Kroatia-profil: – Norge spiller den flotteste håndballen

OSLO/PARIS (NRK): Virkelig imponert eller kun et forsøk på å skyve press over på Norge? Kroatias Zlatko Horvat påstår ingen spiller finere håndball enn nordmennene.

Kvartfinale Norge-Ungarn

NÆRMER SEG FINALEN: Christian O'Sullivan (fra venstre), Sander Sagosen, Magnus Abelvik Rød, Magnus Jøndal og Espen Lie Hansen jubler etter kvartfinalen mot Ungarn.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

På spørsmål om hva han syns om det norske herrelandslagets prestasjoner så langt i VM, legger ikke Horvat skjul på sin begeistring foran semifinaleduellen i Paris fredag kveld.

– Norge ja! Norge spiller den flotteste håndballen her. De er et lag å frykte. Vi vet hva de er kapable til å gjøre, men har forberedt oss veldig godt, sier 32-åringen til NRK.

– Hva er det som er så flott med den norske håndballen?

– De spiller hurtig og presist. Det ser «smooth» ut. Vi må forsøke å hindre dem, men det blir veldig vanskelig, mener Horvat.

Revansje?

Kroatia vekker minner hos de fleste i den norske VM-troppen. Ballnasjonen er fast inventar i verdenstoppen også i håndball, og selv om det ble norsk seier i EM-gruppespillet i fjor, slo kroatene voldsomt tilbake.

I bronseduellen få dager senere ble det 31-24-tap for Norge. Også i OL-kvalifiseringskampen mellom de to semifinalistene var Kroatia best (27-21).

Zlatko Horvat

IMPONERT: Zlatko Horvat liker det han har sett av Norge så langt i VM.

Foto: Charly Triballeau / AFP

– Dette er helt åpent. 50-50. Norge er en veldig tøff motstander. De spiller med stor hurtighet, er gode defensivt og er vanskelig å slå, sier Manuel Strlek.

– Norge har mange unge spillere som kommer til å nå langt. Et godt lag som er solide bakover, og med gode kontringer, er Zeljko Musas analyse.

50-50

50-50, jevnt og helt åpent er beskjeden også fra Kroatia-målvakt Ivan Stevanovic. 34-åringen bryr seg ikke om at kroatene har vunnet de to siste duellene mot Norge.

– Jeg tror ikke statistikken har så mye å si nå. Dette er en helt annerledes kamp. Vi kjenner Norge godt, og de kjenner oss godt. Jeg syns de har spilt godt i VM, men de var gode også i EM sist, sier burvokteren.

– Hva slags kamp forventer du deg?

– Siden det står så mye på spill, blir det neppe pent å se på. Jeg tror det kan bli få mål. Og det er fordel oss.

Norge klar for historisk semifinale i Håndball-VM

Siste nytt

 • Australia til etterlengtet finale

  Australias tenniskvinner skal spille finale i Fed Cup-finale for første gang siden 1993. Søndag ble Hviterussland slått 3-2 i Brisbane.

  Den dramatiske semifinalen ble avgjort med en tresetts doublekamp etter at det sto 2-2 etter singlekampene.

  (NTB)

  Miami Open Tennis
  Foto: Lynne Sladky / AP
 • Ødegaard med tre målgivende

  Vitesse vant 4-1 over Zwolle i den nederlandske æresdivisjonen lørdag og kampen ble avgjort med tre hjørnespark – alle tre signert Martin Ødegaard. Alle hjørnesparkene havnet hos Bryan Linssen som satte inn tre mål. Dauda Mohammed scoret det fjerde.

  Martin Ødegaard
  Foto: Robin Van Lonkhuijsen / AFP
 • Carlsen med sliteseier mot 14-åring

  Magnus Carlsen fikk det tøft i åpningen av storturneringen i Karlsruhe lørdag. Han møtte 14 år gamle Vincent Keymer fra Tyskland, og det tok nesten syv timer og 81 trekk før Carlsen klarte å slå unggutten.

  Magnus Carlsen
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal