Hopp til innhold

Høydramatisk LSK-seier mot VIF på overtid – VIF-assistent fikk rødt etter kampen

Rivaloppgjøret mellom Vålerenga og Lillestrøm hadde «alt». Også etter kampslutt ble det dramatisk.

KtA--TLZj4g

Lillestrøm med ellevill snuoperasjon i eliteseriekampen mellom Vålerenga og Lillestrøm.

Dramatikk, spenning og fotball på sitt beste.

Det sier LSK-trener Geir Bakke til NRK etter den spinnville 4-3-seieren over Vålerenga i hovedstaden mandag kveld.

Et utsolgt Intility, med to dominerende supportergrupperinger på hver sin stappfulle kortside, bidro nemlig til et trykk og intensitet man sjelden finner i Eliteserien.

Og det var de gjestende Lillestrøm-supporterne som kunne juble til slutt.

Og for en måte det skjedde på.

LSK lå under 1-3, men snudde kampen i andre omgang etter at VIF ble redusert til ti mann før pause.

Avgjørelsen falt på spektakulært vis i det 96. spilleminutt da spissbautaen Akor Adams satte inn 4-3.

0pxdmy41lYg

Akor Adams ble den store helten for LSK.

Foto: NTB

Etter kampen kokte det over for noen og enhver.

Rødt kort også etter kamp

Dommer Kristoffer Hagenes forteller til NRK at han ga et rødt kort etter kampslutt til en person i Vålerengas støtteapparat.

NRK kjenner til at det er Vålerenga-assistent David Ribeiro som ble utvist i katakombene på Intility etter den dramatiske kampen.

– Det ble gitt etter kampslutt. Det var en situasjon med en i støtteapparatet til Vålerenga, som er veldig langt over grensen med tanke på hva man kan si på en fotballbane, sier Hagenes til NRK.

NRK har forsøkt å få Ribeiro i tale mandag kveld, foreløpig uten hell.

Dommeren skal nå ta saken videre.

– Vi kommer til å sende en rapport til Norges fotballforbund. Jeg er tilhenger av at vi skal ha en høy list for hva som kan sies. At det skal være engasjement, og at det skal være utrolig høy temperatur på en kamp som denne. Men det som ble sagt der, det er langt over grensen for hva vi kan akseptere som dommere. Og det slår vi ned på, sier han til NRK.

YOqnXgfV758

Kristoffer Hagenes ga to røde kort mandag kveld, ett underveis og ett etter kampen.

Foto: NTB

Vålerenga-trener Dag-Eilev Fagermo oppsummerer kampen slik:

– Jeg opplever en unik ramme med et veldig godt Vålerenga-lag, frem til vi blir får rødt kort og blir ti mann. Da er det et heroisk Vålerenga-lag som blir slitne på slutten og dessverre taper kampen, sier Fagermo til NRK etter kampen.

Fagermo snakker ikke om det røde kortet til Ribeiro, men til Simen Juklerød i første omgang.

– Klart det ble avgjørende

Oslo-klubben mistet nemlig grepet om kampen da Juklerød ble utvist rett før pause for en takling på Magnus Knudsen.

– Det er klart det ble avgjørende, for Lillestrøm hadde ikke sjans. Vi var klart bedre enn dem frem til det, men da vi ble ti mann, ble det en helt annen kamp, sier Fagermo til NRK.

– Frem til det røde kortet, så henger vi litt etter. Vi må jo skape underholdning når vi får fullsatt tribune, spøkte LSK-kaptein Gjermund Åsen til TV 2 etter kampslutt.

QG3lRfPOEfk

Det var en enorm ramme rundt mandagens storkamp.

Foto: NTB

Dommer Kristoffer Hagenes vurderte først situasjonen slik at det ikke engang var gult kort, men endret mening etter å ha sjekket situasjonen i reprise på VAR-skjermen.

– Det har mye å si for kampen. Det vet alle som har drevet med fotball, sier LSK-trener Geir Bakke til NRK om det røde kortet.

Men Dag-Eilev Fagermo velger å ikke gå til krig mot den avgjørelsen. Til TV 2 sier VIF-sjefen følgende på spørsmål om han synes det var riktig å vise ut Juklerød.

– Jeg synes den er vanskelig. Og jeg bebreider ikke dommeren, jeg synes det er verre at de annullerte målet til Aaron Kiil Olsen, for det er lov med fysikk i fotball. Og hadde vi fått det målet, da hadde vi vunnet, sier Fagermo om annulleringen som kom på stillingen 3-2.

Var det riktig med rødt kort til Juklerød?

Juklerød selv er langt nede etter kamp. Overfor NRK beskriver han kortet som «veldig avgjørende».

– Jeg er ganske sikker på at kampen hadde blitt annerledes med elleve mot elleve. Det er veldig kjedelig at det er meg, og at jeg utsetter lagkameratene mine for det som skjer i andre omgang, sier han til NRK.

– Så du synes det er feil?

– Ja, det gjør jeg. Det hadde nok alle gjort i min situasjon, tenker jeg. Det er kjedelig å være meg nå. Og så er det kjipt for min del og Vålerengas del at kampen blir som den blir, sier han.

rødt

BLODIG: Magnus Knudsen viste frem en blodig legg etter taklingen som førte til VIF-utvisning.

Foto: Skjermdump / TV 2 (med tillatelse)

Det er delte meninger om utvisningen hos ekspertkorpset.

– Jeg synes lista er for lav hvis det er rødt kort. Jeg tenker at gult kort hadde vært riktig, sa tidligere landslagsspiller Henning Berg til TV 2.

Når han får høre at Henning Berg mener det skulle vært gult, sier Geir Bakke:

– Husk at Henning har spilt i England. Det er nye tider nå, Henning, flirte Bakke.

Også Jesper Mathisen er enig i dommerens avgjørelse om å gi rødt kort.

– Juklerød går jo ikke inn for å skade Knudsen, han prøver ikke gjøre noe stygt, akkurat som at Magnus Wolff Eikrem ikke gjorde det da han ble utvist på Åråsen. Men man må ta konsekvensen av å gå inn med så mye kraft og fart og med foten så høyt og strak. God bruk av VAR, sa TV 2s Jesper Mathisen.

Dommer Hagenes forsvarer avgjørelsen etter kampen.

VAR-rommet i Oslo mente det hadde skjedd en klar og åpenbar feil. Og den ser jeg raskt selv når jeg ser på skjermen. Han utsetter motspilleren for fare. Det er for meg et soleklart rødt kort, og det er også derfor VAR griper inn, sier Hagenes til NRK etter kampen.

7aoaQ8Zeqzc

Her er situasjonen som endte med rødt kort til Vålerenga og Simen Juklerød.

Foto: NTB

Seieren gjør at Lillestrøm fortsetter storformen og har nå vunnet tre strake kamper i Eliteserien.

De tre poengene gjør at gultrøyene inntar andreplassen på tabellen etter fire serierunder, ett poeng bak ledende Bodø/Glimt.

– Men for vår del er vi ikke helt fornøyd med hvordan vi opptrer i perioder i dag. Vi er heller ikke fornøyd med presisjonen og hvordan vi utnytter overtallet, men vi utnytter det godt nok, sier Geir Bakke til NRK.

Presset øker på VIF

Når LSK i tillegg nylig sikret en billett til cupfinalen, skjønner alle at Kanarifansen jubler for en sesongstart av det svært sterke slaget.

hmtHx0atT2A

Vålerenga var i scoringshumør på Intility mandag.

Foto: NTB

For Vålerenga øker presset og misnøyen stiger.

Tapet i klassikeren mot LSK gjør at Vålerenga-trener Dag-Eilev Fagermo og hans menn nå har tapt tre strake kamper i Eliteserien og ligger tredje sist på tabellen.

Ordet krisestart er ikke langt unna for et VIF-lag som har et mål om å være et topp 4-lag denne sesongen.

Les også Helland kan tangere RBK-legende – eit halvt år etter han la opp

Pål André Helland

Fagermo sier følgende til NRK om den tunge sesongstarten:

– Den er som Vålerenga har forventet, og slik vi har vært i vinter. Vi er for ustabile. Vi gjør en bra kamp mot Aalesund i første runde, en svakere kamp hjemme mot Sarpsborg i andre runde, vi har en svak og en god omgang mot Brann og mot LSK har vi egentlig en veldig god kamp, egentlig årsbeste, men vi blir ti mann, og da er det vanskeligere, sier Fagermo.

Se bildespesial fra kampen her:

1-0

1-0 til Vålerenga

1-1, Vålerenga - LSK

1-1, Lillestrøm utligner

2-1

2-1 til hjemmelaget

3-1, VIF - LSK

3-1, Vålerenga øker ledelsen

Rødt kort

Vålerenga-utvisning allerede før pause

LSK

Kanarifansen feirer 3-2 rett etter pause

3-3, Vålerenga - LSK

3-3, Gjermund Åsen feirer scoring

3-4, Vålerenga - LSK

3-4 til Lillestrøm, langt på overtid

Eliteserien i fotball 2023: Vålerenga - Lillestrøm, Geir Bakke

Lillestrøm-trener Geir Bakke feirer seier

For LSK, som nylig ble cupfinaleklare, venter en ny tøff kamp når Bodø/Glimt (som ble beseiret i cupsemifinalen på Åråsen) kommer på et nytt besøk til Romerike førstkommende søndag og spiller rundens hovedkamp klokken 19.15.

Vålerenga kan glede seg til trondheimstur og møte med et presset RBK-lag førstkommende lørdag kveld.

Siste nytt

  • Leicester rykket opp igjen til Premier League

    Leeds tapte hele 0-4 borte mot Queens Park Rangers fredag kveld. Dermed ser det ut til at et direkte opprykk glipper for den tradisjonsrike klubben, mens Leicester kan feire retur til Premier League neste sesong.

    Etter fredagens kamp har Leeds fire poeng opp til Leicester, men kun én kamp igjen å spille. Leicester har på sin side to kamper igjen å spille.

    For Leeds' del jakter Ipswich Town like bak. De er ett poeng bak Leeds, men har spilt to kamper mindre. Dermed vil fem poeng på de siste tre kampene sikre et opprykk for Ipswich.

    For Leicester ble oppholdet på nest øverste nivå i engelsk fotball kortvarig. Klubben som vant Premier League i 2016, rykket ned fra Premier League i fjor.

    Seieren til Queens Park Rangers gjør at de har sikret plassen på nest øverste nivå.

    Leicester
    Foto: AP
  • Medier: Liverpool og Feyenoord enige om Slot-overgang

    Arne Slot blir etter alt å dømme arvtakeren til Jürgen Klopp som Liverpool-manager. Ifølge flere medier har Feyenoord gått med på å slippe ham.

    Det skjer etter at Slot torsdag bekreftet at han ønsket seg til Liverpool.

    – Jeg vil gjerne til Liverpool. Nå venter jeg på å se om klubbene kommer til enighet. Jeg er veldig trygg på det, sa Slot til ESPN.

    Nå melder flere medier, blant dem The Athletic, at klubbene har kommet fram til en kompensasjon for nederlenderens tjenester. Også nederlandske medier hevder at Slot nærmer seg Liverpool-jobben.

    Liverpool har vært på managerjakt siden Klopp i vinter varslet at han kom til å gi seg ved sesongslutt. Tyskeren hadde egentlig to år igjen av kontrakten.

    I Nederland er 45-årige Slot kjent for å stå for en offensiv og energisk spillestil. Han ledet i fjor Feyenoord til serietittelen og fulgte i år opp med å vinne cupen.

    Slot tok for to år siden Rotterdam-laget til finalen i Serieligaen. Han leverte også sterke resultater som AZ Alkmaar-trener. (NTB)

    Arne Slot
    Foto: AFP
  • Stortalent herjet da Norge vant i VM-test

    Treningskampen mellom Norge og Danmark i Asker endte 4-3 fredag kveld etter spilleforlengelse.

    18 år gamle Michael Brandsegg-Nygård er blant verdens mest ettertraktede talenter og han viste hvorfor fredagens kamp.

    Brandsegg-Nygård ble kreditert alle Norges tre mål i ordinær tid.

    – Jeg vet ikke. To i hvert fall, sa Brandsegg-Nygård til TV 2 i pausen mellom andre og tredje periode.

    – Den gikk på skøyta mi, men så jeg ikke hva som skjedde etter. Jeg tror Petter (Vesterheim) slo den inn, sa Brandsegg-Nygård videre - noe også TV 2s kommentatorer konkluderte med.

    Norge ledet 3-1 etter den andre perioden, men Danmark kom tilbake i den tredje perioden og fikk utlignet til 3-3. Dermed ble det spilleforlengelse i Asker.

    Der var igjen Brandsegg-Nygård sentral og scoret Norges vinnermål i spilleforlengelsen.

    Norge og Danmark møtes til ny treningskamp lørdag. Deretter skal Norge spille to treningskamper borte mot Latvia neste uke, før VM starter 9. mai.

    Michael Brandsegg-Nygård
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal