Hopp til innhold

Tror Larvik vippes av tronen etter spillerflukt

Larvik har hentet sju nye spillere og må bygge et nytt storhetslag. Men det kan ta tid, tror NRKs håndballekspert Håvard Tvedten.

Larvik

NYE TAK: Her setter Tine Stange Oppsal-forsvaret på prøve under første kvartfinale i sluttspillet. Stange er blant Larvik-spillerne som har signert ny kontrakt.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

– Når man erstatter kvalitet med ungdommelig pågangsmot kan det gå veldig bra. Men det kan også ta litt tid før ting fungerer. Det er mange nye faktorer som skal settes sammen. Jeg tror Vipers kan bli for sterke for Larvik neste sesong, sier Tvedten.

Larvik mister nemlig flere sentrale spillere i løpet av våren.

Gro og Anja Hammerseng-Edin har allerede lagt opp. Forrige uke annonserte Karoline Dyhre Breivang det samme. Marit Malm Frafjord og Amanda Kurtovic forlater Larvik etter årets sesong til fordel for CSM Bucuresti.

Frafjord og Kurtovic får følge ut dørene av Alina Wojtas, Sanna Solberg, Vilde Johansen og de to keeperne Sandra Toft Galsgaard og Alma Hasanic.

– Vinnerkultur i veggene

Til tross for det tror Frafjord at Larvik fortsatt vil være Norges beste lag.

– Det ligger vinnerkultur i veggene i Larvik. Selv om det er noen av oss som drar så er det mange gode spillere igjen. I tillegg til de som kommer. Jeg tror Larvik vinner neste år også, men kanskje ikke like suverent, sier hun.

Klubben har tatt grep og hentet inn sju nye spillere.

Denne uken ble stortalentet Mathilde Rivas Toft klar (Aker Topphåndball) for Larvik. En dynamisk spiller som var på all-star laget til Norge under junior-VM i sommer.

Landslagskeeper (rekruttlaget) Guro Rundbråten løste keeperproblemet forrige uke da hun valgte å forlate Glassverket til fordel for Larvik.

Hun blir den tredje spilleren fra den økonomisk truede Drammensklubben som velger Larvik.

Sammen med Martine Wolff og Emilie Christensen kommer de til Larvik med mesterligaerfaring.

Larvik er norgesmestere etter at de vant cupfinalen i håndball 2016

Larvik er norgesmestere etter at de vant cupfinalen i håndball over Tertnes.

Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

– Kappet av bein og armer

Å skifte ut kvalitetsspillere som har levert i en årrekke med nye unge spennende spillere, kan slå begge veier, påpeker Tvedten.

Larvik-trener Tor Odvard Moen beskrev utskiftningene i klubben som en Monty Python-sketsj da Oppsal ble slått i sluttspillet.

– Vi har følt oss litt som han ridderen som får kappet av bein og armer, sa Tor Odvard Moen da Larvik stilte med en utespiller i reserve og to juniorer.

Moen er imidlertid overbevist om at Larvik vil beholde posisjonen sin også kommende sesong.

– Vi skal fortsatt være Norges beste lag. Jeg gleder meg til neste sesong, sier Moen.

– Men først skal vi vinne sluttspillet. Vi er fortsatt Norges beste lag og veldig sugne på en sluttspillseier, sier Moen.

Larviks syv signeringer så langt:

 • Cassandra Tollbring (H65)
 • Mari Finstad Bergum (Gjøvik)
 • Maria Hjertner (Byåsen)
 • Tamires Morena Lima (Cercle Dijon Bourgogne)
 • Guro Rundbråten (Glassverket)
 • Mathilde Rivas Toft (Glassverket)
 • Martine Wolff (Glassverket)

Spillere som har signert nye kontrakter:

 • Thea Mørk
 • Linn-Kristin Riegelhuth Koren
 • Kristine Breistøl
 • Tine Stange
 • Hege Løken
 • Gabriela Moreschi

Siste nytt

 • Svensk tennisprofil gjør helomvending – varsler comeback etter dopingutestengelse

  Den svenske tennisspilleren Mikael Ymer la opp etter at han ble utestengt i 18 måneder for brudd på dopingreglene i juli i fjor. Nå åpner han for comeback.

  – Jeg har bestemt meg for å legge opp som profesjonell tennisspiller. Takk alle sammen for fantastiske minner! For en reise det har vært! Jeg ønsker alle mine gamle kollegaer lykke til videre, skrev han på X i slutten av august 2023.

  Ymer ble måneden før utestengt i 18 måneder for å ha misset tre dopingtester i løpet av ett år. Da var han rangert som verdens 51. beste tennisspiller på herresiden.

  Ymer mente selv at utestengelsen var urettferdig og forklarte at han aldri har brukt eller vært mistenkt for å bruke et ulovlig middel.

  Nå kan det imidlertid se ut til at svensken skal gjøre comeback på tennisbanen.

  – Pensjonisttilværelsen var kjedelig, sees om åtte måneder, skriver han på X.

  Det var Idrettens voldgiftsrett (CAS) i Lausanne som landet på 18 måneders utestengelse av svensken. (NTB)

  Britain Wimbledon Tennis
  Foto: Kin Cheung / AP
 • Tre norske skyttere i finalen i OL-kvalfiseringen i Rio

  Jon-Hermann Hegg, Synnøve Berg og Jeanette Hegg Duestad skal skyte finale på 10 meter luftrifle i OL-kvalifiseringen i Rio de Janeiro.

  Jon-Hermann Hegg ble først finaleklar etter 3.-plass i kvalifiseringen med 632,0 poeng. Hegg har kvoteplass fra tidligere og kjemper ikke om dette i finalen.

  Synnøve Berg er en av bare fire finalister som kan ta en kvoteplass i finalen for kvinne. Jeanette Hegg Duestad har fra tidligere, det samme gjelder franske Oceane Müller, mens Iran har fylt opp kvoten med to plasser så derfor er deres to finalister er heller ikke med i kampen om flere kvoteplasser.

  Jeanette Hegg Duestad best av alle i kvalifiseringen med 633,6 poeng. Synnøve Berg ble overraskende nummer fire med 631,3 poeng etter å ha ledet etter at ett av to lag hadde skutt. Pernille Nor-Woll gjorde også en god konkurranse og ble nummer 19 av de 102 deltakerne med 628,5 poeng.

  Det er to kvoteplasser til OL i Paris som deles ut etter finalen. Berg skal kjempe med Manon Herbulot fra Frankrike, Marlene Pribitzer fra Østerrike og Eszter Mezaros fra Ungarn om plassene. (NTB)

  Sommer-OL i Tokyo 2021
  Foto: Heiko Junge / NTB
 • Chelsea-stjerner kranglet heftig om straffespark: – Voks opp!

  Cole Palmer scoret fire mål da Chelsea knuste Everton på hjemmebane. Likevel var det scenene i forkant av straffesparket til 5–0 som ble snakkisen etter kampen.

  Noni Madueke grep bestemt tak om ballen etter at dommeren pekte på straffemerket. Deretter prøvde lagkompis Nicolas Jackson å melde seg på i kampen om å få ta straffesparket.

  Palmer har vært Chelseas faste straffetaker denne sesongen, og i lang tid ble stjernene stående ved 11-metersmerket å krangle om hvem som skulle ta den.

  – Jeg har aldri sett noe lignende. Voks opp! sa tidligere Arsenal-spiller Alan Smith hos Sky Sports.

  – Det er bare dumt å se på. Ordentlig dumt. Når du leder 5-0, har spilt sesongens kanskje beste kamp og har en spiller som har scoret hattrick. Da klapper du bare igjen brødsaksa og lar han ta straffesparket. Dette er pinlig, sa Viaplays ekspert Lars Tjærnås.

  Til slutt grep Conor Gallagher inn og ga ballen til Palmer, som en siste gang dyttet Madueke bort.

  Oppstyret til tross, Palmer satte sikkert inn sitt fjerde mål for kvelden og 20. sesongen. Dermed tangerer han Erling Braut Haaland på toppen av toppscorerlisten i Premier League.

  Jackson og Alfie Gilchrist scoret Chelseas to andre mål i 6-0-seieren over Everton, som bare et to poeng over nedrykksplass. Chelsea er tre poeng bak en plass som gir spill i Serieligaen kommende sesong.

  Premier League - Chelsea v Everton
  Foto: Andrew Couldridge / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal