Hopp til innhold

Nådeløs Graham Hansen: – Ikke det Norge som jeg vil stå for

Norges forrige landslagssamling endte med fiasko. Barcelona-stjernen Caroline Graham Hansen ber spillere og støtteapparat om å gå i seg selv.

Football, FIFA Women's World Cup Qualifier, Norway, training

BARCELONA-STJERNE: Caroline Graham Hansen vant nylig mesterligaen med den spanske giganten. Nå ønsker hun suksess med det norske landslaget.

Foto: JON OLAV NESVOLD / BILDBYRÅN

– Jeg tror alle kan se seg selv i speilet og si at de som individ ikke har gjort en god nok jobb, sier Caroline Graham Hansen til NRK.

Det er gått 266 minutter og litt tillagt tid siden Guro Reiten scoret Norges forrige mål. De siste tre kampene har endt med tap. Først for Tyskland (1–3), deretter Sverige (0–1). Sist kamp resulterte i norsk rekordtap.

Nederland vant 7–0.

Football, International friendly, Sweden - Norway

TUNGT: Frida Maanum fortvilte over svakt norsk spill i kampen mot Sverige i juni.

Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

Norge måtte riktignok klare seg uten Chelsea-duoen Reiten og Maren Mjelde, samt mesterligavinner Graham Hansen i den kampen, men ...

– Vi skal innrømme at vi ikke var bedre. Vi møtte et veldig bra Nederland, men det var mye som vi ikke gjorde bra, erkjenner Norges landslagstrener, Martin Sjögren, overfor NRK.

Starter med blanke ark

Forsvarsspillet i Nederland-kampen har allerede vært tema på samlingen før de kommende VM-kvalifiseringskampene mot Armenia og Kosovo.

De utgjør Norges gruppe sammen med Belgia, Polen og Albania.

Graham Hansen ønsker revansj og mener VM-kvalifiseringen er en fin mulighet til å sette strek over det som har vært og starte med blanke ark. Hun omtaler de tre siste kampene som en vond lærepenge.

– Man er veldig lysten på å vise at det her er ikke det Norge som jeg vil stå for, og det vet jeg at hele gruppen tenker også. Og det har vi snakket om. Vi vet utmerket godt hva vi må gjøre for å få det til å snu, og det kommer det til å gjøre også, lover den norske stjernespilleren.

– Det er mange faktorer som gjør at ting ikke har fungert. Så handler det om å stikke fingeren i jorden og erkjenne at den jobben vi har gjort, med de forutsetningene vi har hatt, ikke har vært godt nok.

Tillit til treneren

Martin Sjögren mener Norge fortsatt skal kunne måle seg med de beste lagene i verden, men at de krever at de hever seg i alle spillets faser.

– Det er en OK inngang til en samling å få en push på at vi må gjøre ting bedre om vi skal fighte med dem som er best. Men det har vi alltid trodd at vi kan. Vi har vist at vi har gjort det tidligere, så jeg er optimistisk, sier landslagstreneren.

Football, FIFA Women's World Cup Qualifier, Norway, training

NORSK SJEF: Landslagstrener Martin Sjögren i dialog med Barcelonas nysignering, Ingrid Syrstad Engen.

Foto: JON OLAV NESVOLD / BILDBYRÅN

– Avstanden til de beste lagene i verden – føles det som om den blir større?

– Med bakgrunn i den forrige samlingen så kan jeg ikke si nei. Det er en vei dit, men det har vi visst om.

På spørsmål om spillergruppens tillit til trenerteamet, er Graham Hansen, kaptein i Mjeldes fravær, krystellklar:

– Helt super. Veldig bra. Som jeg sa, det er ikke sånn at det er kun deres skyld at vi har vært dårlige. Det er like mye vår skyld. Og så lenge begge parter er enige om det så er tilliten stor, for at vi skal få til dette prosjektet til å gå i riktig retning og kvalifisere oss til VM.

Siste nytt

 • TV 2: Hegerberg tilbake etter langtidsskade

  Ada Hegerberg returnerer til Lyons tropp når de møter Chelsea i Mesterligaen onsdag. Det hevder TV 2. Verken Lyon eller Hegerberg selv har foreløpig bekreftet nyheten.

  Stjernespissen har slitt med skader i lang tid, og vært ute siden hun pådro seg en smell mot Belgia i september.

  Neste mulighet for å spille landskamper er i april når Hege Riises lag møter Spania og Sverige i privatlandskamper.

  Women's Euro 2022 - Group A - Austria v Norway
  Foto: BERNADETT SZABO / Reuters
 • Italias landslag varsler Vialli-hyllest

  Regjerende europamester Italia går på banen for å hedre den avdøde spisshelten Gianluca Vialli når EM-kvalifiseringen innledes mot England torsdag.

  Vialli døde i januar etter en lang kamp med bukspyttkjertelkreft, kun 58 år gammel.

  Spisslegenden var landslagssjef Roberto Mancinis beste venn og mangeårige lagkamerat i Sampdoria på 1980- og 1990-tallet.

  – Jeg har allerede snakket om det med spillerne. For oss vil det være viktig å huske ham. Det er som om han er med oss, sa Mancini mandag.

  – Han hadde sin plass, og dette er ikke lett for oss. Vi må prøve å gjøre det bra for ham, la han til. (NTB)

  Vialli og Mancini
  Foto: LAURENCE GRIFFITHS / AFP
 • Ajer ute med skade – Hanche-Olsen pådro seg smell

  Brentford-proffen Kristoffer Ajer er skadd og er ute av Norges tropp til de kommende EM-kvalifiseringskampene mot Spania og Georgia.

  – Ajer har meldt forfall. Han var inne både som alternativ på midtstopper og høyreback. På de posisjonene har vi mange alternativer, sa landslagssjef Ståle Solbakken på en pressekonferanse mandag.

  I tillegg er det nok en stopper det er noe bekymring rundt.

  – Andreas Hanche-Olsen fikk seg en smell i går, men kom hit relativt frisk og rask. Vi får se hvordan det ser ut med ham i morgen, fortsatte han. (NRK/NTB)

  Fotball: Trening med Norges herrelandslag
  Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Femmilas historie: Brekker seg av gammelt smøretriks 02:59
Neste