NRK Meny
Normal

Hovedfeltet tar igjen bruddet

Thor Hushovd er fortsatt i gult, men på dagens etappe får han to virkelige utfordringer: Regnvær og en blytung avslutning. NRK.no følger etappen!

Jeremy Roy

Franske Jeremy Roy starter bruddet på den 4. etappen.

Foto: JOEL SAGET / Afp

Forventet målgang er cirka klokka 17.05. Trykk F5 for å oppdatere!

SISTE: 17.20. Feltet kommer samlet mot mål.

17:11) Cancellara drar hovedfeltet - det går fort! Nå ser det ut til at Izagirre og Hoogerland også har gitt opp i bruddet der foran.

17:09) Izagirre og Hoogerland i bruddet rykker fra de tre andre og gjør et siste forsøk på å holde unna for hovedfeltet som nå bare er 40 sekunder bak.

16:54) Cadel Evans har punktert for andre gang på dagens etappe. Til fordel for Evans for skjedde uhellet i en motbakke så det gikk ikke så fort i hovedfeltet. Evans ligger bare fire sekunder bak Hushovd i sammendraget.

16:50) Hovedfeltet kjørte nettopp i 80 km/t i en slak nedoverbakke. Bruddet taper stadig til hovedfeltet. Avstanden er nå 1,39 min.

16:18) Hovedfeltet har tatt litt innpå de fem rytterne i bruddet, avstanden er nå på 2,14 min.

16:17) Nå har det startet å regne igjen i målområdet, sier NRKs reporter, Jann Post, som er ved mål. Ifølge det Hushovd har sagt tidligere hemmer ikke regnet nordmannen.

15:55) Det er litt mer kuppert i løypa nå, bruddet ligger 2,24 min foran hovedfeltet. Rytterne i bruddet har 61,4 km igjen til mål.

15:33) Gårsdagens etappevinner Tyler Farrar vant spurten i hovedfeltet foran mannen med den grønne trøyen Philppe Gilbert. Hushovd safet inn midt i hovedfeltet.

15:29) Hoogerland vinner den innalgte spurten og tar 20 poeng, Roy tar 17 poeng, Kadri ble nummer tre. Bruddet ligger nå 2,24 min foran hopvedfeltet.

15:12) Gjennomsnittsfarten på den andre timen av rittet var på 36,5 km/t, gjennomsnittsfarten på de to første timene til sammen var på 39,1 km/t.

15:11) NRKs reporter i målområdet, Jann Post, sier at det har sluttet å regne der og at det ser ut til å lysne!

14:55) Izagirre punkterte og mistet gruppa som han lå i brudd med, men er nå oppe igjen. Bruddet er igjen på fem ryttere.

**Hushovd til TV 2 før start: - Det gjør meg ikke så mye at det regner, vant til å trene i dårlig vær. Jeg får ikke tunge bein av slikt vær, sier Hushovd som leder Tour de France sammenlagt før 4. etappe.

14:00) Bruddet ligger nå 3,30 min foran hovedfeltet.

13:59) NRKs reporter i Frankrike, Jann Post, beskriver været i målområdet: Lett regnvær, grått alle veier, medvind på oppløpet.

13:42) Bruddet er nå 3,55 min foran hovedfeltet.

13:35) Brudd! En gruppe på fem ryttere har gått i brudd og ligger nå 3,00 min foran hovedfeltet. De fem er Erviti (Movistar), Hoogerland (Vacansoleil-DCM), Roy (FDJ), Izagirre (Euskaltel-Euskadi), Kadri (AG2R). Imanol Erviti ligger best an i sammendraget av utbryterne på 111. plass, 2,58 min bak sammnelagtleder Thor Hushovd.

(Les videre under bildet.)

Løypeprofil 4. etappe

Løypeprofil 4. etappe.

Foto: www.letour.fr

13:23) Foreløpig er hovedfeltet samlet, ingen av bruddforsøkene har lyktes.

13:20) Dagens etappe er igang. 172,5 km skal sykles og etappen avsluttes med en hard kategori tre stigning.

Hushovd har syklet med den gule trøyen tre ganger tidligere i Tour de France (2004 og to ganger i 2006), men aldri klart å forsvare den - slik han klarte mandag.

I tillegg hjalp han lagkameraten Tyler Farrar, som mistet sin gode venn Wouter Weylandt i Giro d'Italia, til å vinne den 3. etappen.

I startområdet i Lorient er det imidlertid øsende regnvær i dag. Også i målområdet er det regnvær, rapporterer NRKs reporter Jann Post.

Se værmeldingen på yr.no

Det kan føre til vanskelige kjøreforhold for Hushovd og de andre syklistene i dag, men nordmannen trives ofte på vått føre.

Den 4. etappen i Tour de France går mellom Lorient og Mûr de Bretagne, den er 172,5 kilometer lang, og går i kupert terreng.

Etappen avsluttes med en blytung og svært bratt stigning.

Se kart og les om Tour de France her

Den er med andre ord ikke noen drømmeetappe for en sprinter som Hushovd. Mange eksperter regner dette som en perfekt strekning for Phillipe Gilbert.

Les også: Den gule trøyes forbannelse

PS: Hushovd ble fratatt de fire poengene han vant på mandagens innlagte spurt på grunn av knuffing med Mark Cavendish. Cavendish mistet ti poeng.Siste nytt

 • Målfest for Zuccas Rangers

  Mats Zuccarello og New York Rangers vant 6–1 på bortebane mot Carolina Hurricanes onsdag. 20 sekunder inn i tredje periode slo Chris Kreider til med sin andre scoring, godt hjulpet av en kjempeassist fra Zucca.

  Mats Zuccarello
  Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
 • Tolisso-heading fikset Bayern-seier

  Corentin Tolisso ble matchvinner etter 77 minutter da Bayern München vant 2–1 borte mot Anderlecht i mesterligaen onsdag kveld.

  Robert Lewandowski ga tyskerne ledelsen før Sofiane Hanni utlignet etter 63 minutter.

  Corentin Tolisso
  Foto: Geert Vanden Wijngaert / AP
 • PSG scoret syv mot Celtic

  Moussa Dembélé sendte Celtic i føringen etter 55 sekunder, men derfra og inn var det PSG for alle pengene.

  Kampen endte til slutt 7–1 etter mål av Neymar (2), Edinson Cavani (2), Kylian Mbappé, Marco Veratti og Dani Alves.

   Edinson Cavani (C) celebrates after scoring with teammates Paris Saint-Germain's Brazilian striker
  Foto: Franck Fife / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Firenasjonersturnering håndball kvinner: Norge - Sør-Korea
4-4-2 Europa League: Rosenborg - Real Sociedad