Hopp til innhold

Hovedfeltet tar igjen bruddet

Thor Hushovd er fortsatt i gult, men på dagens etappe får han to virkelige utfordringer: Regnvær og en blytung avslutning. NRK.no følger etappen!

Jeremy Roy

Franske Jeremy Roy starter bruddet på den 4. etappen.

Foto: JOEL SAGET / Afp

Forventet målgang er cirka klokka 17.05. Trykk F5 for å oppdatere!

SISTE: 17.20. Feltet kommer samlet mot mål.

17:11) Cancellara drar hovedfeltet - det går fort! Nå ser det ut til at Izagirre og Hoogerland også har gitt opp i bruddet der foran.

17:09) Izagirre og Hoogerland i bruddet rykker fra de tre andre og gjør et siste forsøk på å holde unna for hovedfeltet som nå bare er 40 sekunder bak.

16:54) Cadel Evans har punktert for andre gang på dagens etappe. Til fordel for Evans for skjedde uhellet i en motbakke så det gikk ikke så fort i hovedfeltet. Evans ligger bare fire sekunder bak Hushovd i sammendraget.

16:50) Hovedfeltet kjørte nettopp i 80 km/t i en slak nedoverbakke. Bruddet taper stadig til hovedfeltet. Avstanden er nå 1,39 min.

16:18) Hovedfeltet har tatt litt innpå de fem rytterne i bruddet, avstanden er nå på 2,14 min.

16:17) Nå har det startet å regne igjen i målområdet, sier NRKs reporter, Jann Post, som er ved mål. Ifølge det Hushovd har sagt tidligere hemmer ikke regnet nordmannen.

15:55) Det er litt mer kuppert i løypa nå, bruddet ligger 2,24 min foran hovedfeltet. Rytterne i bruddet har 61,4 km igjen til mål.

15:33) Gårsdagens etappevinner Tyler Farrar vant spurten i hovedfeltet foran mannen med den grønne trøyen Philppe Gilbert. Hushovd safet inn midt i hovedfeltet.

15:29) Hoogerland vinner den innalgte spurten og tar 20 poeng, Roy tar 17 poeng, Kadri ble nummer tre. Bruddet ligger nå 2,24 min foran hopvedfeltet.

15:12) Gjennomsnittsfarten på den andre timen av rittet var på 36,5 km/t, gjennomsnittsfarten på de to første timene til sammen var på 39,1 km/t.

15:11) NRKs reporter i målområdet, Jann Post, sier at det har sluttet å regne der og at det ser ut til å lysne!

14:55) Izagirre punkterte og mistet gruppa som han lå i brudd med, men er nå oppe igjen. Bruddet er igjen på fem ryttere.

**Hushovd til TV 2 før start: - Det gjør meg ikke så mye at det regner, vant til å trene i dårlig vær. Jeg får ikke tunge bein av slikt vær, sier Hushovd som leder Tour de France sammenlagt før 4. etappe.

14:00) Bruddet ligger nå 3,30 min foran hovedfeltet.

13:59) NRKs reporter i Frankrike, Jann Post, beskriver været i målområdet: Lett regnvær, grått alle veier, medvind på oppløpet.

13:42) Bruddet er nå 3,55 min foran hovedfeltet.

13:35) Brudd! En gruppe på fem ryttere har gått i brudd og ligger nå 3,00 min foran hovedfeltet. De fem er Erviti (Movistar), Hoogerland (Vacansoleil-DCM), Roy (FDJ), Izagirre (Euskaltel-Euskadi), Kadri (AG2R). Imanol Erviti ligger best an i sammendraget av utbryterne på 111. plass, 2,58 min bak sammnelagtleder Thor Hushovd.

(Les videre under bildet.)

Løypeprofil 4. etappe

Løypeprofil 4. etappe.

Foto: www.letour.fr

13:23) Foreløpig er hovedfeltet samlet, ingen av bruddforsøkene har lyktes.

13:20) Dagens etappe er igang. 172,5 km skal sykles og etappen avsluttes med en hard kategori tre stigning.

Hushovd har syklet med den gule trøyen tre ganger tidligere i Tour de France (2004 og to ganger i 2006), men aldri klart å forsvare den - slik han klarte mandag.

I tillegg hjalp han lagkameraten Tyler Farrar, som mistet sin gode venn Wouter Weylandt i Giro d'Italia, til å vinne den 3. etappen.

I startområdet i Lorient er det imidlertid øsende regnvær i dag. Også i målområdet er det regnvær, rapporterer NRKs reporter Jann Post.

Se værmeldingen på yr.no

Det kan føre til vanskelige kjøreforhold for Hushovd og de andre syklistene i dag, men nordmannen trives ofte på vått føre.

Den 4. etappen i Tour de France går mellom Lorient og Mûr de Bretagne, den er 172,5 kilometer lang, og går i kupert terreng.

Etappen avsluttes med en blytung og svært bratt stigning.

Se kart og les om Tour de France her

Den er med andre ord ikke noen drømmeetappe for en sprinter som Hushovd. Mange eksperter regner dette som en perfekt strekning for Phillipe Gilbert.

Les også: Den gule trøyes forbannelse

PS: Hushovd ble fratatt de fire poengene han vant på mandagens innlagte spurt på grunn av knuffing med Mark Cavendish. Cavendish mistet ti poeng.



Sportsnyheter

Manchester United

United ydmyket og får slakt – ekspert ber forsvarsstjerne gi seg

Manchester United gikk på sitt 13. tap for sesongen mot Crystal Palace. Spesielt forsvarsvikarene og manageren får sterk kritikk etter det som blir kalt årsverste av storklubben.

Siste nytt

  • Tidligere OL-utøver drept i krigen i Ukraina

    Vektløfteren Oleksandr Pjeljesjenko er den første OL-utøveren som har blitt drept i krigen i Ukraina, skriver The Guardian.

    Han døde i kamp for å forsvare landet sitt på søndag, det bekrefter den nasjonale OL-komiteen i Ukraina.

    30-åringen ble nummer fire i vektklassen 85 kilo under OL i Rio i 2016. Han har også blitt europeisk mester to ganger.

    «Det er med stor sorg at vi må meddele at i dag sluttet hjerte til den ærede idrettsmesteren i Ukraina, to ganger europeisk mester i vektløfting, å slå» skriver den nasjonale OL-komiteen i Ukraina på Instagram.

    Pjeljesjenko var utestengt fra idretten i perioden 2013 til 2015 som følge av en dopingforseelse. Deretter gjorde han comeback og tok EM-gull i 85-kilosklassen i 2016. Året etter forsvarte han tittelen. I 2018 begikk han et nytt brudd på dopingreglene og sluttet å konkurrere.

    Mer enn 400 ukrainske idrettsutøvere og idrettsledere skal være drept i krigen.

    (NRK/NTB)

    U11uSDVHKrI
    Foto: Afp
  • Moyes ferdig i West Ham etter sesongen

    West Ham bekrefter at David Moyes er ferdig som manager i klubben etter sesongen.

    I en pressemelding mandag kveld skriver Premier League-klubben at Moyes og klubben er enige om å avslutte samarbeidet etter fire og et halvt år.

    – Jeg har virkelig likt å jobbe med alle i West Ham, og vil takke styret for å gi meg sjansen til å lede denne fantastiske klubben, sier Moyes.

    I løpet av sin periode i London-klubben, ledet 61-åringen dem blant annet til seier i Serieligaen forrige sesong. Det var West Hams første store trofé siden de vant FA-cupen i 1980.

    – David har vært ansvarlig for en periode i vår historie med stor fremgang og suksess, og vi er ekstremt takknemlige for hans harde arbeid, engasjement og dedikasjon til rollen, sier styreleder David Sullivan.

    Med to kamper igjen av sesongen ligger West Ham på niendeplass i Premier League.

    Lørdag spiller de sesongens siste hjemmekamp mot Luton. Klubben skriver at Moyes vil få den hyllesten han fortjener fra supporterne ved at avskjeden allerede har blitt opplyst om.

    Samtidig som Moyes bekreftes ferdig i klubben, skriver både BBC og The Athletic at spanske Julen Lopetegui blir ny manager i West Ham.

    57-åringen skal være enig om betingelsene, men har så langt ikke signert papirene. Spanjolen har vært uten jobb siden han ble sparket i Wolverhampton i august i fjor. (NTB/NRK)

    David Moyes
    Foto: Maja Smiejkowska / Reuters
  • Merlier spurtet til seier i Giroen etter sylfrekk Pogacar-manøver

    Tadej Pogacar var nær ved å snyte spurterne for konfekten, men til slutt var Tim Merlier sterkest på den 3. etappen av sykkelrittet Giro d'Italia mandag.

    De fleste ekspertene var på forhånd sikre på at den 166 kilometer lange etappen fra Novara til Fossano skulle ende med en massespurt. Det gjorde den også, men det var på hengende håret at ikke superstjernen Tadej Pogacar lurte alle.

    I den siste stigningen med noen få kilometer til mål satte sloveneren fart og fikk følge av sammenlagtrival Geraint Thomas. De to kom sammen inn på den siste kilometeren og hadde luke til det jaktende feltet.

    – Kan dette gå, da? Det hadde vært helt sykt. Alle snakket om spurterne før start, sa Discovery-ekspert August Jensen i innspurten.

    Med noen få hundre meter igjen var Pogacar-manøveren nøytralisert, og på streken var belgiske Tim Merlier først. Soudal Quick-Step-rytteren tok sesongens niende seier.

    – Dette var min hardeste seier noen gang. Det ble en tøff finale. Lagkameratene mine gjorde en fantastisk jobb, sa Merlier i seiersintervjuet.

    Verken Tobias Foss, Vegard Stake Laengen eller Torstein Træen fikk med utfallet av etappen å gjøre. Det var heller ikke ventet.

    Tadej Pogacar leder fortsatt rittet sammenlagt. Han har 45 sekunder tilgode på Thomas. (NTB)

    Tim Merlier vinner 3. etappe av Giro d'Italia
    Foto: LUCA BETTINI / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal