Lagkameratene savner Tarjei Bø: – Stemningen er ikke like bra uten ham

POKLJUKA/OSLO (NRK) Stryningen er kjent som en viktig humørspreder i laget, og hans fravær legges godt merke til. – Jeg ble litt trist da jeg fikk vite at han ikke kom til Pokljuka, sier Tiril Eckhoff.

Tarjei Bø

Tarjei Bø har ikke vært med i verdenscupen enn så lenge. Her avbildet under forrige sesongs verdenscup.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Tarjei Bø (28) sto over i Östersund, og går heller ikke helgens renn i Pokljuka. Han har fortsatt ikke kommet seg helt etter sykdommen.

– Det er verst for ham, men vi savner hans blide åsyn. Han er en artig fyr å ha med på tur, og vi savner ham når vi er på reise, sier Emil Hegle Svendsen.

– Han er en humørspreder. Det blir litt godt humør når han er med, sier Tiril Eckhoff.

Lillebror Johannes Thingnes Bø er nummer syv i verdenscupen etter første helg. Nå skulle han gjerne hatt med broren til Slovenia.

– Alt med Tarjei er kjempebra; han er en fantastisk fin fyr. Vi legger godt merke til at han ikke er med. Alle ser litt ned i tallerkenen nå, men når Tarjei kommer tilbake sitter alle og flirer og ler, forteller lillebror Bø.

Usikker neste helg

Først reiste han hjem fra treningssamling, så sto han over sesongåpningen på Sjusjøen. De to første verdenscuphelgene ryker, og det er usikkert om Tarjei Bø reiser til Nove Mesto neste helg.

– Han er ved godt mot, og nå er han i trening igjen. Tarjei bygger stein på stein, og sikter seg inn etter nyttår. Jeg tviler på at vi får se ham før jul, sier Johannes Thingnes Bø og fortsetter:

– Jeg tror ikke han har bestemt seg helt. Han har kanskje litt mer is i magen enn andre hadde hatt.

Eckhoff: – Trist

Eckhoff håpet Bø skulle slutte seg til landslaget i Pokljuka.

– Det er litt trist at han ikke er her. Jeg savner ham, og håper han kommer til Nove Mesto neste helg. Det var nedtur at han ikke var her. Tarjei er en bra fyr, sier Eckhoff.

– Han er en artig fyr å ha med på tur. Vi savner han når vi er på reise. Vi trenger noen gode kompiser, og han er en god venn sier Svendsen.

Denne gangen har Jon Almås invitert Tarjei Bø på frokost

Siste nytt

 • Italiensk fotball utsatte samtaler

  Italias spillerforening for fotball (AIC) og Serie A-klubbene frykter at fotballsesongen kan være over. Et viktig møte ble utsatt mandag. Partene skulle blant annet ha diskutert lønnskutt.

  – Bekymringen for at seriene er ferdigspilt for sesongen eksisterer. Vi er derfor nødt til å diskutere hvordan vi skal eventuelt skal avslutte dette på formelt vis. Samtidig må vi ta i betraktning både sportslige resultater og kontrakter, sa AICs president Damiano Tommasi.

  Uttalelsen til Tommasi må ses i sammenheng med uttalelsen til Italias idrettsminister Vincenco Spadafora søndag. Han sa at han vil forlenge idrettsstansen fra 3. april og ut resten av måneden. (NTB)

  Damiano Tommasi
  Foto: Pier Paolo Cito / AP
 • Villa-stjerne med korona-tabbe

  Først ba han alle om å holde seg hjemme. Deretter dro Aston Villa-kapteinen Jack Grealish på kompisbesøk og krasjet med bilen på tur hjem igjen.

  – Jeg vil ikke at noen skal gjøre den samme tabben som jeg gjorde, er 24-åringen sitert på i blant annet BBC.

  Lørdag publiserte han en video der han blant oppfordret folk til å holde seg hjemme for å hjelpe til med å redde liv.

  Selv skal han angivelig ha dratt på fest til en kamerat. På vei hjem krasjet han sin Range Rover inn i to parkerte biler. Han fikk flerret opp det denne forhjulet på sin egen bil, og den var ikke lenger kjørbar.

  Premier League - Leicester City v Aston Villa
  Foto: Andrew Yates / Reuters
 • Friidretts-VM utsett

  Det internasjonale friidrettsforbundet (WA) opplyser at dei ser etter VM-datoar i 2022 ettersom sommar-OL vart utsett i eit år. VM i Eugene i Oregon skulle etter planen avviklast i august neste år, men det kolliderer med dei nye datoane for OL. Forbundet skriv i ei pressemelding at dei støttar dei nye OL-datoane som vart kunngjort måndag. Samtidig opplyser dei at dei jobbar med nye datoar for friidretts-VM i 2022. Det skjer i samarbeid med VM-arrangøren og andre meisterskapsarrangørar.

  Jakob Ingebrigtsen
  Foto: Lise Åserud

Sendeplan

Kl. Program Kanal