Normal

Bekreftet: Legkov og Vylegsjanin går ikke 15-kilometeren

SOTSJI (NRK.no) NRK.no har fått tilgang på startlistene for fredagens 15-kilometer. Der står hverken Aleksandr Legkov eller Maksim Vylegsjanin oppført.

 Maxim Vylegzhanin og Alexander Legkov

Verken Aleksandr Legkov (t.v.) eller Maksim Vylegsjanin går fredagens 15 km. Det skal konkurrentene være veldig glad for, mener NRKS langrennsekspert Jann Post. Her fra årets Tour de Ski

Foto: Jens Meyer / Ap

– Det er meget overraskende å ikke bruke sin beste mann fra åpningsdistansen i OL, sier NRKs Jann Post.

Vylegsjanin endte på fjerdeplass i søndagens skiathlon, i en høydramatisk finale der russerne klaget inn bronsevinner Martin Johnsrud Sundby til FIS for ureglementert sporbytte på oppløpet.

På det russiske laget går i stedet Alexander Bessmertnykh, Stanislav Volzhentsev, Jevgenij Belov og Dmitrij Japarov.

Hviles til de siste distansene

Jann Post tror vurderingen må være at Vylegsjanin skal hviles til de to stafettene og 50 km.

– Vylegsjanin kommer til å spille en avgjørende rolle på både sprintstafetten og den vanlige stafetten. Samt at femmila historisk sett er hans beste distanse individuelt og han ønsker nok å gjøre det bra der, sier Post.

NRKs langrennekspert Torgeir Bjørn mener det er en naturlig forklaring til at de to russerne er vraket.

– At Vylegsjanin velger å stå over akkurat 15-kilometeren er ganske naturlig. Han ønsker å være utvilt til de tre siste øvelsene. At Legkov står over, tror jeg skyldes at Legkov selv tror han har bedre sjanser til å vinne den avsluttende femmila enn 15-kilometeren. Det kan være en forklaring på uttaket, sier Bjørn til NRK.no.

NRK-kommentator Jann Post synes uansett det er snodig at Legkov - som altså vant den siste 15-kilometeren i klassisk før OL - ikke går fredag.

– Med Vylegsjanin ute av 15 km, kan jeg ikke skjønne at det er fire mann som kan rankes foran Legkov. Han vant jo også den siste 15 km klassisk som gikk kun en uke før mesterkapet, uttaler Post til NRK.no.

– Da tror jeg det har med å gjøre at han har sagt nei til landslaget og står utenfor. At russerne benytter den minste mulighet til å vrake ham, avslutter langrennskommentatoren.

Favorittfall foran 15 km

Onsdag ble det også klart at Petter Northug ikke går den eneste intervallstarten i langrenn i OL. Med de to russiske forfallene kan konkurrentene se med litt mer positive øyne på distansen på fredag.

– Både Norges medaljekandiddater og andre medaljekandidater bør være veldig glad for at de ikke går, konkluderer Post.

Legkov vant 15 km i Toblach en uke før OL

Legkov vant 15 km i Toblach en uke før OL foran Dario Cologna og Markus Hellner. Nå skal han ikke gå samme distanse i OL.

Foto: Pierre Teyssot / Afp

Shipulin står også over

Vylegsjanin og Legkov er ikke de eneste russerne som står over renn midt i OL på hjemmebane. Skiskytteren Anton Sjipulin, som endte bare 6,4 sekunder bak Ole Einar Bjørndalen på lørdagens sprint, går ikke torsdagens 20 km.

Siste nytt

 • Norge klatrer på FIFA-rankingen

  Riktignok bare én plass, men det betyr 52. plass i den ferske rankingen. Etter seier over Kypros og tap mot Bulgaria i nasjonsligaen blir det forsiktig framgang for Lars Lagerbäcks menn. Bulgaria klatrer på sin side tre plasser og er best plassert av Norges gruppemotstandere på 44.-plass.

  A-landslag fotball menn 2018 Norge-Kypros
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Rangers-tap uten Zuccarello

  To kamper ut i sesongoppkjøringen har Mats Zuccarello fortsatt til gode å være på isen for New York Rangers. Mye tyder på at den nye Rangers-treneren David Quinn ikke vil bruke Zuccarello og flere av de øvrige veteranene for hardt i sesongoppkjøringen.

  Mats Zuccarello Aasen
  Foto: Pontus Hök
 • Ramos slo Scholes' versting-rekord

  Real Madrids Sergio Ramos pådro seg onsdag sitt 37. gule kort i mesterligaen. Det er rekord, melder Marca.

  Foran onsdagens kamp delte Ramos rekorden med tidligere Manchester United-spiller Paul Scholes med 36 gule.

  Sergio Ramos
  Foto: PAUL HANNA / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Europaligaen: Besiktas -Sarpsborg 08
Europaligaen: Celtic - Rosenborg