NRK Meny
Normal

Refser Olympiatoppen: – Uforståelig

Både Alexander Kristoff og tidligere Hushovd-trener Atle Kvålsvoll kaster seg på kritikken av Olympiatoppen som ikke var til stede under Tour of Norway.

Atle Kvålsvoll

KRITISK: Sportssjef for Team Sparebanken Sør, Atle Kvålsvoll.

Foto: Schrøder, Tor Erik / NTB scanpix

– Jeg synes det er veldig dårlig, sier Atle Kvålsvoll, som tidligere hadde fagansvaret for sykkel i Olympiatoppen. Han var også Thor Hushovds personlige trener.

Nå er Kvålsvoll sportssjef for sykkellaget Team Sparebanken Sør, der han blant annet har sykkelkometen Andreas Vangstad på laget. I helgen overrasket Vangstad den norske sykkeleliten da han vant den siste etappen av Tour of Norway.

Den tidligere toppsyklisten reagerer sterkt på at det ikke var representanter fra Olympiatoppen til stede under det norske sykkelrittet. Verken for å følge Vangstads seier

Alexander Kristoff

ETTERLYSER OLYMPIATOPPEN: Alexander Kristoff.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

eller noen av de andre etappene.

– Du må være til stede for å bli kjent med idretten. Her er alle de beste norske proffene og alle de beste U23-løperne. Da må nesten Olympiatoppen være på plass, sier han til NRK.

Har sterkest vekst

– Hva tror du er grunnen til at Olympiatoppen ikke er her?

– Nei, det vet ikke jeg. Det må du nesten spørre de om. Det er uforståelig sett fra min side. Sykkel er en av de idrettene i Norge som har sterkest vekst.

Olympiatoppen har tidligere uttalt at de ønsker å lære av sykkelsporten og Alexander Kristoffs samarbeid med hans trener Stein Ørn.

– Dessverre så vet jeg og Olympiatoppen for lite om detaljene i treningsfilosofien til Ørn, men det er tydelig at han er en dyktig trener som tilpasser treningen til arbeidskravet i sykkel og kapasiteten til Kristoff, sa fagsjef ved avdeling for utholdenhet, Espen Tønnessen til NRK nylig.

Kristoff: – Burde vært observert

Kristoff mener Olympiatoppen burde tatt seg tid til å være til stede om de ønsker å lære

Roger Gjelsvik

ET VALG: Coach i Olympiatoppen Roger Gjelsvik angrer ikke på at han droppet Tour of Norway.

Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

mer om sykkelsporten.

– Hvis de (Olympiatoppen) har lyst å ha mer innsikt i sykkelsporten og hvordan ting fungerer her, så burde de kanskje vært observert, sier Kristoff til NRK.

Også TV 2-ekspert Johan Kaggestad og sportssjef i Norges Cykleforbund Hans Falk har kritisert Olympiatoppens fravær under Tour of Norway overfor sporten.com.

– Angrer ikke

Hovedcoach for utholdenhetsidretter Roger Gjelsvik merker seg utspillene fra Kvålsvoll og Kristoff, men vil ikke ta selvkritikk.

– Jeg vil ikke si at vi angrer. Jeg synes det er flott at de ønsker at vi skal være mer til stede. Det er jo et uttrykk for at de mener at vi har noe å bidra med, sier Gjelsvik til NRK.

Gjelsvik forteller at det var et bevisst valg å ikke være til stede under Tour of Norway.

– For min egen del er jeg til stede under Tour des Fjords i morgen, og det er en prioritering vi gjør, sier han.

– Denne gangen visste vi at de beste syklistene ville være til stede under Tour of Norway og Tour des Fjord denne uken, og da valgte vi å være her (i Bergen).

Siste nytt

 • Karjakin har tatt teten

  Sergej Karjakin, som opna kastrofalt svakt, slo i dag Fabiano Caruana og leier kandidatturneringa i sjakk. To rundar står att. Vinnaren skal møte Magnus Carlsen i VM-kamp i november.

  Karjakin
  Foto: KENA BETANCUR / Afp
 • Verdensrekord på halvmaraton

  Netsanet Kebede fra Etiopia løp inn til verdensrekord da hun sikret VM-gullet i halvmaraton for kvinner i Valencia lørdag.

  Vinnertiden lød på 1.06.11. Med det slo Kebede verdensrekorden til nederlandske Lornah Kiplagat fra 2007 med 14 sekunder.

  Netsanet Kebede
  Foto: HEINO KALIS / Reuters
 • Vann lengste skiløpet i verda igjen

  Vasalopp-vinnar Andreas Nygaard vann det 220 km lange Nordenskioldsloppet frå Jokkmokk til Kvikkjokk og tilbake i Nord-Sverige. Løpet starta klokka 06 og var ikkje over før nærmare klokka 19.30.

  – Dette er det tøffaste eg har gjort, sa Nygaard etterpå. Han spurtslo Øyvind Moen Fjeld.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NM alpint: Paraalpint slalåm 1. omgang
NM alpint: Paralpint slalåm og slalåm kvinner
NM alpint: Slalåm 1. omgang, kvinner
Vinterstudio
V-cupfinale kombinert: Hopp
NM alpint: Slalåm menn
V-cupfinale hopp: Skiflyging
Sportssøndag: V-cupfinale hopp skiflyging
V-cupfinale kombinert: Hopp
NM alpint: Slalåm 1. omgang, menn
Sportssøndag: NM alpint og v-cupfinale kombinert