Hopp til innhold

Vrakede Lars Berger tatt ut til verdenscuprenn

Landslagstreneren mener Berger er god nok til å kjempe om seieren i verdenscuprenn.

Lars Berger

Lars Berger, her fra sesongåpningen på Sjusjøen, får muligheten til å vise seg frem under verdenscupen i Hochfilzen. Her må han levere for å holde liv i håpet om OL-deltakelse.

Foto: Anders Rove Bentsen / NRK

– Det var veldig positivt det Lars viste i de to åpningsrennene på Sjusjøen. Han fungerte godt fysisk og skjøt også godt. Jeg tror Lars kan prege toppen av restultatlistene i verdenscupen, sier landslagstrener Espen Nordby Andersen til NRK.no.

Espen Andersen

Landslagstrener Espen Nordby Andersen.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Berger sesongåpnet med en 9.-plass og en 3.-plass på henholdsvis sprint og fellesstart under helgens sesongåpning på Sjusjøen.

34-åringen ble i våres vraket fra landslaget, men har hele tiden vært klar på at han har mål om å kapre en plass på OL-laget.

Første skritt på veien mot Sotsji tok han mandag da han ble tatt ut til verdenscuprennet Hochfilzen andre helgen i desember.

– Hvert renn teller

– Alle som går verdenscup er med i OL-diskusjonen, sier landslagstreneren.

– Det er bare seks verdenscuprunder før OL så hvert eneste renn teller for OL-uttaket, sånn er det for alle.

Etter fellesstarten, der han spurtslo Emil Hegle Svendsen, la ikke Berger skjul på at han forventet å bli tatt ut til minst ett verdenscuprenn før jul.

– Nå må resultatene tale for seg, sa han søndag.

«Back in business»

Mandag fortalte NRK.no om sesongoppkjøringen til Berger og at han blant annet har vært på høydeopphold på hjemstedet til franske Martin Fourcade i Pyreneene.

– Jeg har fulgt litt med på han i sommer og høst og det virker som ting har fungert bra. Det er gledelig at han er «back in business», sier Nordby Andersen.

Sammen med Alexander Os er Berger reserve til verdenscupåpningen i Østersund kommende uke.

Siste nytt

 • Espanyol tilbake i La Liga – vant opprykksfinalen mot Real Oviedo

  Espanyol vendte et vanskelig utgangspunkt til seier og slo Real Oviedo i kampen om den siste opprykksplassen til Spanias øverste nivå.

  Barcelona-klubben rykket ned fra La Liga i 2023, men holdt seg til ett år på nivå to. Med 2-1-seier sammenlagt slår de følge med Leganés og Real Valladolid opp til nivå én.

  Real Oviedo gikk inn i kampen med 1-0 fra det første oppgjøret, men fikk seg en kalddusj like før pause da Espanyols Javi Puado scoret to kjappe.

  Først bredsidet han inn en corner, før han fullførte et vakkert angrep til 2-0 to minutter på overtid av førsteomgangen.

  Oviedo fikk en kjempesjanse på overtid, men fikk ikke ballen i mål og måtte se opprykkshåpet glippe på målstreken.

  Espanyol tok seg forbi Sporting Gijón på veien til finalen, mens Oviedo slo ut Eibar. (NTB)

 • Markus Hoelgaard ble norgesmester i landeveisritt

  Markus Hoelgaard vant fellesstarten i sykkel-NM søndag. Uno-X-laget kontrollerte rittet og var aldri truet i kampen om seieren.

  Rittet gikk over tolv runder i en løype på Tverlandet utenfor Bodø. Rytterne måtte gjennom 199,2 kilometer i regnværet.

  Fredrik Dversnes var mannen i den norske mestertrøya fram til søndag.

  Alexander Kristoff var ikke blant rytterne på startstreken søndag. Veteranen sto over rittet på grunn av magetrøbbel.

  Tidligere søndag ble Mie Bjørndal Ottestad norgesmester i kvinneklassen etter et imponerende solobrudd.

  Lørdag 29. juni starter Tour de France i italienske Firenze. Uno-X er blant lagene på startstreken i storrittet. Hoelgaard er imidlertid ikke en del av troppen, og den norske mestertrøya uteblir i årets ritt.

  (NTB)

  Arctic Race of Norway 2019: 4. Etappe: Lødingen - Narvik (165,5 km)
  Foto: Fredrik Hagen / NTB
 • Billborn ferdig i Sarpsborg

  Sarpsborg 08 skiller lag med hovedtrener Stefan Billborn og assistenttrener Joachim Björklund. Partene er enige om å avslutte samarbeidet.

  Det opplyser Eliteserieklubben på sine nettsider.

  – Som klubb og trenerteam har vi jobbet hardt gjennom en sportslig krevende periode. Det er etter gode samtaler en gjensidig respekt om at dette er det rette å gjøre nå. Tiden er moden, sier daglig leder Raymond Fjeld.

  Svensken ble ansatt i Østfold-klubben i 2022. Klubben ligger for øyeblikket på nest sisteplass i Eliteserien, med bare tre seiere og ti poeng.

  – Vi vil takke Stefan og Jocke for et veldig godt samarbeid. De har vært flotte representanter for oss og stått fjellstøtt i gode og tyngre perioder, sier Fjeld.

  Klubben opplyser at Guillermo Molins og Dan-Atle Grønn skal lede treningene framover sammen med Dag Tore Bergerud, John Alvbåge og det fysiske trenerteamet. Klubben jobber med å få på plass en ny hovedtrener.

  Sarpsborg 08 endte på en åttendeplass i begge Billborns sesonger bak roret.

  Sarpsborg 08s trener Stefan Billborn
  Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal