Kroatia-profil: – Norge spiller den flotteste håndballen

OSLO/PARIS (NRK): Virkelig imponert eller kun et forsøk på å skyve press over på Norge? Kroatias Zlatko Horvat påstår ingen spiller finere håndball enn nordmennene.

Kvartfinale Norge-Ungarn

NÆRMER SEG FINALEN: Christian O'Sullivan (fra venstre), Sander Sagosen, Magnus Abelvik Rød, Magnus Jøndal og Espen Lie Hansen jubler etter kvartfinalen mot Ungarn.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

På spørsmål om hva han syns om det norske herrelandslagets prestasjoner så langt i VM, legger ikke Horvat skjul på sin begeistring foran semifinaleduellen i Paris fredag kveld.

– Norge ja! Norge spiller den flotteste håndballen her. De er et lag å frykte. Vi vet hva de er kapable til å gjøre, men har forberedt oss veldig godt, sier 32-åringen til NRK.

– Hva er det som er så flott med den norske håndballen?

– De spiller hurtig og presist. Det ser «smooth» ut. Vi må forsøke å hindre dem, men det blir veldig vanskelig, mener Horvat.

Revansje?

Kroatia vekker minner hos de fleste i den norske VM-troppen. Ballnasjonen er fast inventar i verdenstoppen også i håndball, og selv om det ble norsk seier i EM-gruppespillet i fjor, slo kroatene voldsomt tilbake.

I bronseduellen få dager senere ble det 31-24-tap for Norge. Også i OL-kvalifiseringskampen mellom de to semifinalistene var Kroatia best (27-21).

Zlatko Horvat

IMPONERT: Zlatko Horvat liker det han har sett av Norge så langt i VM.

Foto: Charly Triballeau / AFP

– Dette er helt åpent. 50-50. Norge er en veldig tøff motstander. De spiller med stor hurtighet, er gode defensivt og er vanskelig å slå, sier Manuel Strlek.

– Norge har mange unge spillere som kommer til å nå langt. Et godt lag som er solide bakover, og med gode kontringer, er Zeljko Musas analyse.

50-50

50-50, jevnt og helt åpent er beskjeden også fra Kroatia-målvakt Ivan Stevanovic. 34-åringen bryr seg ikke om at kroatene har vunnet de to siste duellene mot Norge.

– Jeg tror ikke statistikken har så mye å si nå. Dette er en helt annerledes kamp. Vi kjenner Norge godt, og de kjenner oss godt. Jeg syns de har spilt godt i VM, men de var gode også i EM sist, sier burvokteren.

– Hva slags kamp forventer du deg?

– Siden det står så mye på spill, blir det neppe pent å se på. Jeg tror det kan bli få mål. Og det er fordel oss.

Norge klar for historisk semifinale i Håndball-VM

Siste nytt

 • Quintero-perle sikret River trofeet

  Det har vært mye bråk rundt årets Copa Libertadores-finale. Søndag ble den endelig spilt, i Madrid. Kampen gikk til ekstraomganger etter Benedetto- og Pratto-scoringer, og der fikk Boca rødt kort. Da klinket Juan Quintero til med strak vrist. Ballen smalt via tverrliggeren og i mål. Boca kastet keeperen frem, og Martinez scoret 3-1 i åpent nett. River Plate er årets Libertadores-mestere.

  Quintero
  Foto: Javier Soriano / AFP
 • Elverum med sjokktap mot bunnlag

  Elverum gikk på en skikkelig håndballmine med 29-30-smellen borte mot Nærbø. Søndagens seriekamp bød på hele tre røde kort. – Vi er for dårlige, rett og slett, sa trener Michael Apelgren til Østlendingen.

  Mesterligaen i håndball : Elverum - Orlen Wisla Plock (Polen)(28-30)
  Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
 • Real slo tabelljumboen 1-0

  Real Madrid imponerte ikke i 1-0-seieren over lilleputten Huesca. Bare en tidlig scoring fra Gareth Bale holdt liv i gulldrømmen for giganten fra hovedstaden. Han klemte til med en volley etter åtte minutter, og det holdt så vidt mot tabelljumboen.

  Gareth Bale
  Foto: Alvaro Barrientos / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag