Hopp til innhold

Leciejewski reddet Brann fra smell mot Sarpsborg 08

Branns keeper Piotr Leciejewski linkes vekk fra Brann. I toppkampen mot Sarpsborg 08 var det polakkens storspill som berget poeng.

Eliteserien fotball 2017: Sarpsborg - Brann.

STUPSCORING: Til tross for mange muligheter var det bare Kristoffer Zachariassen som klarte å overliste Branns Piotr Leciejewski.

Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

– Vi var det beste laget og fortjente å vinne, sier Branns keeperhelt til NRK etter poengdeling i Sarpsborg 08.

Piotr Leciejewski

KEEPERSTJERNE: Piotr Leciejewski.

Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix

Han ler etter å ha sagt det. Heldigvis. For det var vertene som gikk ut i fyr og flamme på eget kunstgress, og fikk belønningen da bergenseren Kristoffer Zachariassen headet inn ledelsen. Deretter kom sjansene på løpende bånd for Geir Bakkes menn.

Redning etter redning

I nok en kamp storspilte Piotr Leciejewski. Den polske keeperen vartet opp med stjerneredning etter stjerneredning, og viste hvorfor flere polske klubber skal være på jakt etter hans signatur i sommer. Takket være ham gikk Brann i garderoben med bare ett baklengs.

– Det er derfor jeg trener hver dag, så jeg noen ganger kan hjelpe laget mitt, sier Leciejewski med et smil.

Sarpsborg 08 fortsatte i full fart fremover etter hvilen, men også da stod Leciejewski som en påle mellom stengene.

– Vi burde ledet 3-0 til pause, så det er litt bittert, men det er deilig å vise at vi spiller skikkelig bra, forteller Zachariassen.

Og i stedet skjedde det som ofte skjer for formlag. Brann utlignet. Fredrik Haugen slo et hjørnespark perfekt inn i boksen og kapteinen Vito Wormgoor stod for utligningen.

– Jeg vil ikke bruke kraftuttrykket et ran. Jeg er utrolig stolt av gutta i dag, for vi er gode på det meste som innebærer å ha et kollektiv som fungerer. Sånn sett er jeg stolt. Vi skaper jo mange flere sjanser enn Brann, så det er bra, men sånn sett er det surt ikke få tre poeng, sier Sarpsborg 08-trener Geir Bakke.

Eliteserien fotball 2017: Sarpsborg - Brann.

SCORET: Branns kaptein Vito Wormgoor.

Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Fulgte planen

Brann har dermed ikke tapt en kamp på sju oppgjør, men siden Rosenborg slo Sogndal 3-0 falt de ned til 2.-plass på tabellen.

– Det var en tøff kamp. Vi kom hit for å ta ett poeng og fulgte planen vår, sier Leciejewski.

– Vi må være fornøyd med dette slik kampen ble. De er et godt lag hjemme på kunstgress og det er nesten storm i vindkastene mot oss, så da klarer vi aldri å etablere noe. I andre omgang får vi vinden med oss også og en scoring. Da fortjener vi det poenget og det er deilig, mener Brann-trener Lars Arne Nilsen.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Ruud-seier mot rivalen Rune: – Så skikkelig ille ut

  Tennisesset Casper Ruud fortsatte sin gode statistikk mot danske Holger Rune. Nå skal nordmannen spille sin andre finale i Mexico på en uke.

  Ruud nedkjempet Rune med sifrene 3-6, 6-3, 6-4 etter nesten to og en halv times spill i Acapulco. Nordmannen lå under 3-1 i det siste settet før han for alvor fikk snudd kampen til sin fordel.

  – Jeg fikk ikke den beste starten, og det tredje sette så skikkelig ille ut. Jeg prøvde bare å holde ut, og det så ut til at Holger slet, og til slutt funket det for meg, sier Ruud etter kampen, ifølge AP.

  Det er sjette gang Ruud slår sin danske rival, og det er første gang de møttes på hardcourt. Kun én gang har Ruud måttet gi tapt for Rune.

  I finalen står Alex de Minaur som det siste hinderet for Ruud til å vinne en ATP 500-turnering. Australieren vant sin semifinale etter at britiske Jack Draper måtte gi seg på grunn av en ukjent skade eller sykdom. Det sto 4-0 til de Minaur i det tredje og avgjørende settet da Draper gikk av banen.

  Søndagens finale i Acapulco er Ruuds 20. i karrieren. 25-åringen står med ti titler.

  Ruud har levert gode resultater i Mexico. I ATP 250-turneringen i Los Cabos sist uke tok han seg helt til finalen. Der ble det tap for australske Jordan Thompson.

  Den siste periodens sterke resultater på hardcourt gir ham garantert selvtillit inn mot to av årets store turneringer i USA foruten Grand Slam-turneringene: Indian Wells (ATP 1000) og Miami Open (ATP 1000)

  Ruuds ti turneringsseirer har alle kommet på ATP 250-nivå. I tillegg har 25-åringen bemerket seg med tre Grand Slam-finaler og spill i ATP-finalen.

  (©NTB)

  Casper Ruud
  Foto: Erlend Havsgård Martinsen / NRK
 • Coleman vant prestisjeduell

  Chris Coleman var raskest på mennenes 60 meter i innendørs-VM i Glasgow fredag kveld. Amerikaneren løp inn til årsbeste i verden med tiden 6,41 og vant tre hundredeler foran Noah Lyles.

  Coleman åpnet glimrende, og hadde også klart best reaksjonstid i feltet. Lyles kom fort mot slutten, men akkurat ikke fort nok til å komme seg forbi landsmannen.

  Coleman
  Foto: AP
 • Bayern rotet bort poeng igjen

  Bayern München halter videre i Bundesliga etter 2-2 borte mot formsvake Freiburg. Seieren glapp i sluttminuttene.

  Etter elleve strake serietitler ser Bayerns rekke ut til å ryke. Søndag kan Leverkusen få en ti poengs luke på tabelltoppen om laget vinner borte mot nedrykkstruede Köln.

  Jamal Musiala lå an til å bli Bayern Münchens matchvinner etter en klassescoring i det 75. minutt, men på tampen ordnet Lucas Höler en fortjent Freiburg-utligning.

  Bayern har kun vunnet én av sine fire siste Bundesliga-kamper, og de svake resultater har allerede fått konsekvenser. Nylig ble det klart at trener Thomas Tuchel forlater klubben etter sesongen. (NTB)

  Tuchel Kane Bayern
  Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal