Lillestrøm-seier i «skjebnekampen»: – Usedvanlig viktig

NADDERUD/OSLO (NRK): En innbytter og en 20 år gammel stopper-erstatter sikret Lillestrøms første seier siden juli da de slo Stabæk.

Lillestrøm scoring mot Stabæk

HELT SHERIFF: Sheriff Sinyan ble den store helten i første omgang, da han sendte Lillestrøm i ledelsen mot Stabæk.

Lillestrøm havnet nest sist på tabellen etter tapet mot Sogndal forrige helg, og var nærmest avhengig av poeng i den viktige bortekampen mot tabellnabo Stabæk.

Og seier skulle det endelig bli. Den første siden 24. juli. Tre poeng som gjør at håpet om videre plass i Eliteserien fortsatt lever.

Arnold Origi Otieno

LETTET: Lillestrøm-keeper Arnold Origi jubler for Sinyans scoring før pause.

– Det var usedvanlig viktig. Nå har vi fått en sjanse og vi må jobbe for å være enda bedre forberedt til neste kamp mot Brann, sier LSK-trener Arne Erlandsen til NRK.

Kippe-erstatteren scoret

15 minutter før pause kom scoring nummer én. På finurlig vis fikk 20 år gamle Sheriff Sinyan, som erstattet den utestengte stopperkjempen Frode Kippe, lobbet ballen i mål med hælen - over Sayouba Mandé og i ledelse til Lillestrøm. Og det i hans første kamp fra start denne sesongen.

– Det er helt surrealistisk. En ubeskrivelig følelse. Det var nesten så jeg ikke trodde det da ballen gikk i mål, og måtte sjekke med linjedommeren, så kunne jeg feire, forklarer Sinyan til NRK.

– Når jeg får starte for første gang og i tillegg scorer er det fantastisk. Jeg kunne ikke drømt om noe bedre, også vinner vi også, legger han til med et stort glis.

– Det kokte ikke

Ledelsen var egentlig mot spillets gang, for det var hjemmelaget som presset på og hadde de største sjansene i førsteomgangen.

Og bare seks minutter etter hvilen doblet innbytter Gary Martin ledelsen for hjemmelaget. Han dro seg fri ved sekstenmeteren og plasserte ballen i lengste hjørne.

– Det kokte ikke hos meg, for gjør det det, koker det hos spillerne. Jeg vil at de skal bruke hodet, og det synes jeg vi gjør til tider formidabelt, mener Erlandsen.

Gary Martin

DOBLET: Gary Martin scoret Lillestrøms andre mål.

Tror på sen avgjørelse

Stabæk fikk en scoring annulert for en forseelse i feltet fire minutter før slutt, men på overtid kom endelig reduseringen. Innbytter - og Marcus Pedersens lillebror, Sebastian Pedersen lobbet ballen over Origi på flott vis. Men det var ikke nok tid til å sikre poeng.

Med tre poeng er Lillestrøm fortsatt nest sist, men det er bare ett poeng opp til Stabæk.

– Vi må vinne flere kamper. Kanskje fire til, slår Erlandsen fast.

– Vi vet nok ikke før siste kamp hvordan dette går, og det kan komme til å handle om målforskjell tror jeg, spår Stabæk-trener Toni Ordinas.

• Leicester rykket opp igjen til Premier League

Leeds tapte hele 0-4 borte mot Queens Park Rangers fredag kveld. Dermed ser det ut til at et direkte opprykk glipper for den tradisjonsrike klubben, mens Leicester kan feire retur til Premier League neste sesong.

Etter fredagens kamp har Leeds fire poeng opp til Leicester, men kun én kamp igjen å spille. Leicester har på sin side to kamper igjen å spille.

For Leeds' del jakter Ipswich Town like bak. De er ett poeng bak Leeds, men har spilt to kamper mindre. Dermed vil fem poeng på de siste tre kampene sikre et opprykk for Ipswich.

For Leicester ble oppholdet på nest øverste nivå i engelsk fotball kortvarig. Klubben som vant Premier League i 2016, rykket ned fra Premier League i fjor.

Seieren til Queens Park Rangers gjør at de har sikret plassen på nest øverste nivå.

Leicester
  • Medier: Liverpool og Feyenoord enige om Slot-overgang

Arne Slot blir etter alt å dømme arvtakeren til Jürgen Klopp som Liverpool-manager. Ifølge flere medier har Feyenoord gått med på å slippe ham.

Det skjer etter at Slot torsdag bekreftet at han ønsket seg til Liverpool.

– Jeg vil gjerne til Liverpool. Nå venter jeg på å se om klubbene kommer til enighet. Jeg er veldig trygg på det, sa Slot til ESPN.

Nå melder flere medier, blant dem The Athletic, at klubbene har kommet fram til en kompensasjon for nederlenderens tjenester. Også nederlandske medier hevder at Slot nærmer seg Liverpool-jobben.

Liverpool har vært på managerjakt siden Klopp i vinter varslet at han kom til å gi seg ved sesongslutt. Tyskeren hadde egentlig to år igjen av kontrakten.

I Nederland er 45-årige Slot kjent for å stå for en offensiv og energisk spillestil. Han ledet i fjor Feyenoord til serietittelen og fulgte i år opp med å vinne cupen.

Slot tok for to år siden Rotterdam-laget til finalen i Serieligaen. Han leverte også sterke resultater som AZ Alkmaar-trener. (NTB)

Arne Slot
  • Stortalent herjet da Norge vant i VM-test

Treningskampen mellom Norge og Danmark i Asker endte 4-3 fredag kveld etter spilleforlengelse.

18 år gamle Michael Brandsegg-Nygård er blant verdens mest ettertraktede talenter og han viste hvorfor fredagens kamp.

Brandsegg-Nygård ble kreditert alle Norges tre mål i ordinær tid.

– Jeg vet ikke. To i hvert fall, sa Brandsegg-Nygård til TV 2 i pausen mellom andre og tredje periode.

– Den gikk på skøyta mi, men så jeg ikke hva som skjedde etter. Jeg tror Petter (Vesterheim) slo den inn, sa Brandsegg-Nygård videre - noe også TV 2s kommentatorer konkluderte med.

Norge ledet 3-1 etter den andre perioden, men Danmark kom tilbake i den tredje perioden og fikk utlignet til 3-3. Dermed ble det spilleforlengelse i Asker.

Der var igjen Brandsegg-Nygård sentral og scoret Norges vinnermål i spilleforlengelsen.

Norge og Danmark møtes til ny treningskamp lørdag. Deretter skal Norge spille to treningskamper borte mot Latvia neste uke, før VM starter 9. mai.