Leicester klar for sensasjonell mesterligakvartfinale: – Jeg kan ikke tro det

Kaptein Wes Morgan måtte gni seg i øynene etter at Leicester snudde 1–2 til 3–2 i en høydramatisk kamp mot Sevilla.

Wes Morgan

GLEDE: Wes Morgan scoret det første målet for Leicester. Og jublet selvsagt deretter.

Foto: Rui Vieira / AP

Laster innhold, vennligst vent..

Leicester kjemper for å unngå nedrykk fra Premier League, men i mesterligaen lever eventyret i beste velgående.

For tirsdagens bragd sendte blåtrøyene rett til kvartfinalen i turneringen. Og det i deres første opptreden i mesterligaen i klubbens historie.

Seieren er også Leicesters tredje strake etter at Claudio Ranieri fikk sparken som manager, og Craig Shakespeare overtok sjefsstolen.

– Dette er utrolig. Jeg kan ikke tro det. Vi er nykommere i mesterligaen, og vi forventet ikke å komme så langt, sier kaptein Wes Morgan til BT Sport.

På spørsmål om dette var den største kvelden i klubbens historie svarer han:

– Ja, det må det være. Vi motbeviste en del mennesker i kveld, og klarte det umulige igjen. Dette er en fantastisk kveld for Leicester, sier Morgan.

Det var imidlertid Sevilla som hadde overtaket før kampen. Sør-spanjolene kom til Leicester med 2-1-seier fra den første kampen, men fjorårets seriemester i Premier League brukte 27 minutter å utligne den.

Leicester tok nemlig ledelsen i kampen da kaptein Morgan sendte tilskuerne inn i ekstasen etter en snau halvtime. Veteranen satte frem kneet på et Riyad Mahrez-frispark og sendte ballen rett i mål.

Marc Albrighton

SIKRET AVANSEMENT: Marc Albrighton doblet for Leicester tidlig i 2. omgang. Da er det lov å juble litt.

Foto: Oli Scarff / AFP

Nasri så rødt

Sevilla jaktet febrilsk utligningsmålet som ville sendt dem videre, men i stedet var det vertene som fikk uttelling igjen.

Marc Albrighton fulgte nemlig opp Morgans fulltreffer med sin 2-0-scoring ti minutter ut i 2. omgang.

Og nok en gang var Mahrez involvert. Mannen fra Algerie forsøkte et innlegg fra høyre, men gikk via en Sevilla-spiller og rett i beina til Albrighton. 27-åringen brukte to berøringer og satte ballen pent i det nærmeste hjørnet.

Sevilla ga seg likevel ikke i jakten på og hadde periodevis et ballinnehav på over 70 prosent.

Men Leicester holdt unna, og oppgaven til spanjolen ble også vanskeligere da Samir Nasri pådro seg sitt andre gule kort i kampen og måtte ta en tidlig dusj i det 74. minutt. Franskmannen fikk kortet etter en episode med Jamie Vardy, der begge fikk gult. Nasri for en skallebevegelse mot Vardy, mens engelskmannen fikk advarsel for overspilling.

Steven N'Zonzi

SLØSTE: Steven N'Zonzi bommet på straffespark for Sevilla like før slutt.

Foto: Darren Staples / Reuters

N'Zonzi med straffebom

Sevilla fikk likevel en gyllen mulighet til å score da de ble tildelt straffespark ti minutter før slutt.

En scoring ville utlignet sammenlagt og sikret ekstraomganger, men Steven N'Zonzis forsøk fra krittmerket ble mesterlig reddet av Leicester-keeper Kasper Schmeichel.

PS! I kveldens andre mesterligakamp gjorde Juventus oppskriftsmessig jobben hjemme mot Porto og vant 1–0. Dermed sikret italieneren avansement med 3–0 sammenlagt.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Leipzig-sjef med Haaland-flørt

  Det tyske bundesligalaget RB Leipzig kan være ut etter Erling Braut Haaland. Klubbens sportsdirektør Markus Krösche sier nemlig følgende til Bild:

  – Gutten er en veldig god spiller. Han gjør en eksepsjonelt god jobb både i ligaen og i mesterligaen, sier Krösche til avisen.

  Han forteller videre at Leipzig, som har samme eiere som Haalands nåværende klubb Red Bull Salzburg, allerede har begynt å legge overgangsplaner for 2020. Siden 2011 har 17 spillere gått fra Salzburg til Leipzig.

  – Vi ser selvfølgelig fram mot sommeren, sier han.

  Ifølge Bild har Haaland en klausul i kontrakten sin som gjør det mulig å hente ham for «bare» rundt 30 millioner euro.

  I tillegg til RB Leipzig, skal en rekke av de europeiske storklubbene ha Haaland høyt på lista over ønskede nyervervelser.

  Champions League - Group E - Liverpool v FC Salzburg
  Foto: Jason Cairnduff / Reuters
 • Raser mot UEFA: – En skandale

  UEFA bekreftet onsdag seedingen til trekningen av EM-sluttspillet til sommeren. Den har skapt sterke reaksjoner.

  – Det er en skandale, for å være ærlig. Fotball er ikke lenger fotball, det er bare business, sa Belgias stjerne Kevin De Bruyne om at VM-bronsevinneren allerede halvannen uke før trekningen vet at de havner i gruppe med Danmark og Russland og må spille to bortekamper.

  – Jeg forstår ikke det nye formatet. Jeg har spurt forbundet om jeg i det hele tatt trenger å reise til trekningen, sa Nederlands landslagssjef Ronald Koeman da han fikk vite at det allerede er klart at laget hans møter Ukraina i sluttspillet.

  Det er ikke selve seedingen som fører til reaksjoner, men alle føringene som er lagt rundt blant annet hvor mange kamper de 12 vertsnasjonene skal få på hjemmebane, det politiske klimaet og hvilket seedingsnivå lagene fra nasjonsligaomspillet skal gå inn på. (NTB)

  Belgia
  Foto: John Thys / AFP
 • Viktig seier for Ulsruds lag

  Norges curlinglag med Thomas Ulsrud som skip holdt liv i sjansen til semifinaleplass i EM med 6–5-seier over Russland onsdag. Med fire seirer og fire tap er det norske laget på delt 5.-plass, men med seier i siste grunnspillskamp mot Nederland torsdag vil laget klatre til 5–4. Tre lag har 5-3 før den siste runden, men to av dem (Italia og Sveits) møtes innbyrdes, mens Skottland møter ubeseirede og allerede semifinaleklare Sverige. (NTB)

  WEB_SPORT
  Foto: Jonas Ekströmer/tt / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal