Sjekk skrekktallene: Derfor ble King vraket

ULEVAAL STADION (NRK): Joshua King har ikke scoret i en offisiell kamp på 263 dager. Nå er han ute av landslaget.

Joshua King

MÅLLØS: Joshua King.

– Det ønsker jeg ikke å si noe om. Jeg bare ønsker guttene lykke til, sier en ordknapp Joshua King på telefon til NRK minutter etter pressekonferansen til landslagstrener Per-Mathias Høgmo.

Bournemouth-spilleren har vært en sentral brikke i det norske landslaget de siste månedene. Tirsdag ble han vraket av landslagssjef Per-Mathias Høgmo til det som kalles en av de største landskampene på over ti år.

– Vi har prioritert spillere som er i veldig god form, og som leverer målpoeng, sa landslagstreneren.

King passer definitivt ikke inn i den kategorien om dagen.

Joshua King Blackburn Stoke

Joshua King ferier sitt tredje mål mot Stoke i FA-cupen den 14. februar i år. Det er hans foreløpig siste offisielle nettkjenning.

Ikke scoret på 263 dager

Premier League-proffen har ikke scoret i en offisiell kamp siden han var Blackburn-spiller og nettet hat-trick mot Stoke i FA-cupen i februar.

– Han har ikke scoret på over 250 dager. Er dette også et spark bak med tanke på at han er nødt til å prestere?

– Det er ikke et spark, men det var en totalvurdering bak. Vi har formspillere som scorer mål, og Josh er i en ny klubb, hvor han tilpasser seg. Jeg har snakket med ham, og han er veldig motivert for å jobbe seg inn igjen, sier Høgmo.

– Hvordan tok han beskjeden?

– Han har full respekt for det. Og det skulle bare mangle. Men han har veldig lyst til å komme tilbake. Det har jeg stor tro på at han gjør, sier Høgmo.

Per Mathias Høgmo

Landslagssjef Per Mathias Høgmo mener at King må bli sterkere fysisk.

Totalt har det blitt 15 mål på over 140 kamper, hvorav 81 fra start, i hele Kings seniorkarriere. Det omfatter kamper for både klubb og landslag (U21 og A).

– Jeg skulle ønske jeg hadde scoret flere mål i karrieren min, men sånn er det. Jeg får bare jobbe hardt. Jeg er fortsatt bare 23 år, sa King til NRK noen uker før uttaket ble kjent.

Langt mellom målene

Kings målhistorie viser følgende:

* Det er 263 dager siden han scoret i en offisiell kamp

* Da hadde han scoret ett mål på klubblaget de 11 foregående månedene

* Det siste målet for landslaget kom mot Malta (2 mål) 10.oktober 2014. Det er 390 dager siden. Før det var det 13 måneder siden forrige landslagsmål.

* Kampen mot Malta for 390 dager siden var også den siste kampen King har fått registrert målgivende pasning (kilde: altomfotball.no).

* King står registrert med fem målgivende pasninger i engelsk 1. divisjon.

– Det hadde vel egentlig vært en større overraskelse om King hadde vært med sånn som jeg ser det, sier NRK-ekspert Tom Nordlie.

• Iden ikke til OL: Sorg og skader ble for mye

Mentale og fysiske utfordringer har stått i veien for triatlonutøver Gustav Idens planer om OL-deltakelse i Paris.

Dette forteller han til Bergensavisen fredag.

– Det var egentlig veldig deilig å komme fram til den avgjørelsen, selv om det er utrolig kjipt. Det er en lettelse å gi slipp på det, sier Iden til avisen.

Han forklarer avgjørelsen blant annet med sorgen etter moren, som døde av kreft i fjor. Men også problemer med den ene akillessenen har satt ham tilbake. Allerede i august i fjor skjønte han at det ikke ville bli noe OL.

– Det har vært et brutalt år. Det ble for mye. Jeg har brukt lang tid på å komme tilbake til en akseptabel restitusjonstid, men gjennom gode samtaler med mange folk, er jeg der nå.

Iden har ved siden av Kristian Blummenfelt vært Norges beste triatlet de siste årene. Han står med i alt tre VM-gull i Ironman og ble nummer åtte i triatlon i OL i Tokyo i 2021.

Q6DAaGK1xwQ
  • Zuccarello-scoring i Wild-tap

Seattle Kraken slo Minnesota Wild 4-3 torsdag kveld og avsluttet grunnserien for de to lagene som ikke kom med i sluttspillet.

Krakens Tye Kartye sto for 3-2-målet da det sto igjen 2.40 i siste periode. Ett minutt senere gikk Kraken opp i en 4-2-ledelse før Wilds Brock Faber reduserte til 4-3 ett minutt før kampslutt.

Kirill Kaprizov scoret sitt 46. mål for sesongen i powerplay i første periode, og Mats Zuccarello scoret det utlignende målet for Wild midtveis i tredje periode. Det ble hans tolvte mål for sesongen.

Nordmannen fikk 23 minutter og 44 sekunder på isen i den avsluttende hjemmekampen. (NTB)

pa39-a-fBGA
  • Norsk fotball sikret viktig rankingplass

Hellas kan ikke lenger ta igjen Norge på Uefa-rankingen som fordeler europacupplasser for menn fra sesongen 2025/26.

Dermed ender Norge på 14.-plass på Det europeiske fotballforbundets (Uefa) nasjonale klubbkoeffisienter. Det betyr at årets mester i Eliteserien vil gå rett inn i den siste kvalifiseringsrunden til mesterligaen neste år.

Skulle det ikke gå veien der, er Norges beste lag uansett garantert gruppespill i europaligaen.

Spenningen rundt 14.-plassen levde fram til torsdag ettersom Hellas hadde to lag i conferenceligaen; Olympiakos og PAOK. Sistnevnte røk ut klart for Brugge, mens førstnevnte ble holdt til straffesparkkonkurranse mot Fenerbahçe.

Dermed ender Hellas bak Norge på den nevnte Uefa-rankingen.