NRK Meny
Normal

OL-vraket tross kjempeform - nå vil han gå langrenn

Henrik L'Abée-Lund (27) får ikke bli med skiskytterlandslaget til OL. Derfor vurderer han nå å legge fra seg børsa en stund og stille til start i langrenn.

Skiskytteren Henrik L'Abée-Lund er i kjempeform i langrennssporet. Derfor vurderer han nå å legge fra seg børsa for en stund og konkurrere i langrenn.

Henrik LL'Abée-Lund er i vanvittig langrennsform. Akkurat det håper han å utnytte om han stiller til start i langrennskonkurranser.

– Jeg er veldig bra på ski om dagen, sier Henrik L'Abée-Lund til NRK etter oppvisningen i Anterselva i helgen.

Henrik L'abee-Lund

L'Abée-Lund har vist utrolig langrennsform den siste tiden.

Foto: Mikhail Metzel / Ap

Under skiskytterstafetten søndag viste 27-åringen for andre dag på rad at han er i kjempeform.

Etter den stående skytingen gikk han ut 15,8 sekunder bak Frankrike. Inn til veksling noen kilometer senere ledet han med 35,3 sekunder.

Best i sporet

Franske Alexis Boeuf virket riktignok sliten, men ingen kan ta fra L'Abée-Lund at han knuste konkurrenten med over 50 sekunder.

– Jeg gikk rolig på de to første rundene og så var det bare å gi jernet på siste runde, forklarer skiskytteren.

Lørdag hadde han dessuten beste langrennstid av absolutt alle da han gikk inn til tredjeplass på jaktstarten - 5,8 sekunder bedre enn lynraske Martin Fourcade.

– Det er helt utrolig, kommenterte NRKs skiskytterekspert Ola Lunde.

Vil legge fra seg børsa

Så god er formen til skiskytterprofilen at han har lyst til å legge fra seg børsa og gå langrennskonkurranser frem til OL er over.

27-åringen er nemlig ikke tatt med i skiskyttertroppen som reiser til Sotsji i februar. Derfor må han bli igjen hjemme og finne på andre ting.

– Det var OL som var plan A, så nå må jeg må jeg legge plan B. Jeg har lyst til å gå langrenn om det er noen skøyterenn fremover, sier 27-åringen.

Og det er det. For eksempel er det en 15-kilometer i skandinavisk cup i Meråker 7. februar.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Henrik L'Abée-Lund

Henrik L'Abée-Lund vurderer å legge fra seg børsa for å konkurrere i langrenn i OL-perioden.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

Der kan han fort hevde seg. For begrepet «i sitt livs form» har neppe vært mer beskrivende enn det nå er for 27-åringen.

– Jeg tror egentlig ikke den har vært mye bedre enn dette, nei. Det var et fantastisk løp lørdag. Det var hakket bedre enn i går, sier L'Abée-Lund.

Ikke bitter

Formpilen skjøt imidlertid i været for sent for 27-åringen, ettersom OL-troppen ble tatt ut etter konkurransene i Ruhpolding forrige helg.

Til tross for at Ole Einar Bjørndalen har uttalt at «jeg har hatt troen på Henrik hele tiden, så det er veldig synd at han ikke skal til OL», er ikke L'Abée Lund bitter over å se OL på TV.

– Jeg er mest skuffet over meg selv og at jeg ikke har prestert tidligere. Jeg visste når uttaket skulle bli gjort, så det er ikke mer å gjøre med det.

– Jeg skulle gjerne vært med til OL, men det tåler jeg godt. Nå får jeg se frem til andre renn, sier L'Abée-Lund.

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Toppidrettsveka: Fellesstart