Hopp til innhold

Lægreid om gullgest: – En hemmelig beskjed

Sturla Holm Lægreid trodde knapt det han hørte da treneren ga han gull-beskjed. For etter en tung sesong, var det ikke VM-gull som var i tankene til skiskytteresset.

Sturla Holm Lægreid sendte hemmelig gest til noen hjemme i Norge.

– Jeg våknet i dag og trodde ikke jeg skulle ta pallen, for det er såpass sterke konkurrenter. Plutselig hørte jeg at jeg ledet på sisterunden. Jeg kunne ikke tro hva jeg hørte, sier Lægreid til NRK etter seieren og fortsetter:

– Jeg fikk beskjed av Patrick (Oberegger) i siste bakken "STURLA DU LEDER!", og da måtte jeg bare gå alt jeg hadde, sier han.

For det ble en sekundstrid helt inn til mål.

Skulle Lægreid ha sjans på et VM-gull måtte måtte han holde unna med 8 sekunder på Johannes Thingnes Bø, som ledet i mål. Han tapte imidlertid forspranget til 9, 1 kilometer.

Sturla Holm Lægreid jubler for VM-gull. Foto: Roy Kenneth Sydnes Jacobsen.

Men da fant Bærums-løperen fram urinstinktet de resterende minuttene igjen til mål. Det førte til at han var 3,5 sekunder foran Thingnes Bø. Og med det verdensmester.

Da satt jubelen løs for 26-åringen, som pekte på øret sitt i målområde. En beskjed han ikke vil avsløre betydningen av.

– Det et hemmelig tegn til noen der hjemme. En liten hilsen, sier Lægreid kryptisk.

– Du vil ikke røpe noe?

– Nei, det var en hilsen. Jeg pleier å gjøre det enten før eller etter målgang. Men hvem det er til kan forbli mellom meg og den personen.

Vetle Sjåstad Christiansen ble nummer tre.

– I dag er bare alt en drøm, den bronsemedaljen er som en gullmedalje for meg. Det er så, så deilig, sier Sjåstad Christiansen til NRK.

dksRLYPnqOA

Johannes Thingnes Bø, Sturla Holm Lægreid og Vetle Sjåstad Christiansen etter thriller.

Foto: AFP

Har slitt store deler av sesongen

Lægreid har slitt med sykdom store deler av sesongen før jul. Og under verdenscupen i Lenzerheide skøyt han et vådeskudd inne på utøverhotellet. En hendelsen som har preget han helt inn til mesterskapet.

– Jeg følte på presset før VM om å få seieren når de andre hadde fått det denne sesongen. En VM-seier står høyt. Det er en milepæl å ta gull på sprint. Nå kan jeg være syk resten av mesterskapet, men likevel være fornøyd, sier Lægreid.

– Alle de fartsdumpene på veien har egentlig bare vært styrkeprøver. Nå står jeg på toppen i dag og kan bare nyte det, fortsetter han.

Preget av nerver

– Jeg hadde tatt en sølvmedalje før dagen i dag, men det er selvfølgelig kjedelig å tape med 3,5 sekunder, sier skuffa Thingnes Bø til NRK etter å ha «tapt» gullet.

Thingnes Bø hadde store ambisjoner om å være streng med seg selv både i løypa og på standplass, etter å ha skuffet på blandet stafett onsdag.

Men allerede før start virket den regjerende verdensmesteren å være preget av nerver.

yDTsYpKK4OM

Johannes Thingnes Bø.

Foto: NTB

– Han er nok ikke helt trygg på det han gjør, sa NRKs ekspertkommentator Ola Lunde, da Thingnes Bø måtte skyte flere serier enn normalt under innskytingen.

Nervene så imidlertid ut til ha lagt seg da han tok føringen i sporet. Inn til første skyting var han 3 sekunder foran lagkamerat Johannes Dale-Skjevdal, men i likhet med sistnevnte ble det en bom.

– Det kan holde, sa Torgeir Bjørn etter at franske Quentin Fillion Mailet skøyt én bom på sin stående skyting.

Thingnes Bø fortsatte å gå innbitt mot det som kunne bli nok et VM-gull. Det håpet ble desto større da han fikk alle blinkene stående.

– Det kan være et gulløp, sa Torgeir Bjørn om Thingnes Bø.

Dermed gikk han ut i foreløpig ledelse, 20 sekunder foran franske Émilien Jacquelin. Men totalsprekk av franskmannen på siste, som tapte 24 sekunder til Tarjei Bø, gjorde at Thingens Bø var drøye halvminuttet foran storebror i mål.

– Mesteren er tilbake. Han går sin beste sprint denne sesongen, og det i VM, sa Torgeir Bjørn om Thingnes Bø.

Det holdt likevel ikke mot lagkamerat Lægreid.

– Sturla gikk et kjempeløp. Jeg viste at avslutningen min ikke var den beste. Det er beinhardt det her. Vi går alle for å vinne, men grattis til Sturla, sier Thingnes Bø.

Sportsnyheter

Warholm

Warholm stivnet og tok VM-sølv: – Kun fornøyd med gull

Karsten Warholm jaktet det første norske gullet i innendørs-VM siden 1995, men kom til kort på oppløpet.

Siste nytt

 • Seieren glapp etter skjebnesvanger feil - Haugan på pallen

  Det blåste voldsomt under andreomgangen i Aspen. Så mye at skjermene tidvis gikk i svart hos Viaplay og rennet måtte stoppes en periode.

  Etter hvert fikk imidlertid utøverne igjen klarsignal til å sette utfor storslalåmløypa, og det var en spent Alexander Steen Olsen som ventet på toppen.

  Det 22 år gamle stortalentet ledet nemlig etter første omgang. Ni hundredeler foran Loic Meillard, 32 hundredeler foran verdens suverent beste storslalåmkjører, Marco Odermatt.

  Sveitseren hadde elleve seiere på rad før lørdagens storslalåm. Var Steen Olsen mannen som kunne bryte Odermatts elleville rekke og sikre en etterlengtet norsk jubeldag?

  Det norske herrelandslaget er inne i sin lengste seierstørke siden sesongen 1994/95. Da kom den eneste seieren i sesongens siste renn. Hvert år siden 1989 har Norge tatt minst én verdenscupseier på herresiden.

  Før rennet i Aspen var Aleksander Aamodt Kildes seier i nettopp Aspen 4. mars i fjor lagets forrige triumf. Og ventetiden frem til neste seier ble enda lenger lørdag kveld.

  For Steen Olsen klarte ikke å forsvare ledelsen fra første omgang. 22-åringen startet på strålende vis, men kom på innerski og drømmen om seier ble knust.

  Feilen ble skjebnesvanger for Steen Olsen, som endte på 17. plass. Odermatt vant rennet og sikret 12 seiere på rad. Timon Haugan kjørte seg opp til 3. plass i andre omgang og sikret karrierens første pallplass i storslalåm.

  rvR9KsCPmU0
  Foto: AP
 • Drama i VM: Fransk stavhopper fraktet ut på båre

  Margot Chevrier (24) falt stygt i lørdagens stavfinale i innendørs-VM i friidrett. Den franske utøveren ble båret ut av hallen.

  Uhellet forsinket avviklingen av stavkonkurransen i Glasgow. Chevrier trengte medisinsk tilsyn og ble senere fraktet bort på båre til applaus fra publikum.

  Fallet skjedde da hun prøvde å ta seg over 4,65 meter.

  Chevrier er flere ganger blitt fransk mester i stavsprang. (NTB)

  Chevrier stavsprang
  Foto: NTB
 • Therese Johaug om mulig VM-comeback: – Jeg ønsker og håper å være der

  Therese Johaug sier i et intervju at hun kan tenke seg å stille på VM-femmila i Trondheim.

  Uttalelsen gir hun i et arrangørintervju med Engadin Skimarathon i Sveits. Der skal hun søndag delta.

  – Jeg ønsker og håper å være der. Men det er selvsagt masse jobb, sier Johaug om å delta i VM neste år.

  – Jeg vet at ingen vil være fornøyd om jeg blir nummer fire, og alle vil at jeg skal ta gull. Det er også mitt mål, men hvis jeg skal delta i Trondheim, må jeg kvalifisere meg og vite hvilke løp jeg skal gå for å klare det. Jeg skal ikke gå en hel verdenscupsesong, legger hun til.

  35-åringen la opp som langrennsløper på toppnivå etter 2021/22-sesongen. (NTB)

  Johaug er tilknyttet NRK som langrennsekspert. NRK gjør redaksjonelle vurderinger uavhengig av dette.

  Therese Johaug på Beitostølen
  Foto: Anders Skjerdingstad

Sendeplan

Kl. Program Kanal