Lagerbäck frykter at helsa kan stoppe VM-drømmen

LUQA/OSLO (NRK): Lars Lagerbäck sier til NRK at han har lyst til å fortsette som norsk landslagssjef, men at han frykter at alderen kan ødelegge.

Euro 2020 Qualifier - Group F - Malta v Norway

I TENKEBOKSEN: Lars Lagerbäck (71) er tydelig på at han ønsker å fortsette som norsk landslagssjef, men svensken frykter at alderen kan bli en utfordring.

Foto: Darrin Zammit Lupi / Reuters

Mandag kveld fikk den svenske 71-åringen se Joshua King og Alexander Sørloth score Norges mål da Malta ble slått med 2–1 i en ikke spesielt minneverdig kamp på bortebane.

Med seieren på Malta avsluttet Norge EM-kvaliken på 3. plass i gruppa, bak Spania og Sverige, som dermed er klare for EM.

Må levere mot Serbia

Norge må forsøke å ta seg til EM-sluttspillet via bakveien nasjonsligaen. Lagerbäck er klar på at de norske gutta må prestere bedre mot Serbia, som blir Norges «semifinale»-motstander i sluttspillet i nasjonsligaen, enn mot Malta mandag.

Euro 2020 Qualifier - Group B - Serbia v Luxembourg

SERBISK RINGREV: Aleksandar Mitrovic og Serbia blir Norges motstander i semifinalen i nasjonsligaen.

Foto: Stringer / Reuters

– Det blir helt sikkert en jevn kamp. Serbia har veldig gode spillere, så det blir på ingen måte enkelt. Det handler om å ikke gjøre kamper som den vi gjorde her på Malta. For å gå videre må vi levere 100 prosent, sier Lagerbäck til NRK på flyplassen før avreise til Norge.

– Hvordan vil du oppsummere landslagsåret 2019?

– Jeg er ganske fornøyd med kvaliken, men vi kaster det bort i hjemmekampene mot Sverige og Romania. Når vi leder 2–0 skal vi ikke gi det vekk slik vi gjorde. Det er der vi tapte kvalifiseringen.

Tar beslutningen snart

Lars Lagerbäcks kontrakt med Norges fotballforbund går ut til neste sommer, men NFF har vært klare på at de ønsker å ha med seg den rutinerte svensken videre. 71-åringen, som tok over det norske landslaget i 2017, har utsatt avgjørelsen, men varsler en beslutning veldig snart.

EM-kvalifisering fotball, menn: Malta - Norge

LITT Å JUBLE FOR: Norge slo Malta 2-1 mandag i en kamp for glemmebøkene.

Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

– Vi har pratet litt, og vi kommer til å fatte en avgjørelse i løpet av den nærmeste uka, sier Lagerbäck til NRK.

– Hva er det beste argumentet for å fortsette i jobben?

– Det er det rent fotballmessige. Jeg synes det har vært fantastisk fine år her, både med guttene, støtteapparatet og NFF. I tillegg er det et interessant lag på gang. Fotballmessig er det veldig fristende.

– Hva taler imot?

– Det er meg selv.

– Alderen din?

– Nettopp.

74 år under neste VM

Lagerbäck gjør et poeng ut av at hvis han skal fortsette som norsk landslagstrener fram til VM i Qatar i 2022, kommer han til å ha rundet 74 år innen det første sparket tas i den lille øystaten.

Han kjenner ikke på noen helseutfordringer nå, men frykter at det skal dukke opp ting i løpet av de neste årene.

– Akkurat nå er det ikke et problem, men vi snakker om en treårsperiode her, og når man er i min alder kan det skje mye på den tiden, sier 71-åringen.

Spillerne vil ha mer

Spillerne er i hvert fall helt klare på at de ønsker å ha med Lagerbäck videre.

– Det klart viktigste er at Lars fortsetter og at vi fortsetter å bygge videre på det vi har skapt i tre år nå. Vi er ubeseiret på Ullevaal, og det blir viktig i mars når vi har Serbia i semifinalen i omspillet. Vi ønsker å bygge videre på identiteten vi har etablert, sier Sander Berge til NTB.

– Vi i spillergruppa er veldig, veldig fornøyde med hva Lars har fått til med oss. Det er et tydelig system der det er veldig klart hva vi skal gjøre når vi kommer på samling, sier Mats Møller Dæhli.

 • For andre året på rad har Norge gjennomført et landslagsår med bare ett tap (4-5-1 mot fjorårets 8-1-1). Totalt er Lagerbäcks statistikk etter 29 kamper 15-8-6 (mål 48-29).
Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • West Ham-nedtur

  West Ham kunne krøpet opp i ryggen på 4.-plasserte Leicester med seier over Everton, men Dominic Calvert-Lewin ville det annerledes. Everton vant 1-0.

  For hadde West Ham tatt tre poeng søndag, hadde de bare vært to poeng bak Leicester om den viktige 4.-plassen, som gir mesterliga-gruppespill.

  Men tre poeng ble det ei, det ble ikke poeng engang, og det betyr at David Moyes og co. er nummer fem med 58 poeng. Ned til åttendeplasserte Everton er det bare tre poeng, og med en svak avslutning på sesongen, kan West Ham risikere å gå glipp av samtlige europeiske turneringer neste sesong.

  Tapet var bare det femte for West Ham hjemme. De er ligaens nest beste hjemmelag med 31 poeng etter 18 kamper, bare bak overlegne Manchester City (38).

  oduXQiydz_E
  Foto: ANDREW COULDRIDGE / AFP
 • Belgier overrasket i Giro d'Italia

  Belgiske Tim Melier var raskest da spurterne før første gang fikk gjøre opp om seieren i årets Giro d'Italia. Italierne Giacomo Nizzolo og Elia Viviani fulgte på plassene bak.

  Seieren er Meliers klart største som sykkelrytter. Han har fra før seirer i noen mindre belgiske endagsritt, én etappeseier i Tirreno-Adriatico, samt seier i det belgiske mesterskapet i 2019.

  Tobias Foss er eneste nordmann på start i årets Giro. Han åpnet sterkt med 3.-plass på den 8,6 kilometer lange åpningstempoen lørdag, og han syklet inn til 100.-plass på den 2. etappen søndag.

  Italy Giro Cycling
  Foto: Fabio Ferrari / AP
 • Reiten og Chelsea er seriemestere

  Guro Reiten og Chelsea er seriemestere nok en gang etter å ha knust Reading 5-0 på hemmebane. Reiten ble byttet inn i andre omgang og spilte en drøy halvtime. Dette er fjerde gang Chelsea er kronet til seriemestere.

  Dermed har Chelsea vunnet både ligacupen og serien, og fortsatt mulighet til å vinne «alt». For 16. mai spiller de mesterligafinale mot Barcelona og FA-cupen skal spilles høst. Maren Mjelde spiller også på Chelsea, men er ute med skade.

  Melanie Leupolz scoret det første for Chelsea, deretter fulgte Fran Kirby opp med to scoringer - en like før og en like etter pause. Mot slutten av andre omgang scoret Sam Kerr og Erin Cuthbert hvert sitt for de mørkeblå.

  FA Women's League Cup Final - Bristol City v Chelsea
  Foto: Peter Cziborra / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal