NRK Meny
Normal

LSK lider etter spillerflukten: Tror ikke på nytt gull

Elleve spillere ut og trenerbytte. Nå skyver LSK fra seg favorittstempelet i Toppserien.

NM-fotball, cupfinale kvinner 2016: (2-0).

KUN FIRE IGJEN: Av laget som startet cupfinalen i 2016, er det kun fire spillere igjen. Ingrid Marie Spord (bak fra venstre), Anna Åsa Olivia Westerlund, Ingrid Moe Wold (foran fra venstre) og Anja Sønstevold er de eneste igjen. Montasje: NRK.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

– Jeg tror Avaldsnes vinner. De har Elise Thorsnes, som jeg tror blir toppscorer. De har hentet inn mange spillere, så jeg tror de satser hardt for å ta gullet, sier LSKs nye kaptein Ingrid Moe Wold.

Hun tok over som kaptein etter Isabell Herlovsen, som meldte overgang til kinesiske Jiangsu Suning i vinter.

Les også: Herlovsen på ufrivillig slankekur etter matsjokk i Kina

Mistet spillere som scoret tre firedeler av målene i 2016

I tillegg til Herlovsen, har Lene Mykjåland, Lill Yvonn Karlsrud, Marita Skammelsrud Lund og Marit Sandvei lagt opp, mens Emilie Haavi har gått til Boston Breakers og Sherida Spitse til FC Twente.

Mellom seg spilte de 148 kamper i Toppserien i fjor, og stod for 67 av 88 mål i en sesong hvor LSK Kvinner gikk ubeseiret gjennom seriespillet.

– Det er klassespillere alle sammen, sier Moe Wold.

– Vi har vært heldige som har hatt den så å si samme troppen de tre årene hvor vi har tatt "the double". Det å jobbe så lenge med et lag gir gode resultater.

LSK har hentet inn syv spillere, men Stabæks Ingvild Isaksen tror den store kvaliteten på spillerne som har forsvunnet, gjør at det blir en jevnere serie.

– Jeg tror spesielt de vil savne Herlovsen og Mykjåland, som har vært så dominerende i det offensive spillet. Savnet av dem gjør at det blir jevnere i år.

Fotball. Toppserien 2017.

KICK OFF PÅ ULLEVAAL: Toppserie-lagene var representert med én spiller hver i et kick off på Ullevaal Stadion tirsdag. Bak fra V. Michele Betos, Ingrid Stenevik, Ingvild Isaksen, Maria Thorirsdottir, Kristine Nøstmo og Stine Hovland. Foran fra venstre: Lise Marie Utland , Nora Eide Lie, Ingrid Moe Wold, Tine Erichsen Engan,Megan Kufeld og Elise Thorsnes.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Landslagsspiller: – Absolutt ikke like gode

Moe Wold har tro på at de LSK igjen vil hevde seg når de nye spillerne får satt seg i laget, men foreløpig har treningskampene i vinter vist at det kan bli endringer i toppen. LSK har vunnet mot Kolbotn og Stabæk, men har også tapt mot Røa og spilt uavgjort mot Avaldsnes.

– Vi spilte mot dem på La Manga, og da merket vi at det er muligheter i år. De er absolutt ikke like gode som dem var før, sier Røas Lise-Marie Karlseng Utland.

Av spillerne NRK snakket med på kick-offet på Ullevaal, var det ingen som tippet LSK som vinner, mens seks lag tror Avaldsnes vil vinne og tre tippet Stabæk som vinner.

Avaldsnes er det eneste laget som har vært i nærheten av LSK Kvinner de to siste sesongene, og storscoreren Elise Thorsnes har tro på at 2017 blir Avaldsnes' år.

– Jeg tror nok serien i år blir slik at du har råd til et tap eller to. Slik var det ikke i fjor, så jeg tror det blir mye jevnere.

– Tar dere gull?

– Ja, det tror jeg.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Emil Iversen går femmila

  Emil Iversen er tatt ut som fjerde mann på det norske laget til lørdagens 50 km i Pyeongchang, etter at Johannes Høsflot Klæbo trakk seg fra avslutningsdistansen. Iversen går sammen med Martin Johnsrud Sundby, Hans Christer Holund og Niklas Dyrhaug.

  Iversen
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
 • USAs kvinner tok hockeygullet

  Finalen i ishockeyturneringen for kvinner ble en neglebitende affære mellom Canada og USA. Kampen endte 2–2 etter full tid, og kampen gikk til straffeslag.

  Der var USAs Jocelyne Lamoureux-Davidson eneste målscorer, og hun sikret USA OL-gull.

  USA
  Foto: Ed Jones / AFP
 • Norendal nummer seks i Big Air

  Silje Norendal endte på sjetteplass i finalen i Big Air. Hun klarte ikke å lande et triks helt perfekt, og endte med 131.50 poeng-

  Østerrikske Anna Gasser vant etter et kjempehopp i siste omgang. 185 poeng holdt til seier foran Jamie Anderson (USA).

  Silje Norendal
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
OL i Pyeongchang
OL i Pyeongchang: Kombinert langrenn, stafett
OL i Pyeongchang: Skiskyting, stafett kvinner
OL i Pyeongchang
OL-magasin
Høydepunkter fra dagen
OL-magasin