Hopp til innhold

Northug frykter massefall på «kamelpukler»

VAL MÜSTAIR/OSLO (NRK.no): – Vi lurer jo litt på hva det neste blir, sier Petter Northug etter å ha testet sprintløypen.

Northug hopper på kulene i Tour de Ski.

LEKEN: Her tester Petter Northug sprintløypen i Val Müstair. Det siste, lille hoppet blir fjernet før rennstart.

Northug møter NRK.no like etter å ha slått seg løs i sprintløypen i Val Müstair. Her skal tour-lederen kjempe om verdifulle bonussekunder tirsdag.

 • Se Tour de Ski-sprinten på NRK1 og NRK.no tirsdag fra klokken 13.00.

Men selv om trønderen vant 2. etappen med en superspurt, kan det nå bli ekstra utfordrende å holde konkurrentene bak seg.

Nystad

SKEPTISK: Landslagstrener Trond Nystad.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Sprintløypen i Sveits byr nemlig på flere innlagte utfordringer.

– Tipper det blir fall

– Det blir en hektisk løype. Det er mye som kan skje her. Jeg tipper det blir en del fall i morgen, når det er en sånn løype. I hvert fall når du skal gå i felt, sier Northug til NRK.no.

 • Se Northug hoppe i «kamelpuklene» i videoen øverst.

28-åringen testet løypen med et innlagt hopp, men arrangøren har valgt å fjerne hoppet før sprinten. Likevel vil to «kamelpukler» og krappe svinger gjøre sprinten ekstra intens.

– Vi lurer jo litt på hva det neste blir. Hvilke traverser og hinderløyper de skal putte inn, sier Northug.

– Vi får håpe det blir mest mulig skigåing og minst mulig triksing.

– Liten plass

Landslagstrener Trond Nystad forteller at han har fått både positive og negative reaksjoner fra de norske løperne som har testet løypen.

Han mener det er spennende med nyskapning, men treneren ville helst sett at det ble testet på andre arenaer før det kom til verdenscupen.

– Det er et sikkerhetsaspekt også. Hvis det er veldig mye is, og det kommer fem-seks stykker over deg, kan det jo skje ting. Det er kanskje litt liten plass å gjøre det på, sier Nystad.

Artikkelen fortsetter under videovinduet.

Komm.: Jann Post og Torgeir Bjørn.

SUVEREN: Petter Northug var helt overlegen på oppløpet da han vant jaktstarten i Oberstdorf.

Rennleder Georg Zipfel forteller at flere nasjoner ønsket å beholde det nå avlyste hoppet.

– Italienere, tyskere og sveitsere vil ha hopp, sier Zipfel til NRK.no.

– Slike hopp vil vi se under ungdoms-OL i Norge i 2016. Vi må gjøre sporten mer interessant, mener rennlederen.

Krav om semifinale

Northug har initiativet før sprinten etter å ha parkert motstanderne på oppløpet i Oberstdorf. Trippel tourmester Dario Cologna, som igjen er blant de tøffeste konkurrentene, er 17,3 sekunder bak nordmannen.

I sprinten stikker vinneren av med 60 bonussekunder (se faktaboks).

– Jeg må bevare en god posisjon i sammendraget etter sprinten. Jeg bør være i semifinale der. Da ligger alt til rette for å ha en god posisjon før 35-kilometeren i Toblach, sier Northug.

 • Klarer Northug å øke forspranget? Se Tour de Ski-sprinten på NRK1 og NRK.no tirsdag fra klokken 13.00.

Sportsnyheter

Alexander Stöckl

Alexander Stöckl opnar opp om avskjeden: – Håpar det berre blir stille

Alexander Stöckl var landslagstrenar i ein av dei mest suksessrike periodane for hopplandslaget nokosinne. Han peikar på ei utvikling i rolla som grunn til avskjeden.

Siste nytt

 • Den regjerende OL-mesteren ikke med til Paris

  For fire år siden tok Richard Carapaz fra Ecuador OL-gull i landeveissykling. I år er han ikke med i landets tropp til lekene i Paris.

  Ifølge en melding fra Ecuadors sykkelforbund mandag er Jhonatan Narváez landets deltaker i landeveisrittet og temporittet.

  Carapaz skriver i sosiale medier at han ønsker Narváez lykke til. De to har kjempet en hard kamp om Ecuadors ene plass i Paris-lekene.

  I flere intervjuer har den regjerende olympiske mesteren hevdet at utvelgelsesprosessen til landets eneste OL-plass i sykling har favorisert Narváez, noe sykkelforbundet har avvist.

  Carapaz har til og med oppfordret idrettsdepartementet i landet til å gripe inn, men så langt har ikke det skjedd.

  Carapaz ble med seier i Giro d'Italia i 2019 den første fra Ecuador til å vinne ett av de tre store, europeiske etapperittene – kjent som grand tour. Han har også pallplasser fra Tour de France og Vuelta a España. I år kan han vise til en etappeseier og en sjuendeplass sammenlagt i Tour de Romandie i Sveits.

  Narváez har på sin side seier i landeveisrittet i de panamerikanske lekene i fjor. Han har så langt ikke kommentert avgjørelsen.

  Richard Carapaz
  Foto: AFP
 • Ronaldo satte scoringsrekord i Saudi-Arabia – slo tidligere Aalesund-helt

  Cristiano Ronaldo satte mandag rekord i antall scoringer i én og samme ligasesong i saudiarabisk fotball. Den gamle bestenoteringen tilhørte en Norge-kjenning.

  Ronaldos to scoringer i Al-Nassrs 4-2-seier hjemme mot Al-Ittihad gjør at portugiseren endte på 35 fulltreffere i den saudiarabiske ligaen denne sesongen.

  Ingen har scoret flere mål i ligaens historie. Den gamle sesongrekorden tilhørte tidligere Aalesund-spiller Abderrazak Hamdallah og stammet fra 2018/19-sesongen.

  Ronaldo ble toppscorer med god margin. Tidligere Fulham-spiller Aleksandar Mitrovic fulgte til slutt nærmest med 27 scoringer. Nevnte Hamdallah endte som nummer tre med 19.

  zb2vA3acc0M
  Foto: NTB
 • Joshua King ferdig i den tyrkiske fotballklubben Fenerbahce

  Joshua King er ferdigspilt for tyrkiske Fenerbahce etter to år i klubben. Laget ble nylig nummer to i ligaen.

  King bekrefter på Instagram at han ikke forlenger sin kontrakt.

  – Tiden min i klubben er dessverre ved veis ende. I fotballen er det oppturer og nedturer, og skadene mine har hindret meg i å gi dere fans det jeg planla da jeg signerte for denne fantastiske klubben. Det beklager jeg, skriver King.

  Han scoret to mål på 16 kamper denne sesongen.

  Spissen dro fra Watford til Fenerbahce sommeren 2022. Før det hadde han spilt for blant andre Manchester United, Bournemouth og Everton.

  Fotball: Trening med Norges herrelandslag
  Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal