Løperne reagerer på kuler og hopp i tour-løypa: – Er ikke her for å kjøre skicross

Uten å informere deltakernasjonene har arrangøren lagt inn store pukler og et hopp i løypa til tirsdagens sprintrenn i Tour de Ski.

Switzerland Nordic Skiing WCup

LIKER IKKE LØYPA: Svenske Viktor Thorn er én av løperne som har sett den spesielle løypa, og han ser ikke spesielt frem til å gå i den slik den er nå.

Foto: Gian Ehrenzeller / AP

Det skriver den svenske avisen Expressen mandag, med bilder av løypa. Avisen melder om sterke reaksjoner fra lagene som allerede nyttårsaften var på plass og tok løypa i øyesyn.

– Jeg har aldri sett noe lignende i verdenscupen, og jeg liker det ikke, sier norske Ola Vigen Hattestad, som nå er Slovenias trener.

– Arrangøren vil nok lage show, og det blir sikkert moro for TV-seerne, men jeg synes ikke om det, sier den franske stjernen Maurice Manificat.

– Dette er jo skicross, sier Russlands trener Markus Cramer.

Her kan du se hvordan løypa er satt opp:

Slik blir det å kjøre over kulene i Val Müstair. Foto: Hans Kristian Stadheim, trener for det britiske skilandslaget.

OVERBLIKK: Slik ser løypa ut fra en litt høyere vinkel.Foto: Hans Kristian Stadheim

Norges sprinttrener har ingen betenkeligheter med den uforutsette løypa, og ønsker den velkommen, i motsetning til flere andre nasjoner.

– Det er helt greit, og bør bare bli moro. Jeg ser ikke noe skummelt med dette. Det er mye skumlere med skarpe utforkjøringer og isete svinger som vi møter ofte ellers, sier Monsen til NRK.

– Puklene ødelegger alt

På det rette strekket mot siste sving kan løperne velge mellom to spor, som inneholder ulike varianter av store pukler. I en bratt utforkjøring er det dessuten et hopp.

d

Norges tidligere supersprinter Ola Vigen Hattestad håper løypene blir endret.

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

– Inngangen til siste sving, der løperne må velge mellom ulike pukler, er helt håpløs. Det er egentlig et fint sted å angripe, men puklene ødelegger alt, sier Hattestad til Expressen.

Norge og Sverige var ikke på plass i Val Müstair allerede mandag, men trente i Toblach på hviledagen og beveget seg opp i høyden først kvelden før rennet. Melding om løypas utseende nådde også dem.

Har prøvd tidligere

– Jeg er her for å gå langrenn, ikke kjøre skicross. Om jeg ville drive med hopp og pukler så ville jeg valgt en annen sport, sier svenske Viktor Thorn til Expressen på telefon.

Emil Iversen er ikke enig med Thorn, og gleder seg til litt fart og spenning.

– Dette blir kult! Jeg har kjørt orgeltramp (løype med dype hull i snøen) siden jeg var to år. Så jeg satser på å ta noen sekunder der, sier Emil Iversen til NRK.

Sveriges trener Mattias Nilsson påpeker at det flere ganger tidligere har vært forsøkt å legge inn pukler og hopp i sprintløypa i Val Müstair, noe både Martin Johnsrud Sundby og Petter Northug jr. reagerte på. Men de tidligere årene har den blitt underkjent slik at man måtte endre løypa før rennet.

– Jeg har sett bilder av puklene i dag, og det ser ut som det går an å file dem ned. Det kan alltid bli justeringer, sier han.

Sportsnyheter

Football, Eliteserien, Molde - Bodø/Glimt

Glimt-sjefens beskjed til Ståle Solbakken: Ola (23) hører hjemme på landslaget

Bodø/Glimt og Ola Solbakken (23) fortsetter å imponere. Glimt-trener Kjetil Knutsen mener formspilleren nå bør få sjansen med flagget på brystet.

Takling

Kristiansund-treneren raser etter takling: – Det går ikke an

Mjøndalen, som ikke hadde vunnet på 13 kamper, måtte vinne mot medaljekandidat Kristiansund for å holde liv i håpet om å unngå nedrykk fra Eliteserien. Men Christian Michelsen mener Mjøndalen-spiller burde fått rødt kort.

Siste nytt

 • Koeman sparket som Barcelona-trener

  Barcelona-ledelsens tålmodighet med Ronald Koeman tok slutt med 0-1-tapet for Rayo Vallecano. Han fikk sparken onsdag kveld.

  Det kunngjorde klubbpresident Joan Laporta da Barcelona-laget kom hjem fra hovedstaden, melder klubben på sitt nettsted.

  Der står det at klubben takker ham for hans arbeid og ønsker ham lykke til videre i karrieren.

  Etter ti serierunder ligger Barcelona helt nede på en niendeplass i La Liga, og det var ingen bombe at klubben valgte å kvitte seg med sin nederlandske trener.

  Ronald Koeman
  Foto: ALBERT GEA / Reuters
 • City med cupsmell etter straffekonk

  West Ham vant straffesparkkonkurransen mot City 5-3 i den engelske ligacupen onsdag kveld.

  Kampen hadde endt 0-0 før det måtte avgjøres fra krittmerket.

  Phil Foden bommet for City, mens West Ham scoret på alle sine straffer.

  City har vunnet ligacupen fire ganger på rad, men nå får de altså ikke muligheten til å ta sin femte cuptittel på rad i turneringen.

  Kristoffer Ajer og Brentford er klar for kvartfinale i den engelske ligacupen etter 2-1-seier borte mot Stoke. Han vant den norske duellen mot Leo Østigård.

  Et B-preget Liverpool tok seg videre fra den fjerde runden i den engelske ligacupen da Preston ble slått 2-0 onsdag.

  Samtidig sørgert Lucas Moura for at Tottenham vant 1-0 mot Burnley og er klare for kvartfinale, mens Leicester er det samme etter straffeseier mot Brighton.

  djCD60Ku2FE
  Foto: GLYN KIRK / AFP
 • Bayern-flause i den tyske cupen

  Et toppet Bayern München gikk onsdag kveld på en skikkelig smell i andre runde av den tyske cupen.

  Borte mot Borussia Mönchengladbach endte det med et utrolig 0-5-tap på Borussia-Park.

  To mål av Ramy Bensebaini, to mål av Breel Embolo og ett av Kouadio Koné sørget for seieren.

  Bayerns prestasjon vekker oppsikt verden over. Bayern stilte med sitt tilnærmet beste lag, men den tyske serielederen kollapset totalt foran øynene på lamslåtte tilskuere.

  dmvrr2IWgSs
  Foto: INA FASSBENDER / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal