NRK Meny
Normal

Lillestrøm-seier i «skjebnekampen»: – Usedvanlig viktig

NADDERUD/OSLO (NRK): En innbytter og en 20 år gammel stopper-erstatter sikret Lillestrøms første seier siden juli da de slo Stabæk.

Lillestrøm scoring mot Stabæk

HELT SHERIFF: Sheriff Sinyan ble den store helten i første omgang, da han sendte Lillestrøm i ledelsen mot Stabæk.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Lillestrøm havnet nest sist på tabellen etter tapet mot Sogndal forrige helg, og var nærmest avhengig av poeng i den viktige bortekampen mot tabellnabo Stabæk.

Og seier skulle det endelig bli. Den første siden 24. juli. Tre poeng som gjør at håpet om videre plass i Eliteserien fortsatt lever.

Arnold Origi Otieno

LETTET: Lillestrøm-keeper Arnold Origi jubler for Sinyans scoring før pause.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

– Det var usedvanlig viktig. Nå har vi fått en sjanse og vi må jobbe for å være enda bedre forberedt til neste kamp mot Brann, sier LSK-trener Arne Erlandsen til NRK.

Kippe-erstatteren scoret

15 minutter før pause kom scoring nummer én. På finurlig vis fikk 20 år gamle Sheriff Sinyan, som erstattet den utestengte stopperkjempen Frode Kippe, lobbet ballen i mål med hælen - over Sayouba Mandé og i ledelse til Lillestrøm. Og det i hans første kamp fra start denne sesongen.

– Det er helt surrealistisk. En ubeskrivelig følelse. Det var nesten så jeg ikke trodde det da ballen gikk i mål, og måtte sjekke med linjedommeren, så kunne jeg feire, forklarer Sinyan til NRK.

– Når jeg får starte for første gang og i tillegg scorer er det fantastisk. Jeg kunne ikke drømt om noe bedre, også vinner vi også, legger han til med et stort glis.

– Det kokte ikke

Ledelsen var egentlig mot spillets gang, for det var hjemmelaget som presset på og hadde de største sjansene i førsteomgangen.

Og bare seks minutter etter hvilen doblet innbytter Gary Martin ledelsen for hjemmelaget. Han dro seg fri ved sekstenmeteren og plasserte ballen i lengste hjørne.

– Det kokte ikke hos meg, for gjør det det, koker det hos spillerne. Jeg vil at de skal bruke hodet, og det synes jeg vi gjør til tider formidabelt, mener Erlandsen.

Gary Martin

DOBLET: Gary Martin scoret Lillestrøms andre mål.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

Tror på sen avgjørelse

Stabæk fikk en scoring annulert for en forseelse i feltet fire minutter før slutt, men på overtid kom endelig reduseringen. Innbytter - og Marcus Pedersens lillebror, Sebastian Pedersen lobbet ballen over Origi på flott vis. Men det var ikke nok tid til å sikre poeng.

Med tre poeng er Lillestrøm fortsatt nest sist, men det er bare ett poeng opp til Stabæk.

– Vi må vinne flere kamper. Kanskje fire til, slår Erlandsen fast.

– Vi vet nok ikke før siste kamp hvordan dette går, og det kan komme til å handle om målforskjell tror jeg, spår Stabæk-trener Toni Ordinas.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Stake Leangen på andreplass

  Vegard Stake Laengen ble nummer to på fredagens etappe i sykkelrittet Volta a Catalunya. Han måtte se seieren gå til bruddkollega Jarlinson Pantano. Den norske UAE-rytteren var i brudd store deler av dagen. Med rundt 500 meter igjen stakk Pantano og fikk forspranget han trengte på Laengen, som trillet i mål like bak. Verdenstourrittet avsluttes søndag.

  Laengen
  Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
 • Stoch leder

  Kamil Stoch leder etter første omgang i skiflyvningen i Planica. Robert Johansson hoppet 245 meter og ligger på andreplass, 4,9 poeng bak. Johann André Forfang ligger på tredjeplass. Andre omgang starter ca klokken 1610.

  Robert Johansson
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
 • Solberg til Siofolk

  Silje Solberg ble i dag offisielt presentert som Siofolk-spiller. Den ungarske klubben har også bekreftet at de har ansatt Tor Oddvar Moen som trener. Klubben fortsetter å forsterke for å ta opp kampen mot Gyør i den ungarske ligaen.

  solberg
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport i dag
Privatlandskamp fotball menn: Norge - Australia
VM kunstløp: Friløp kvinner