NRK Meny
Normal

Hushovd beholder den gule trøya

tillegg vant lagkameraten Tyler Farrar den 3. etappen av Tour de France.

- Det er selvfølgelig fantastisk og han er en bra spurter. Dette var nok enda mer spesielt for han etter at han mistet sin gode venn Wouter Weylandt i Giro d'Italia, sa Thor Hushovd til NRK.

Hushovd klarte samtidig også å beholde den gule ledertrøya. Noe han ikke har klart de tre andre gangene han har vært i den situasjonen.

- Det var en bra prestasjon bare det, og det var jo det som var målet. Jeg må innrømme at jeg har tenkt på det så jeg er glad for at jeg står her med den igjen i dag, sa Hushovd videre.

Fornøyd med lagkamerat

For Garmin-Cervélo-laget ble det dermed en superetappe ettersom de både vant etappen og beholder den gule trøyen.

Sekunder etter målgang oppdaterte en strålende fornøyd sportssjef i Garmin-laget, Jonathan Vaughters, sin twitter-profil med følgende melding: «Boom!!!», og det med god grunn: Etter målgang var laget hans på alles lepper.

Etappevinneren selv skrøt hemningsløst av laget etter seieren.

– Jeg kunne ikke bedt om mer fra lagkameratene mine. Jeg trengte ikke spurte før det var 150 meter igjen til mål, sa Farrar i TV-intervjuet etter seieren og skrøt av Hushovd som var nest sistemann i opptrekket.

– Når du har en regjerende verdensmester i gul trøye som drar deg opp stiller du sterkt, sa Farrar og tenkte på Hushovd.

Da amerikaneren krysset målstreken først, på den amerikanske nasjonaldagen, knyttet både Julian Dean og Thor Hushovd neven og jublet for lagseieren.

Hushovd valgte selv

Hushovd har syklet med den gule trøyen tre ganger tidligere i Tour de France (2004 og to ganger i 2006), men aldri klart å forsvare den - slik han klarte mandag.

Før etappen ble det spekulert i om han måtte ofre seg for lagkamerat Farrar, men det avviste sportssjef Vaughters etter etappen.

– Thor valgte selv å hjelpe Tyler, siden han syklet i gul trøye ville jeg aldri bedt han om å gjøre det. Det var hans valg, sa en imponert sportssjef som var full av beundring over Hushovds valg og innsatsen til hele laget.

– Jeg er fullstendig henrykt over det gutta viser. Jeg kan ikke kreve mer enn dette, sa Vaughters som ikke så målgangen fordi han satt i bilen litt unna målområdet.

PS! Franske Romain Feillu tok andre plass og spanjolen Jose Joaqun Rojas kom på tredje. Edvald Boasson Hagen kom også inn med feltet og avanserte to plasser til 6. plass i sammendraget.

Siste nytt

 • Wolff Eikrem frigitt

  Magnus Wolff Eikrem er frigitt fra Seattle Sounders, etter kun en halv sesong i klubben. Det bekrefter klubben på sine hjemmesider.

  Det ble 17 kamper og to mål for midtbanespilleren i MLS, der kun seks av kampene var fra start.

  Magnus Wolff Eikrem
  Foto: Ted S. Warren / AP
 • Son signerte forlenget med Spurs

  Tottenhams sørkoreanske stjerne Son Heung-min har signert en ny kontrakt med London-klubben som gjelder til sommeren 2023.

  26-åringen har scoret 47 mål på 140 kamper for Tottenham siden han ble hentet fra tyske Leverkusen sommeren 2015.

  South Korea Heung-Min Son
  Foto: Lee Jin-man / AP
 • Løkberg til Brann

  Brann har sikret seg Ranheim-profilen Kristoffer Løkberg. Det melder bergensklubben på sin hjemmeside. 26-åringen har imponert på Ranheims midtbane så langt i eliteserien, og vært ønsket i Brann en stund. – Det er litt vemodig, sa han til brann.no

  Eliteserien i fotball 2018. Ranheim møter Sarpsborg.
  Foto: Ned Alley / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Tour de France 14.etappe og friidrett Diamond League, London
Friidrett: Diamond League fra London
Tour de France 14.etappe og friidrett Diamond League, London
X Games Minneapolis
X Games Minneapolis -- Menn BMX Dirt Finale | Menn Motorcross Best Whip Finale | Menn Motocross Best Trick Finale | Menn Skateboard Big Air Finale