NRK Meny
Normal

Leciejewski reddet Brann fra smell mot Sarpsborg 08

Branns keeper Piotr Leciejewski linkes vekk fra Brann. I toppkampen mot Sarpsborg 08 var det polakkens storspill som berget poeng.

Eliteserien fotball 2017: Sarpsborg - Brann.

STUPSCORING: Til tross for mange muligheter var det bare Kristoffer Zachariassen som klarte å overliste Branns Piotr Leciejewski.

Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

– Vi var det beste laget og fortjente å vinne, sier Branns keeperhelt til NRK etter poengdeling i Sarpsborg 08.

Piotr Leciejewski

KEEPERSTJERNE: Piotr Leciejewski.

Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix

Han ler etter å ha sagt det. Heldigvis. For det var vertene som gikk ut i fyr og flamme på eget kunstgress, og fikk belønningen da bergenseren Kristoffer Zachariassen headet inn ledelsen. Deretter kom sjansene på løpende bånd for Geir Bakkes menn.

Redning etter redning

I nok en kamp storspilte Piotr Leciejewski. Den polske keeperen vartet opp med stjerneredning etter stjerneredning, og viste hvorfor flere polske klubber skal være på jakt etter hans signatur i sommer. Takket være ham gikk Brann i garderoben med bare ett baklengs.

– Det er derfor jeg trener hver dag, så jeg noen ganger kan hjelpe laget mitt, sier Leciejewski med et smil.

Sarpsborg 08 fortsatte i full fart fremover etter hvilen, men også da stod Leciejewski som en påle mellom stengene.

– Vi burde ledet 3-0 til pause, så det er litt bittert, men det er deilig å vise at vi spiller skikkelig bra, forteller Zachariassen.

Og i stedet skjedde det som ofte skjer for formlag. Brann utlignet. Fredrik Haugen slo et hjørnespark perfekt inn i boksen og kapteinen Vito Wormgoor stod for utligningen.

– Jeg vil ikke bruke kraftuttrykket et ran. Jeg er utrolig stolt av gutta i dag, for vi er gode på det meste som innebærer å ha et kollektiv som fungerer. Sånn sett er jeg stolt. Vi skaper jo mange flere sjanser enn Brann, så det er bra, men sånn sett er det surt ikke få tre poeng, sier Sarpsborg 08-trener Geir Bakke.

Eliteserien fotball 2017: Sarpsborg - Brann.

SCORET: Branns kaptein Vito Wormgoor.

Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Fulgte planen

Brann har dermed ikke tapt en kamp på sju oppgjør, men siden Rosenborg slo Sogndal 3-0 falt de ned til 2.-plass på tabellen.

– Det var en tøff kamp. Vi kom hit for å ta ett poeng og fulgte planen vår, sier Leciejewski.

– Vi må være fornøyd med dette slik kampen ble. De er et godt lag hjemme på kunstgress og det er nesten storm i vindkastene mot oss, så da klarer vi aldri å etablere noe. I andre omgang får vi vinden med oss også og en scoring. Da fortjener vi det poenget og det er deilig, mener Brann-trener Lars Arne Nilsen.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Høyring curling-dopingsaka torsdag

  Den internasjonale idrettsdomstolen CAS melder i dag at høyringa i dopingsaka mot den rusiske curlingspelaren Aleksandr Krusjelnitsjki tek til i morgon kl 06, norsk tid.

  Han har avgitt positiv dopingprøve. Om han blir dømd, kan OUR miste bronsen i miks-double, som Norge i så fall vi få i staden.

  Aleksandr Krusjelnitskij
  Foto: CATHAL MCNAUGHTON / Reuters
 • Kristoff spurtet til seier

  Ingen kunne gjøre noe med Alexander Kristoff spurtet til seier foran italienske Andrea Guardini på den første etappen av Abu Dhabi Tour

  – En herlig seier for meg og laget. Jeg vil takke lagkameratene mine for hjelpen. Det er en god følelse å åpne rittet med å vinne, sa Kristoff etter etappen.

  Alexander Kristoff
  Foto: PHILIPPE LOPEZ / AFP
 • Sundby satser til OL i Beijing

  Til NRK bekrefter Martin Johnsrud Sundby at han fortsetter satsningen til OL i Beijing i 2022.

  – I hodet har jeg planlagt de tre neste sesongene, så da er det klønete å gi seg sesongen før OL, sier Sundby.

  CCOUNTRY-OLY-2018-PYEONGCHANG
  Foto: CHRISTOF STACHE / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
OL-magasin
OL-profiler: Johannes Høsflot Klæbo