NRK Meny
Normal

Tror Larvik vippes av tronen etter spillerflukt

Larvik har hentet sju nye spillere og må bygge et nytt storhetslag. Men det kan ta tid, tror NRKs håndballekspert Håvard Tvedten.

Larvik

NYE TAK: Her setter Tine Stange Oppsal-forsvaret på prøve under første kvartfinale i sluttspillet. Stange er blant Larvik-spillerne som har signert ny kontrakt.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

– Når man erstatter kvalitet med ungdommelig pågangsmot kan det gå veldig bra. Men det kan også ta litt tid før ting fungerer. Det er mange nye faktorer som skal settes sammen. Jeg tror Vipers kan bli for sterke for Larvik neste sesong, sier Tvedten.

Larvik mister nemlig flere sentrale spillere i løpet av våren.

Gro og Anja Hammerseng-Edin har allerede lagt opp. Forrige uke annonserte Karoline Dyhre Breivang det samme. Marit Malm Frafjord og Amanda Kurtovic forlater Larvik etter årets sesong til fordel for CSM Bucuresti.

Frafjord og Kurtovic får følge ut dørene av Alina Wojtas, Sanna Solberg, Vilde Johansen og de to keeperne Sandra Toft Galsgaard og Alma Hasanic.

– Vinnerkultur i veggene

Til tross for det tror Frafjord at Larvik fortsatt vil være Norges beste lag.

– Det ligger vinnerkultur i veggene i Larvik. Selv om det er noen av oss som drar så er det mange gode spillere igjen. I tillegg til de som kommer. Jeg tror Larvik vinner neste år også, men kanskje ikke like suverent, sier hun.

Klubben har tatt grep og hentet inn sju nye spillere.

Denne uken ble stortalentet Mathilde Rivas Toft klar (Aker Topphåndball) for Larvik. En dynamisk spiller som var på all-star laget til Norge under junior-VM i sommer.

Landslagskeeper (rekruttlaget) Guro Rundbråten løste keeperproblemet forrige uke da hun valgte å forlate Glassverket til fordel for Larvik.

Hun blir den tredje spilleren fra den økonomisk truede Drammensklubben som velger Larvik.

Sammen med Martine Wolff og Emilie Christensen kommer de til Larvik med mesterligaerfaring.

Larvik er norgesmestere etter at de vant cupfinalen i håndball 2016

Larvik er norgesmestere etter at de vant cupfinalen i håndball over Tertnes.

Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

– Kappet av bein og armer

Å skifte ut kvalitetsspillere som har levert i en årrekke med nye unge spennende spillere, kan slå begge veier, påpeker Tvedten.

Larvik-trener Tor Odvard Moen beskrev utskiftningene i klubben som en Monty Python-sketsj da Oppsal ble slått i sluttspillet.

– Vi har følt oss litt som han ridderen som får kappet av bein og armer, sa Tor Odvard Moen da Larvik stilte med en utespiller i reserve og to juniorer.

Moen er imidlertid overbevist om at Larvik vil beholde posisjonen sin også kommende sesong.

– Vi skal fortsatt være Norges beste lag. Jeg gleder meg til neste sesong, sier Moen.

– Men først skal vi vinne sluttspillet. Vi er fortsatt Norges beste lag og veldig sugne på en sluttspillseier, sier Moen.

Larviks syv signeringer så langt:

 • Cassandra Tollbring (H65)
 • Mari Finstad Bergum (Gjøvik)
 • Maria Hjertner (Byåsen)
 • Tamires Morena Lima (Cercle Dijon Bourgogne)
 • Guro Rundbråten (Glassverket)
 • Mathilde Rivas Toft (Glassverket)
 • Martine Wolff (Glassverket)

Spillere som har signert nye kontrakter:

 • Thea Mørk
 • Linn-Kristin Riegelhuth Koren
 • Kristine Breistøl
 • Tine Stange
 • Hege Løken
 • Gabriela Moreschi

Siste nytt

 • – Emery blir ny Arsenal-trener

  Tidligere PSG-trener Unai Emery kommer til å bli presentert som ny Arsenal-trener, skriver blant andre BBC. Mikel Arteta har vært favoritt til å erstatte Arsène Wenger, men nå skal Arsenal ha ombestemt seg i siste liten. Emery kan bli vist frem som klubbens nye trener innen uken er omme, skriver BBC.

  FBL-FRA-LIGUE1-CAEN-PSG
  Foto: CHARLY TRIBALLEAU / AFP
 • Børufsen ordnet kjærkommen seier

  Start gikk aggressivt ut og fikk raskt uttelling mot Bodø/Glimt. Espen Børufsens tidlige scoring holdt til 1-0-seier i lagets første kamp uten Mark Dempsey, som fikk sparken som Start-trener tidligere i uken.

 • Tromsø snudde VIF-trenden

  Tromsø har slitt mot Vålerenga siden 2012, men søndag klaffet det endelig for «gutan». Simo Valakaris mannskap banket VIF med 3-0 på Alfheim. Antonsen, Wangberg og Berntsen skåret målele for Tromsø.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag