Hopp til innhold

Leciejewski reddet Brann fra smell mot Sarpsborg 08

Branns keeper Piotr Leciejewski linkes vekk fra Brann. I toppkampen mot Sarpsborg 08 var det polakkens storspill som berget poeng.

Eliteserien fotball 2017: Sarpsborg - Brann.

STUPSCORING: Til tross for mange muligheter var det bare Kristoffer Zachariassen som klarte å overliste Branns Piotr Leciejewski.

Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

– Vi var det beste laget og fortjente å vinne, sier Branns keeperhelt til NRK etter poengdeling i Sarpsborg 08.

Piotr Leciejewski

KEEPERSTJERNE: Piotr Leciejewski.

Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix

Han ler etter å ha sagt det. Heldigvis. For det var vertene som gikk ut i fyr og flamme på eget kunstgress, og fikk belønningen da bergenseren Kristoffer Zachariassen headet inn ledelsen. Deretter kom sjansene på løpende bånd for Geir Bakkes menn.

Redning etter redning

I nok en kamp storspilte Piotr Leciejewski. Den polske keeperen vartet opp med stjerneredning etter stjerneredning, og viste hvorfor flere polske klubber skal være på jakt etter hans signatur i sommer. Takket være ham gikk Brann i garderoben med bare ett baklengs.

– Det er derfor jeg trener hver dag, så jeg noen ganger kan hjelpe laget mitt, sier Leciejewski med et smil.

Sarpsborg 08 fortsatte i full fart fremover etter hvilen, men også da stod Leciejewski som en påle mellom stengene.

– Vi burde ledet 3-0 til pause, så det er litt bittert, men det er deilig å vise at vi spiller skikkelig bra, forteller Zachariassen.

Og i stedet skjedde det som ofte skjer for formlag. Brann utlignet. Fredrik Haugen slo et hjørnespark perfekt inn i boksen og kapteinen Vito Wormgoor stod for utligningen.

– Jeg vil ikke bruke kraftuttrykket et ran. Jeg er utrolig stolt av gutta i dag, for vi er gode på det meste som innebærer å ha et kollektiv som fungerer. Sånn sett er jeg stolt. Vi skaper jo mange flere sjanser enn Brann, så det er bra, men sånn sett er det surt ikke få tre poeng, sier Sarpsborg 08-trener Geir Bakke.

Eliteserien fotball 2017: Sarpsborg - Brann.

SCORET: Branns kaptein Vito Wormgoor.

Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Fulgte planen

Brann har dermed ikke tapt en kamp på sju oppgjør, men siden Rosenborg slo Sogndal 3-0 falt de ned til 2.-plass på tabellen.

– Det var en tøff kamp. Vi kom hit for å ta ett poeng og fulgte planen vår, sier Leciejewski.

– Vi må være fornøyd med dette slik kampen ble. De er et godt lag hjemme på kunstgress og det er nesten storm i vindkastene mot oss, så da klarer vi aldri å etablere noe. I andre omgang får vi vinden med oss også og en scoring. Da fortjener vi det poenget og det er deilig, mener Brann-trener Lars Arne Nilsen.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

  • Nosa overstrålte Nusa – assist i debuten da Mechelen spilte 1-1 mot Brugge

    Petter Nosa Dahl debuterte for Mechelen etter overgangen tidligere i uka og leverte assist da laget greide 1-1 borte mot Brugge.

    Nosa Dahl ble leid ut fra Bodø/Glimt til gamleklubben KFUM Oslo før denne sesongen. Han gjorde stor suksess med seks mål og tre assist på 17 kamper, men denne uka solgte Glimt ham til belgiske Mechelen.

    20-åringen startet på benken i Brugge, men kom inn i det 62. minutt. Tre minutter senere leverte han assist til Patrick Pfluckes utligningsmål.

    Joaquin Seys hadde gitt Brugge ledelsen i det 51. minutt, men det ble bare uavgjort for hjemmelaget.

    Brugges norske landslagsspillere Antonio Nusa og Hugo Vetlesen startet begge. De ble byttet ut samtidig i det 80. minutt.

    (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: KFUM Oslo - Brann (0-0)
    Foto: Annika Byrde / NTB
  • Andreas Georgson ferdig som LSK-trener – får assistentrolle i Manchester United

    Svenske Andreas Georgson forlater Åråsen etter bare et halvt år som Lillestrøms hovedtrener. 42-åringen er ansatt som assistenttrener i Manchester United.

    Det opplyser Lillestrøm i egne mediekanaler. Assistenttrener Robin Asterhed overtar inntil videre som hovedtrener.

    Torsdag erfarte både Romerikes Blad og Nettavisen at Georgson var i samtaler med en ny klubb. Sistnevnte skrev senere på kvelden at det dreide seg om Manchester United.

    Ifølge Nettavisen behøvde den engelske storklubben bare å betale en klausul i Georgsons LSK-kontrakt. Den skal angivelig ha vært på rundt fire millioner kroner.

    Den svenske 42-åringen har en fortid i flere engelske klubber. Han har blant annet vært dødballtrener i Southampton, i tillegg til å ha roller i både Arsenal og Brentford.

    I februar forlot Manchester Uniteds dødballtrener Eric Ramsay klubben. (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: Molde - Lillestrøm (3-0)
    Foto: Marius Simensen / NTB
  • Nigerias basketballkvinner reiste 20 mil – fikk ikke plass på båten

    I regnværet under åpningsseremonien var det god plass på mange av båtene som fraktet OL-deltakere, men ikke for Nigerias basketballkvinner.

    Det nigerianske kvinnelaget hadde reist over 20 mil fra Lille, der gruppespillet avvikles, for å være med i åpningsseremonien.

    Vel framme ble de nektet å gå om bord i båten der Nigerias utøvere skulle være med.

    Årsaken var at båten var for full.

    Ifølge nyhetsbyrået AP var det en representant for Nigerias OL-komité som besluttet at det ikke var plass til basketballkvinnene. Skuffet måtte de reise tilbake til Lille.

    Nigeria var på samme båt som Niger og Norge. TV-bildene fra båten viste at det tilsynelatende var en del ledig plass om bord.

    Nigeria spiller sin første OL-kamp mandag mot Australia. (NTB)

    2P-7bT3AJRc
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal