Hopp til innhold

Vil ikke ha EM-samarbeid mellom Kristoff og Boasson Hagen: – Oppsiktsvekkende

HERNING/OSLO (NRK): I stedet for å satse alt på ett EM-gullkort, kjører Norge for både Alexander Kristoff og Edvald Boasson Hagen. Det kan ødelegge sjansene, mener NRKs sykkelekspert.

Alexander Kristoff og Edvald Boasson Hagen under fellestarten under sykkel-VM i Doha 2016.

IKKE IGJEN: Edvald Boasson Hagen skulle trekke opp Alexander Kristoff til seier i VM i Qatar i fjor. Det ble mislykket.

Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

– Vi kommer ikke til å se Edvald gjøre opptrekk for Alex, som i VM, for det funka ikke har vi lært, slår landslagssjef Stig Kristiansen fast før landeveisrittet i EM søndag.

  • Landeveisrittet i EM vises på NRK1 søndag fra kl. 14.15.

Han viser til VM-avslutningen i Qatar i fjor – hvor Alexander Kristoff uttrykte sterk misnøye med opptrekket til lagkameraten. Det endte med dårlig stemning og flere oppvaskmøter.

Derfor kjører laget altså for både Kristoff og Boasson Hagen – i stedet for å forsøke seg på et nytt samarbeid. Det i et mesterskap hvor Norge er favoritter.

– Vi kommer jo til å samarbeide til en viss grad, for vi er jo på samme lag. Men vi kjører ikke for hverandre, sier Kristoff til NRK.

– Kan ødelegge for gull

Ole Kristian Stoltenberg

EKSPERT: Ole Kristian Stoltenberg.

Foto: Elin Fossum / NRK

NRKs sykkelkommentator, Ole Kristian Stoltenberg, er skeptisk til planen.

– I lagsporten sykkel er jo dette oppsiktsvekkende. Andre nasjoner har fått større stjerner enn dette til å samarbeide. De humrer nok litt over Norges taktikk, eller mangelen på den, sier han.

– Når det er som det er, er kanskje dette den eneste løsningen. men det kan ødelegge for norsk gull, legger han til.

Kristoff og Boasson Hagen er blant de aller største profilene som stiller til start i Danmark, hvor det kjøres 12 runder på 20 flate kilometer. Landslagsgjengen tror ikke at medaljesjansene blir svekket av selv om de to ikke samarbeider.

– Nei, vi har jo to muligheter. De har, som to voksne ryttere, vist at det ikke funka spesielt bra, så hvorfor gjøre feilen en gang til? understreker landslagssjefen.

– Jeg er ikke vant til å kjøre opptrekk uansett, så jeg vet ikke hvor god jeg er på det. Edvald pleier ikke å kjøre sisteopptrekker heller, så jeg tror det øker sjansene at vi kjører for begge, sier den ferske UAE-rytteren.

Sykkel-VM

PÅ LAG: Landslagssjef Stig Kristiansen sammen med Edvald Boasson Hagen og Alexander Kristoff under VM i USA for to år siden.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Tror på duell

– Vi skal gjøre en jobb for hverandre for å få best mulig plassering, og finne en løsning. Det blir ingen duell. Det er jo ikke som om begge støter, kommer alene til mål og må spurte, sier Boasson Hagen med et smil.

Sykkelstjernene mener de stiller jevngode.

– Jeg kjørte bra i London forrige søndag, og føler jeg er tilbake der jeg skal være. Kanskje vi blir én og to, eller fire og fem, som ikke er like bra, sier Kristoff.

Og Stoltenberg tror fort på en ren duell i en massespurt.

– Vi har de to absolutt beste rytterne på startlista. Så vi får se om vi skal heie på høyre eller venstre side av veien i oppløpet, sier eksperten og humrer.

Siste nytt

  • Nyland bekrefter kontraktsforhandlinger med Sevilla

    Landslagskeeper Ørjan Håskjold Nyland stortrives i sin spanske klubb Sevilla, og forteller at han allerede er i forhandlinger for å forlenge kontrakten.

    – Vi har hatt en fin samtale den siste tiden. Det ser bra ut, så får vi se hvordan det går de neste ukene, sier Nyland til NRK.

    33-åringen signerte en toårskontrakt med Sevilla i fjor sommer, og har stort sett blitt foretrukket som førstekeeper foran Marko Dmitrović.

    Totalt har Nyland stått 19 kamper for La Liga-klubben i alle turneringer.

    – Det hadde vært fint å fortsette der. Det er en kjekk tid. Det er et fint sted å være og utvikle seg. Jeg føler at den siste tiden så har jeg fått vise det på banen, sier Nyland og fortsetter:

    – Jeg har levert stabilt og godt, og vært med å ta en del poeng som har vært viktig for oss.

    Ørjan Håskjold Nyland mot Real Madrid
    Foto: VIOLETA SANTOS MOURA / Reuters
  • Sabalenkas kjæreste bekreftet død: – Må han hvile i fred

    Den tidligere NHL-spilleren Konstantin Koltsov har gått bort. Det bekreftes av det belarusiske ishockeyforbundet.

    Koltsov var også kjæresten til verdenstoer i tennis, Aryna Sabalenka.

    I en kort uttalelse skrev forbundet at Koltsov «døde plutselig», uten å si hvordan eller hvor han gikk bort.

    «Vi er i sorg. Det belarusiske hockeyforbundet uttrykker sin dypeste medfølelse til familien, venner og alle som kjente og jobbet med Konstantin», heter det i uttalelsen.

    Koltsov spilte tre sesonger i NHL med klubben Pittsburgh Penguins, samt i to OL med det belarusiske landslaget.

    I tillegg til sin spillerkarriere, var Koltsov også trener for KHL-klubben Salavat Yulayev Ufa og det belarusiske landslaget.

    «Han var en sterk og positiv person, han var elsket og respektert av spillere, kolleger og supportere. Må han hvile i fred,» skriver Salavat Julajev Ufa i en uttalelse.

    Konstantin Koltsov ble 42 år gammel.

    Aryna Sabalenka
    Foto: AP
  • Messi-fans får 50 prosent refusjon etter Hongkong-fiaskoen

    Fans som kjøpte billetter for å se Lionel Messi i Hongkong får tilbakebetalt 50 prosent av billettprisen etter at argentineren mistet treningskampen.

    Det er riktignok kun så lenge de ikke iverksetter rettslige skritt mot arrangøren.

    Et utsolgt stadion betalte fra 880 Hongkong-dollar (1200 norske kroner) for å se den åttedobbelte gullballvinneren i aksjon 4. februar. Da ble det spilt en treningskampen mellom Inter Miami mot en utvalgt Hongkong XI.

    Reaksjonene var sterke da Messi ble sittende på benken gjennom hele kampen på grunn av en skade.

    Det ble ikke bedre da han tre dager senere spilte en halvtime da laget hans møtte japanske Vissel Kobe i Tokyo. Da kom anklagene om at Messis «no show» i Hongkong var rettet mot Kina.

    Arrangør Tatler Asia tilbød mandag 50 prosent refusjon for «de som kjøpte billetter gjennom offisielle kanaler til kampen».

    De som vil ha noen av pengene tilbake, må godta vilkår og betingelser som inkluderer at de ikke kan ta rettslige skritt mot arrangøren.

    Messi på benken under kampen i Hongkong
    Foto: AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal