NRK Meny
Normal

– Det eneste som kan stoppe ham nå er at barnevernet griper inn

SANDNES/OSLO (NRK): Jakob Ingebrigtsen er i ferd med å bli en verdensstjerne. Pappa Gjert innrømmer at det er vanskelig å forvalte et så stort talent.

Jakob Ingebrigtsen

VANT SPURTEN: Se innspurten på 1500 m her!

– Det er jo utrolig! Hva er den gutten laget av?

Slik lød ordene fra speakeren på Sandnes stadion da Ingebrigtsen spurtet fra feltet på 1500 meter og sikret sitt tredje NM-gull på like mange dager.

– Det eneste som kan stoppe ham nå er at barnevernet griper inn, spøkte speakeren på Sandnes stadion.

Kunne ha klart mer

Stemningen på tribunen var enorm da han sikret gullet på 1500 meter. Ingebrigtsen vant på tiden 3:53.29, og tok en æresrunde for å takke hjemmepublikummet for støtten.

16-åringen (!) tok tre NM-gull på tre dager, men mener selv han kunne ha tatt flere.

– Det er bare ekstremt gøy. Jeg skulle egentlig ikke vært med på så mye, men det ble jo en del. Jeg vil vise folk hva jeg er god for, sier Ingebrigtsen til NRK.

I NM på hjemmebane tok han tre gull og en bronse. Gullene kom på 1500 meter, 3000 meter hinder og 5000 meter. På 800 meter ble det «bare» NM-bronse.

– Jeg kunne ha kart litt til, sier Jakob Ingebrigtsen om et knalltøffe programmet.

– Overlatt til en gal pappa

Til NRK sier pappa Gjert Ingebrigtsen at det er en stor oppgave å ta vare på talentet.

Gjert Ingebrigtsen

PAPPA OG TRENER: Gjert Ingebrigtsen.

Foto: NRK

– Å skulle ta vare på dette, slik at det blir noe stort, er en kjempeoppgave. Er det slik at man overlater talentet til en gal pappa? Jeg har tatt på meg ansvaret, men jeg synes det er vanskelig, sier Ingebrigtsen.

– Han viser et nivå allerede nå som gjør at vi ser konturene av noe veldig stort. Alle som har sett ham er enige i at dette er noe utenom det vanlige, fortsetter pappa Gjert Ingebrigtsen.

16-åringen har en litt annen tilnærming.

– For meg er det ikke så spesielt. Jeg føler meg som en normal gutt, og driver med det jeg synes er gøy.

Siste nytt

 • Koreas første fellesgull på 27 år

  Bordtennisduoen bestående av sørkoreanske Jang Woo-jin og nordkoreanske Cha Hyo Sim gikk helt til topps i en bordtennisturnering avholdt i Daejon. Ikke siden 1991 har et felles koreansk lag tatt gull i en idrett, også da i bordtennis. I april ble det holdt et toppmøte mellom landene hvor de lovet å øke sitt samarbeid innen sport.

  Foto: Hong Hae-in / AP
 • Sterk slutt sikret seier

  Spanske Omar Fraile sikret sin første etappeseier i Tour de France da han gikk til topps på den 14. etappen i årets utgave. På Belgias nasjonaldag så det lenge ut til at det skulle bli belgisk etappeseier, men Fraile ble for sterk opp monsterbakken.

  Tour de France
  Foto: Benoit Tessier / Reuters
 • Norges J19-lag til semifinale

  Norges J19-lag tok seg til semifinale i EM-sluttspillet med å ta sin annen seier i gruppespillet. Lørdag ble Frankrike slått 1-0. Sophie Haug scoret Norges eneste mål.

  UEFA European kvinner U-19
  Foto: Urs Flueeler/keystone / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
X Games Minneapolis
X Games Minneapolis -- Menn BMX Dirt Finale | Menn Motorcross Best Whip Finale | Menn Motocross Best Trick Finale | Menn Skateboard Big Air Finale