Hopp til innhold

Livet på topp i fotballgale Istanbul – privatsjåfør, tolk og samboerblogg

SKOPJE (NRK): Under kuppforsøket i den tyrkiske hovedstaden vurderte Martin Linnes å ta med familien hjem, men nå er hverdagen i Istanbul perfekt for landslagsspilleren.

FOTBALLANDSLAGETS PRESSEKONFERANSE I BRAGA

PÅ TOPP: Martin Linnes har opplevd opp- og nedturer i Tyrkia, men topper nå tabellen med Galatasaray.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

– Det er natt og dag, rett og slett. Når det er svart, er det helsvart.

Slik beskriver Martin Linnes forskjellen på å være Galatasaray-spiller i med- og motgang. Det samme kan sies om hverdagen i den tyrkiske hovedstaden under kuppforsøket sommeren 2016 og nå.

– Altfor mye jævelskap. Helt forferdelig, sa backen til NRK da.

Kaos i Istanbul

Et og et halvt år senere koker fortsatt i Galatasaray-land, men nå med positivt fortegn. De røde og gule topper ligaen for første gang siden Linnes byttet ut lille Molde med fotballgryta Istanbul.

– Dette året har vært en skikkelig opptur. Det er ingen tvil om at jeg har det bra der nå. Det er rett og slett en veldig kul hverdag. Galatasaray er en veldig stor klubb i europeisk sammenheng.

FRA ODALEN TIL ISTANBUL: Martin Linnes i duell med Östersunds Ken Sema i Europa League.

Foto: Lefteris Pitarakis / AP

– Hvordan er livet i Istanbul når Galatasaray er serieleder?

– Det er litt hektisk. Tyrkerne er mer frempå og lidenskapelige. I stedet for å peke og hviske, kommer de løpende for å ta bilder. Men det er bare koselig. Det tar tid å bli vant til overgangen til en millionby, men nå trives vi veldig godt.

Bloggherre

26-åringen fra Sander i Sør-Odal bor sammen med samboeren Elisabeth og datteren Emma i den tyrkiske storbyen. Der har de hyret inn både tolk og privatsjåfør.

– I starten var det helt nødvendig. Nå klarer vi oss mer selv, men siden jeg er mye på reise er det fint med hjelp og litt ekstra trygghet om noe skulle skje, forklarer Linnes.

Han nevnes ofte i samboerens blogg om hverdagen i Tyrkia. Der kan man blant annet lese at Linnes ikke er tilsnakkende på kampdag.

For en drøy måned siden tok hun i innlegget «Landslaget og Galatasaray, nok er nok» et oppgjør med såkalte nettroll som hun mente ytret meninger om Linnes uten å ha sett ham i aksjon.

– Hun har støttet meg og stått bak meg i 11 år. For meg er det helt greit å bli omtalt i bloggen. Hun har latt meg holde på med fotballen, så da er det min jobb å «backe» henne litt nå.

Instagram

Siste nytt

  • KFUM brukte suspendert spiller i cupen – kan bli straffet

    KFUM Oslo brukte en spiller som skulle hatt karantene i cupkampen mot Sogndal tidligere i måneden. Norges Fotballforbund åpner for å straffe eliteserieklubben.

    Det skriver Bergens Tidende.

    KFUM-spiller Adnan Hadzic spilte 3.-rundekampen mot Sogndal, samtidig hadde Hadzic gult kort fra både første og andre runde, og skulle dermed ha vært plassert på tribunen.

    I neste runde slo KFUM ut Lysekloster, og Lysekloster hevder at de vurderer protest. Klubben mener at de kunne fått en annen motstander i 4. runde dersom ting hadde gått riktig for seg.

    Fristen for å legge inn protest er utløpt, ifølge Norges Fotballforbund. Ifølge NFF er det Sogndal som i så fall kunne ha protestert i dette tilfellet. Lysekloster anses ikke for å være part i saken. Sogndal ønsker ikke å legge inn protest.

    Samtidig har NFF bedt KFUM om en forklaring. I etterkant av at denne er mottatt vil det bli vurdert å opprette sanksjonssak.

    – Her har vi gjort en tabbe vi ikke har vært klar over. Det er bare å beklage det, sier daglig leder Thor Erik Stenberg til VG.

    (NTB)

    KdW-3xTESgI
    Foto: NTB
  • Premier League-klubben Everton dropper poengtrekk-anke – høring avlyst

    Everton dropper anken knyttet til de to siste minuspoengene Premier League-klubben er ilagt for brudd på økonomiske regler.

    Merseyside-klubben opplyser selv om beslutningen som er tatt fredag.

    I begrunnelsen heter det at Everton nå velger å ta en pragmatisk tilnærming til poengstraffen, all den tid den har berget plassen på øverste nivå.

    Everton ble i fjor høst trukket ti poeng. Etter anke ble straffen i februar redusert til seks poeng. Deretter kom altså ytterligere et poengtrekk.

    1Po1BlxC2kA
    Foto: Reuters
  • Dyche ble månedens manager i Premier League

    Sean Dyche (52) er for andre gang i karrieren utpekt som månedens manager i Premier League. I april ledet han Everton til 13 av 18 mulige poeng.

    De gode resultatene sikret Merseyside-klubben nok en sesong på øverste nivå. Plassen ble reddet flere runder før sesongslutt selv om Everton er trukket åtte poeng denne sesongen for brudd på økonomiske regler.

    jI9WhALATac
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal