NRK Meny
Normal

Leicester klar for sensasjonell mesterligakvartfinale: – Jeg kan ikke tro det

Kaptein Wes Morgan måtte gni seg i øynene etter at Leicester snudde 1–2 til 3–2 i en høydramatisk kamp mot Sevilla.

Wes Morgan

GLEDE: Wes Morgan scoret det første målet for Leicester. Og jublet selvsagt deretter.

Foto: Rui Vieira / AP

Laster innhold, vennligst vent..

Leicester kjemper for å unngå nedrykk fra Premier League, men i mesterligaen lever eventyret i beste velgående.

For tirsdagens bragd sendte blåtrøyene rett til kvartfinalen i turneringen. Og det i deres første opptreden i mesterligaen i klubbens historie.

Seieren er også Leicesters tredje strake etter at Claudio Ranieri fikk sparken som manager, og Craig Shakespeare overtok sjefsstolen.

– Dette er utrolig. Jeg kan ikke tro det. Vi er nykommere i mesterligaen, og vi forventet ikke å komme så langt, sier kaptein Wes Morgan til BT Sport.

På spørsmål om dette var den største kvelden i klubbens historie svarer han:

– Ja, det må det være. Vi motbeviste en del mennesker i kveld, og klarte det umulige igjen. Dette er en fantastisk kveld for Leicester, sier Morgan.

Det var imidlertid Sevilla som hadde overtaket før kampen. Sør-spanjolene kom til Leicester med 2-1-seier fra den første kampen, men fjorårets seriemester i Premier League brukte 27 minutter å utligne den.

Leicester tok nemlig ledelsen i kampen da kaptein Morgan sendte tilskuerne inn i ekstasen etter en snau halvtime. Veteranen satte frem kneet på et Riyad Mahrez-frispark og sendte ballen rett i mål.

Marc Albrighton

SIKRET AVANSEMENT: Marc Albrighton doblet for Leicester tidlig i 2. omgang. Da er det lov å juble litt.

Foto: Oli Scarff / AFP

Nasri så rødt

Sevilla jaktet febrilsk utligningsmålet som ville sendt dem videre, men i stedet var det vertene som fikk uttelling igjen.

Marc Albrighton fulgte nemlig opp Morgans fulltreffer med sin 2-0-scoring ti minutter ut i 2. omgang.

Og nok en gang var Mahrez involvert. Mannen fra Algerie forsøkte et innlegg fra høyre, men gikk via en Sevilla-spiller og rett i beina til Albrighton. 27-åringen brukte to berøringer og satte ballen pent i det nærmeste hjørnet.

Sevilla ga seg likevel ikke i jakten på og hadde periodevis et ballinnehav på over 70 prosent.

Men Leicester holdt unna, og oppgaven til spanjolen ble også vanskeligere da Samir Nasri pådro seg sitt andre gule kort i kampen og måtte ta en tidlig dusj i det 74. minutt. Franskmannen fikk kortet etter en episode med Jamie Vardy, der begge fikk gult. Nasri for en skallebevegelse mot Vardy, mens engelskmannen fikk advarsel for overspilling.

Steven N'Zonzi

SLØSTE: Steven N'Zonzi bommet på straffespark for Sevilla like før slutt.

Foto: Darren Staples / Reuters

N'Zonzi med straffebom

Sevilla fikk likevel en gyllen mulighet til å score da de ble tildelt straffespark ti minutter før slutt.

En scoring ville utlignet sammenlagt og sikret ekstraomganger, men Steven N'Zonzis forsøk fra krittmerket ble mesterlig reddet av Leicester-keeper Kasper Schmeichel.

PS! I kveldens andre mesterligakamp gjorde Juventus oppskriftsmessig jobben hjemme mot Porto og vant 1–0. Dermed sikret italieneren avansement med 3–0 sammenlagt.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Svensk OL-gull i curlingfinalen

  De svenske curlingkvinnene slo søndag Sør-Korea i OL-finalen i curling. Sveriges sjuende gull i Pyeongchang tangerer nasjonens beste vinter-OL noensinne, skriver NTB.

  WEB_SPORT
  Foto: Jonas Ekströmer/tt / NTB scanpix
 • Barcelona filleristet Girona

  Barcelona kom kjapt over åpningssjokket etter Cristián Portus tidlige scoring og snudde til 6-1 hjemme mot Girona i lørdagens Catalonia-oppgjør. Luis Suárez satte tre, Lionel Messi to og Philippe Coutinho ett i storseieren.

  SOCCER-SPAIN-FCB-COR/
  Foto: ALBERT GEA / Reuters
 • Hjemmetap for Ødegaard og Thorsby

  Martin Ødegaard og Morten Thorsby fikk tillit fra start for Heerenveen hjemme mot Excelsior, men duoen maktet ikke å bidra til poeng. Det endte med 0-1-tap. Nicolai Næss var ubenyttet reserve for vertene, ifølge NTB.

  Ødegaard, Thorsby
  Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal