Bekreftet: Legkov og Vylegsjanin går ikke 15-kilometeren

SOTSJI (NRK.no) NRK.no har fått tilgang på startlistene for fredagens 15-kilometer. Der står hverken Aleksandr Legkov eller Maksim Vylegsjanin oppført.

 Maxim Vylegzhanin og Alexander Legkov

Verken Aleksandr Legkov (t.v.) eller Maksim Vylegsjanin går fredagens 15 km. Det skal konkurrentene være veldig glad for, mener NRKS langrennsekspert Jann Post. Her fra årets Tour de Ski

Foto: Jens Meyer / Ap

– Det er meget overraskende å ikke bruke sin beste mann fra åpningsdistansen i OL, sier NRKs Jann Post.

Vylegsjanin endte på fjerdeplass i søndagens skiathlon, i en høydramatisk finale der russerne klaget inn bronsevinner Martin Johnsrud Sundby til FIS for ureglementert sporbytte på oppløpet.

På det russiske laget går i stedet Alexander Bessmertnykh, Stanislav Volzhentsev, Jevgenij Belov og Dmitrij Japarov.

Hviles til de siste distansene

Jann Post tror vurderingen må være at Vylegsjanin skal hviles til de to stafettene og 50 km.

– Vylegsjanin kommer til å spille en avgjørende rolle på både sprintstafetten og den vanlige stafetten. Samt at femmila historisk sett er hans beste distanse individuelt og han ønsker nok å gjøre det bra der, sier Post.

NRKs langrennekspert Torgeir Bjørn mener det er en naturlig forklaring til at de to russerne er vraket.

– At Vylegsjanin velger å stå over akkurat 15-kilometeren er ganske naturlig. Han ønsker å være utvilt til de tre siste øvelsene. At Legkov står over, tror jeg skyldes at Legkov selv tror han har bedre sjanser til å vinne den avsluttende femmila enn 15-kilometeren. Det kan være en forklaring på uttaket, sier Bjørn til NRK.no.

NRK-kommentator Jann Post synes uansett det er snodig at Legkov - som altså vant den siste 15-kilometeren i klassisk før OL - ikke går fredag.

– Med Vylegsjanin ute av 15 km, kan jeg ikke skjønne at det er fire mann som kan rankes foran Legkov. Han vant jo også den siste 15 km klassisk som gikk kun en uke før mesterkapet, uttaler Post til NRK.no.

– Da tror jeg det har med å gjøre at han har sagt nei til landslaget og står utenfor. At russerne benytter den minste mulighet til å vrake ham, avslutter langrennskommentatoren.

Favorittfall foran 15 km

Onsdag ble det også klart at Petter Northug ikke går den eneste intervallstarten i langrenn i OL. Med de to russiske forfallene kan konkurrentene se med litt mer positive øyne på distansen på fredag.

– Både Norges medaljekandiddater og andre medaljekandidater bør være veldig glad for at de ikke går, konkluderer Post.

Legkov vant 15 km i Toblach en uke før OL

Legkov vant 15 km i Toblach en uke før OL foran Dario Cologna og Markus Hellner. Nå skal han ikke gå samme distanse i OL.

Foto: Pierre Teyssot / Afp

Shipulin står også over

Vylegsjanin og Legkov er ikke de eneste russerne som står over renn midt i OL på hjemmebane. Skiskytteren Anton Sjipulin, som endte bare 6,4 sekunder bak Ole Einar Bjørndalen på lørdagens sprint, går ikke torsdagens 20 km.

Sportsnyheter

YcTkcXtlRJc

Reagerer på Portugals taktiske tabbe i EM-drama: – Surrealistisk

Gruppe F ble på forhånd dømt til å være «dødens gruppe» i EM. Onsdag kveld fikk vi med all tydelighet demonstrert hvorfor.

Tyskland-helten feiret med hjertetegn foran Ungarn-tilskuerne

Leon Goretzka har ofte uttrykt støtte til LHBT-samfunnet. Da han sendte Tyskland videre og Ungarn hjem, viste han hjertetegnet til det ungarske publikummet.

Siste nytt

 • Brasil ble gruppevinner

  Brasil slet seg til seier 2-1 over Colombia med scoring ti minutter på overtid i onsdagens gruppespillskamp i Copa America.

  Colombia ledet lenge etter en spektakulær scoring av Luiz Diaz allerede etter ti minutter.

  Først etter 78 minutter lyktes det for brasilianerne, da Roberto Firmino headet inn utligningen.

  Colombianerne protesterte heftig ettersom ballen i forkant hadde vært innom dommer Néstor Pitana. Men kamplederen, som dømte VM-finalen i 2018, mente at spillet ikke ble hindret og godkjente målet.

  Protestene førte til at dommeren la til hele ti minutter. Og i kampens 100. minutt kunne Casemiro heade Neymars hjørnespark i mål.

  I den andre gruppespillkampen spilte Peru og Ecuador uavgjort 2-2.

  Brasil er klar vinner av gruppe B.

  Brasil Copa America
  Foto: Silvia Izquierdo / AP
 • Regler for tilskuere under OL

  OL-tilskuerne advares om at det ikke kommer til å bli som i EM.

  Ingen alkohol, ingen roping, ingen klemming og ingen autografer. Det er blant reglene de få, men heldige japanske tilskuerne må forholde seg til under Tokyo-OL.

  De blir oppfordret til å klappe fra tribuneplass. De bes også om å unngå noen stopp på vei til og fra steder hvor arrangementer blir holdt. (NTB)

  OL i Tokyo
  Foto: Issei Kato / AP
 • Slik spilles åttedelsfinalene i EM

  Nå som alle gruppene er ferdigspilt, er åttedelsfinalene klare. Her kommer det noen ordentlige storoppgjør:
  ** Wales – Danmark (26. juni)
  ** Italia – Østerrike (26. juni)
  ** Nederland – Tsjekkia (27. juni)
  ** Belgia – Portugal (27. juni)
  ** Kroatia – Spania (28. juni)
  ** Frankrike – Sveits (28. juni)
  ** England – Tyskland (29. juni)
  ** Sverige – Ukraina (29. juni)

  fQSyNCeeiXo
  Foto: LAURENCE GRIFFITHS / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal