NRK Meny
Normal

Fotballandslaget takker: – Moro at Norge slo Ungarn i noe!

Ungarn sørget for at de norske fotballguttene aldri fikk oppleve EM i Frankrike, men under VM i Frankrike skriver håndballkollegene historie etter å ha løpt over tunge ungarere.

ungarn- norge

HØSTEN 2015: Det som skulle bli en norsk festkveld med EM-billett på Groupama Arena høsten 2015 ble et mareritt for Even Hovland (fra venstre), Markus Henriksen, Alexander Tettey og Vegard Forren.

Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

– Jeg fikk med meg at de skulle spille mot Ungarn, og at det var snakk om at de ville ta hevn. Og det syntes jeg jo høres veldig hyggelig ut, sier Alexander Tettey til NRK.

Norwich-proffen er en av dem som spilte fra start i begge kampene etter at «hele» Norge hadde jublet for at Ungarn ble trukket som motstander i play off-kampene til EM i 2016.

Og alle husker selvsagt hvordan det gikk. Et skuffende 0-1-tap hjemme på Ullevaal mot en storspillende Gabor Kiraly, keeperen med joggebuksen, ble fulgt opp med 1-2-nederlag i Budapest der Norge spilte uten «ren» spiss. Det som skulle være en parademarsj mot EM endte i full fiasko.

– Jeg er kjempeimponert over at håndballguttene har kommet seg til semifinalen. Good job boys, er meldingen fra Tettey til landslagskollegene i Albertville.

Tok hevn

Tirsdag kveld, drøye 14 måneder etter fotballnedturen mot Ungarn, fikk norsk lagidrett revansj. Håndballandslaget feide over ungarerne og tok seg til en historisk semifinale i VM.

– Jeg syns håndballguttene har vært knallgode. De er harde i skallen. Vinnerskaller, sier Marcus Pedersen.

Strømsgodset-spissen kom inn som innbytter til pause i bortekampen mot Ungarn sammen med Pål André Helland. Han har fulgt mesterskapet i Paris tett denne måneden, og tror Norge har gode sjanser i semifinalen i Paris fredag kveld.

– Det kan gå hele veien det der, men Frankrike blir vel harde å møte til slutt, sier Pedersen, og legger til:

– Veldig moro at Norge slo Ungarn i noe da!

Imponert Forren

Landslagsstopper Vegard Forren ble ikke 1860 München-spiller forrige uke, og trener med gamleklubben Molde i påvente av en ny arbeidsgiver. Fritiden bruker han blant annet til å se på håndballguttene.

– Jeg er veldig imponert! De blir bare bedre og bedre for hver kamp. Nå tror jeg de går hele veien, sier Forren til NRK.

– Var det godt å få en revansj mot Ungarn?

– Så klart det var deilig å «grise» Ungarn! Om vi ikke får muligheten til revansje, er det bra håndballguttene tar ansvar.

Laster Instagram-innhold
Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Kokslien vraket til Østerrike

  Mikko Kokslien får ikke plass i den norske kombinerttroppen til verdenscuprennene i østerrikske Ramsau. Magnus Krog er tilbake fra sykdom som reserve. Det betyr at Kokslien i stedet reiser til USA for å gå renn i kontinentalcupen.

  Holmenkollen skifestival. 10 km. kombinert
  Foto: Berit Roald / NTB scanpix
 • Mørk krever 150 000 kr

  Nora Mørk fortsetter kampen mot dem som spredte hennes hackede mobilbilder. Nå har 15 personer fått brev om krav om å betale 150.000 kroner hver. Det skriver Dagbladet.

  Nora Mørk
  Foto: Anders Skjerdingstad / NRK
 • Sannsynligvis Serie B for Zekhnini

  Rafik Zekhnini sliter tungt i Fiorentina. – Det er 90 prosent sikkert at han havner i Serie B etter jul, sier Fiorentina-ekspert Brandi de Leonardis. Telemarkingen har så godt som ikke vært å se i laget etter et innhopp i seriestarten, skriver NTB.

  Rafik Zekhnini
  Foto: Paul White / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
VM håndball kvinner: 1/8-finale Spania - Norge
VM håndball kvinner: 1/8-finale Spania - Norge
VM håndball kvinner: 1/8-finale Spania - Norge
VM håndball kvinner: 1/8-finale Spania - Norge