Hopp til innhold

Rørt til tårer av hyllesten etter siste kamp

LARVIK (NRK): En æra kan på mange måter være over etter at Larvik tok nok en sluttspillseier med seier over Vipers. Nå forlater hele 11 spillere klubben, og avslutningen ble av det rørende slaget.

Hammerseng Breivang

SMIL OG TÅRER: Larvik-profilene klarte ikke holde tårene tilbake da de ble hyllet etter kampslutt. Her er blant andre Gro Hammerseng Edin og Karoline Dyhre Breivang.

Foto: Svein André Svendsen

  • Larvik HK – Vipers Kristiansand (13-10) 26-20 (56-51 sammenlagt)

Vipers tok første stikk da de vant første sluttspillkamp torsdag denne uka, men den ettmålsseieren 31 - 30 var ikke nok til å vippe Larvik ned fra håndballtronen ennå. For i stappfulle Bergslihallen, Larviks gamle håndballhall, var vertene klart sterkest i returkampen og vant med seks mål.

Det ble en ekstra spesiell og følelsesladet finale for mange. Hele 11 av Larviks spillere forlater nå klubben. Veteranene Gro Hammerseng-Edin, Anja Hammerseng-Edin og Karoline Dyhre Breivang legger alle opp, og mottok hyllesten etter kampslutt. Først med ord fra flere. Så ved en spesiallaget video på storskjerm.

– Dette ble helt perfekt. Som jeg hadde håpet på og drømt om. Jeg er utrolig glad nå, og nå skal det feires, sier Gro Hammerseng-Edin til NRK.

– Det er litt overveldende. Jeg føler meg superheldig og det sier så mye om klubben. Ordene rører meg helt inn. Det er så fint å se vidoen med alle minnene, så jeg sleit litt da, forteller Anja Hammerseng-Edin.

Flere profiler forsvinner

Dyhre Breivang var glad hun fikk lov til å avslutte med stil, og måtte tørke tårene flere ganger under sin video.

– Det var rørende. Det er hyggelig når noen gjør stas på en. Rammen i dag var jo helt magisk, sier hun med et stort smil.

Også Marit Malm Frafjord, Alma Hasanić Grizović og Lena Løwe spilte sin siste kamp i Larvik-drakta. I tillegg forsvinner skadede Sandra Toft Galsgaard, Vilde Ingeborg Johansen, Sanna Solberg, Amanda Kurtović og Alina Wojtas.

larvik

LEGGER OPP: Både Gro Hammerseng-Edin, Karoline Dyhre Breivang og Anja Hammerseng-Edin spilte sin siste kamp. Her fra en tidligere kamp.

Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Storspill fra Koren

Klubbens 13. sluttspill-triumf var mye takket være en av spillerne som ikke forsvinner - Linn-Kristin Riegelguth Korens 12 mål.

Lagene fulgte hverandre i åpningen av kampen, men Larvik fikk et lite forsprang da Vipers bommet fremover flere ganger. Da det var spilt 19 minutter ledet hjemmelaget 9-4,

Til pause hadde ledelsen krympet med ett, 13-10. Larvik måtte jobbe hardt for å beholde ledelsen etter hvilen, men da Koren satte inn sitt 11. for kvelden og sendte laget foran med fem foran 1748 tilskuere hadde ikke Vipers den nødvendige sluttspurten.

Larviks stjernegalleri hadde derimot ekstra krefter på lager og vant til slutt med seks mål.

– Det var mye følelser på slutten der, Dette er det morsomste gullet jeg har vunnet faktisk, sier Anja Hammerseng-Edin.

– Nå føles sluttspillet som det viktigste i hele verden. Det var viktig for laget å få en god avslutning og vise at vi fortsatt er best. For oss betyr det veldig mye, understreker Dyhre Breivang.

Linn-Kristin Riegelhuth Koren

BLIR: Linn-Kristin Riegelhuth Koren.

Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

Sportsnyheter

Siste nytt

  • De Ligt, Musiala og Dier tilbake i trening før returkampen i Madrid

    Bayern München-trioen Matthijs de Ligt, Jamal Musiala og Eric Dier var alle med på tirsdagens trening før onsdagens Champions League-semifinale mot Real Madrid.

    De Ligt gikk glipp av den første kampen grunnet kneproblemer, og erstatteren Kim Min-jae har fått skylden for begge målene Bayern München slapp inn i 2-2-kampen.

    Bayern-trener Thomas Tuchel sa på tirsdagens pressekonferanse at Dier og De Ligt ligger an til å starte returkampen i Spania.

    – De fortjener å fortsette å spille sammen. Matthijs har fått grønt lys, sa Tuchel.

    Musiala
    Foto: CHRISTOF STACHE / AFP
  • McDavid, MacKinnon eller Kutsjerov blir årets spiller i NHL

    Connor McDavid, Nathan MacKinnon og Nikita Kutsjerov er årets finalister i kampen om å vinne Hart-trofeet som årets spiller i NHL.

    Hart-trofeet gis årlig til spilleren som i en avstemning blant medlemmene i ishockeyjournalistenes forening utpekes som den mest verdifulle for sitt lag.

    McDavid vant Hart-trofeet for tredje gang i fjor og kan slutte seg til Wayne Gretzky (9), Gordie Howe (6) og Eddie Shore (4) som en av spillerne med minst fire. Edmonton Oilers-kapteinen kan også bli den første som vinner to år på rad siden Alex Ovetsjkin i 2008 og 2009.

    6bI-ZE7PPAY
    Foto: AP
  • Nominert til årets manager – fikk sparken

    Liam Rosenior var en av tre nominerte til prisen for årets manager i engelsk mesterskapsserie. Tirsdag fikk han sparken i Hull.

    39-åringen ble i november 2022 hentet til trenerjobben i klubben han hadde spilt for i fem år av sin aktive karriere. Han berget laget fra nedrykk, og sist sesong gjorde Hull det så bra at han i desember fikk en ny og forbedret kontrakt med gyldighet til 2026.

    Han ble også nominert til prisen som sesongens manager sammen med Kieran McKenna (Ipswich, som vant) og Daniel Farke (Leeds), men Hull gikk så vidt glipp av opprykkssluttspill. Med bare en seier på de fire siste kampene endte laget på 7.-plass, tre poeng bak Norwich på den viktige 6.-plassen.

    – Dette er den vanskeligste avgjørelsen jeg har truffet som styreleder i denne klubben. Jeg må se bort fra personlige følelser og treffe avgjørelser med klubbens langsiktige visjoner i sentrum, sier klubbens tyrkiske eier Acun Ilicali til Hulls nettsted.

    – Det er ingen tvil om at vi har hatt framgang under Liam, og han vil alltid være en del av denne familien. Likevel er det blitt tydelig at vi har ulike visjoner for klubbens framtid, og jeg føler at tiden er inne for å gjøre en endring.

    (©NTB)

    dfClLXF5MRI
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal