NRK Meny
Normal

Krogh: – Tyngre enn jeg håpet på

Finn Hågen Krogh lar seg ikke bekymre altfor mye av de dårlige resultatene på Beitostølen.

Finn Hågen Krogh 125 km fri Beitostølen

SVAK: Finn Hågen Krogh ble bare nummer 63 på 15 kilometer fri på Beitostølen.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Finnmarkingen ble nummer 63 på 15 kilometer lørdag, over tre minutter bak Martin Johnsrud Sundby. Søndag endte sprintverdensmesteren på en 39. plass i prologen.

– Det var stusselige greier for min del, men jeg tar det ikke altfor tungt. Jeg trenger noen skirenn før jeg kommer i gang og kroppen våkner, sier Finn Hågen Krogh til NRK.

Finn-Hågen Krogh

GOD SESONG: Finn Hågen Krogh vant sprintverdenscupen sammenlagt forrige sesong.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

– Jeg prøver å gå fort når det er skirenn og jeg skulle gjerne sett at det funket litt bedre, for det var en fin hardøkt. Det var tyngre enn jeg håpet på, men jeg fikk presset meg bra og kom til mål. Vi får håpe det fungerer bedre i verdenscupen, fortsetter 25-åringen.

Fra 93. til VM-gull

For i verdenscupåpningen i Kuusamo om snaue to uker, stiller Krogh til start. Det ble klart da uttaket kom mandag.

– Jeg er ikke bekymret for sesongen, nei. Jeg føler jeg har gjort en bra jobb i høst, så ting kommer nok til å løsne. Det snur fort, så man må alltid ha trua, forteller Krogh.

I fjor ble han nummer 93 i prologen, og 89 på 15 kilometeren i den nasjonale åpningen. Tre uker senere ledet han verdenscupen. Og sesongen ble kronet med VM-gull på lagsprinten, og sammenlagtseier i sprintverdenscupen.

Landslagstrener Tor Arne Hetland var aldri i tvil om at Krogh skulle til være med til Kuusamo.

– Det han gjorde på Beitostølen, er vel der han bruker å være på denne tiden av året. Jeg finnes ikke bekymret for Finn. Han pleier å komme i form når det begynner å telle, sier Hetland.

Nyenget vraket

En som ikke fikk plass til minitouren i Finland, var Martin Løwstrøm Nyenget (23). Det til tross for at han åpnet med en andreplass på 15 kilometer klassisk, ble nummer åtte i fristil-rennet, og tok seg helt til finalen på sprinten.

Martin Løwstrøm Nyenget ble nummer to på Beito

IMPONERTE: Martin Løwstrøm Nyenget (t.v.) ble nummer to på 15 kilometer klassisk på Beitostølen, bak Sjur Røthe (midten), foran Hans Christer Holund.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

– Det er rart. Jeg var nesten sikker på at Martin ville få plass. Men det er ganske vanlig at landslagsløperne får gå de første helgene, sier Krogh.

Er det greit at landslagsutøverne får friplass?

– Det er vanskelig å si. At Martin hadde fortjent en plass, synes jeg nok. Men jeg tror han tar vare på sjansen sin senere. Han må bare være tålmodig.

Landslagstrenerne for allroundlaget forklarer det slik:

– Denne gangen prioriterte vi eliteutøverne, men Martin vil sikkert få muligheten på Lillehammer. Det er bestandig en mulighet til å vise seg frem, sier Hetland.

Siste nytt

  • Overtar som tysk landslagssjef

    Martina Voss-Tecklenburg blir ny landslagssjef for Tysklands kvinnelandslag i fotball. 50-åringen har fått kontrakt til 2021. Voss-Tecklenburg har hatt stor suksess med det sveitsiske landslaget og er i ferd med å føre det til VM-sluttspill. Den jobben skal hun fullføre før hun i høst overtar Tyskland.

  • Gerrard kan bli Rangers-manager

    Tidligere Liverpool-kaptein Steven Gerrard kan være på vei mot sin første managerjobb. Han er ifølge britiske medier blant de mest aktuelle kandidatene til å overta Rangers.

    SOCCER-ENGLAND-LIV-WLV/
    Foto: Phil Noble / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag