Hushovd beholder den gule trøya

tillegg vant lagkameraten Tyler Farrar den 3. etappen av Tour de France.

- Det er selvfølgelig fantastisk og han er en bra spurter. Dette var nok enda mer spesielt for han etter at han mistet sin gode venn Wouter Weylandt i Giro d'Italia, sa Thor Hushovd til NRK.

Hushovd klarte samtidig også å beholde den gule ledertrøya. Noe han ikke har klart de tre andre gangene han har vært i den situasjonen.

- Det var en bra prestasjon bare det, og det var jo det som var målet. Jeg må innrømme at jeg har tenkt på det så jeg er glad for at jeg står her med den igjen i dag, sa Hushovd videre.

Fornøyd med lagkamerat

For Garmin-Cervélo-laget ble det dermed en superetappe ettersom de både vant etappen og beholder den gule trøyen.

Sekunder etter målgang oppdaterte en strålende fornøyd sportssjef i Garmin-laget, Jonathan Vaughters, sin twitter-profil med følgende melding: «Boom!!!», og det med god grunn: Etter målgang var laget hans på alles lepper.

Etappevinneren selv skrøt hemningsløst av laget etter seieren.

– Jeg kunne ikke bedt om mer fra lagkameratene mine. Jeg trengte ikke spurte før det var 150 meter igjen til mål, sa Farrar i TV-intervjuet etter seieren og skrøt av Hushovd som var nest sistemann i opptrekket.

– Når du har en regjerende verdensmester i gul trøye som drar deg opp stiller du sterkt, sa Farrar og tenkte på Hushovd.

Da amerikaneren krysset målstreken først, på den amerikanske nasjonaldagen, knyttet både Julian Dean og Thor Hushovd neven og jublet for lagseieren.

Hushovd valgte selv

Hushovd har syklet med den gule trøyen tre ganger tidligere i Tour de France (2004 og to ganger i 2006), men aldri klart å forsvare den - slik han klarte mandag.

Før etappen ble det spekulert i om han måtte ofre seg for lagkamerat Farrar, men det avviste sportssjef Vaughters etter etappen.

– Thor valgte selv å hjelpe Tyler, siden han syklet i gul trøye ville jeg aldri bedt han om å gjøre det. Det var hans valg, sa en imponert sportssjef som var full av beundring over Hushovds valg og innsatsen til hele laget.

– Jeg er fullstendig henrykt over det gutta viser. Jeg kan ikke kreve mer enn dette, sa Vaughters som ikke så målgangen fordi han satt i bilen litt unna målområdet.

PS! Franske Romain Feillu tok andre plass og spanjolen Jose Joaqun Rojas kom på tredje. Edvald Boasson Hagen kom også inn med feltet og avanserte to plasser til 6. plass i sammendraget.

Siste nytt

 • Haaland topp fem i Uefa-kåring

  Erling Braut Haaland er kåret til den femte beste spissen i Europa, i en kåring som Det europeiske fotballforbundet (Uefa) står bak.

  Ada Hegerberg er også stemt frem som den syvende beste på kvinnesiden, på tross av at hun har slitt med skade og ikke har spilt fotball siden januar.

  Det er 80 trenere fra klubbene som spilte gruppespill i mesterligaen og 55 utvalgte journalister som har stemt i kåringen.

  Bundesliga, Borussia Dortmund - Borussia Mönchengladbach
  Foto: Bernd Thissen/dpa / NTB
 • Testet positivt før Ruud-møte

  Tennisspilleren Benoit Paire avga to positive koronatester før møtet med Casper Ruud i ATP-turneringen i Hamburg onsdag. Det avslører han selv etter å ha trukket seg etter andre sett mot Ruud.

  Franskmannen sa ifølge nyhetsbyrået DPA at de positive testene ble tatt etter at han kom til Tyskland, men at han fikk spille fordi han deretter leverte en negativ koronaprøve.

  Germany ATP Tennis
  Foto: Daniel Bockwoldt / AP
 • Sørloth presentert for RB Leipzig

  Alexander Sørloth ble onsdag presentert som RB Leipzig-spiller på en pressekonferanse.

  – Jeg forventer å komme hit for å vinne kamper. Jeg har sett noen fra mesterligaen i fjor. Laget ser veldig bra ut. De vil angripe, vil presse høyt, det er min type fotball, sier Sørloth i et intervju med klubben.

  Den norske landslagsspissen har signert en kontrakt frem til 2025.

  Sørloth kan få sin debut for klubben i lørdagens bortekamp mot Bayern Leverkusen.

  Sørloth
  Foto: Bullen.TV

Sendeplan

Kl. Program Kanal