Hopp til innhold

Vil ikke ha EM-samarbeid mellom Kristoff og Boasson Hagen: – Oppsiktsvekkende

HERNING/OSLO (NRK): I stedet for å satse alt på ett EM-gullkort, kjører Norge for både Alexander Kristoff og Edvald Boasson Hagen. Det kan ødelegge sjansene, mener NRKs sykkelekspert.

Alexander Kristoff og Edvald Boasson Hagen under fellestarten under sykkel-VM i Doha 2016.

IKKE IGJEN: Edvald Boasson Hagen skulle trekke opp Alexander Kristoff til seier i VM i Qatar i fjor. Det ble mislykket.

Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

– Vi kommer ikke til å se Edvald gjøre opptrekk for Alex, som i VM, for det funka ikke har vi lært, slår landslagssjef Stig Kristiansen fast før landeveisrittet i EM søndag.

  • Landeveisrittet i EM vises på NRK1 søndag fra kl. 14.15.

Han viser til VM-avslutningen i Qatar i fjor – hvor Alexander Kristoff uttrykte sterk misnøye med opptrekket til lagkameraten. Det endte med dårlig stemning og flere oppvaskmøter.

Derfor kjører laget altså for både Kristoff og Boasson Hagen – i stedet for å forsøke seg på et nytt samarbeid. Det i et mesterskap hvor Norge er favoritter.

– Vi kommer jo til å samarbeide til en viss grad, for vi er jo på samme lag. Men vi kjører ikke for hverandre, sier Kristoff til NRK.

– Kan ødelegge for gull

Ole Kristian Stoltenberg

EKSPERT: Ole Kristian Stoltenberg.

Foto: Elin Fossum / NRK

NRKs sykkelkommentator, Ole Kristian Stoltenberg, er skeptisk til planen.

– I lagsporten sykkel er jo dette oppsiktsvekkende. Andre nasjoner har fått større stjerner enn dette til å samarbeide. De humrer nok litt over Norges taktikk, eller mangelen på den, sier han.

– Når det er som det er, er kanskje dette den eneste løsningen. men det kan ødelegge for norsk gull, legger han til.

Kristoff og Boasson Hagen er blant de aller største profilene som stiller til start i Danmark, hvor det kjøres 12 runder på 20 flate kilometer. Landslagsgjengen tror ikke at medaljesjansene blir svekket av selv om de to ikke samarbeider.

– Nei, vi har jo to muligheter. De har, som to voksne ryttere, vist at det ikke funka spesielt bra, så hvorfor gjøre feilen en gang til? understreker landslagssjefen.

– Jeg er ikke vant til å kjøre opptrekk uansett, så jeg vet ikke hvor god jeg er på det. Edvald pleier ikke å kjøre sisteopptrekker heller, så jeg tror det øker sjansene at vi kjører for begge, sier den ferske UAE-rytteren.

Sykkel-VM

PÅ LAG: Landslagssjef Stig Kristiansen sammen med Edvald Boasson Hagen og Alexander Kristoff under VM i USA for to år siden.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Tror på duell

– Vi skal gjøre en jobb for hverandre for å få best mulig plassering, og finne en løsning. Det blir ingen duell. Det er jo ikke som om begge støter, kommer alene til mål og må spurte, sier Boasson Hagen med et smil.

Sykkelstjernene mener de stiller jevngode.

– Jeg kjørte bra i London forrige søndag, og føler jeg er tilbake der jeg skal være. Kanskje vi blir én og to, eller fire og fem, som ikke er like bra, sier Kristoff.

Og Stoltenberg tror fort på en ren duell i en massespurt.

– Vi har de to absolutt beste rytterne på startlista. Så vi får se om vi skal heie på høyre eller venstre side av veien i oppløpet, sier eksperten og humrer.

Siste nytt

  • Leicester rykket opp igjen til Premier League

    Leeds tapte hele 0-4 borte mot Queens Park Rangers fredag kveld. Dermed ser det ut til at et direkte opprykk glipper for den tradisjonsrike klubben, mens Leicester kan feire retur til Premier League neste sesong.

    Etter fredagens kamp har Leeds fire poeng opp til Leicester, men kun én kamp igjen å spille. Leicester har på sin side to kamper igjen å spille.

    For Leeds' del jakter Ipswich Town like bak. De er ett poeng bak Leeds, men har spilt to kamper mindre. Dermed vil fem poeng på de siste tre kampene sikre et opprykk for Ipswich.

    For Leicester ble oppholdet på nest øverste nivå i engelsk fotball kortvarig. Klubben som vant Premier League i 2016, rykket ned fra Premier League i fjor.

    Seieren til Queens Park Rangers gjør at de har sikret plassen på nest øverste nivå.

    Leicester
    Foto: AP
  • Medier: Liverpool og Feyenoord enige om Slot-overgang

    Arne Slot blir etter alt å dømme arvtakeren til Jürgen Klopp som Liverpool-manager. Ifølge flere medier har Feyenoord gått med på å slippe ham.

    Det skjer etter at Slot torsdag bekreftet at han ønsket seg til Liverpool.

    – Jeg vil gjerne til Liverpool. Nå venter jeg på å se om klubbene kommer til enighet. Jeg er veldig trygg på det, sa Slot til ESPN.

    Nå melder flere medier, blant dem The Athletic, at klubbene har kommet fram til en kompensasjon for nederlenderens tjenester. Også nederlandske medier hevder at Slot nærmer seg Liverpool-jobben.

    Liverpool har vært på managerjakt siden Klopp i vinter varslet at han kom til å gi seg ved sesongslutt. Tyskeren hadde egentlig to år igjen av kontrakten.

    I Nederland er 45-årige Slot kjent for å stå for en offensiv og energisk spillestil. Han ledet i fjor Feyenoord til serietittelen og fulgte i år opp med å vinne cupen.

    Slot tok for to år siden Rotterdam-laget til finalen i Serieligaen. Han leverte også sterke resultater som AZ Alkmaar-trener. (NTB)

    Arne Slot
    Foto: AFP
  • Stortalent herjet da Norge vant i VM-test

    Treningskampen mellom Norge og Danmark i Asker endte 4-3 fredag kveld etter spilleforlengelse.

    18 år gamle Michael Brandsegg-Nygård er blant verdens mest ettertraktede talenter og han viste hvorfor fredagens kamp.

    Brandsegg-Nygård ble kreditert alle Norges tre mål i ordinær tid.

    – Jeg vet ikke. To i hvert fall, sa Brandsegg-Nygård til TV 2 i pausen mellom andre og tredje periode.

    – Den gikk på skøyta mi, men så jeg ikke hva som skjedde etter. Jeg tror Petter (Vesterheim) slo den inn, sa Brandsegg-Nygård videre - noe også TV 2s kommentatorer konkluderte med.

    Norge ledet 3-1 etter den andre perioden, men Danmark kom tilbake i den tredje perioden og fikk utlignet til 3-3. Dermed ble det spilleforlengelse i Asker.

    Der var igjen Brandsegg-Nygård sentral og scoret Norges vinnermål i spilleforlengelsen.

    Norge og Danmark møtes til ny treningskamp lørdag. Deretter skal Norge spille to treningskamper borte mot Latvia neste uke, før VM starter 9. mai.

    Michael Brandsegg-Nygård
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal