Lagkameratene savner Tarjei Bø: – Stemningen er ikke like bra uten ham

POKLJUKA/OSLO (NRK) Stryningen er kjent som en viktig humørspreder i laget, og hans fravær legges godt merke til. – Jeg ble litt trist da jeg fikk vite at han ikke kom til Pokljuka, sier Tiril Eckhoff.

Tarjei Bø

Tarjei Bø har ikke vært med i verdenscupen enn så lenge. Her avbildet under forrige sesongs verdenscup.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Tarjei Bø (28) sto over i Östersund, og går heller ikke helgens renn i Pokljuka. Han har fortsatt ikke kommet seg helt etter sykdommen.

– Det er verst for ham, men vi savner hans blide åsyn. Han er en artig fyr å ha med på tur, og vi savner ham når vi er på reise, sier Emil Hegle Svendsen.

– Han er en humørspreder. Det blir litt godt humør når han er med, sier Tiril Eckhoff.

Lillebror Johannes Thingnes Bø er nummer syv i verdenscupen etter første helg. Nå skulle han gjerne hatt med broren til Slovenia.

– Alt med Tarjei er kjempebra; han er en fantastisk fin fyr. Vi legger godt merke til at han ikke er med. Alle ser litt ned i tallerkenen nå, men når Tarjei kommer tilbake sitter alle og flirer og ler, forteller lillebror Bø.

Usikker neste helg

Først reiste han hjem fra treningssamling, så sto han over sesongåpningen på Sjusjøen. De to første verdenscuphelgene ryker, og det er usikkert om Tarjei Bø reiser til Nove Mesto neste helg.

– Han er ved godt mot, og nå er han i trening igjen. Tarjei bygger stein på stein, og sikter seg inn etter nyttår. Jeg tviler på at vi får se ham før jul, sier Johannes Thingnes Bø og fortsetter:

– Jeg tror ikke han har bestemt seg helt. Han har kanskje litt mer is i magen enn andre hadde hatt.

Eckhoff: – Trist

Eckhoff håpet Bø skulle slutte seg til landslaget i Pokljuka.

– Det er litt trist at han ikke er her. Jeg savner ham, og håper han kommer til Nove Mesto neste helg. Det var nedtur at han ikke var her. Tarjei er en bra fyr, sier Eckhoff.

– Han er en artig fyr å ha med på tur. Vi savner han når vi er på reise. Vi trenger noen gode kompiser, og han er en god venn sier Svendsen.

Denne gangen har Jon Almås invitert Tarjei Bø på frokost

Siste nytt

 • Klæbo vant prologen

  Johannes Høsflot Klæbo vant prologen i Quebec. Aleksandr Bolsjunov, som er hans nærmeste utfordrer i verdenscupen sammenlagt, ble nummer tre. Åtte nordmenn gikk til kvartfinalen. Det gjorde ikke Hans Christer Holund.

  Verdenscup langrenn sprint klassisk menn
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
 • Sundling vant prologen

  Jonna Sundling vant fredagens prolog i Quebec. Verdenscupleder Ingvild Flugstad Østberg ble best av de norske med sin 3. plass. Russiske Natalja Neprjajeva ble nummer 6. Totalt er 7 norske jenter klare for kvartfinalen.

  Svenska Skidspelen i Falun 2019, verdenscup, kvinner 10 km
  Foto: Ulf Palm / Tt / NTB scanpix
 • Eisenbichler tar sin første seier

  Markus Eisenbichler tok sin første verdenscupseier i karrieren da han vant fredagens skiflyvningsrenn i Planica. Tyskeren hoppet 233 meter i andre omgang og vant foran japanske Ryoyu Kobayashi. Johann André Forfang ble beste nordmann på 8.plass.

  Markus Eisenbichler
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal