NRK Meny
Normal

Refser Olympiatoppen: – Uforståelig

Både Alexander Kristoff og tidligere Hushovd-trener Atle Kvålsvoll kaster seg på kritikken av Olympiatoppen som ikke var til stede under Tour of Norway.

Atle Kvålsvoll

KRITISK: Sportssjef for Team Sparebanken Sør, Atle Kvålsvoll.

Foto: Schrøder, Tor Erik / NTB scanpix

– Jeg synes det er veldig dårlig, sier Atle Kvålsvoll, som tidligere hadde fagansvaret for sykkel i Olympiatoppen. Han var også Thor Hushovds personlige trener.

Nå er Kvålsvoll sportssjef for sykkellaget Team Sparebanken Sør, der han blant annet har sykkelkometen Andreas Vangstad på laget. I helgen overrasket Vangstad den norske sykkeleliten da han vant den siste etappen av Tour of Norway.

Den tidligere toppsyklisten reagerer sterkt på at det ikke var representanter fra Olympiatoppen til stede under det norske sykkelrittet. Verken for å følge Vangstads seier

Alexander Kristoff

ETTERLYSER OLYMPIATOPPEN: Alexander Kristoff.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

eller noen av de andre etappene.

– Du må være til stede for å bli kjent med idretten. Her er alle de beste norske proffene og alle de beste U23-løperne. Da må nesten Olympiatoppen være på plass, sier han til NRK.

Har sterkest vekst

– Hva tror du er grunnen til at Olympiatoppen ikke er her?

– Nei, det vet ikke jeg. Det må du nesten spørre de om. Det er uforståelig sett fra min side. Sykkel er en av de idrettene i Norge som har sterkest vekst.

Olympiatoppen har tidligere uttalt at de ønsker å lære av sykkelsporten og Alexander Kristoffs samarbeid med hans trener Stein Ørn.

– Dessverre så vet jeg og Olympiatoppen for lite om detaljene i treningsfilosofien til Ørn, men det er tydelig at han er en dyktig trener som tilpasser treningen til arbeidskravet i sykkel og kapasiteten til Kristoff, sa fagsjef ved avdeling for utholdenhet, Espen Tønnessen til NRK nylig.

Kristoff: – Burde vært observert

Kristoff mener Olympiatoppen burde tatt seg tid til å være til stede om de ønsker å lære

Roger Gjelsvik

ET VALG: Coach i Olympiatoppen Roger Gjelsvik angrer ikke på at han droppet Tour of Norway.

Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

mer om sykkelsporten.

– Hvis de (Olympiatoppen) har lyst å ha mer innsikt i sykkelsporten og hvordan ting fungerer her, så burde de kanskje vært observert, sier Kristoff til NRK.

Også TV 2-ekspert Johan Kaggestad og sportssjef i Norges Cykleforbund Hans Falk har kritisert Olympiatoppens fravær under Tour of Norway overfor sporten.com.

– Angrer ikke

Hovedcoach for utholdenhetsidretter Roger Gjelsvik merker seg utspillene fra Kvålsvoll og Kristoff, men vil ikke ta selvkritikk.

– Jeg vil ikke si at vi angrer. Jeg synes det er flott at de ønsker at vi skal være mer til stede. Det er jo et uttrykk for at de mener at vi har noe å bidra med, sier Gjelsvik til NRK.

Gjelsvik forteller at det var et bevisst valg å ikke være til stede under Tour of Norway.

– For min egen del er jeg til stede under Tour des Fjords i morgen, og det er en prioritering vi gjør, sier han.

– Denne gangen visste vi at de beste syklistene ville være til stede under Tour of Norway og Tour des Fjord denne uken, og da valgte vi å være her (i Bergen).

Siste nytt

 • Siste forsøk på løysing

  Leiinga i spelarforeininga møtte spelarane seint i går kveld, truleg for å gjere eit siste forsøk på å finne ei løysing i den danske spelarkonflikten, melder Danmarks Radio.

  Klokka 12 i dag går den endelege fristen ut for Danmark til å bestemme seg for om dei skal spele VM-kvalifiseringskampen for kvinner mot Sverige fredag.

  Danmark jubler
  Foto: TOBIAS SCHWARZ / AFP
 • Sveits' regjering støttar Sion-OL

  Regjeringa i Sveits vedtok i går å støtte ein søknad frå Sion om å søkje vinter-OL 2026.

  Det er uklart om det blir folkerøysting om søknaden.

  Innsbruck i Austerrike sa sist søndag nei til OL-søknad. Tidlegare har sveitsiske St. Moritz også sagt nei i folkerøysting.

  Vertsby for OL 2026 blir vald i 2019.

  Sveitsisk flagg
  Foto: ARND WIEGMANN / Reuters
 • Messi med mål nummer hundre

  I kveldens 3–1-seier over Olympiakos fikk Lionel Messi æren av å sette inn sitt mesterligamål nummer 100.

  Tre minutter før pause ble Gerard Pique utvist for katalanerne.

  Barcelona leder gruppe D tre poeng foran Juventus som slo Sporting 2-1 i kveld.

  Spain Soccer Champions League
  Foto: Manu Fernandez / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 Europa League: Zenit - Rosenborg