Hopp til innhold

Bård Flovik: – Gledelig å få åpningskamp mot Brann hjemme

1. april neste år sparkes eliteserien i gang. TIL-treneren er fornøyd med å få Brann på besøk.

Flovik TIL-trening med Mikael

Her Bård Flovik under en TIL-trening på Alfheim.

Foto: Mathias Grindstein / NRK

Tromsø Idrettslag serieåpner hjemme 2. april mot sist sesongs sølvvinner Brann i eliteserien neste år.

– Vi er veldig fornøyd med å få starte sesongen på hjemmebane, og få lov til å spille mot et så spennende lag som Brann, sier TIL-trener Bård Flovik. Han legger til at laget ser fram til å vise seg fram for publikum på Alfheim stadion allerede i serierunde 1.

16. mai spiller Tromsø borte – mot dobbeltmester Rosenborg, laget som også slo TIL ut av cupen i kvartfinalen i høst.

– Vi hadde selvfølgelig ønsket at vi fikk spille på Alfheim 16. mai. Nå gjorde vi jo det i år mot Bodø Glimt. Men det blir en fin opplevelse for oss å dra til Lerkendal til en fullsatt stadion. Vi har bra tak på Rosenborg, og vi drar dit med ambisjoner. Det tar vi på strak arm, sier en optimistisk TIL-trener.

Samme lag i sesongavslutningen

Det er Brann i første runde, og samme lag i siste runde også. Hvordan er det å få ei sesongavslutning med Haugesund i nest siste kamp og Brann i siste runde?

– Haugesund er helt greit. Vi må jo ha alle borte og hjemme neste sesong. Brann langt ut i november på en gressbane blir tøft, dramatisk og interessant.

Flovik har ikke studert spillelisten helt, men sier at det er en tøff bortestart der TIL både møter Viking og Odd.

– Men de tre første kampene er hjemme, og det ser positivt ut. Først og fremst er jeg inspirert av at serieoppsettet er klart, avslutter Flovik.