Liverpool knuste Leicester i toppoppgjøret: – Det er ekstremt imponerende

Liverpool stod for en ellevill maktdemonstrasjon mot seriens tabelltoer og leder nå Premier League med hele 13 poeng.

8CxJ4e_ZBp4

USLÅELIGE?: Liverpool viste klasse da de knuste Leicester borte.

Foto: OLI SCARFF

Laster innhold, vennligst vent..

– Jeg er fornøyd. Jeg tar ikke dette for gitt, men guttene gjør dette sånn cirka hver tredje dag, sa Liverpools manager Jürgen Klopp etter den knusende 4-0-seieren.

Det er ikke mer enn fem dager siden Liverpool vant klubb-VM i Qatar, og det var knyttet stor spenning til om Klopps utvalgte hadde restituert godt nok før kveldens toppoppgjør i Premier League.

Det tok imidlertid ikke lang tid før de rødkledde konstaterte at dét ikke var noe å bekymre seg for. Et Liverpool-lag proppfullt av selvtillit og energi kjørte over Leicester, i en kamp der Trent Alexander-Arnold og Roberto Firmino spilte hovedrollene.

– Det er ekstremt imponerende det vi har sett i dag. Og vi skal spille sesongen ut, men det skal skje ekstremt syke ting for at ikke den gjengen der skal vinne til slutt, sa TV 2s ekspert Erik Thorstvedt etter kampen.

pw1v6w7_Fdw

FEIRET: Manager Jürgen Klopp gav kampens store spiller, Trent Alexander-Arnold, en velfortjent klem etter 4-0-seieren.

Foto: OLI SCARFF / AFP

– Kunne blitt mer

Liverpool har ikke tapt en ligakamp siden 3. januar 2019, og var aldri i nærheten av å tape for Leicester på fotballens festdag Boxing Day heller. Dermed er Liverpool nå ubeseiret i 35 strake kamper i Premier League.

Roberto Firmino scoret to ganger og Trent Alexander-Arnold hadde målgivende på begge. Sistnevnte fikk også æren av å sette inn Liverpools fjerde scoring og punktere kampen ti minutter før slutt etter en kontring. Med innsiden av høyrefoten sendte assistkongen Alexander-Arnold ballen i lengste hjørne.

– Vi spilte virkelig god fotball, spesielt etter all reisingen og denne intense perioden vi har hatt. Med tanke på det, er nok dette det beste vi har prestert denne sesongen, sa høyrebacken til Amazon etter kampen.

– Det er helt enormt det Liverpool leverer her. Når de møter laget nærmest på tabellen, så leverer de sesongbeste. 4-0! Og det kunne blitt mer, kommenterte TV 2s Kasper Wikestad.

ySy8-5YEYkw

PÅ VEI MOT SERIEGULL?: Liverpool har likevel like mange poeng som Arsenal og Manchester United har til sammen, selv med én kamp mindre spilt.

Foto: ANDREW YATES / Reuters

Suveren tabelleder

3–0 målet kom på straffe etter en hands av Caglar Soyuncu på corner. James Milner iskald fra straffemerket og sendte ballen midt i mål bak Kasper Schmeichel som slengte seg til høyre.

Med seieren har Liverpool virkelig tatt grep om seriegullet. Med én kamp mindre spilt enn Leicester leder de nå serien med hele 13 poeng. Dermed er de på god vei til å vinne serien for første gang siden 1990.

– Dette er en av mange suksessfulle kvelder vi har hatt denne sesongen. Vi er ikke engang halvveis, og så mye kan endre seg, så mye kan skje. Styrken til dette laget er å ta ett steg av gangen og fortsette å pushe, sier Milner til Amazon.

Nå venter hjemmekamper mot Wolverhampton og Sheffield United for Liverpool

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • – Ny dopingsak i Sverige

  Den svenske avisen Dagens Nyheter skriver at nok en svensk idrettsutøver har testet positivt for doping. Dette blir bekreftet av det svenske friidrettsforbundet. Fra før har også den svenske bryteren Jenny Fransson og løperen Robel Fsiha testet postivt for doping. Avisen nevner ikke navnet på utøveren, men det skal være en friidrettsutøver med medalje fra det nasjonale svenske mesterskapet. Utøveren er ikke svensk statsborger, men skal være medlem av en svensk klubb. Vedkommende testet positivt på en prøve 17. desember.

 • Bjøntegaard vraket fra normallaget

  Johannes Thingnes Bø, Tarjei Bø, Vetle Sjåstad Christiansen og Johannes Dale utgjør den norske kvartetten på onsdagens normaldistanse i skiskytter-VM.

  Det betyr at Erlend Bjøntegaard er ute av laget til neste VM-distanse.

  Verdenscup skisyting Antholz
  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
 • Johaug-rival bryt Ski Tour

  Natalja Neprjajeva, Therese Johaugs konkurrent i verdenscupsammendraget, bryter Ski Tour. Det sier trener Jurij Borodavko til NRK. Neprjajeva ble syk etter at hun måtte reise til Moskva for å søke om visum til USA. Hun lå på 12.-plass i Ski Tour.

  Natalia Nepryaeva
  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal