Hopp til innhold

Liverpool ydmyket erkerivalen – United-legender tordner

Liverpool ble flere nummer for store for Manchester United i kampen supporterne hater å tape. United-ikonene Gary Neville og Roy Keane har lite til overs for gamleklubbens innsats.

BtVCWVdSbaw

Liverpool vant til slutt 4-0 tirsdag kveld i det som er ansett for å være et av Englands aller største og mest intense rivaloppgjør.

Sjelden har Liverpool vært større forhåndsfavoritter mot et skadeskutt United-lag, og sjelden har ekspertene hatt mer rett.

Anført av banens gigant Thiago Alcantara tok Liverpool en fullt fortjent seier. Særlig før pause var klasseforskjellen ekstrem.

– Spesielt de første 45 minuttene synes jeg vi var briljante, sier Liverpool-kaptein Jordan Henderson til TV 2 etter kampen.

– Blir trist av å se dette laget

Tidligere United-spiller Gary Neville fulgte kampen som ekspert for Sky Sport. Den gamle høyrebacken er mildt sagt ikke imponert.

– Jeg syntes Manchester United så lovende ut mot slutten av forrige sesong, men nedturen frem til i dag har vært alarmerende. Det vi ser på er ingenting. Dette er ingenting, sa han frustrert på Sky Sports underveis.

Neville mener det er lett å se at sesongslutt ikke kan komme fort nok for dagens United-spillere.

– Dette er en ødelagt United-stall for øyeblikket, mener Neville.

Klarer United topp fire i Premier League denne sesongen?

Roy Keane, Nevilles tidligere lagkamerat og United-kaptein, er også skuffet over det det bortelaget presterte på Anfield tirsdag kveld.

– Tidligere i sesongen var det sinne, nå er det bare tristhet. Det er trist å se på dette laget. Det er ikke den klubben jeg spilte for, var den knusende dommen fra Keane, som samtidig beskriver Liverpool som «strålende både på og utenfor banen».

– Forskjellen mellom de to lagene er så utrolig åpenbar akkurat nå, mener Sky Sports-kollega og tidligere Liverpool-spiller Jamie Carragher.

13 på rad uten tap

Liverpool, som ikke har tapt siden bortekampen mot Leicester 28. desember, har nå gått imponerende 13 kamper på rad uten nederlag.

Liverpool har nå føringen i gullkampen og leder Premier League med to poeng ned til Manchester City, men med én kamp mer spilt.

For Uniteds del gjør tapet av de henger etter i kampen om fjerdeplassen som gir Mesterliga-spill (se hele tabellen nederst).

– Det var en stor prestasjon fra oss. Vi visste at det var en farlig kamp. Selv om United ikke er i sin beste form, vet vi at de har kvalitetsspillere som kan straffe deg på kontringer, sier Henderson til TV 2.

__m5g6N1cFs

HERJET: Liverpool ble flere nummer for store for Manchester United tirsdag kveld.

Foto: Jon Super / AP

Rørende Ronaldo-markering

Cristiano Ronaldo var ikke i United-troppen til tirsdagens kamp som følge av den personlige tragedien som nylig rammet ham.

Ronaldo og samboeren Georgina Rodriguez ventet tvillinger, en gutt og en jente, men sønnen døde. Dette var United-stjernen åpen om på sosiale medier mandag kveld.

Begge lag spilte som følge av dette med sørgebånd rundt armen, og i det syvende spilleminutt ble det markert med ett minutts applaus til ære for Uniteds nummer 7.

Kampens første scoring kom allerede etter fire minutter og 40 sekunder. United prøvde å presse Liverpool høyt, men feilet og etterlot seg enormt bakrom. Mohamed Salah ble spilt gjennom på høyresiden, før han fant Luis Díaz foran mål, der den colombianske fikk en enkel jobb med å hamre inn 1-0.

KdGpLuFGPYk

1-0: Luis Díaz fant nettmaskene etter bare fire minutter.

Foto: Jon Super / AP

Liverpool-magi

Etter 21 minutter økte hjemmelaget ledelsen, og igjen på vakkert vis. Først vartet Liverpool opp med et herlig klikk-klakk-spill før Sadio Mané fant frem sin indre Luka Modric og spilte gjennom Mohamed Salah med en utsøkt pasning.

Salah var nådeløs foran mål og økte til 2-0.

– Den pasningen er så genial, og det er kun Salah som skjønner at han skal være i enden av den. For en pasning, utbrøt TV 2-ekspert Petter Myhre etter scoringen.

Det var Salahs første nettkjenning for Liverpool siden 12. mars. 2-0 var også stillingen til pause, og det var fullt fortjent. United hadde ikke en eneste avslutning før hvilen.

Byttet ut Jones i pausen

Ralf Rangnick tok grep i pausen og byttet ut utskjelte Phil Jones, som fikk en sjelden sjanse fra start, til fordel for Jadon Sancho.

Grepet gjorde at United kom raskt mer med i kampen, men likevel var det Liverpool som økte til 3-0 da Sadio Mané etter 68 minutter scoret sitt 19. for sesongen, det 14. målet i Premier League.

I det 84. minutt økte Salah til 4-0 med det som er hans åttende mål på de siste fire møtene med United.

Flere mål ble det ikke på Anfield tirsdag kveld i en kamp Liverpool-supporterne sent vil glemme. Liverpool scoret dermed ni mål og United null på de to ligakampene mellom lagene denne sesongen.

Uniteds neste kamp spilles førstkommende lørdag, når Arsenal og Martin Ødegaard venter på Emirates i Premier League. Liverpool møter Everton til Merseyside-derby dagen etter.

Les også Den stadig mindre umulige drømmen

Liverpool-jubel

Sportsnyheter

tKuA0UMr3Zc

Da Siri (45) fikk jobben, skapte utlysningen debatt: – Trodde vi var kommet lenger i 2024

NFF slår tilbake mot dem som mener deres nye toppfotballsjef Siri Nordby er ukvalifisert. Nå snakker hun ut i langt intervju med NRK.

Henriette Jæger ble rørt av lagvenninnene etter fjerdeplassen på 200 meter i EM.

Nedbrutt Jæger rørt av lagvenninnenes gest: – Hva har jeg gjort for å fortjene dette?

Henriette Jæger var irritert og skuffet etter å ha løpt inn til fjerdeplass på 200 meter i EM. Humøret snudde raskt da hun ble møtt av det norske stafettlaget.

I tårer etter bronsen: – Det har vært mer dritt enn det har vært bra

Marie-Therese Obst (28) visste ikke om hun orket å fortsette karrieren for ett år siden. Nå har hun tatt den første norske spydmedaljen for kvinner på 24 år.

Siste nytt

  • Torstein Træen med prestisjeseier: Første norske seier på øverste nivå på to år

    Torstein Træen har hatt en rekke utfordringer det siste året. Nordmannen krasjet på den første etappen i Tour de France-debuten i fjor og fikk et brudd i albuen.

    Til tross for bruddet kom han seg gjennom rittet, men var ute i flere uker i etterkant.

    Før sesongen byttet han ut det norske laget Uno-X med verdenstourlaget Bahrain Victorious, men i debuten i Tour Down Under i Australia i januar gikk han igjen i bakken og måtte etter hvert bryte.

    Etter det jobbet han seg inn mot Giro d'Italia, hvor han igjen veltet på den første etappen. Træen brøt da etter tre etapper og har startet rolig i ukens Sveits rundt.

    Men på onsdagens etappe utnyttet han sjansen: Han kom seg med i et åttemannsbrudd på den fjerde etappen og viste seg der som den klart sterkeste i bruddet opp mot toppen av Sankt Gotthard-passet.

    Adam Yates forsøkte å kjøre seg opp til Træen fra hovedfeltet, men nordmannen holdt unna og kunne dermed juble for karrierens første og største seier på proffnivå.

    Seieren er den første norske seieren på verdenstouren på to år. Den forrige seieren på øverste nivå kom da Andreas Leknessund vant den andre etappen i Sveits rundt i 2022.

    Seieren til Træen kommer også rett i overkant av to år etter at han fikk påvist testikkelkreft.

    Torstein Træen
    Foto: NTB
  • Ingebrigtsen-rival tiltalt for doping-tukling

    Spanske Mohamed Katir ble tidligere i år utestengt i to år for brudd på meldeplikten. Nå har også friidrettens integritetsenhet tatt ut tiltale mot ham for tukling.

    Det opplyser de selv på egne nettsider.

    Verdens antidopingbyrå (Wada) definerer tukling som blant annet bestikkelser for å gjennomføre eller ikke gjennomføre en handling, at man forhindrer at en dopingprøve blir innhentet, at man påvirker testen eller gjør den umulig å analysere, at man forfalsker papirer eller at man gir feilaktige vitneopplysninger.

    Katir var før utestengelsen blant de beste mellomdistanseløperne i verden, med VM-sølv på 5000 meter bak Jakob Ingebrigtsen i fjor. Han har også fremdeles den europeiske rekorden på distansen, med tiden 12.45,01.

    Katir tok også VM-bronse på 1500 meter i 2022.

    Nordås Ingebrigtsen
    Foto: ATTILA KISBENEDEK / AFP
  • Australsk svømmestjerne satte verdensrekord

    Med halvannen måned igjen til OL i Paris har den australske svømmeren Ariarne Titmus (23) funnet toppformen. Hun smadret verdensrekorden på 200 meter fri.

    I kvalifiseringsstevnet i Brisbane i Australia svømte hun inn til tiden 1.52,32. Det var mer enn et halvt sekund raskere enn den nå tidligere rekorden på 1.52,85.

    Den forrige rekorden sto Mollie O'Callaghan for, også hun fra Australia. Hun ble nummer to. Tiden hennes hadde også holdt til å slå rekorden.

    – Verdensrekorder er en bonus, sa Titmus.

    I Paris skal Titmus forsvare OL-gullene fra Tokyo i 2021 på 200 og 400 meter fri. Hun fikk også med seg en sølvmedalje fra lekene. OL starter 26. juli. (NTB)

Sendeplan

Kl. Program Kanal