AaFK møtte den regjerande danske seriemeisteren Nordsjælland i første kamp på La Manga. Det enda i suksess, med ein 20 år gammal nigerianar i storform.

Leke James herja på La Manga, då AaFK til slutt vann 3–2 over Nordsjælland.

– Det var litt overraskande, men veldig gledeleg, kommenterte AaFK-trenar Jan Jönsson 3-2-sigeren på La Manga.

For på papiret var nok ikkje AaFK storfavoritt før kampen mot Nordsjælland.

I 2012 spelte den danske klubben Champions League-fotball mot mellom andre Chelsea. Søndag var dei oransje og blå frå Ålesund motstandar på La Manga.

Kampen starta i det minste bra for Nordsjælland ...

Jan Jönsson

AaFK-trenar Jan Jönsson var nok svært godt fornøgd etter kampen mot Nordsjælland på La Manga.

I leiinga tidleg

Det danske laget gjekk hardt ut frå start, og allereie etter ni minutt kom 1–0.

Etter eit frispark blei ballen slått hardt inn i feltet. Nordsjælland-spelar Joshua John var på plass, og styrte leiinga i mål bak Sten Grytebust.

Ikkje så veldig lenge etter kom 2–0. I det 18. minutt blei Uffe Bech i raskaste laget for AaFK-stoppar Edvard Skagestad.

Bech gjekk forbi Skagestad, før han banka ballen i mål. Akkurat då såg det ikkje lyst ut for AaFK.

– Dei første 30 minutt hadde vi problem, og vi var ikkje merksame nok på dei to måla. Men så kom vi litt meir inn i matchen dei siste 15 minutta, fortel Jönsson.

Leke James

Her feirar Leke James etter ei tidlegare AaFK-scoring. Etter hat-trick mot den regjerande seriemeisteren i Danmark fekk ein nok liknande scener på La Manga ...

Leke snudde kampen for AaFK

I første omgang var det danske laget best, sjølv om AaFK henta seg inn igjen litt etter 2-0-scoringa.

Etter pausen kom derimot AaFK ut i hundre.

50 minutt var gått då AaFK reduserte til 2–1. Leke James fekk ballen servert, og banka ballen i mål.

I det 59. minutt var same mann på plass igjen. Jo Nymo Matland slo perfekt inn frå cornerflagget, der James umarkert fekk utlikna med hælen.

Og så, på berre 11 minutt, snudde Leke James kampen med eit ekte hat-trick:

Svært svakt forsvarsspel frå Nordsjælland gjorde at James fekk med seg ballen, før AaFK-spissen la 3-2-scoringa i mål.

Den siste halvtimen blei det ikkje fleire scoringar, og AaFK tok ein litt overraskande siger på La Manga.

– Ikkje ufortent

AaFK-trenar Jönsson meiner sigeren til slutt var fortent.

– I andre omgang hadde vi vinden i ryggen. Vi hadde bra kontroll i forsvar og ikkje minst ein Leke som fann målet tre gonger.

– Så det var ikkje heilt ufortent at vi stakk av med sigeren til slutt, seier Jönsson.

Om hat-tricket til 20 år gamle Leke James har trenaren mange gode ord.

– Det er svært sterkt og bra av han. Leke har allereie vist målform.

– Vi er gode som eit kollektiv i dag, men det blir litt ekstra ros til Leke, avslutta AaFK-trenaren.

• Leicester rykket opp igjen til Premier League

Leeds tapte hele 0-4 borte mot Queens Park Rangers fredag kveld. Dermed ser det ut til at et direkte opprykk glipper for den tradisjonsrike klubben, mens Leicester kan feire retur til Premier League neste sesong.

Etter fredagens kamp har Leeds fire poeng opp til Leicester, men kun én kamp igjen å spille. Leicester har på sin side to kamper igjen å spille.

For Leeds' del jakter Ipswich Town like bak. De er ett poeng bak Leeds, men har spilt to kamper mindre. Dermed vil fem poeng på de siste tre kampene sikre et opprykk for Ipswich.

For Leicester ble oppholdet på nest øverste nivå i engelsk fotball kortvarig. Klubben som vant Premier League i 2016, rykket ned fra Premier League i fjor.

Seieren til Queens Park Rangers gjør at de har sikret plassen på nest øverste nivå.

Leicester
  • Medier: Liverpool og Feyenoord enige om Slot-overgang

Arne Slot blir etter alt å dømme arvtakeren til Jürgen Klopp som Liverpool-manager. Ifølge flere medier har Feyenoord gått med på å slippe ham.

Det skjer etter at Slot torsdag bekreftet at han ønsket seg til Liverpool.

– Jeg vil gjerne til Liverpool. Nå venter jeg på å se om klubbene kommer til enighet. Jeg er veldig trygg på det, sa Slot til ESPN.

Nå melder flere medier, blant dem The Athletic, at klubbene har kommet fram til en kompensasjon for nederlenderens tjenester. Også nederlandske medier hevder at Slot nærmer seg Liverpool-jobben.

Liverpool har vært på managerjakt siden Klopp i vinter varslet at han kom til å gi seg ved sesongslutt. Tyskeren hadde egentlig to år igjen av kontrakten.

I Nederland er 45-årige Slot kjent for å stå for en offensiv og energisk spillestil. Han ledet i fjor Feyenoord til serietittelen og fulgte i år opp med å vinne cupen.

Slot tok for to år siden Rotterdam-laget til finalen i Serieligaen. Han leverte også sterke resultater som AZ Alkmaar-trener. (NTB)

Arne Slot
  • Stortalent herjet da Norge vant i VM-test

Treningskampen mellom Norge og Danmark i Asker endte 4-3 fredag kveld etter spilleforlengelse.

18 år gamle Michael Brandsegg-Nygård er blant verdens mest ettertraktede talenter og han viste hvorfor fredagens kamp.

Brandsegg-Nygård ble kreditert alle Norges tre mål i ordinær tid.

– Jeg vet ikke. To i hvert fall, sa Brandsegg-Nygård til TV 2 i pausen mellom andre og tredje periode.

– Den gikk på skøyta mi, men så jeg ikke hva som skjedde etter. Jeg tror Petter (Vesterheim) slo den inn, sa Brandsegg-Nygård videre - noe også TV 2s kommentatorer konkluderte med.

Norge ledet 3-1 etter den andre perioden, men Danmark kom tilbake i den tredje perioden og fikk utlignet til 3-3. Dermed ble det spilleforlengelse i Asker.

Der var igjen Brandsegg-Nygård sentral og scoret Norges vinnermål i spilleforlengelsen.

Norge og Danmark møtes til ny treningskamp lørdag. Deretter skal Norge spille to treningskamper borte mot Latvia neste uke, før VM starter 9. mai.