NRK Meny
Normal

Norsk landslagsspiller i Tyrkia: – Selvsagt blir man påvirket

Martin Linnes (24) har hatt et turbulent første halvår i den tyrkiske klubben Galatasaray.

MArtin Linnes

PREGET: Galatasaray-spiller Martin Linnes er preget av situasjonen i Tyrkia. Her fra en landslagssamling i mars.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

– Altfor mye jævelskap. Helt forferdelig, sier 24-åringen til NRK.

Linnes og resten av Galatasaray-spillerne er på treningsleir i Sveits. Samtidig stiger dødstallene i hjemlandet etter nattens kuppforsøk, men den norske landslagsbacken vet foreløpig lite om situasjonen.

– Vi skal ha et lagmøte etter frokost i dag. Så da får vi se hva det blir til, forklarer han.

Situasjonen i Tyrkia er mildt sagt uoversiktlig etter at militæret forsøkte å gjennomføre et kupp natt til lørdag. Etter flere timer i uvisse, kom meldingene om at kuppforsøket var slått tilbake.

– Familien er gudskjelov på ferie i Norge, sier Linnes, som ble far i fjor høst.

Han og samboer Elisabeth Haugen flyttet vekk fra sentrum av Istanbul temmelig tidlig etter overgangen fra Molde til Galatasaray. Det var et sikkerhetstiltak i samråd med klubben, for Linnes har opplevd mye på kort tid i Tyrkia.

I mars ble storkampen mellom Fenerbahce og Galatasaray utsatt på grunn av terrorfare, og nordmannen var også tett på terror i Ankara.

– Vurderer du å finne deg en ny klubb på grunn av all uroen i landet?

– Det er litt for tidlig å si. Jeg må få vite litt mer om situasjonen før jeg kan si noe om det. Men selvsagt blir man påvirket av at slike ting skjer, svarer Linnes.

– Det er ikke første gangen det har vært urolig dette halve året heller, men vi får nok vite mer utover dagen, legger han til.

Etter planen skal laget tilbake til Istanbul tirsdag 19.juli.

Siste nytt

 • Nedturen fortsetter for Everton

  Everton sliter både i mesterligaen og i europaligaen. Torsdag gikk laget på et stygt 1-5-tap hjemme for italienske Atalanta. Det var Evertons fjerde tap. Laget har sanket bare ett poeng i turneringen. Det kom i 2-2-kampen mot Apollon Limassol.

  Britain Soccer Europa League
  Foto: Peter Byrne / AP
 • Finaleplassen røk for Ulsrud

  Torsdagens semifinale endte med norsk 3-8-tap for Sverige for Thomas Ulsrud og hans curlingmannskap i EM. Tidligere på dagen hadde Ulsrud & co. sikret seg en plass i OL ved å bli blant de fire beste. Nå blir det spill om bronsen mot Sveits fredag.

  Thomas Ulsrud
  Foto: Jon Eeg / NTB scanpix
 • Torsdagens utfortrening også avlyst

  Torsdagens planlagte gjennomkjøring av utforløypa i Lake Louise måtte avlyses. Arrangøren vil spare på traseen til helgens øvelser. Også onsdag ble utfortreningen avlyst fordi snøen som falt tidligere i uken hadde gjort traseen for bløt.

  jansrud
  Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal