Hopp til innhold

Vrakede Lars Berger tatt ut til verdenscuprenn

Landslagstreneren mener Berger er god nok til å kjempe om seieren i verdenscuprenn.

Lars Berger

Lars Berger, her fra sesongåpningen på Sjusjøen, får muligheten til å vise seg frem under verdenscupen i Hochfilzen. Her må han levere for å holde liv i håpet om OL-deltakelse.

Foto: Anders Rove Bentsen / NRK

– Det var veldig positivt det Lars viste i de to åpningsrennene på Sjusjøen. Han fungerte godt fysisk og skjøt også godt. Jeg tror Lars kan prege toppen av restultatlistene i verdenscupen, sier landslagstrener Espen Nordby Andersen til NRK.no.

Espen Andersen

Landslagstrener Espen Nordby Andersen.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Berger sesongåpnet med en 9.-plass og en 3.-plass på henholdsvis sprint og fellesstart under helgens sesongåpning på Sjusjøen.

34-åringen ble i våres vraket fra landslaget, men har hele tiden vært klar på at han har mål om å kapre en plass på OL-laget.

Første skritt på veien mot Sotsji tok han mandag da han ble tatt ut til verdenscuprennet Hochfilzen andre helgen i desember.

– Hvert renn teller

– Alle som går verdenscup er med i OL-diskusjonen, sier landslagstreneren.

– Det er bare seks verdenscuprunder før OL så hvert eneste renn teller for OL-uttaket, sånn er det for alle.

Etter fellesstarten, der han spurtslo Emil Hegle Svendsen, la ikke Berger skjul på at han forventet å bli tatt ut til minst ett verdenscuprenn før jul.

– Nå må resultatene tale for seg, sa han søndag.

«Back in business»

Mandag fortalte NRK.no om sesongoppkjøringen til Berger og at han blant annet har vært på høydeopphold på hjemstedet til franske Martin Fourcade i Pyreneene.

– Jeg har fulgt litt med på han i sommer og høst og det virker som ting har fungert bra. Det er gledelig at han er «back in business», sier Nordby Andersen.

Sammen med Alexander Os er Berger reserve til verdenscupåpningen i Østersund kommende uke.

Siste nytt

 • Djokovic klar for finale etter skadedrama

  Novak Djokovic er klar for finalen i Roland Garros etter å ha slått verdensener Carlos Alcaraz 3-6, 7-5, 1-6, 1-6.

  Spanjolen måtte flere ganger få medisinsk behandling i det tredje settet og det var lenge usikkert om Alcaraz kunne gjennomføre kampen.

  Han holdt seg flere ganger til leggen og så ut til å få krampe. Spanjolen fikk også behandling av låret.

  – Jeg kan ikke spille som dette, sa Alcaraz etter det andre gamet i det tredje settet.

  Publikum likte dårlig at Alcaraz var ute på banen igjen etter bare noen minutter med behandling og buet på verdenseneren. Det tok litt tid før dommeren fikk roet publikum og kampen kunne fortsette.

  Etter det tredje settet gikk spanjolen i garderoben og brukte god tid, men da han til syvende og sist kom ut ble han møtt med jubel fra publikum.

  I det fjerde settet hadde ikke Alcaraz mye å stille opp med og Djokovic surfet inn til finale der han kan møte Casper Ruud. Nordmannen møter Alexander Zverev senere fredag kveld.

  France Tennis French Open
  Foto: Thibault Camus / AP
 • Inter-trener om Haaland: – Vi har planlagt noe

  Erling Braut Haaland er blant spillerne Inter må stoppe lørdag, hvis de skal vinne finalen i Mesterligaen. Ifølge Inter-trener Simone Inzaghi er det italienske laget godt forberedt på hva som kommer.

  – Vi vet hvor sterk Haaland er. Vi har planlagt noe for å holde ham i ro, selv om hele Inter må være god til å begrense ham og hele laget deres. De forsvarer seg bra, de angriper bra. Vi skal forsøke å spille vår fotball, sier Inzaghi på en pressekonferanse fredag.

  Champions League - Final - Manchester City Media Day
  Foto: JASON CAIRNDUFF / Reuters
 • Uno-X-duo klatret i sammendraget

  Det norske profflaget Uno-X kom seg ikke med i bruddet på den sjette etappen i Critérium du Dauphiné. Dermed startet de en lengre jakt på bruddet, men til slutt var det de tre bruddrytterne Georg Zimmermann, Mathieu Burgaudeau og Jonathan Castroviejo som gjorde opp om seieren.

  Av dem var Zimmermann sterkest, mens en gruppe på 19 ryttere fulgte bak de tre. Der satt både Tobias Halland Johannessen og Torstein Træen og de to Uno-X-rytterne klatret henholdsvis to og tre plasser i sammendraget, til 10. og 13. plass.

  Johannessen ble også nummer ti i rittet i fjor. Da vant han også ungdomstrøya i rittet. Før de siste to etappene er han to sekunder bak Mikkel Bjerg i ungdomskonkurransen.

  Det er en annen danske, Jonas Vingegaard, som leder sammenlagt etter seks av åtte etapper.

  Tobias Halland Johannessen
  Foto: Marit Hommedal / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
NRK forklarer: Rasismeskandalen i Spania 02:41
Neste