Hopp til innhold

Ledet suverent – så sviktet motoren: – Hva skjedde der?

Sammenlagtleder Charles Leclerc ledet med over 13 sekunder da han plutselig måtte bryte. Da grep Max Verstappen sjansen til å ta en ny seier.

Spain F1 GP Auto Racing

KLAR LEDELSE: Leclerc ledet med over 13 sekunder før han måtte bryte.

Foto: Manu Fernandez / AP

Problemet oppstod på den 27.-runden av Spania Grand Prix i Barcelona. Plutselig bremset bilen til Leclerc opp, og det virket som kraften i motoren hadde sviktet.

Nei, nei, nei. Hva skjedde? sa Leclerc over radioen.

Ferrari-føreren fikk bilen inn til depoet, men da så det kjørt ut.

– Her tror jeg løpet er over for løpets leder. Det så så lovende ut, og han ledet med over 13 sekunder, utbrøt Vsport-kommentator Atle Guldbrandsen.

Charles Leclerc

MÅTTE GI SEG: Ferrari-fører Charles Leclerc.

Foto: MANU FERNANDEZ / AFP

En utrolig vond opplevelse det her, for Leclerc, sa Vsport-kommentator Henning Isdal.

Leclerc ledet VM-sammendraget før løpet med sine 104 poeng, og kunne økt med seier søndag, men istedet var det Max Verstappen som overtok ledelsen.

Nederlenderen tok sesongens fjerde seier og sørget for at han er på topp i sammendraget. Red Bull-kollega Sergio Perez ble nummer to, mens George Russell endte på tredjeplass.

Les også Formel 1-stjerne slår alarm: – Kor mykje skal vi lide?

Spanish Grand Prix

Flere i trøbbel

Etter å ha brutt sa Leclerc at han følte seg veldig bra før problemene oppstod.

Det er synd det ikke endte slik det burde i dag, sier han i et intervju vist på Vsport.

Enn så lenge vet han ikke nøyaktig hva som skjedde. Ifølge Ferrari måtte 24-åringen bryte på grunn av et uidentifisert problem i motoren.

Det skjedde umiddelbart ut av sving syv, og det var ingen indikasjoner på problemer før det, sier han.

Men Leclerc var ikke den eneste som støtte på problemer. Verstappen endte som seierherre, men det var ikke uten trøbbel på veien.

Spanish Grand Prix

KNYTTET NEVEN: Alt endte tross alt godt for Verstappen i Barcelona.

Foto: NACHO DOCE / Reuters

Red Bull-føreren falt først fra andre til fjerdeplass da han bommet på en sving og havnet ute i grusen. I tillegg hadde han problemer med bakvingen og dens DRS-funksjon. Nederlenderen ytret sin frustrasjon over radioen.

– Vi klarer ikke engang å få den j***a DRS-en til å fungere. Utrolig, sa han underveis.

DRS står for «drag reduction system» og brukes for å redusere luftmotstanden på bilene. Dette kan kun aktiveres i bestemte soner på banen.

Det kokte ikke bare i topplokket hos Verstappen. Løpet i Barcelona var preget av svært høy temperatur. Det ble meldt om så mye som 37 varmegrader i lufta.

Max Verstappen

FRUSTRERT: Red Bull-fører Max Verstappen har irritert seg over bakvingen.

Foto: GABRIEL BOUYS / AFP

Sportsnyheter

Alexander Stöckl

Alexander Stöckl opnar opp om avskjeden: – Håpar det berre blir stille

Alexander Stöckl var landslagstrenar i ein av dei mest suksessrike periodane for hopplandslaget nokosinne. Han peikar på ei utvikling i rolla som grunn til avskjeden.

Siste nytt

 • Celtics til NBA-finalen med fire strake seirer

  Boston Celtics er klare for finalen i NBA-sluttspillet etter å ha danket ut Indiana Pacers med 4-0 sammenlagt.

  I finalen ventes enten Dallas Mavericks eller Minnesota Timberwolves. Mavericks leder 3-0 sammenlagt og kan ta en finaleplass allerede tirsdag kveld lokal tid.

  Boston Celtics var suverene i grunnspillet og slo Cleveland Cavaliers
  i kvartfinalen 4-1. De jakter sin 18. NBA-tittel.

  Boston Celtics
  Foto: AFP
 • Den regjerende OL-mesteren ikke med til Paris

  For fire år siden tok Richard Carapaz fra Ecuador OL-gull i landeveissykling. I år er han ikke med i landets tropp til lekene i Paris.

  Ifølge en melding fra Ecuadors sykkelforbund mandag er Jhonatan Narváez landets deltaker i landeveisrittet og temporittet.

  Carapaz skriver i sosiale medier at han ønsker Narváez lykke til. De to har kjempet en hard kamp om Ecuadors ene plass i Paris-lekene.

  I flere intervjuer har den regjerende olympiske mesteren hevdet at utvelgelsesprosessen til landets eneste OL-plass i sykling har favorisert Narváez, noe sykkelforbundet har avvist.

  Carapaz har til og med oppfordret idrettsdepartementet i landet til å gripe inn, men så langt har ikke det skjedd.

  Carapaz ble med seier i Giro d'Italia i 2019 den første fra Ecuador til å vinne ett av de tre store, europeiske etapperittene – kjent som grand tour. Han har også pallplasser fra Tour de France og Vuelta a España. I år kan han vise til en etappeseier og en sjuendeplass sammenlagt i Tour de Romandie i Sveits.

  Narváez har på sin side seier i landeveisrittet i de panamerikanske lekene i fjor. Han har så langt ikke kommentert avgjørelsen.

  Richard Carapaz
  Foto: AFP
 • Ronaldo satte scoringsrekord i Saudi-Arabia – slo tidligere Aalesund-helt

  Cristiano Ronaldo satte mandag rekord i antall scoringer i én og samme ligasesong i saudiarabisk fotball. Den gamle bestenoteringen tilhørte en Norge-kjenning.

  Ronaldos to scoringer i Al-Nassrs 4-2-seier hjemme mot Al-Ittihad gjør at portugiseren endte på 35 fulltreffere i den saudiarabiske ligaen denne sesongen.

  Ingen har scoret flere mål i ligaens historie. Den gamle sesongrekorden tilhørte tidligere Aalesund-spiller Abderrazak Hamdallah og stammet fra 2018/19-sesongen.

  Ronaldo ble toppscorer med god margin. Tidligere Fulham-spiller Aleksandar Mitrovic fulgte til slutt nærmest med 27 scoringer. Nevnte Hamdallah endte som nummer tre med 19.

  zb2vA3acc0M
  Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal