NRK Meny
Normal

Landslagstrener: – En etterlengtet seier

Ståle Sandbech (21) måtte ta seg for med hånda i sitt siste run, men det holdt til seier i Air & Style i Innsbruck lørdag. Endelig ble det førsteplass på nordmannen.

Air & style: Ståle Sandbech

VANT: Ståle Sandbech avsluttet konkurransen med en frontside 1080 indy

Ståle Sandbech

SØLV: Ståle Sandbech på medaljeseremonien i Sotsji.

Foto: Eeg, Jon / NTB scanpix

Med en frontside 1080 indy og 37,1 poeng i sitt siste run i superfinalen, seilte Sandbech opp på toppen av resultatlista i Air & Style.

– Dette betyr alt! Dere er fantastiske! sa en meget fornøyd 21-åring til publikum i Innsbruck.

Nordmannen oppnådde 81,89 poeng på sine tellende hopp og vant 2,5 poeng foran finske Peetu Piiroinen.

– Dere er fantastiske

Air & Style-konkurransen i Innsbruck er den andre av tre konkurranser i en Big Air-serie som avsluttes i Los Angeles. Sandbech ble nummer to i den første konkurransen i Beijing og leder nå sammenlagt.

Sandbech tok i sølv i OL i Sotsji, i en konkurranse der flere mente at nordmannen ble bortdømt og skulle hatt gullet. Da det også endte med andreplass i Air & Style i Beijing og X-games, var det nok deilig for snowboarderen å endelig ta førsteplassen.

– Dette var ikke uventet, men etterlengtet. Han hadde utrolig lyst på en seier nå, sier landslagssjef Thomas Harstad.

– Ståle startet elendig, men hentet seg inn. Det er imponerende, sier Harstad videre.

«Nå skjer det igjen»

I sitt siste run måtte Sandbech ta seg for med hånda, og både NRK-kommentator Mads Håby og ekspertkommentator Tom Hovde, var skeptiske til at Sandbech skulle klare å tukte japanske Yuku Kadono som da hadde den beste poengsummen.

– Han var nok litt skjelven og tenkte nok "nå skjer det igjen", men heldigvis gjorde det ikke det, sier Harstad.

Dermed kunne Ståle Sandbech juble og sprette champagnen i Innsbruck, stedet der Air & Style-konkurransen har sin opprinnelse.

Siste nytt

 • – Emery blir ny Arsenal-trener

  Tidligere PSG-trener Unai Emery kommer til å bli presentert som ny Arsenal-trener, skriver blant andre BBC. Mikel Arteta har vært favoritt til å erstatte Arsène Wenger, men nå skal Arsenal ha ombestemt seg i siste liten. Emery kan bli vist frem som klubbens nye trener innen uken er omme, skriver BBC.

  FBL-FRA-LIGUE1-CAEN-PSG
  Foto: CHARLY TRIBALLEAU / AFP
 • Børufsen ordnet kjærkommen seier

  Start gikk aggressivt ut og fikk raskt uttelling mot Bodø/Glimt. Espen Børufsens tidlige scoring holdt til 1-0-seier i lagets første kamp uten Mark Dempsey, som fikk sparken som Start-trener tidligere i uken.

 • Tromsø snudde VIF-trenden

  Tromsø har slitt mot Vålerenga siden 2012, men søndag klaffet det endelig for «gutan». Simo Valakaris mannskap banket VIF med 3-0 på Alfheim. Antonsen, Wangberg og Berntsen skåret målele for Tromsø.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag