Nådeløs Graham Hansen: – Ikke det Norge som jeg vil stå for

Norges forrige landslagssamling endte med fiasko. Barcelona-stjernen Caroline Graham Hansen ber spillere og støtteapparat om å gå i seg selv.

Football, FIFA Women's World Cup Qualifier, Norway, training

BARCELONA-STJERNE: Caroline Graham Hansen vant nylig mesterligaen med den spanske giganten. Nå ønsker hun suksess med det norske landslaget.

Foto: JON OLAV NESVOLD / BILDBYRÅN

– Jeg tror alle kan se seg selv i speilet og si at de som individ ikke har gjort en god nok jobb, sier Caroline Graham Hansen til NRK.

Det er gått 266 minutter og litt tillagt tid siden Guro Reiten scoret Norges forrige mål. De siste tre kampene har endt med tap. Først for Tyskland (1–3), deretter Sverige (0–1). Sist kamp resulterte i norsk rekordtap.

Nederland vant 7–0.

Football, International friendly, Sweden - Norway

TUNGT: Frida Maanum fortvilte over svakt norsk spill i kampen mot Sverige i juni.

Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

Norge måtte riktignok klare seg uten Chelsea-duoen Reiten og Maren Mjelde, samt mesterligavinner Graham Hansen i den kampen, men ...

– Vi skal innrømme at vi ikke var bedre. Vi møtte et veldig bra Nederland, men det var mye som vi ikke gjorde bra, erkjenner Norges landslagstrener, Martin Sjögren, overfor NRK.

Starter med blanke ark

Forsvarsspillet i Nederland-kampen har allerede vært tema på samlingen før de kommende VM-kvalifiseringskampene mot Armenia og Kosovo.

De utgjør Norges gruppe sammen med Belgia, Polen og Albania.

Graham Hansen ønsker revansj og mener VM-kvalifiseringen er en fin mulighet til å sette strek over det som har vært og starte med blanke ark. Hun omtaler de tre siste kampene som en vond lærepenge.

– Man er veldig lysten på å vise at det her er ikke det Norge som jeg vil stå for, og det vet jeg at hele gruppen tenker også. Og det har vi snakket om. Vi vet utmerket godt hva vi må gjøre for å få det til å snu, og det kommer det til å gjøre også, lover den norske stjernespilleren.

– Det er mange faktorer som gjør at ting ikke har fungert. Så handler det om å stikke fingeren i jorden og erkjenne at den jobben vi har gjort, med de forutsetningene vi har hatt, ikke har vært godt nok.

Tillit til treneren

Martin Sjögren mener Norge fortsatt skal kunne måle seg med de beste lagene i verden, men at de krever at de hever seg i alle spillets faser.

– Det er en OK inngang til en samling å få en push på at vi må gjøre ting bedre om vi skal fighte med dem som er best. Men det har vi alltid trodd at vi kan. Vi har vist at vi har gjort det tidligere, så jeg er optimistisk, sier landslagstreneren.

Football, FIFA Women's World Cup Qualifier, Norway, training

NORSK SJEF: Landslagstrener Martin Sjögren i dialog med Barcelonas nysignering, Ingrid Syrstad Engen.

Foto: JON OLAV NESVOLD / BILDBYRÅN

– Avstanden til de beste lagene i verden – føles det som om den blir større?

– Med bakgrunn i den forrige samlingen så kan jeg ikke si nei. Det er en vei dit, men det har vi visst om.

På spørsmål om spillergruppens tillit til trenerteamet, er Graham Hansen, kaptein i Mjeldes fravær, krystellklar:

– Helt super. Veldig bra. Som jeg sa, det er ikke sånn at det er kun deres skyld at vi har vært dårlige. Det er like mye vår skyld. Og så lenge begge parter er enige om det så er tilliten stor, for at vi skal få til dette prosjektet til å gå i riktig retning og kvalifisere oss til VM.

Siste nytt

 • USA knuste Europa i Ryder Cup

  USA har dominert hele helgen, og avsluttet med stil også på den siste dagen av Ryder Cup. Colin Morikawa satt vinnerputten i duell med Viktor Hovland.

  På hull 17 slo Hovland en lang birdieputt som stoppet rett foran hullet. Morikawa hadde levert et fantastisk innspill, og da han senket sin birdieputt fra en snau meter var USA garantert halvpoenget som holdt til sammenlagtseier.

  Dermed ble det tap for Hovland i hans Ryder Cup-debut. Han var én av tre som spilte alle fem kampene.

  Ryder Cup er stort, noe Rory McIlroy viste i intervjuet etter sin kamp. Oppløst i tårer sa han følgende på Vsport sin sending:

  – Det har vært ekstremt skuffende at jeg ikke har bidratt mer for laget. Det har vært en tøff uke. Det er den beste turneringen i golf, og jeg håper å få spille mange flere.

  USA gikk inn i turneringen med tidenes høyeste gjennomsnittlig verdensranking, og vant tilbake trofeet etter at Europa vant sist Ryder Cup i 2018.

  The 2020 Ryder Cup
  Foto: Brian Snyder / Reuters
 • Botheim ble Glimt-helt

  Bodø/Glimt stanget og staget i 79 minutter, før kaptein Ulrik Saltnes satt på turboen. Etter to tverrliggertreff og flere misbrukte sjanser kunne Erik Botheim pirke inn en retur.

  – Jeg og «Salten» har et fint samspill. Han får spilt opp på meg og jeg vet nøyaktig hvor han går, så detter ballen foran meg og jeg får skuffa den inn. Det var veldig deilig, og jeg synes det var fortjent, sier Botheim etter kampen.

  Vålerenga la seg lavt og satset på kontringer fra start. mens de gulkledde åpnet i et forrykende tempo, og allerede etter fem minutter sang det i treverket fra Fredrik Bjørkan.

  Bodø/Glimt ropte på straffespark etter en halvtime, da Sondre Brunstad Fet gikk i bakken i en duell med Vålerenga-keeper Kjetil Haug. Men dommer vinket spillet videre.

  Tobias Christensen holdt på å stjele med seg en ledelse inn til pause, men langskuddet traff tverrliggeren.

  Nærmere kom aldri Vålerenga. Bjørkan hadde enda en til i treverket, før Botheim ble helten. Med det gikk Bodø/Glimt forbi Molde på tabellen, og leder nå Eliteserien.

  Eliteserien i fotball for menn 2021: Bodø/Glimt - Vålerenga
  Foto: Terje Pedersen / NTB
 • VM-sølv til Borch

  Kjetil Borch slo til med sølv, bak Italia, i verdensmesterskapet i kystroing i Portugal søndag. Medaljen kom i strandsprint, og øvelsen skal inn på OL-programmet i 2028.

  – Det er litt rart. Jeg hadde ingen ambisjoner da jeg kom hit og hadde ikke lagt inn så mye trening. Det er en ny konkurranseform, en avart av roing, så det er kult å kunne gjøre det nokså bra på første forsøk, sier han til NRK.

  Borch fortalte nylig at han var lei roing etter OL, og la på seg 10 kilo siden sølvet i Tokyo.

  – Fett er fart. Jeg har jo gått opp en del og trent i snitt én økt i uka, så jeg er ikke i sykt god form. Men det er en kort konkurranse, så kravet til aerob kapasitet er ikke like stort, sier han.

  Kjetil Borch
  Foto: Heiko Junge / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal