– Glad for at jeg aldri ga opp

Etter 26 år med mange opp- og nedturer tok kombinertløperen fra Telemark OL-medalje. – Helt uvirkelig, sier Magnus Krog.

Magnus Krog

Magnus Krog spurtet inn til OL-bronse i kombinert onsdag ettermiddag.

Foto: KAI PFAFFENBACH / Reuters

Magnus Krog brøt den norske mesterskapsforbannelsen med bronse på normaløvelsen i kombinert onsdag ettermiddag. Han har opplevd tunge perioder i løpet av de 26 årene han har konkurrert. – Å stå med bronse i mitt første olympiske mesterskap nå, det gjør at jeg er utrolig glad jeg aldri gav meg!

se jubelscenene her!

– Dette er litt uvirkelig. Jeg skjønner at jeg har gjort noe stort og tatt medalje, men forstår det likevel ikke helt, sier Magnus Krog etter storløpet.

– Hvordan har du det nå?

– Jeg har hatt høy puls det siste døgnet og er sinnssykt fornøyd med dagen både i bakken og i løypa. Jeg hadde ikke helt tru på medalje, men klarte det, sier Krog.

Les også:

– Hvordan synes du løpet var?

– Jeg sparte på kreftene og gikk litt kynisk da jeg forsto at det sto om bronse. Jeg åpna nok litt hardt, men fikk hentet meg igjen. Da var det bare i gi full spik, kommenterer Krog, og legger til at det var moro at en av Magnus-ene tok medalje.

– Større enn OL-sølvet mitt

Krogs OL-medalje er den første for Telemark i nyere tid. Med bronsen har Telemark i nyere tid kun tre medaljer, alle i kombinert. Knut Tore Apeland fra Vije har to sølv, to lagsølv fra OL i 1992 og 1994.

Knut Tore Apeland

Knut Tore Apeland holder sine sølvmedaljer fra OL i Albertville i 1992 og OL i Lillehammer i 1994.

Foto: Grete Ingebjørg Berge / NRK

– Dette er større enn sølvet mitt for dette er individuell medalje, sier en imponert Apeland.

– Hvor var du i dag?

– Jeg var på jobb, men det ble ikke gjort stort den timen. Jeg fulgte med på radioen og det var bare helt utrolig spennende! Vanvittig bra, sier Apeland og gratulerer Magnus med bragden.

Så sammen med hele bygda

Pappa Karel Krog satt i gymsalen og så sønnen ta OL-medalje på storskjerm sammen med 150 sambygdinger.

– Det var deilig å være samme i gymsalen. Hele bygda stiller opp og heier Magnus fram. Det er stort, sier pappa Karel.

– Hvordan var det å se Magnus?

– Det ble spennende! Litt vel spennende, kanskje. Da Magnus fikk luka så håpa jeg at det skulle holde helt inn. Jeg hadde nok tatt helt av hvis jeg hadde sittet hjemme i stua, men med hele bygda rundt meg, tok jeg meg sammen, sier Krog senior og innrømmer at det kom noen tårer.

Morfar hadde ikke helt troen

Gunvald Solberg

Magnus' morfar, Gunvald Solberg, så løpet sammen med resten av bygda.

Foto: Børre Karterudseter / NRK

Krog kom på 20'nde plass i hopprennet, og det var morfar Gunvald Solberg fornøyd med, men trodde det ble litt for langt opp til pallen.

– Dette var over all forventning synes jeg, men det er nok litt for langt fram. Men, alt kan skje! Jeg har ikke snakka med Magnus etter at han dro, men han var i god form før i alle fall, sa morfar etter at hoppinga var unnagjort.

Om det gikk over all forventing i hoppdelen, ble ikke morfar mindre imponert etter langrennsdelen.

– Magnus overrasket stort i dag. Jeg er utrolig stolt og glad på hans vegne! I kveld blir det feiring. Nå kan det blir flere medaljer. Jeg har enda større tro på han i storbakken, sier en strålende morfar, Gunvald Solberg.

Skal feire bygdas store sønn

Pappa Karel Krog var ikke den eneste som lot tårene strømme i gymsalen på Høydalsmo skule. Bygda var samlet for å se Høydalsmo sin store sønn ta bronse.

– Vi hadde våte øyne alle sammen da vi så Magnus spurte inn. Dette betyr enormt mye for Høydalsmo og Tokke kommune. Dette er Tokkes første OL-medalje og jeg er kjempestolt og kjempeglad, sier ordføreren i bygda, Hilde Alice Vågslid.

– Hvordan skal OL-medaljen feires?

– Det skal vi finne ut av nå, bare vi får rukket å tørke tårene. Men at vi skal gjøre stas på Høydalsmo sin støre sønn, det er helt sikkert, forsikrer ordføreren.

Siste nytt

 • Mowinckel jakter topp ti-plassering

  Ragnhild Mowinckel kjører for sin beste plassering i storslalåm etter skadecomebacket. Hun er nummer 12 før finaleomgangen i slovakiske Jasna.

  Moldenseren ligger 1,67 sekunder bak USA-stjernen Mikaela Shiffrin i tet. Hun er 16 hundredeler fra å være blant de ti beste.

  For de øvrige norske ble det igjen en tung dag i Slovakia. Kja Norbye, Kristin Lysdahl og Thea Stjernesund var alle i mål godt over tre sekunder bak Shiffrins ledertid. Tre hundredeler skilte lagvenninnene på resultatlista.

  Kristina Riis-Johannessen var hele 4,72 sekunder bak Shiffrin. (NTB)

  VM i alpint, Cortina 2021
  Foto: Torstein Bøe / NTB
 • Hovland sviktet – Ventura imponerte

  Norges to golfstjerner, Viktor Hovland og Kristoffer Ventura, ligger tett på hverandre etter tredje dag av Arnold Palmer Invitational på PGA-touren.

  Det skjedde etter en veldig sterk runde av Ventura, hvor han klatret 30 plasser, samtidig som Hovland fosset nedover resultatlistene.

  Ventura startet dagen ett slag over par, og gikk ut i fyr og flamme. På de første syv hullene hadde han fem birdier, én par og én bogey. Derfra og ut spilte han solid og endte dagen fem slag under par, og dermed fire slag under par totalt. Like før runden var ferdigspilt lå han på delt 23.-plass.

  Viktor Hovland hadde imidlertid ikke en god dag i Florida. Han startet dagen på delt 3.-plass, sju slag under par. Men en middels start ble elendig da han først slo seg ut i skogen, for så å slå seg ut i vannet på hull åtte. Han gikk av hullet med dobbeltbogey, og det ble ikke bedre resten av runden.

  Hovland endte dagen fem slag over par, og to slag under par totalt, på en delt 35.-plass.

  Ventura og Hovland
 • Hagen slo skulder ut av ledd

  Den norske syklisten Carl Fredrik Hagen skriver på Instagram om at han slo skulderen ut av ledd da han syklet på et hull i veien og krasjet i en bom under en treningstur.

  Etter legene på sykehuset satt skulderen på plass viste det seg også at Hagen hadde fått en fraktur i skulderbladet, skriver han videre.

  Han venter på en MR-skanning neste uke for å se etter andre mulige skader, og vet ikke hvor lang tid skadelindringen vil vare, avslutter han meldingen.

  Hagen sykler i år for Israel Start-Up Nation, og skal etter planen sykle Giro d'Italia.

  carl fredrik hagen
  Foto: Tor Erik Schrøder

Sendeplan

Kl. Program Kanal