Hopp til innhold

Landslagsløper ble hindret – raste mot konkurrent: – Han har mer lyst til å sitte i bukselomma mi

LYGNA (NRK): Martin Løwstrøm Nyenget håpet å vise seg frem for landslagsledelsen med en pallplass i uttaksrennet til femmila i VM. Men på den siste kilometeren fikk han avslutningen sin spolert av Eirik Mysen.

Han var tydelig preget av hendelsen under tremila da han ankom pressesonen. Løwstrøm Nyenget ble nummer fem, kun slått av Johannes Høsflot Klæbo, Pål Golberg, Erik Valnes og Sjur Røthe. En plassering han tror kunne blitt enda bedre.

– Det hadde gått langsomt i seks runder og når vi endelig skal ta i og spurte, så har ikke han (Eirik Mysen ) lyst til å gå i eget spor. Han har mer lyst til å sitte oppi bukselomma mi. Jeg vet ikke om det er riktig arena for gjøre det når vi endelig skal ta i, sier Løwstrøm Nyenget og legger til:

– Det er et viktig løp for meg. Jeg blir forbanna.

– Sinnssykt bittert

hKRUUoRqPRY

KJEMPER OM VM-PLASS: Martin Løwstrøm Nyenget, her fra søndagens 30 kilometer fellesstart i klassisk.

Foto: Terje Pedersen / NTB

Hendelsen oppstod på den siste kilometeren. Team Telemark-løper Eirik Mysen hadde yttersving opp på den siste bakketoppen i nedkjøringen til oppløpet. I stedet for å holde sitt spor, valgte han en gal manøver. Mysen kastet seg inn i Nyengets spor og landslagsløperen ble kraftig hindret like før det skulle avgjøres.

Løwstrøm Nyenget er klar på at han hadde hatt noe å gjøre i en spurt, selv om de han konkurrerte mot var Johannes Høsflot Klæbo, Pål Golberg og Erik Valnes.

– Jeg skal ikke være så dårlig i spurten. I hvert fall ikke når jeg er i form. Det er sinnssykt bittert, sier han.

– Bør bli disket

For 28-åringen var 30 kilometeren et prioritert renn i en avgjørende januar måned. Han ønsker å gå femmila i VM. En pallplass ville, til tross for et lureløp, imponert ledelsen.

Han tok seg ikke bryet med å si ifra til Eirik Mysen fordi han tror Team Telemark-løperen selv skjønner at han gjorde noe galt.

– Jeg vet ikke om han trenger å få noe tilsnakk. Det er TV-bilder her. Da bør han bli disket.

Beklaget

Og disket ble han. Eirik Mysen påpeker at det er sjelden han er i slike situasjoner, men legger seg paddeflat etter rennet. Han vet han ikke kunne kastet seg inn i innersporet i den situasjonen de var i.

– Det er enda verre enn jeg trodde faktisk. Jeg er ikke i nærheten av å være foran han. Jeg får ikke gjort så mye mer. Jeg ødelegger for han. Jeg har utrolig dårlig samvittighet, men det hjelper ikke nå, sier Mysen til NRK.

– Jeg er veldig lei meg for det som skjedde. Jeg sa beklager. Men jeg skjønner han er forbanna.

lTHSOlPAVUE

LA SEG FLAT: Eirik Mysen, her fra NM på Konnerud sist sesong.

Foto: Terje Pedersen / NTB

– Fare for at noen mister hodet

Allroundtrener Eirik Myhr Nossum så uhellet. Han kaller det «særdeles unødvendig», men forstår også at slikt kan skje når det går såpass tregt underveis og et stort felt ligger samlet.

– Det er fare for at noen mister hodet, det går staver og folk får ødelagt sjansene sine, sier han.

Han legger til at Løwstrøm Nyenget får nye sjanser under NM i Granåsen fra søndag 17. til tirsdag 19. januar. Da venter tre distanser i både 30 kilometer og to ganger 15 kilometer i hver sin stilart.

Må gå alt i NM

hBlaqHpZf34

ALLROUNDTRENER: Eirik Myhr Nossum, her under søndagens renn på Lygna.

Foto: Terje Pedersen / NTB

Allroundtreneren forteller til NRK at Løwstrøm Nyenget skal stille på samtlige distanser. Det må han rett og slett dersom han skal gå de siste verdenscuprennene i Lahti i Finland og Falun i Sverige før VM. Og derfra kvalifisere seg til verdensmesterskapet.

– Han har gått to høvelige gode renn på Lygna, men akkurat nå på vippen til å gå verdenscup. Han er påmeldt alle tre distanser i NM. Jeg kan ikke se noe annet enn at han må gå alle tre.

– Han må gå så fort at han må vippe seg inn. Jeg kan ikke garantere en plass i verdenscupen, sier Nossum, og antyder langt på vei at vinneren av søndagens 30 kilometer på Lygna hadde gått femmila i VM.

Sportsnyheter

Tar æren for gedigen Selnæs-tabbe: – Den er jeg veldig fornøyd med

Det gikk fullstendig galt for Rosenborg-veteran Ole Selnæs foran et fullsatt Lerkendal. Etter Selnæs-tabben gikk det fra vondt til verre for Rosenborg mot ustoppelige Bodø/Glimt.

Siste nytt

  • Norske seilere viste storform

    Mina Mobekk og Line Flem Høst sørget for norsk 2.- og 3.-plass i OL-klassene brettseiling og laser i verdenscupen i Hyères i Frankrike denne helgen.

    Mobekk konkurrerte i brettseiling og sikret 2.-plass, mens Høst sikret bronsen i laser. Det er årsbeste for Høst denne sesongen.

    – Vi har ett sterkt lag som er godt forberedt til årets høydepunkt, sommer-OL i Paris. Det kommer til å bli noen spennende uker i Marseille der seilingen skal foregå. Verdenscupregattaen i Hyères var svært krevende med skiftende forhold – fra vindstille til Mistral-vind (40 knop). Våre norske seilere taklet det uforutsette godt og er på vei mot sine beste prestasjoner, sier sportssjef i Norges Seilforbund Eirik Verås Larsen.

    Sommer-OL i Tokyo 2021
    Foto: Heiko Junge / NTB
  • Juel og Solbakken sikret femteplass i ro-EM

    Den norske duoen i dobbeltsculler endte på 5.-plass i en finale der rumenske Andrei-Sebastian Cornea og Marian Enache vant suverent.

    Tyskland tok sølv og Italia bronse. Det skilte vel elleve sekunder opp til seierspallen for Juel og Solbakken.

    De forsøker å feste grepet om den norske OL-plassen i dobbeltsculler foran lekene i Paris. Oscar Helvig og Kristoffer Brun kvalifiserte inn den norske båten, og per nå er det et jevnt løp mellom de to roduoene om hvem som skal til OL.

    I verdenscupregattaen i Varese tidligere i måneden var Juel/Solbakken sju tidels sekund raskere enn Helvig/Brun da de norske båtene var i samme oppsamlingsheat.

    (NTB)

    Iuel og Solbakken
    Foto: Balint Czucz/Norges Roforbund
  • Helseth og Kavlie viste storform før OL: – De seiler opp som en av favorittene

    Thea Helseth og Inger Seim Kavlie sikret historisk EM-gull i dobbeltsculler-klassen i Ungarn.

    – De seiler opp som en av favorittene i OL, kommenterte Pål Thomassen for NRK.

    – Det var strålende, helt utrolig. Jeg sitter med en klump i halsen, dette har vi ventet på i 20 år, sa ekspertkommentator Lars Bjønness.

    Duoen åpnet sterkt og var elleve hundredeler bak Litauen ved 500 meter. Romania fulgte like etter. Disse tre nasjonene fulgte hverandre tett gjennom hele løpet. Norge fikk imidlertid en halv båtlengde ned til Litauen da det nærmet seg 1500 meter.

    De holdt avstanden og rodde inn til historisk seier, 2 sekunder foran Litauen. Romania sikret bronse.

    De norske jentene slo Romania i forsøksheatet og gikk direkte til finalen. Romania har ikke har blitt slått siden 2019.

    Jenny Rørvik, som har rodd sammen med Helseth i to år, måtte imidlertid bli hjemme etter at landslagssjefen bestemte seg for å splitte duoen. Dette ble gjort for å finne den beste båten til OL i Paris.

    – All ære til treneren og de andre som turte å ta den litt tøffe avgjørelsen om å splitte en båt som ble nummer to i verdenscupen, og prøve en ny båt her. Det står det all respekt av, sier Bjønness.

    Roforbundet har ikke tatt ut utøverne ennå. I forkant av EM uttalte forbundet at det skulle sende de utøverne «med størst prestasjonspotensial i form av plassering i OL/PL i Paris»

    Kavlie og Helseth
    Foto: Ask Tjøm/Norges Roforbund

Sendeplan

Kl. Program Kanal