NRK Meny
Normal

– Det eneste som kan stoppe ham nå er at barnevernet griper inn

SANDNES/OSLO (NRK): Jakob Ingebrigtsen er i ferd med å bli en verdensstjerne. Pappa Gjert innrømmer at det er vanskelig å forvalte et så stort talent.

Jakob Ingebrigtsen

VANT SPURTEN: Se innspurten på 1500 m her!

– Det er jo utrolig! Hva er den gutten laget av?

Slik lød ordene fra speakeren på Sandnes stadion da Ingebrigtsen spurtet fra feltet på 1500 meter og sikret sitt tredje NM-gull på like mange dager.

– Det eneste som kan stoppe ham nå er at barnevernet griper inn, spøkte speakeren på Sandnes stadion.

Kunne ha klart mer

Stemningen på tribunen var enorm da han sikret gullet på 1500 meter. Ingebrigtsen vant på tiden 3:53.29, og tok en æresrunde for å takke hjemmepublikummet for støtten.

16-åringen (!) tok tre NM-gull på tre dager, men mener selv han kunne ha tatt flere.

– Det er bare ekstremt gøy. Jeg skulle egentlig ikke vært med på så mye, men det ble jo en del. Jeg vil vise folk hva jeg er god for, sier Ingebrigtsen til NRK.

I NM på hjemmebane tok han tre gull og en bronse. Gullene kom på 1500 meter, 3000 meter hinder og 5000 meter. På 800 meter ble det «bare» NM-bronse.

– Jeg kunne ha kart litt til, sier Jakob Ingebrigtsen om et knalltøffe programmet.

– Overlatt til en gal pappa

Til NRK sier pappa Gjert Ingebrigtsen at det er en stor oppgave å ta vare på talentet.

Gjert Ingebrigtsen

PAPPA OG TRENER: Gjert Ingebrigtsen.

Foto: NRK

– Å skulle ta vare på dette, slik at det blir noe stort, er en kjempeoppgave. Er det slik at man overlater talentet til en gal pappa? Jeg har tatt på meg ansvaret, men jeg synes det er vanskelig, sier Ingebrigtsen.

– Han viser et nivå allerede nå som gjør at vi ser konturene av noe veldig stort. Alle som har sett ham er enige i at dette er noe utenom det vanlige, fortsetter pappa Gjert Ingebrigtsen.

16-åringen har en litt annen tilnærming.

– For meg er det ikke så spesielt. Jeg føler meg som en normal gutt, og driver med det jeg synes er gøy.

Siste nytt

 • Moan blir med på verdenscupfinalen

  Kombinertløper Magnus Moan avsluttet egentlig sesongen etter rennene i Granåsen sist uke. Nå har han gjort helomvending. Veteranen ønsker å bidra til at Norge kan vinne nasjonscupen. Norge ligger 40 poeng bak Tyskland før helgens finale i Tyskland.

  Magnus Moan
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Norges tropp mot Nord-Irland

  10. april spiller fotballkvinnene EM-kvalifiseringskamp borte mot Nord-Irland. Her er troppen:

  Ingrid Hjelmseth, Cecilie Fiskerstrand, Ingrid Moe Wold, Maria Thorisdottir, Kristine Leine, Ingrid Ryland, Ina Gausdal, Elise Thorsnes, Maren Mjelde, Vilde Bøe Risa, Ingvild Isaksen, Ingrid Syrstad Engen, Frida Maanum, Guro Reiten, Emilie Haavi, Lisa-Marie Karlseng Utland, Kristine Minde, Caroline Graham Hansen, Isabell Herlovsen.

  Fotball damer
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Sejersted vant NM i utfor

  Adrian Smiseth Sejersted vant NM i utfor i Hafjell onsdag. OL-mesteren i utfor, Aksel Lund Svindal, endte på bronseplass 0,39 bak, mens Kjetil Jansrud tok NM-sølv 0,19 bak.

  Henrik Kristoffersen endte på 20.-plass 2.60 sekunder bak. Kristoffersen kjører NM for å sikre seg FIS-poeng slik at han blir aktuell for fartsøvelser i verdenscupen neste sesong.

  I kvinneklassen sikret Marte Berg Edseth seg NM-gullet.

  Adrian Smiseth Sejersted
  Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport og musikk med håndball kvinner Kroatia - Norge