Lite luksus for Super-Ingebrigtsen – sendes rett til ungdomsmesterskap

SANDNES/OSLO (NRK): Til helgen skal Jakob Ingebrigtsen løpe mot jevnaldrende utøvere igjen. – Det er der han hører hjemme, sier Gjert Ingebrigtsen.

Jakob Ingebrigtsen

STJERNE: Jakob Ingebrigtsen avbildet under helgens NM.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

For tre uker siden løp han VM i London. Til helgen skal han løpe Ungdomsmesterskapet på Fana stadion i Bergen.

Der møter han utøvere fra 15–19 år i UM – et uoffisielt norgesmesterskap for juniorer.

– Han skal få kjenne på at det er der han hører hjemme. Derifra til VM er spranget kolossalt. Det må du være innstilt på mentalt, sier pappa Gjert Ingebrigtsen.

Gjert Ingebrigtsen

PAPPA OG TRENER: Gjert Ingebrigtsen.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

– Har opplevd mer enn andre gjør i to liv

I helgen har 16-åringen gitt hjemmepublikummet i Sandnes mye å juble for. Han har løpt inn til tre NM-gull og en bronse.

– Det her er bare ekstremt gøy, sier Jakob Ingebrigtsen til NRK etter NM-gull nummer tre.

Nok en gang har han brutt barrierer for hva som er mulig å oppnå som en idrettsutøver, men det bærer ikke bare positive ting med seg.

– Hver gang han gjør noe sånt, får vi litt mer utfordringer med å normalisere livet. Det han opplever og oppnår er mer enn andre mennesker kan oppleve hvis de hadde to liv, forklarer Gjert Ingebrigtsen.

Jakob Ingebrigtsen tok gull på 1500 m under NM i Sandnes. Foran Ferdinand Kvan Edman (t.v) og Thomas

GULLGUTT: Her jubler Jakob Ingebrigtsen (i midten) for sitt tredje gull for helgen. Ferdinand Kvan Edman (til venstre) og Thomas Jefferson Byrkjeland tok sølv og bronse.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

«Brummer» om sengetid og skole

Rett etter løp starter pappas jobb med å plante beina ned på jorda igjen. 16-åringen vil helst løpe rundt banen og ta selfier og gi ut signaturer, mens pappa nærmest jager ham inn i garderoben for å restituere best mulig.

– Det blir vanskeligere og vanskeligere å fortelle at han er 16–17 år. Han har opplevd så mye.

– Å gå hjem i huset og brumme at vi skal tilbake til skole, jobb og barnehage og sengetid klokken ti og elleve ... Jeg sliter med å få normalisert hverdagen når det tar helt av, men det ordner seg.

Det sier Gjert Ingebrigtsen, som også påpeker en ting:

– Han må komme seg ned på jorda. Man må aldri bli for stor.

Siste nytt

 • Russisk proffbokser døde etter kamp

  Maksim Dadasjev (28) døde av skadene han pådro seg under proffkampen mot Subriel Matias fredag. Bokseren kastet inn håndkleet etter elleve av tolv runder i boksestevnet i Maryland, USA. Russeren ble så kjørt til sykehus. Legene konstaterte at hjernen hans hadde hovnet opp og forsøke å operere ham, men livet sto ikke til å redde.

  Dadashev
  Foto: Steve Marcus / AFP
 • Sarpsborg-keeper solgt

  Sarpsborg 08s russiske keeper Aleksandr Vasjutin er solgt til Zenit St. Petersburg. Det bekrefter klubbene tirsdag kveld. 24 år gamle Vasjutin kom til Sarpsborg fra finske Lahti i fjor sommer.

  Eliteserien fotball, menn (15. Runde): Stabæk - Sarpsborg 08 (3-3)
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Utestenges i fire år

  De to østerrikske langrennsløperne Max Hauke og Dominik Baldauf har fått fire års utestengelse etter dopingskandalen i ski-VM i Seefeld i februar. Det bekrefter det østerrikske antidopingbyrået ÖADR tirsdag. Hauke ble tatt på fersken av politiet med en nål i armen.

  Max Hauke

Sendeplan

Kl. Program Kanal