Malta sjokkerte – Sørloth reddet Norge fra flause

MALTA/OSLO (NRK): Malta scoret sitt første mål på åtte måneder. Men en Alexander Sørloth i scoringsform reddet Lars Lagerbäck fra et pinlig resultat mot miniputten.

SEIERSMÅLET: Malta er nr. 182 på FIFA-rankingen. Mot Norge scoret de for første gang siden oppgjøret mot Færøyene 26. mars tidligere i år. Alexander Sørloth sørget imidlertid for at det var Norge som stakk av med alle poengene.

Laster innhold, vennligst vent..

– Jeg tror vi skal glemme denne kampen så fort som mulig, for det er ikke godt nok i det hele tatt. Hver gang de kommer over midten føles det ut som det blir farligheter, og vi skal selvfølgelig score flere enn to mål. sier matchvinner Alexander Sørloth etter kampen til TV 2.

Trabzonspor-spilleren scoret i sin tredje kamp på rad da Norge avsluttet landslagsåret med 2-1-seier mot Malta.

Overfor NRK utdyper han i pressesonen etter oppgjøret:

– Det (målet red.anm.) er det eneste positive jeg tar med meg fra denne kampen. Det var ikke en god nok kamp fra oss, men vi tok tre poeng og jeg scoret, så jeg får si meg fornøyd med det.

– Vi skal være fornøyd med tre poeng på en veldig dårlig dag, sier landslagsassistent Per Joar Hansen til NRK.

– Vi åpnet kampen veldig bra, spesielt det første kvarteret. Men i en lang periode etter det var vi svake og det ble en jevnspilt kamp. Vi har ballen mye, de forsvarer seg godt. På baklengsmålet er det litt klassisk. Vi mister konsentrasjonen, vi har dårlig balanse og plutselig har de 1-1, var den knallharde dommen fra landslagsassistent Per Joar Hansen etter første 45.

– Det som ikke skulle skje, det skjedde

– Malta gjør 1-1, Malta gjør 1-1! utbrøt NRKs kommentator Olav Traaen.

Det var trolig flere tilskuere på Ta'Qali som hadde et ørlite håp om at nasjonen skulle gå fra fotballdepresjon til fotballsensasjon. For Maltas landslag tapte 0–7 mot Spania for tre dager siden. I kveld var de nære sitt første poeng på åtte måneder, mot Norge.

Den gamle Lillestrøm-yndlingen Michael Mifsud (38), med kapteinsbindet, slo et innlegg fra høyre som gikk i en perfekt bue over og forbi Norges bakre rekke.

Paul Fenech lurt seg inn i feltet og bredsidet inn utligningen.

– Dette kan ikke være bra for helsa til en kar født i Katrineholm i 1948, 71 år gamle Lars Lagerbäck. 1–1 borte mot Malta. Med all respekt, det er et av de dårligste fotballagene i verden. De er nummer 182 på FIFA-rankingen. Nå må Norge ta seg sammen, var dommen fra NRKs kommentator.

– Birger Meling skjermer en spiller, men burde gått på ballen istedenfor. Svakt backspiller av Meling i den situasjonen, konkluderte Morten Morisbak Skjønsberg med.

Norsk drømmeåpning

Joshua King fant Mats Møller Dæhli i kampen mot Malta i 2014. Fem år senere var rollene snudd.

Mats Møller Dæhli fikk tillit fra start på banen han scoret sitt eneste landslagsmål i 2014. Med et strøkent innlegg fikk King en enkel jobb med å sette inn Norges første.

– Vi skulle ha scoret tre, fire, kanskje fem mål. Men sånn er disse kampene. Vi må bare komme oss over streken. Alt i alt synes jeg ikke vi spilte en bra kamp i dag, men vi tar tre poeng og det må vi være fornøyde med, samtidig som vi ikke er fornøyde, sier Joshua King etter kampen.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Kamp avbroten etter stygge tilrop

  2. divisjonskampen i Spania mellom Rayo Vallecano og Albacete blei avbroten ved pause på grunn av stygge tilrop frå publikum til Albacetes ukrainske spelar Roman Zozulia (biletet).

  Begge laga bad i pausen dommaren bryte av kampen.

  Zozulia spela nokre kampar for Rayo i 2017. Då ville nokre av fansen også ha han bort frå klubben på grunn av det dei meinte var høgre-ekstreme synspunkt, noko han sjølv avviste.

  Roman Zozulia
  Foto: Marco Bertorello / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal