Livet på topp i fotballgale Istanbul – privatsjåfør, tolk og samboerblogg

SKOPJE (NRK): Under kuppforsøket i den tyrkiske hovedstaden vurderte Martin Linnes å ta med familien hjem, men nå er hverdagen i Istanbul perfekt for landslagsspilleren.

FOTBALLANDSLAGETS PRESSEKONFERANSE I BRAGA

PÅ TOPP: Martin Linnes har opplevd opp- og nedturer i Tyrkia, men topper nå tabellen med Galatasaray.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

– Det er natt og dag, rett og slett. Når det er svart, er det helsvart.

Slik beskriver Martin Linnes forskjellen på å være Galatasaray-spiller i med- og motgang. Det samme kan sies om hverdagen i den tyrkiske hovedstaden under kuppforsøket sommeren 2016 og nå.

– Altfor mye jævelskap. Helt forferdelig, sa backen til NRK da.

Kaos i Istanbul

Et og et halvt år senere koker fortsatt i Galatasaray-land, men nå med positivt fortegn. De røde og gule topper ligaen for første gang siden Linnes byttet ut lille Molde med fotballgryta Istanbul.

– Dette året har vært en skikkelig opptur. Det er ingen tvil om at jeg har det bra der nå. Det er rett og slett en veldig kul hverdag. Galatasaray er en veldig stor klubb i europeisk sammenheng.

FRA ODALEN TIL ISTANBUL: Martin Linnes i duell med Östersunds Ken Sema i Europa League.

Foto: Lefteris Pitarakis / AP

– Hvordan er livet i Istanbul når Galatasaray er serieleder?

– Det er litt hektisk. Tyrkerne er mer frempå og lidenskapelige. I stedet for å peke og hviske, kommer de løpende for å ta bilder. Men det er bare koselig. Det tar tid å bli vant til overgangen til en millionby, men nå trives vi veldig godt.

Bloggherre

26-åringen fra Sander i Sør-Odal bor sammen med samboeren Elisabeth og datteren Emma i den tyrkiske storbyen. Der har de hyret inn både tolk og privatsjåfør.

– I starten var det helt nødvendig. Nå klarer vi oss mer selv, men siden jeg er mye på reise er det fint med hjelp og litt ekstra trygghet om noe skulle skje, forklarer Linnes.

Han nevnes ofte i samboerens blogg om hverdagen i Tyrkia. Der kan man blant annet lese at Linnes ikke er tilsnakkende på kampdag.

For en drøy måned siden tok hun i innlegget «Landslaget og Galatasaray, nok er nok» et oppgjør med såkalte nettroll som hun mente ytret meninger om Linnes uten å ha sett ham i aksjon.

– Hun har støttet meg og stått bak meg i 11 år. For meg er det helt greit å bli omtalt i bloggen. Hun har latt meg holde på med fotballen, så da er det min jobb å «backe» henne litt nå.

Instagram

Siste nytt

 • Hovland på skuddhold

  Viktor Hovland gikk tredje runde av den pågående Hero World Challenge-turneringen fem slag under par, noe som gjør at han ligger på en delt tredjeplass før det hele skal avgjøres søndag.

  Nordmannen er bare slaget bak Brooks Koepka som ligger som nummer to, men Collin Morikawa har skaffet seg en kjempeluke i tet. Morikawa storspilte lørdag og gikk åtte slag under par. Dermed har han en ledelse på hele fem slag ned til Koepka. Hovland er altså seks slag bak lederen.

  Viktor Hovland, Bahamas
  Foto: Mike Ehrmann / AFP
 • Stjernen økte serieledelsen

  Tabelltopp Stjernen knuste Storhamar 6-3 i egen hall i eliteserien i ishockey lørdag. Serietoer Stavanger Oilers tapte for Sparta etter straffeslagkonkurranse. Dermed økte serielederen forspranget i toppet av tabellen.

  Eliteserien i ishockey 2021: Manglerud - Stjernen
  Foto: Annika Byrde / NTB
 • Rekord-bonanza av skøytegutta

  Allan Dahl Johansson gikk 1500-meteren på 1:42.619 i Salt Lake City lørdag kveld, noe som er personlig rekord for nordmannen. Det holdt til å bli nummer åtte. Også Peder Kongshaug og Kristian Ulekleiv bedret rekordene sine på distansen med tidene 1:42.880 og 1:42.435. De endte som henholdsvis nummer ni og tretten.

  – Pers er pers, er Johanssons oppsummering overfor Viaplay Vinter.

  Amerikanske Joey Mantia vant på tiden 1:41.154 foran kinesiske Zhongyan Ning og Thomas Krol fra Nederland.

  Allan Dahl Johansson, 1500 meter
  Foto: Peter Dejong / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal