Hopp til innhold

Nådeløs Graham Hansen: – Ikke det Norge som jeg vil stå for

Norges forrige landslagssamling endte med fiasko. Barcelona-stjernen Caroline Graham Hansen ber spillere og støtteapparat om å gå i seg selv.

Football, FIFA Women's World Cup Qualifier, Norway, training

BARCELONA-STJERNE: Caroline Graham Hansen vant nylig mesterligaen med den spanske giganten. Nå ønsker hun suksess med det norske landslaget.

Foto: JON OLAV NESVOLD / BILDBYRÅN

– Jeg tror alle kan se seg selv i speilet og si at de som individ ikke har gjort en god nok jobb, sier Caroline Graham Hansen til NRK.

Det er gått 266 minutter og litt tillagt tid siden Guro Reiten scoret Norges forrige mål. De siste tre kampene har endt med tap. Først for Tyskland (1–3), deretter Sverige (0–1). Sist kamp resulterte i norsk rekordtap.

Nederland vant 7–0.

Football, International friendly, Sweden - Norway

TUNGT: Frida Maanum fortvilte over svakt norsk spill i kampen mot Sverige i juni.

Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

Norge måtte riktignok klare seg uten Chelsea-duoen Reiten og Maren Mjelde, samt mesterligavinner Graham Hansen i den kampen, men ...

– Vi skal innrømme at vi ikke var bedre. Vi møtte et veldig bra Nederland, men det var mye som vi ikke gjorde bra, erkjenner Norges landslagstrener, Martin Sjögren, overfor NRK.

Starter med blanke ark

Forsvarsspillet i Nederland-kampen har allerede vært tema på samlingen før de kommende VM-kvalifiseringskampene mot Armenia og Kosovo.

De utgjør Norges gruppe sammen med Belgia, Polen og Albania.

Graham Hansen ønsker revansj og mener VM-kvalifiseringen er en fin mulighet til å sette strek over det som har vært og starte med blanke ark. Hun omtaler de tre siste kampene som en vond lærepenge.

– Man er veldig lysten på å vise at det her er ikke det Norge som jeg vil stå for, og det vet jeg at hele gruppen tenker også. Og det har vi snakket om. Vi vet utmerket godt hva vi må gjøre for å få det til å snu, og det kommer det til å gjøre også, lover den norske stjernespilleren.

– Det er mange faktorer som gjør at ting ikke har fungert. Så handler det om å stikke fingeren i jorden og erkjenne at den jobben vi har gjort, med de forutsetningene vi har hatt, ikke har vært godt nok.

Tillit til treneren

Martin Sjögren mener Norge fortsatt skal kunne måle seg med de beste lagene i verden, men at de krever at de hever seg i alle spillets faser.

– Det er en OK inngang til en samling å få en push på at vi må gjøre ting bedre om vi skal fighte med dem som er best. Men det har vi alltid trodd at vi kan. Vi har vist at vi har gjort det tidligere, så jeg er optimistisk, sier landslagstreneren.

Football, FIFA Women's World Cup Qualifier, Norway, training

NORSK SJEF: Landslagstrener Martin Sjögren i dialog med Barcelonas nysignering, Ingrid Syrstad Engen.

Foto: JON OLAV NESVOLD / BILDBYRÅN

– Avstanden til de beste lagene i verden – føles det som om den blir større?

– Med bakgrunn i den forrige samlingen så kan jeg ikke si nei. Det er en vei dit, men det har vi visst om.

På spørsmål om spillergruppens tillit til trenerteamet, er Graham Hansen, kaptein i Mjeldes fravær, krystellklar:

– Helt super. Veldig bra. Som jeg sa, det er ikke sånn at det er kun deres skyld at vi har vært dårlige. Det er like mye vår skyld. Og så lenge begge parter er enige om det så er tilliten stor, for at vi skal få til dette prosjektet til å gå i riktig retning og kvalifisere oss til VM.

Siste nytt

 • United-manageren fyrte løs mot pressen: – En skam

  Manchester United-sjef Erik ten Hag langet ut mot journalistene da han stilte til pressekonferanse tirsdag.

  Nederlenderen ble spurt om han forstår kritikken som har kommet i etterkant av FA-cupsemifinalen mot Coventry der de rødkledde til slutt tok seg videre etter en dramatisk kamp.

  – Kommentarene er en skam, sa Ten Hag.

  – Fotball handler om resultater, og vi kom til finalen. Og vi fortjente det, ikke bare etter den kampen, men alle de andre kampene, sa Ten Hag.

  Manchester United ledet 3-0, men mistet hele overtaket i løpet av de siste 20 minuttene av ordinær tid. Coventry utlignet til 3-3, og senere traff de tverrliggeren og fikk et mål annullert etter en VAR-sjekk. På straffer vant United 4-2.

  Tidligere spiller Roy Keane var blant dem som var harde med klubben etter avansementet mot laget fra nivå to. Han kalte prestasjonen for «pinlig».

  – Det var en som spurte om det var pinlig. Nei, reaksjonen fra dere er pinlig, sa Ten Hag. (NTB)

  776131836
  Foto: GLYN KIRK / AFP
 • Stina Nilsson gir seg som skiskytter – bytter idrett igjen

  Det bekrefter Nilsson til SVT.

  – Jeg skal gå langløp neste år, og det føles veldig kult, sier Nilsson.

  For fire år siden la hun brått opp langrennskarrieren, og begynte å satse på skiskyting. Det ble ingen suksess, og nå sier hun stopp.

  – Geværet er lagt på hylla, sier Nilsson.

  Nilsson har signert for det norske langløpslaget Team Ragde Charge, og skal gå Ski Classics neste sesong.

  – Allerede da jeg gikk over til skiskyting så jeg på meg selv nesten som en tretrinnsrakett. Det blir langrenn, skiskyting og så skal jeg prøve meg på langløp. Og nå føles det veldig riktig og spennende.

  Nilsson fikk med seg en pallplass i skiskyting, og sier de to første sesongene var veldig bra. Deretter gikk det nedover. Til slutt gikk hun lei enkelte deler av sporten.

  – Man kan være i superbra form, skyte en veldig god liggende serie, og likevel skyte seg bort på stående. Jeg var ganske lei av det på slutten, at jeg hadde gjort det så bra, men likevel var det noe som ikke stemte.

  Stina Nilsson
  Foto: BILDBYRÅN
 • Sky Sports: Haaland ikke på City-trening

  Manchester City-spiss Erling Braut Haaland var ikke å se på trening i forberedelsene til Premier League-kampen mot Brighton.

  Det opplyser Sky Sports, som også melder at Phil Foden ikke var til stede.

  Haaland ble byttet ut før ekstraomgangene da Manchester City røk ut i Mesterligaens kvartfinale mot Real Madrid forrige onsdag.

  City-manager Pep Guardiola uttalte siden at Haaland hadde et muskulært problem, og lørdagens 1-0-seier over Chelsea i FA-cupsemifinalen gikk uten nordmannen.

  Manchester City er i førersetet i gullkampen i Premier League og møter Brighton torsdag kveld. De lyseblå ligger ett poeng bak Arsenal og Liverpool, men har én kamp mindre spilt.

  Champions League - Quarter Final - Second Leg - Manchester City v Real Madrid
  Foto: Carl Recine / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal