Lillestrøm-seier i «skjebnekampen»: – Usedvanlig viktig

NADDERUD/OSLO (NRK): En innbytter og en 20 år gammel stopper-erstatter sikret Lillestrøms første seier siden juli da de slo Stabæk.

Lillestrøm scoring mot Stabæk

HELT SHERIFF: Sheriff Sinyan ble den store helten i første omgang, da han sendte Lillestrøm i ledelsen mot Stabæk.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Lillestrøm havnet nest sist på tabellen etter tapet mot Sogndal forrige helg, og var nærmest avhengig av poeng i den viktige bortekampen mot tabellnabo Stabæk.

Og seier skulle det endelig bli. Den første siden 24. juli. Tre poeng som gjør at håpet om videre plass i Eliteserien fortsatt lever.

Arnold Origi Otieno

LETTET: Lillestrøm-keeper Arnold Origi jubler for Sinyans scoring før pause.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

– Det var usedvanlig viktig. Nå har vi fått en sjanse og vi må jobbe for å være enda bedre forberedt til neste kamp mot Brann, sier LSK-trener Arne Erlandsen til NRK.

Kippe-erstatteren scoret

15 minutter før pause kom scoring nummer én. På finurlig vis fikk 20 år gamle Sheriff Sinyan, som erstattet den utestengte stopperkjempen Frode Kippe, lobbet ballen i mål med hælen - over Sayouba Mandé og i ledelse til Lillestrøm. Og det i hans første kamp fra start denne sesongen.

– Det er helt surrealistisk. En ubeskrivelig følelse. Det var nesten så jeg ikke trodde det da ballen gikk i mål, og måtte sjekke med linjedommeren, så kunne jeg feire, forklarer Sinyan til NRK.

– Når jeg får starte for første gang og i tillegg scorer er det fantastisk. Jeg kunne ikke drømt om noe bedre, også vinner vi også, legger han til med et stort glis.

– Det kokte ikke

Ledelsen var egentlig mot spillets gang, for det var hjemmelaget som presset på og hadde de største sjansene i førsteomgangen.

Og bare seks minutter etter hvilen doblet innbytter Gary Martin ledelsen for hjemmelaget. Han dro seg fri ved sekstenmeteren og plasserte ballen i lengste hjørne.

– Det kokte ikke hos meg, for gjør det det, koker det hos spillerne. Jeg vil at de skal bruke hodet, og det synes jeg vi gjør til tider formidabelt, mener Erlandsen.

Gary Martin

DOBLET: Gary Martin scoret Lillestrøms andre mål.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

Tror på sen avgjørelse

Stabæk fikk en scoring annulert for en forseelse i feltet fire minutter før slutt, men på overtid kom endelig reduseringen. Innbytter - og Marcus Pedersens lillebror, Sebastian Pedersen lobbet ballen over Origi på flott vis. Men det var ikke nok tid til å sikre poeng.

Med tre poeng er Lillestrøm fortsatt nest sist, men det er bare ett poeng opp til Stabæk.

– Vi må vinne flere kamper. Kanskje fire til, slår Erlandsen fast.

– Vi vet nok ikke før siste kamp hvordan dette går, og det kan komme til å handle om målforskjell tror jeg, spår Stabæk-trener Toni Ordinas.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Tarjei Bø vant sprinten i åpent EM

  Tarjei Bø vant sprinten i åpent EM i skiskyting i Hviterussland lørdag. Tross en strafferunde seiret han 10,6 sekunder foran svenske Jesper Nelin. Torsdag tok Bø sølvet på normaldistansen.

  Tarjei Bø
  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
 • Super-G avlyst

  Lørdagens super-G i Bansko er avlyst på grunn av tungt snøfall og dårlig vær lørdag morgen. Det er foreløpig ikke kjent om, og eventuelt når og hvor, super-G-rennet blir arrangert. Det er kun en knapp måned til sesongen avsluttes i Soldeu.

 • Nordtveit-tap i Fulham-debuten

  Håvard Nordtveit debuterte for Fulham mot gamleklubben West Ham, men tapte til slutt 3-1. Ryan Babel gav Fulham leiinga, men Chicharito, Issa Diop og Michail Antonio snudde kampen.

  Nordtveit spela heile kampen, og fekk kneet på ballen som gav West Ham utlikning, men klarte ikkje å hindre scoring.

  I den andre kampen fredag scora Gerard Deloufeu tre og Troy Deeney to då Watford banka Cardiff 5-1.

  Håvard Nordtveit
  Foto: DAVID KLEIN / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal