Hopp til innhold

Nådeløs Graham Hansen: – Ikke det Norge som jeg vil stå for

Norges forrige landslagssamling endte med fiasko. Barcelona-stjernen Caroline Graham Hansen ber spillere og støtteapparat om å gå i seg selv.

Football, FIFA Women's World Cup Qualifier, Norway, training

BARCELONA-STJERNE: Caroline Graham Hansen vant nylig mesterligaen med den spanske giganten. Nå ønsker hun suksess med det norske landslaget.

Foto: JON OLAV NESVOLD / BILDBYRÅN

– Jeg tror alle kan se seg selv i speilet og si at de som individ ikke har gjort en god nok jobb, sier Caroline Graham Hansen til NRK.

Det er gått 266 minutter og litt tillagt tid siden Guro Reiten scoret Norges forrige mål. De siste tre kampene har endt med tap. Først for Tyskland (1–3), deretter Sverige (0–1). Sist kamp resulterte i norsk rekordtap.

Nederland vant 7–0.

Football, International friendly, Sweden - Norway

TUNGT: Frida Maanum fortvilte over svakt norsk spill i kampen mot Sverige i juni.

Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

Norge måtte riktignok klare seg uten Chelsea-duoen Reiten og Maren Mjelde, samt mesterligavinner Graham Hansen i den kampen, men ...

– Vi skal innrømme at vi ikke var bedre. Vi møtte et veldig bra Nederland, men det var mye som vi ikke gjorde bra, erkjenner Norges landslagstrener, Martin Sjögren, overfor NRK.

Starter med blanke ark

Forsvarsspillet i Nederland-kampen har allerede vært tema på samlingen før de kommende VM-kvalifiseringskampene mot Armenia og Kosovo.

De utgjør Norges gruppe sammen med Belgia, Polen og Albania.

Graham Hansen ønsker revansj og mener VM-kvalifiseringen er en fin mulighet til å sette strek over det som har vært og starte med blanke ark. Hun omtaler de tre siste kampene som en vond lærepenge.

– Man er veldig lysten på å vise at det her er ikke det Norge som jeg vil stå for, og det vet jeg at hele gruppen tenker også. Og det har vi snakket om. Vi vet utmerket godt hva vi må gjøre for å få det til å snu, og det kommer det til å gjøre også, lover den norske stjernespilleren.

– Det er mange faktorer som gjør at ting ikke har fungert. Så handler det om å stikke fingeren i jorden og erkjenne at den jobben vi har gjort, med de forutsetningene vi har hatt, ikke har vært godt nok.

Tillit til treneren

Martin Sjögren mener Norge fortsatt skal kunne måle seg med de beste lagene i verden, men at de krever at de hever seg i alle spillets faser.

– Det er en OK inngang til en samling å få en push på at vi må gjøre ting bedre om vi skal fighte med dem som er best. Men det har vi alltid trodd at vi kan. Vi har vist at vi har gjort det tidligere, så jeg er optimistisk, sier landslagstreneren.

Football, FIFA Women's World Cup Qualifier, Norway, training

NORSK SJEF: Landslagstrener Martin Sjögren i dialog med Barcelonas nysignering, Ingrid Syrstad Engen.

Foto: JON OLAV NESVOLD / BILDBYRÅN

– Avstanden til de beste lagene i verden – føles det som om den blir større?

– Med bakgrunn i den forrige samlingen så kan jeg ikke si nei. Det er en vei dit, men det har vi visst om.

På spørsmål om spillergruppens tillit til trenerteamet, er Graham Hansen, kaptein i Mjeldes fravær, krystellklar:

– Helt super. Veldig bra. Som jeg sa, det er ikke sånn at det er kun deres skyld at vi har vært dårlige. Det er like mye vår skyld. Og så lenge begge parter er enige om det så er tilliten stor, for at vi skal få til dette prosjektet til å gå i riktig retning og kvalifisere oss til VM.

Siste nytt

  • Nosa overstrålte Nusa – assist i debuten da Mechelen spilte 1-1 mot Brugge

    Petter Nosa Dahl debuterte for Mechelen etter overgangen tidligere i uka og leverte assist da laget greide 1-1 borte mot Brugge.

    Nosa Dahl ble leid ut fra Bodø/Glimt til gamleklubben KFUM Oslo før denne sesongen. Han gjorde stor suksess med seks mål og tre assist på 17 kamper, men denne uka solgte Glimt ham til belgiske Mechelen.

    20-åringen startet på benken i Brugge, men kom inn i det 62. minutt. Tre minutter senere leverte han assist til Patrick Pfluckes utligningsmål.

    Joaquin Seys hadde gitt Brugge ledelsen i det 51. minutt, men det ble bare uavgjort for hjemmelaget.

    Brugges norske landslagsspillere Antonio Nusa og Hugo Vetlesen startet begge. De ble byttet ut samtidig i det 80. minutt.

    (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: KFUM Oslo - Brann (0-0)
    Foto: Annika Byrde / NTB
  • Andreas Georgson ferdig som LSK-trener – får assistentrolle i Manchester United

    Svenske Andreas Georgson forlater Åråsen etter bare et halvt år som Lillestrøms hovedtrener. 42-åringen er ansatt som assistenttrener i Manchester United.

    Det opplyser Lillestrøm i egne mediekanaler. Assistenttrener Robin Asterhed overtar inntil videre som hovedtrener.

    Torsdag erfarte både Romerikes Blad og Nettavisen at Georgson var i samtaler med en ny klubb. Sistnevnte skrev senere på kvelden at det dreide seg om Manchester United.

    Ifølge Nettavisen behøvde den engelske storklubben bare å betale en klausul i Georgsons LSK-kontrakt. Den skal angivelig ha vært på rundt fire millioner kroner.

    Den svenske 42-åringen har en fortid i flere engelske klubber. Han har blant annet vært dødballtrener i Southampton, i tillegg til å ha roller i både Arsenal og Brentford.

    I februar forlot Manchester Uniteds dødballtrener Eric Ramsay klubben. (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: Molde - Lillestrøm (3-0)
    Foto: Marius Simensen / NTB
  • Nigerias basketballkvinner reiste 20 mil – fikk ikke plass på båten

    I regnværet under åpningsseremonien var det god plass på mange av båtene som fraktet OL-deltakere, men ikke for Nigerias basketballkvinner.

    Det nigerianske kvinnelaget hadde reist over 20 mil fra Lille, der gruppespillet avvikles, for å være med i åpningsseremonien.

    Vel framme ble de nektet å gå om bord i båten der Nigerias utøvere skulle være med.

    Årsaken var at båten var for full.

    Ifølge nyhetsbyrået AP var det en representant for Nigerias OL-komité som besluttet at det ikke var plass til basketballkvinnene. Skuffet måtte de reise tilbake til Lille.

    Nigeria var på samme båt som Niger og Norge. TV-bildene fra båten viste at det tilsynelatende var en del ledig plass om bord.

    Nigeria spiller sin første OL-kamp mandag mot Australia. (NTB)

    2P-7bT3AJRc
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal