Lite luksus for Super-Ingebrigtsen – sendes rett til ungdomsmesterskap

SANDNES/OSLO (NRK): Til helgen skal Jakob Ingebrigtsen løpe mot jevnaldrende utøvere igjen. – Det er der han hører hjemme, sier Gjert Ingebrigtsen.

Jakob Ingebrigtsen

STJERNE: Jakob Ingebrigtsen avbildet under helgens NM.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

For tre uker siden løp han VM i London. Til helgen skal han løpe Ungdomsmesterskapet på Fana stadion i Bergen.

Der møter han utøvere fra 15–19 år i UM – et uoffisielt norgesmesterskap for juniorer.

– Han skal få kjenne på at det er der han hører hjemme. Derifra til VM er spranget kolossalt. Det må du være innstilt på mentalt, sier pappa Gjert Ingebrigtsen.

Gjert Ingebrigtsen

PAPPA OG TRENER: Gjert Ingebrigtsen.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

– Har opplevd mer enn andre gjør i to liv

I helgen har 16-åringen gitt hjemmepublikummet i Sandnes mye å juble for. Han har løpt inn til tre NM-gull og en bronse.

– Det her er bare ekstremt gøy, sier Jakob Ingebrigtsen til NRK etter NM-gull nummer tre.

Nok en gang har han brutt barrierer for hva som er mulig å oppnå som en idrettsutøver, men det bærer ikke bare positive ting med seg.

– Hver gang han gjør noe sånt, får vi litt mer utfordringer med å normalisere livet. Det han opplever og oppnår er mer enn andre mennesker kan oppleve hvis de hadde to liv, forklarer Gjert Ingebrigtsen.

Jakob Ingebrigtsen tok gull på 1500 m under NM i Sandnes. Foran Ferdinand Kvan Edman (t.v) og Thomas

GULLGUTT: Her jubler Jakob Ingebrigtsen (i midten) for sitt tredje gull for helgen. Ferdinand Kvan Edman (til venstre) og Thomas Jefferson Byrkjeland tok sølv og bronse.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

«Brummer» om sengetid og skole

Rett etter løp starter pappas jobb med å plante beina ned på jorda igjen. 16-åringen vil helst løpe rundt banen og ta selfier og gi ut signaturer, mens pappa nærmest jager ham inn i garderoben for å restituere best mulig.

– Det blir vanskeligere og vanskeligere å fortelle at han er 16–17 år. Han har opplevd så mye.

– Å gå hjem i huset og brumme at vi skal tilbake til skole, jobb og barnehage og sengetid klokken ti og elleve ... Jeg sliter med å få normalisert hverdagen når det tar helt av, men det ordner seg.

Det sier Gjert Ingebrigtsen, som også påpeker en ting:

– Han må komme seg ned på jorda. Man må aldri bli for stor.

Sportsnyheter

Fall Hassan

Vant heat etter fall i siste runde: – Umenneskelig

TOKYO/OSLO (NRK): Nederlandske Sifan Hassan viste hva hun var god for i innledende runde på 1500 meter mandag. Om noen timer skal hun løpe finale på 5000 meter.

Siste nytt

 • Ullvang ute av OL

  Padleren Lars Magne Ullvang (27) feilet i å ta seg videre til finalen i det første forsøksheatet mandag, men fikk en ny mulighet i kvartfinalen noen timer seinere. Der skulle han heller ikke lykkes.

  Ullvang fikk en god start, men mistet etterhvert terreng utover i løpet. Til slutt endte han i mål 3,726 sekunder bak australske Jean van der Westhuyzen og franske Etienne Hubert.

  Ullvang
  Foto: Kirsty Wigglesworth / AP
 • Ullvang på 3. plass - får ny sjanse

  Padleren Lars Magne Ullvang (27) ble nummer 3 i forsøksheatet i sin OL-debut. Det betyr en ny sjanse til å ta seg til semifinalen om få timer.

  Han gikk rett i tet fra start. Ledelsen holdt han til over halvveis i løpet før han ble passert av Alex Jurenia og Dojan Zdelar fra Serbia, som ble de to som gikk direkte til finale. Ulvang kom i mål 3,8 sekunder bak Jurenia.

  Kvartfinalene går klokken 6 norsk tid.

  Lars Magne Ullvang
  Foto: Fredrik Hagen / NTB
 • Ny norsk rekord og finaleklar

  Sleggekaster Eivind Henriksen kastet 78,79 meter allerede i første forsøk i kvalifiseringsrunden i slegge. Med det satte han ny norsk rekord med over en halv meter.

  Kastet gjorde til at han tok seg direkte til finalen, og den går onsdag.

  Henriksens personlige beste før konkurransen var 78,25, som var norsk rekord og ble satt under et friidrettsstevne i Tyskland i 2019. Hans tidligere rekord var på 76,86 og ble satt et drøyt år før rekordkastet i Tyskland.

  Sleggjekastar Eivind Henriksen klinka til med 78.79m og norsk rekord i kvalifiseringa. 30-åringen er med det klar for OL-finale.

Sendeplan

Kl. Program Kanal