NRK Meny
Normal

Hushovd beholder den gule trøya

tillegg vant lagkameraten Tyler Farrar den 3. etappen av Tour de France.

- Det er selvfølgelig fantastisk og han er en bra spurter. Dette var nok enda mer spesielt for han etter at han mistet sin gode venn Wouter Weylandt i Giro d'Italia, sa Thor Hushovd til NRK.

Hushovd klarte samtidig også å beholde den gule ledertrøya. Noe han ikke har klart de tre andre gangene han har vært i den situasjonen.

- Det var en bra prestasjon bare det, og det var jo det som var målet. Jeg må innrømme at jeg har tenkt på det så jeg er glad for at jeg står her med den igjen i dag, sa Hushovd videre.

Fornøyd med lagkamerat

For Garmin-Cervélo-laget ble det dermed en superetappe ettersom de både vant etappen og beholder den gule trøyen.

Sekunder etter målgang oppdaterte en strålende fornøyd sportssjef i Garmin-laget, Jonathan Vaughters, sin twitter-profil med følgende melding: «Boom!!!», og det med god grunn: Etter målgang var laget hans på alles lepper.

Etappevinneren selv skrøt hemningsløst av laget etter seieren.

– Jeg kunne ikke bedt om mer fra lagkameratene mine. Jeg trengte ikke spurte før det var 150 meter igjen til mål, sa Farrar i TV-intervjuet etter seieren og skrøt av Hushovd som var nest sistemann i opptrekket.

– Når du har en regjerende verdensmester i gul trøye som drar deg opp stiller du sterkt, sa Farrar og tenkte på Hushovd.

Da amerikaneren krysset målstreken først, på den amerikanske nasjonaldagen, knyttet både Julian Dean og Thor Hushovd neven og jublet for lagseieren.

Hushovd valgte selv

Hushovd har syklet med den gule trøyen tre ganger tidligere i Tour de France (2004 og to ganger i 2006), men aldri klart å forsvare den - slik han klarte mandag.

Før etappen ble det spekulert i om han måtte ofre seg for lagkamerat Farrar, men det avviste sportssjef Vaughters etter etappen.

– Thor valgte selv å hjelpe Tyler, siden han syklet i gul trøye ville jeg aldri bedt han om å gjøre det. Det var hans valg, sa en imponert sportssjef som var full av beundring over Hushovds valg og innsatsen til hele laget.

– Jeg er fullstendig henrykt over det gutta viser. Jeg kan ikke kreve mer enn dette, sa Vaughters som ikke så målgangen fordi han satt i bilen litt unna målområdet.

PS! Franske Romain Feillu tok andre plass og spanjolen Jose Joaqun Rojas kom på tredje. Edvald Boasson Hagen kom også inn med feltet og avanserte to plasser til 6. plass i sammendraget.

Siste nytt

 • Ronaldo nærmer seg 300-klubben

  Cristiano Ronaldo har for alvor funnet målformen i La Liga. Real Madrid-stjernen gjorde sitt åttende seriemål på under en måned i 5-3-seieren borte mot Betis. Ronaldo er nå tre mål unna å ha scoret 300. ganger i den spanske toppdivisjonen.

  Ronaldo
  Foto: Paul White / AP
 • Svendsen får gå mixed-stafett

  Laget som får gå mixed-stafetten i skiskyting ble klart søndag kveld norsk tid. Det er følger (i alfabetisk rekkefølge): Johannes Thingnes Bø, Tiril Kampenhaug Eckhoff, Marte Olsbu, Emil Hegle Svendsen.

  Morten og broren
  Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix
 • Ny seier for Team Ulsrud

  I natt slo de Danmark før Team Ulsrud i ettermiddag knuste USA i den niende omgangen, med 8-5. Den muligheten fikk de etter en amerikansk kjempeblemme i 5. omgang. Med tre seiere er nå Norge på en delt fjerdeplass. Det er de fire beste som når en semifinale.

  OLYMPICS-2018-CURL-M-RR-USA-NOR/
  Foto: CATHAL MCNAUGHTON / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
OL i Pyeongchang: Curling innledende runder
OL i Pyeongchang
OL i Pyeongchang: Skøyter 500 m menn
OL i Pyeongchang: Hopp, lagkonkurranse menn
OL-magasin
Høydepunkter fra dagen
OL-magasin
Henrik Kristoffersen - fra Marikollen til Pyeongchang