NRK Meny
Normal

Lille Noah ble Kings store vendepunkt

BRAGA (NRK): Joshua King (23) har vist storform de siste ukene. Det takker han sønnen Noah for.

King

NY HVERDAG: Her er Joshua King under en av landslagstreningene denne uken.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

– Jeg står opp hver morgen og ser på ham. Det gir meg motivasjon og grunn til å ville enda mer og forbedre meg for at han skal bli stolt, sier King til NRK.

Det siste året har vært en berg-og-dalbane for Romsås-gutten.

Blackburn-perioden fikk en tung avslutning før sommeren, og det skulle ta tid før det løsnet ordentlig i Bournemouth.

– Sur og skuffet

Da Per-Mathias Høgmo vraket ham til de viktige EM-playoffkampene mot Ungarn, hadde ikke King scoret i en offisiell kamp på 263 dager.

– Jeg ble bare sur og skuffet. Jeg respekterte valget, og jeg står her i dag. Det er nedturer og oppturer, og heldigvis er jeg på vei opp, sier King om vrakingen i dag.

Laster Instagram-innhold

NRK har fått tillatelse til å publisere Instagram-bildene.

Pila pekte oppover etter kalddusjen i november. Han scoret sitt første Bournemouth-mål to uker senere, men han er klar på at det ikke var vrakingen som satte fart på ham.

King kom seg i stadig bedre form, og i vårsesongen løsnet det skikkelig.

1. mars var han sentral da Bournemouth tok en viktig 2-0-seier over Southampton. Noen timer tidligere hadde han blitt pappa.

– Når du snakker om vendepunkt, er det (farskapet) en stor faktor i hvorfor det har gått bra. Jeg visste ikke det før jeg gikk gjennom det. Det var et stort vendepunkt i livet. Det er bare positivt at det skjedde da, og at det har gått bra etter det, sier King.

Laster Instagram-innhold

– Vanskelig å forklare

Han startet ni av de ti siste kampene av sesongen etter fødselen (innbytter i den siste). Tilliten ga fire mål og én målgivende pasning i Premier League-avslutningen.

Bournemouth berget plassen med god margin, og King ble en viktig brikke for manager Eddie Howie.

– Det er vanskelig å forklare. Du må være gjennom det selv for å forstå det. Men det gir en ekstra motivasjon, sier King om forandringen.

Her i Braga har han vært den beste på treningene. Med fart, kraft og lekenhet har han dominert de fleste spilløktene.

Selv har han gitt uttrykk for at han er sliten etter en lang Premier League-sesong, og han spiller neppe 90 minutter mot Portugal.

Men han satser uansett på å ta med seg den stigende formkurven gjennom landslagssamlingen og inn i preseason.

– Man flyr jo litt med en gang man får barn. Men du får bare lage flere, da, ler King.

Siste nytt

 • Japan neste for Iniesta

  Barcelona-legenden Andrés Iniesta, 34-åringen som har vunnet 32 titler for den spanske klubben, avslører at japanske Vissel Kobe blir hans nye arbeidsgiver. På Instagram postet han et bilde med eieren av den japanske klubben og skrev: «På vei til mitt nye hjem med min venn».

  Laster Instagram-innhold
 • Schmeichel VM-klar for Danmark

  Danmarks førstekeeper Kasper Schmeichel er kampklar etter å ha vært ute de siste fire kampene for Premier League-klubben Leicester. Dansken har slitt med en ankelskade. Danmark spiller sin første VM-kamp mot Peru 16. juni i Saransk.

  Denmark Panama Soccer
  Foto: Mads Claus Rasmussen / AP
 • Capitals til NHL-finale

  Washington Capitals er klare for NHL-finale mot Vegas Golden Knights etter 4-0-seieren over Tampa Bay Lightning. Svenske André Burakovsky ble den store helten: – Naturligvis føles det bra å få to mål i en sånn kamp, sier Burakovsky til Aftonbladet.

  Capitals Lightning Hockey
  Foto: Chris O'Meara / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag