Hopp til innhold

Ledet suverent – så sviktet motoren: – Hva skjedde der?

Sammenlagtleder Charles Leclerc ledet med over 13 sekunder da han plutselig måtte bryte. Da grep Max Verstappen sjansen til å ta en ny seier.

Spain F1 GP Auto Racing

KLAR LEDELSE: Leclerc ledet med over 13 sekunder før han måtte bryte.

Foto: Manu Fernandez / AP

Problemet oppstod på den 27.-runden av Spania Grand Prix i Barcelona. Plutselig bremset bilen til Leclerc opp, og det virket som kraften i motoren hadde sviktet.

Nei, nei, nei. Hva skjedde? sa Leclerc over radioen.

Ferrari-føreren fikk bilen inn til depoet, men da så det kjørt ut.

– Her tror jeg løpet er over for løpets leder. Det så så lovende ut, og han ledet med over 13 sekunder, utbrøt Vsport-kommentator Atle Guldbrandsen.

Charles Leclerc

MÅTTE GI SEG: Ferrari-fører Charles Leclerc.

Foto: MANU FERNANDEZ / AFP

En utrolig vond opplevelse det her, for Leclerc, sa Vsport-kommentator Henning Isdal.

Leclerc ledet VM-sammendraget før løpet med sine 104 poeng, og kunne økt med seier søndag, men istedet var det Max Verstappen som overtok ledelsen.

Nederlenderen tok sesongens fjerde seier og sørget for at han er på topp i sammendraget. Red Bull-kollega Sergio Perez ble nummer to, mens George Russell endte på tredjeplass.

Les også: Formel 1-stjerne slår alarm: – Kor mykje skal vi lide?

Spanish Grand Prix
Spanish Grand Prix

Flere i trøbbel

Etter å ha brutt sa Leclerc at han følte seg veldig bra før problemene oppstod.

Det er synd det ikke endte slik det burde i dag, sier han i et intervju vist på Vsport.

Enn så lenge vet han ikke nøyaktig hva som skjedde. Ifølge Ferrari måtte 24-åringen bryte på grunn av et uidentifisert problem i motoren.

Det skjedde umiddelbart ut av sving syv, og det var ingen indikasjoner på problemer før det, sier han.

Men Leclerc var ikke den eneste som støtte på problemer. Verstappen endte som seierherre, men det var ikke uten trøbbel på veien.

Spanish Grand Prix

KNYTTET NEVEN: Alt endte tross alt godt for Verstappen i Barcelona.

Foto: NACHO DOCE / Reuters

Red Bull-føreren falt først fra andre til fjerdeplass da han bommet på en sving og havnet ute i grusen. I tillegg hadde han problemer med bakvingen og dens DRS-funksjon. Nederlenderen ytret sin frustrasjon over radioen.

– Vi klarer ikke engang å få den j***a DRS-en til å fungere. Utrolig, sa han underveis.

DRS står for «drag reduction system» og brukes for å redusere luftmotstanden på bilene. Dette kan kun aktiveres i bestemte soner på banen.

Det kokte ikke bare i topplokket hos Verstappen. Løpet i Barcelona var preget av svært høy temperatur. Det ble meldt om så mye som 37 varmegrader i lufta.

Max Verstappen

FRUSTRERT: Red Bull-fører Max Verstappen har irritert seg over bakvingen.

Foto: GABRIEL BOUYS / AFP

Siste nytt

 • Gullballen-vinneren mister EM

  Tidligere i dag meldte det spanske landslaget at Alexia Putellas hadde pådratt seg en skade i det venstre kneet, men at skadeomfanget var ukjent.

  Nå bekrefter landslaget at skaden er ille. Hun har pådratt seg en korsbåndsskade og mister EM, skriver det spanske landslaget på Twitter.

  – Det er jo fryktelig synd. Det er nesten så man ikke tror det, en så alvorlig skade rett før et mesterskap der Spania var favoritter og hun den beste spilleren. Fryktelig synd på Putellas og Spania, men også for alle oss andre som liker å se gode spillere, sier NRKs fotballekspert Carl-Erik Torp.

  Putellas vant gullballen i 2021, og er regnet av mange som verdens beste spiller.

  Den spanske avisen COPE skriver at Real Sociedad-spiller Amaiur Sarriegi er kalt inn som erstatter.

  Dette er den andre viktige spilleren Spania mister inn mot mesterskapet. Barcelonaspiller Jenni Hermoso måtte innse at EM røk i midten av juni, det også på grunn av en kneskade.

  Før skaden var spanjolene oddsfavoritt til å vinne mesterskapet. De har første kamp mot Finland fredag.

  Alexia Putellas
  Foto: FRANCK FIFE / AFP
 • Hovland uten golfkøller før turnering

  Viktor Hovland har fått en brokete opptakt til Scottish Open. Han står uten utstyr og golfklær to dager før konkurransestart.

  Mandag ankom han Skottland via Frankfurt uten bagasje. Den ble stående igjen i Tyskland.

  – Jeg har verken golfkøller eller golfklær, forteller Hovland til Discovery.

  Det er ikke første gang i år at han har trøbbel på reise. Tidlig i januar hadde han en tilsvarende episode da bagen med golfkøllene var forsinket. 24-åringen håper at tingene hans er på plass i løpet av onsdagen.

  – Jeg krysser fingrene, sier Hovland.

  Scottish Open starter torsdag og varer ut uka. Turneringen spilles i North Berwick og er en del av både PGA- og europatouren. (NTB)

  Wright Invitational
  Foto: Beate Oma Dahle / NTB
 • Premier League: Flere anklager i voldtektssak

  En profilert Premier League-spiller som ble arrestert i Nord-London mandag, mistenkt for voldtekt mot en kvinne, har også blitt avhørt i forbindelse med en annen voldtektssak.

  29-åringen, som ikke er blitt navngitt, ble varetektsfengslet mandag. Han ble da avhørt om et overgrep som skal ha skjedd forrige måned. Det er en kvinne i 20-årene som har anmeldt saken til politiet.

  Spilleren, som er i slutten av 20-årene, ble holdt i varetekt i ett døgn før han ble sluppet fri.

  Tirsdag opplyste også politiet at mannen er mistenkt for to voldtekter i 2021 mot en annen kvinne i 20-årene. Overgrepene skal ha skjedd i april og juni, skriver BBC.

  Premier League-spilleren beskrives av engelske medier som internasjonalt anerkjent og skal angivelig være tatt ut til sitt lands landslag i VM i Qatar.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 43 klipp
Sport
Spiller nå
Ski-VM er endelig tilbake på NRK! 01:00
Neste