden er inne for å gjøre en endring.

    (©NTB)

    dfClLXF5MRI
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal