Hopp til innhold

LSK lider etter spillerflukten: Tror ikke på nytt gull

Elleve spillere ut og trenerbytte. Nå skyver LSK fra seg favorittstempelet i Toppserien.

NM-fotball, cupfinale kvinner 2016: (2-0).

KUN FIRE IGJEN: Av laget som startet cupfinalen i 2016, er det kun fire spillere igjen. Ingrid Marie Spord (bak fra venstre), Anna Åsa Olivia Westerlund, Ingrid Moe Wold (foran fra venstre) og Anja Sønstevold er de eneste igjen. Montasje: NRK.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

– Jeg tror Avaldsnes vinner. De har Elise Thorsnes, som jeg tror blir toppscorer. De har hentet inn mange spillere, så jeg tror de satser hardt for å ta gullet, sier LSKs nye kaptein Ingrid Moe Wold.

Hun tok over som kaptein etter Isabell Herlovsen, som meldte overgang til kinesiske Jiangsu Suning i vinter.

Les også: Herlovsen på ufrivillig slankekur etter matsjokk i Kina

Mistet spillere som scoret tre firedeler av målene i 2016

I tillegg til Herlovsen, har Lene Mykjåland, Lill Yvonn Karlsrud, Marita Skammelsrud Lund og Marit Sandvei lagt opp, mens Emilie Haavi har gått til Boston Breakers og Sherida Spitse til FC Twente.

Mellom seg spilte de 148 kamper i Toppserien i fjor, og stod for 67 av 88 mål i en sesong hvor LSK Kvinner gikk ubeseiret gjennom seriespillet.

– Det er klassespillere alle sammen, sier Moe Wold.

– Vi har vært heldige som har hatt den så å si samme troppen de tre årene hvor vi har tatt "the double". Det å jobbe så lenge med et lag gir gode resultater.

LSK har hentet inn syv spillere, men Stabæks Ingvild Isaksen tror den store kvaliteten på spillerne som har forsvunnet, gjør at det blir en jevnere serie.

– Jeg tror spesielt de vil savne Herlovsen og Mykjåland, som har vært så dominerende i det offensive spillet. Savnet av dem gjør at det blir jevnere i år.

Fotball. Toppserien 2017.

KICK OFF PÅ ULLEVAAL: Toppserie-lagene var representert med én spiller hver i et kick off på Ullevaal Stadion tirsdag. Bak fra V. Michele Betos, Ingrid Stenevik, Ingvild Isaksen, Maria Thorirsdottir, Kristine Nøstmo og Stine Hovland. Foran fra venstre: Lise Marie Utland , Nora Eide Lie, Ingrid Moe Wold, Tine Erichsen Engan,Megan Kufeld og Elise Thorsnes.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Landslagsspiller: – Absolutt ikke like gode

Moe Wold har tro på at de LSK igjen vil hevde seg når de nye spillerne får satt seg i laget, men foreløpig har treningskampene i vinter vist at det kan bli endringer i toppen. LSK har vunnet mot Kolbotn og Stabæk, men har også tapt mot Røa og spilt uavgjort mot Avaldsnes.

– Vi spilte mot dem på La Manga, og da merket vi at det er muligheter i år. De er absolutt ikke like gode som dem var før, sier Røas Lise-Marie Karlseng Utland.

Av spillerne NRK snakket med på kick-offet på Ullevaal, var det ingen som tippet LSK som vinner, mens seks lag tror Avaldsnes vil vinne og tre tippet Stabæk som vinner.

Avaldsnes er det eneste laget som har vært i nærheten av LSK Kvinner de to siste sesongene, og storscoreren Elise Thorsnes har tro på at 2017 blir Avaldsnes' år.

– Jeg tror nok serien i år blir slik at du har råd til et tap eller to. Slik var det ikke i fjor, så jeg tror det blir mye jevnere.

– Tar dere gull?

– Ja, det tror jeg.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

  • Leicester rykket opp igjen til Premier League

    Leeds tapte hele 0-4 borte mot Queens Park Rangers fredag kveld. Dermed ser det ut til at et direkte opprykk glipper for den tradisjonsrike klubben, mens Leicester kan feire retur til Premier League neste sesong.

    Etter fredagens kamp har Leeds fire poeng opp til Leicester, men kun én kamp igjen å spille. Leicester har på sin side to kamper igjen å spille.

    For Leeds' del jakter Ipswich Town like bak. De er ett poeng bak Leeds, men har spilt to kamper mindre. Dermed vil fem poeng på de siste tre kampene sikre et opprykk for Ipswich.

    For Leicester ble oppholdet på nest øverste nivå i engelsk fotball kortvarig. Klubben som vant Premier League i 2016, rykket ned fra Premier League i fjor.

    Seieren til Queens Park Rangers gjør at de har sikret plassen på nest øverste nivå.

    Leicester
    Foto: AP
  • Medier: Liverpool og Feyenoord enige om Slot-overgang

    Arne Slot blir etter alt å dømme arvtakeren til Jürgen Klopp som Liverpool-manager. Ifølge flere medier har Feyenoord gått med på å slippe ham.

    Det skjer etter at Slot torsdag bekreftet at han ønsket seg til Liverpool.

    – Jeg vil gjerne til Liverpool. Nå venter jeg på å se om klubbene kommer til enighet. Jeg er veldig trygg på det, sa Slot til ESPN.

    Nå melder flere medier, blant dem The Athletic, at klubbene har kommet fram til en kompensasjon for nederlenderens tjenester. Også nederlandske medier hevder at Slot nærmer seg Liverpool-jobben.

    Liverpool har vært på managerjakt siden Klopp i vinter varslet at han kom til å gi seg ved sesongslutt. Tyskeren hadde egentlig to år igjen av kontrakten.

    I Nederland er 45-årige Slot kjent for å stå for en offensiv og energisk spillestil. Han ledet i fjor Feyenoord til serietittelen og fulgte i år opp med å vinne cupen.

    Slot tok for to år siden Rotterdam-laget til finalen i Serieligaen. Han leverte også sterke resultater som AZ Alkmaar-trener. (NTB)

    Arne Slot
    Foto: AFP
  • Stortalent herjet da Norge vant i VM-test

    Treningskampen mellom Norge og Danmark i Asker endte 4-3 fredag kveld etter spilleforlengelse.

    18 år gamle Michael Brandsegg-Nygård er blant verdens mest ettertraktede talenter og han viste hvorfor fredagens kamp.

    Brandsegg-Nygård ble kreditert alle Norges tre mål i ordinær tid.

    – Jeg vet ikke. To i hvert fall, sa Brandsegg-Nygård til TV 2 i pausen mellom andre og tredje periode.

    – Den gikk på skøyta mi, men så jeg ikke hva som skjedde etter. Jeg tror Petter (Vesterheim) slo den inn, sa Brandsegg-Nygård videre - noe også TV 2s kommentatorer konkluderte med.

    Norge ledet 3-1 etter den andre perioden, men Danmark kom tilbake i den tredje perioden og fikk utlignet til 3-3. Dermed ble det spilleforlengelse i Asker.

    Der var igjen Brandsegg-Nygård sentral og scoret Norges vinnermål i spilleforlengelsen.

    Norge og Danmark møtes til ny treningskamp lørdag. Deretter skal Norge spille to treningskamper borte mot Latvia neste uke, før VM starter 9. mai.

    Michael Brandsegg-Nygård
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal